|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
![]() Co do podkładów, ja mam większe ale to kuzynka mi dała, bo dostała od koleżanki której mama pracuje w szpitalu. Tak to chyba nie są ogólnodostępne. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3963 |
|
Rozeznanie
|
No na was to można liczyć
Dzięki za odp. Mi sie tez to liczenie wydało bez sensu. Przecież czasem tez spi dziecko więc moja gin miała rację. Za dużo internetów czytam moj synek tez dużo sie rusza a czasem godzinę czy dwie nic a potem znow dyskoteka to nie wiem jaki to by miało sens. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3964 | |
|
Raczkowanie
|
Ja tak samo
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie liczę, Adaś jest tak nieprzewidywalny z częstotliwością tych ruchów, że chyba bym zwariowała jakbym musiała to robić.
![]() Jutro nam przesunęli szkołę rodzenia na późniejszą godzinę, może chociaż trochę chłodniej tam będzie... Wczoraj ćwiczyliśmy pozycje do karmienia na lalkach, tak mi dziwnie było z tą lalką jak sobie pomyślałam, że już niedługo takiego mojego żywego ludzika będę trzymać. Mieliśmy też poduszki do karmienia, stwierdzam, że ta moja ciążowa też się nada.
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj idę i maja dziś położne mówić o połogu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje ze chyba każdy ruch i każdy kopniak liczyć ? Przynajmniej tak kiedyś mamaginekolog mówiła na instagramie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3970 |
|
Jedi
|
Ja bym nie dała rady liczyć. Wiadomo, że czuję że się rusza, ale nie jakoś intensywnie. Wczoraj na usg lekarka do mnie "ale mały się rusza"! A ja nic nie czułam
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizucie
Wszystko ok, wynikami mam się nie przejmować, brać żelazo, ale po ciąży mam zbadać nerki, bo te fosforany są jednak liczne przez prawie całą ciążę. Poza tym dobrze, mały ok, serducho super, jutro zaczynam 30 tydzień, a mały waży niecałe 1400 g
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki !!!! Ja mam wrażenie jakieś dziwne ze od mojej ostatniej wizyty minęły już wieki a następna dopiero 14. I pewnie tez bez usg bo będę się na prenatalne umawiać ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie już? Czy nie ma sensu bo ten rozmiar jeszcze sie zmieni? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeden dostałam nowy od koleżanki, bo kupiła sobie i okazał się na nią za mały, a jeden kupiłam w Lidlu, bo był tani
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam jeden miękki taki bardziej sportowy z lidla rozmiar większy niż nosze. Więcej nie planuje Na co dzień będę karmić w normalnym (już próbowałam i bez problemu) ja na co dzień chodze W sportowych z pepco one maja z przodu duże wycięcie a ja mam duży biust wiec bez żadnego problemu mogę do wyciągnąć zarówno z tego jak i ze zwykłych usztywnionych ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to rozmiar taki jak teraz + kilka cm zapasu. Zresztą tam jeszcze wkładka wchodzi. W zwykłym staniku może i jest możliwe karmienie, ale piersi na początku są nabrzmiałe i obolałe, to też mało komfortowe. Zwykłych używałam jak dzieci piły kilka razy dziennie, czyli jakoś po roku
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam do jutra bo lekarz na urlopie a chciałabym umówić z nim echo serca. Jutro zaczynam 30 tydzień, według aplikacji to 31.
|
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
A z ciekaeosci jak "uczono" Was na szkole rodzenia. Kiedy jechac do szpitala?jak skurcze sa co ile minut? I czy odejscie wód to juz powod zeby jechac?
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam ale pojechałam do szpitala jak miałam skurcze co 3 minuty.
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skurcze co 5min, odejście wód na spokojnie wziąć prysznic i po ok 4-6h do szpitala, chyba, że wody są zielone to natychmiast. |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku pozytywnego GBSa to dobrze jest jechać od razu bo wtedy daje się lekarstwo od razu i po 4 godzinach matce. A jak nie to dziecku też + dodatkowe badania. Ja jechałam ze synkiem przy skurczach co 3 minuty i urodziłam po niecałych 3 godzinach, a z còrą wody mi odeszły na przejściu dla pieszych jak szłam po wyniki do przychodni. A że miałam tego GBSa wtedy to od razu jechałam do szpitala mimo braku skurczy i ledwo zdążyli mi dać tą 2 dawkę
|
|
#3984 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki juz mi spokojniej, ze nic nie ookrecilam. Dzis opanowal mnie strach przed porodem.
|
|
|
#3985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas końcówka remontu pokoju synka, w poniedziałek max wtorek mają przyjść meble I zaczynam pranie i prasowanie! Kolory ścian cudne, maluszek będzie miał jak w niebie Jak ogarniemy to pokażę zdjęcia. Poza tym męczarnia z tymi upałami, codziennie mam drzemkę, bo padam po choćby krótkim wyjściu do sklepu Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
Do 2h po odejściu wód płodowych. A przy skurczach wtedy kiedy zrobią się regularne i będą co 10 Minut z tendencja do skracania się czyli np 10 ,8,10,7 itd Ja dzisiaj kupiłam sporo rzeczy w rossmannie, jak majtki poporodowe, podpaski bella mama, podpaski maxi, wkladki laktacyjne, płyn do kąpieli hipp, krem na każda pogodę nivea, małe opakowania szamponu/odżywki/pasty do zębów do szpitala Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-08-02 o 20:37 |
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas to samo; żeby zjeść, wykapać się czy tam wziąć prysznic na spokojnie sobie włosy umyć itd. Ale mówili żeby do 2h być w szpitalu. Może chodzi o to ze kobiety różnie później dostają skurczy i żeby papierów nie wypełniały jak maja już mega skurcze ? Nie wiem Ja mam szpital 3 minuty autem wiec zdarzyłaby się w te 2h nawet kimnac ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3989 |
|
Rozeznanie
|
Ja pierdziele. Chyba nie dam rady tak ze wody odejdą a ja sobie pójdę jeść czy coś
![]() ![]() od razu panika i do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

Dzięki za odp. Mi sie tez to liczenie wydało bez sensu. Przecież czasem tez spi dziecko więc moja gin miała rację. Za dużo internetów czytam
moj synek tez dużo sie rusza a czasem godzinę czy dwie nic a potem znow dyskoteka to nie wiem jaki to by miało sens. 
Wczoraj ćwiczyliśmy pozycje do karmienia na lalkach, tak mi dziwnie było z tą lalką jak sobie pomyślałam, że już niedługo takiego mojego żywego ludzika będę trzymać.