![]() |
#2821 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Gusia witamy na forum, śliczna corunia
![]() Super ze dochodza nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Wtajemniczenie
|
Vea, Gusia, śliczne córeczki!
Witaj na wątku, Gusiu! ![]()
![]() |
#2823 |
Rozeznanie
|
Ale wy macie tempo
![]() Napoczatku gratulacje dla wszystkich malenstw ktore sie czegos nowego nauczyly ![]() ![]() ![]() gusia..: witam na watku a mala ma juz niezla czuprynke ![]() vea82: umnie tez kupy bywaja ze sluzem ale koloru "musztardowego" i moj lekarz tez powiedzial ze jak maly na piersi to tak moze byc niby po 4 miesiacu powinno minac ![]() Co do brzucha to umnie tez nienajlepiej niestety przynaje sie niema checi na cwiczenia ![]() ![]() ![]() Marko tez sie ledwo miesci w gondoli ale jeszcze poczekam z jego przeprowadzka do spacerowki ![]() Uciekam sie polozyc bo cos cisnienie dzis mam slabe (85/55) i glowa zaczyna bolec ![]()
#2824 |
Zakorzenienie
|
o i gusia jest hej hej z innego wateczku:d
gosiaczek jutro wkleje fote tego gryzaka jest na prawde rewelacyjny moja mala go non stop ma i sie jeszcze nie znudzil i ma tak fajnie wyprofilowane koleczka ze mieszcza sie w buzce i latwo gryzc, a do tego mozna w lpdowce chlodzic a moze znajde na necie poszukam kasia sloneczko nie no ja wiem ze to o niczym nie swiadczy te dreptanie ja sie tylko zdziwilam hehe smiesznie to wyglada ![]() fakt faktem ze moje dziecko szybko nabywa umiejetnosci az czasem mysle ze za szybko... ona juz od mc sie samodzielnie przewraca, bawi sie zabwkami a tera to nawet doczlapuje sie do zabawek i sobie wyciaga te ktore jej sie podobaja z calej sterty tych plastikow ![]() praktycznie juz sama siedzi... czy u as tez wszedzie porozrzucane sa zabawki? ![]() ![]() tu wklejam 3 zdjecia z gryzakiem moze bedzie widac o co chodzi ![]()
#2825 |
Raczkowanie
|
![]()
Kurcze, kurcze, kurcze własnie zobaczyłam, że wczoraj zapomniałam wziąć tabletkę Cerazette!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Raczkowanie
|
Witaj Gusiu na naszym forum, śliczną masz córcię. Ray - twoja córcia też słodka. Moja ma taką samą grzechotkę, jak twoja (tą zielono czerwoną)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do imprezki to my nie robilismy byli tylko dziadki rodzice i chrzesni - wszystko odbyło sie w domu troche zrobiła moja mama troche tesciowa -posiedzielismy i po wszystkiemu. Cytat:
![]() Mała dostała na chrzciny kolczyki -kropeczki ale beda czekac na odpowiednia chwilwe-ja swoje przebijałam w przedszkolu ![]() Cytat:
ja podaje 5 kropelek-dzis własnie kupiłam 3 buteleczke ![]() dziewczyny ale wy piszecie nie nadazam was czytac ![]() witam nowa mamusie ![]() dziewczyny sliczne sa wasze dzieciaczki ![]() Marcelka tez od wczoraj zaczyna lapac nózki- fajnie jej to wychodzi ![]() ![]() a to foteczka z dzisiaj ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 | |
Zadomowienie
|
Kurcze ale dzisiaj nastukałyście, ulala nawet była mała kłótnia
![]() Pozdrawiam wszystkie moje nowe znajomości z NK ![]() VEA niunia jak zwykle cudna. Co do kolczyków to tez jestem za późniejszym zakładaniem. Ja nie daję zadnych witamin, są w mleku sztucznym. [quote=gusia..;8521240]Witam serdecznie ![]() Dziewczyny czytam Was już od Poczekalni i teraz chciałabym do Was się przyłączyć. Mogę?? Fajnie, że tu jesteście bo już wiele razy mi pomogłyście nawet nie wiedząc o tym hehe ![]() To może napiszę coś o sobie ![]() ![]() Witam nową mamusię i następną podglądającą od poczekalni. Na Was to bacik ![]() ![]() Cytat:
A co do smoka to sie odzwyczaja tylko potrzebny przy zasypianiu, na dworze wypluwa z buzi i bawi się łańcuszkiem, który go przytrzymuje. No i oczywiście nogi w górze, nogi wszędzie i lądują na oparcie od spacerówki. I ma fazę gadania, gada i gada, tatus twierdzi, że ma to po mamie ![]()
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
o matyldo faktycznie naklikane co niemiara
![]() ![]() ![]() ray, ty mowilas o tym gryzaku z fishera co ejst na fotce? o kolko z kulkami??? to u nas tez jest, to ja myslalam ze to jakis mega wypas a to zwykly... no ale jak taki fajny, to moze tez jkupie ![]() bandolka ![]() ![]() e----a powiedz mi gdzie nabylam ta gazelle free style? ja bym chetnmie kupla sobie takie cudo, ale mam tak male mieszkanko, ze chyba odpuszcze sobie, nie mam gdzie trzymac rzeczy malej (ray i tu odpwoedz na twoje pytanie, tak u mnie tez jest bajzel zabbawkowy ![]() co najwyzej moge sobie kupic steper ![]() ![]() ![]() gusia piekna fryzurka malej :0 witamy i zapewniamy wsyztskie nmiesmialle, ze nie bijemy i nie gryziemy ![]() a wlasnie ja juz przedwczoraj zauwazylanm, ze mala tez zaczela pełczać... ale nie chcialam nic pisac, zeby sprawdzic to dokladni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mialam akcje teraz, poczulam ze mala zrobila kupe... normalne bym jej ni9e zmianila zeby jej nie budzic, ale jak ma odparzenie to wolalam zmienic. I sie okazalo ze to maly kleksik, ale przemylam woda i nasmaraowalam alantanem, (troszke sie podleczylo) do momentu zmiany pieluszki na nowa mala byla spiochem totalnym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i kupilam malej czapkę z daszkiem z hello kitty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide spac. JAk cos zapomnialm naopisac, to jutro uzupelnie. papa madabbell bop ja nie znam twoich kontaktowych danych, dawaj natychmiast!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
madabell ale sprezyna nas dzis podgladala
![]() a co do lapania stopek, to moja mala tez zaczela sie interesowac, al;e sam,a jeszce nie chwyci, dzis jej pokazalam jej noge i jak ja przytrzymywalam, to zlapala i ogladala ciekawa, ruszala paluszkami, wziela do buizki (ale tylko jak jej pomoglam, sama jest jeszczeroche niezdarna) a cebion to CEBIONMULTI --> multiwitamina dla niemowlat. Moze ten vigantol to tez multiweitaminy tylko sie inaczej nazywaja??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
no to ja nie wiem, czemu nie dajesz multiwitaminki, moze twoja mala nie potrzebuje... chiociaz kojarze, ze moj siostrzeniec, ktory jest straszy od hanki o rok, dalej dostaje i pytalama kiedys doktorkwe jak dlugo mam dawac i pwoiedziala ze cebion sie dlugo daje
![]() ja mialam pobudke przed 6 znow... przy niej nie trzeba budzika hehe... tak mi sie dzis zatesknilo za czasami, gdy w ciazy spalam nawet do 13 ![]() ![]() ![]() ![]() rano tez byla oczywiscie kupa, cuchnaca jak nie wiem... odparzenie nie zniklo niestety... powietrzylabym jej pupke dzis, ale we wrocku jest zimno ![]() ![]() ![]() wklejam foteczke mojej ziomalki Hani w czapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Rozeznanie
|
Witam nową mamusię i śliczną córeczkę.Gosiaczku czapka jest obłędna. Ray urocza Twoja córeczka. Dziewczyny jak dodaje się przyjaciela niby robię to jak jest napisane ale nie chce mi się dodać cały czas pokazuje prośby o zaprzyjaźnienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Wtajemniczenie
|
Sashka tez od kilku dni przewraca się z pleców na brzuszek. Wędruje też po całej macie i wyłazi po za nią. Wczoraj też przez chwilę potrzymała sobie swoje stopy jak wietrzyłam jej pupsko.
Cebionmulti też podajemy - 5 kropli, deivikapu - 2 i pół tabletki kwasu foliowego. Co do kup ![]() Ja też nieśmiało proszę o zaproszenia od was do NK ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
tez bym was z chęcią zaprosiła na NK ale jak mam was szukac jak nazwisk nie znam
![]() ![]() ![]() dzis marcelka cały czas płacze i pcha rączki do buzi ze az jej na wymioty zbiera - jak ssała cycusia to tak stekała tak jak by ja bolały dziąsełka- mozliwe ze zęby beda sie wyzynac niedlugo ![]() ![]()
#2837 |
Zadomowienie
|
Cebionmulti to multiwitamina a Vigantol to wit. d3. Cebionu daje 3 kropelki a wit. d 1 kropelke i tylko jak sa dni pochmurne bo Aleks ma malutkie ciemiączka,a właściwie to już go prawie nie ma. Cebion nie kazdy lekarza zapisuje. Mi jeden nie kazal a drugi owszem, wiec teraz robię tak że jak nie daję vigantolu to daję cebion i na odwrót. Robię tak gdyż cebion też zawiewa wit. d3 w składzie ale w małej ilości. No i od czasu jak tak robię to malemu się ciemiączko pzrestało zmniejszać.
A ja właśnie chciałąm zapytać czy któaś z was już eksperymentowała z biszkoptem bo dzisiaj w sklepie je zauważyłam i myślałam zeby aleksowi dać. Ale jeszcze chciałam was zapytać jak to jest czy się dziecko tym nie zadławi. Skoro madabell piszesz ze jest ok to chyba też spróbuję za tydzień. Na razie daję mu rożne soczki i poki co to najbardziej smakowała mu ta nieszczęsna truskawka ![]() Trochę się martwię bo za 2 tygodnie ma zostać sam z tatusiem na 7 godzin a on nie chce pić soczków, nie wiem jak będzie z obiadkami a z butelki pić nie lubi i gryzie smoka a jak już pociągnie to malutko. Wczoraj musiałąm wyskoczyć na miasto rozmroziłam swoje mleko i zostawiłam alka z niania. Kurde pzrez 3 godziny wypil tego mleka 60 ml a miał 120 ml zostawione. Jak wróciłam to rzucił się na cycka jak wampir. Nie wiem, może mu wiekszy smoczek kupić? do jakiego zcasu się tej 1 aventu używa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Nk to nasz klasa
![]() ![]() ![]() hmmm adatko... bo u nas szleje ponoc grypa zoladkowa... wiec moze u was tez? moze moja nie ma bigunki tylko wlasnie ta gryope nieszczesnma... ide w pon do lekarki to sie wswzystkeigo dowiem ![]() daphne a saszka to o ile tygdni wczesniej sie urodzila?? pytam, bo kolezanka uoriodzila wczesniej o 13 tygodni i chce ja troszke pocieszcy, ze mala wkrotce nadrobi zaleglosci... ![]() ok dziewczyny mnie juz dzis nie bedzie, ide sie przygotowac na greilla. Do wieczotrka, (po kapieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
gosiu nie wiem -grypa to chyba nie bo małej nic nie jest -biegunki tez nie ma- tylko te lapki tak wpycha i moze od tego ja czasem cafnie bo za daleko paluszkami dostaje.
ale fajnie my tez mielismy isc na grilla i chyba nici z tego -bo od rana tak paskudnie leje ze nic tylko połozyc sie i spac- okropna pogoda ![]() ide do małej bo wstała... pewnie tez dopiero po 22:00 sie odezwe jak juz mała ululam. buziaczki -miłego dnia życzę ![]()
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
biszkopty to chyba dopiero od 8 mc... generalnie jajako od 8 mc skoro dzieci jeszcz normalnie zupek nie jedza to po co dawac od razu biszkopta???
ja na basen nie poszlam z mala bo okazalo sie ze musialabym wykupic 12 wejsc od razu bez sensu.. zastanwiam sie czy normalnie mozna zabrac dziecko na basen tak samemu??/ bo pawde mowiac przeciez te dzieci kapia sie w takim samaym basenie co inni przeciez nie wymieniaja owdy na zajecia dla dzieci?? tyle ze moze poszukac basenu gdzie woda jest ozonowana a nie chlorowana sama nie wiem muse zapytac lekarza bo chetnie tym zabrala mala na basenik na pol godziny
#2841 |
Zakorzenienie
|
aha dziewczyny kiedy przerzucacie do spacerowki??
ja chyba to juz zrobie.. nie chodzi o to zeby siedziala w niej ale lezala bo ja mam taki materacyk na spacerowke ze niby wtedy jest gleboki ale od tego materacyka jej gorąco i sie poci ( nie przepuszcza powietrza) i chyba po prostu wsadze ja na leząco do spacerwki tylko poduszeczke jakas kupie pod glowe cienka... w ogole ona jest tak duza ze wystawia mi nogi za wozek echh
#2842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sashka urodziła się w 31 tygodniu, ważyła 1400 g i miała 40 cm, teraz 12 sierpnia kończy 6 miesięcy, rozwija się prwidłowo do wieku, waży 6 kg i mierzy gdzieś 62 może już 68 cm. Jak się urodziła oddychała sama, miała podejżenie wylewu do mózgu ale po USG przezciemiączkowym nic nie wykryto. Pociesz koleżankę, że napewno będzie wszystko ok. Wcześniaki do 2 roku dorównują rówieśnikom. Niech dużo córę przytula i jak najczęściej głaszcze - to bardzo dużo daje wcześniakom.
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Ray biszkopta zeby dostarczyć gluten jak zalecają w 5 miesiacu. Nie kazde dziecko chce jesć kaszke z butelki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki jutro ok 15 wyjezdzam na tydz w gory do rodziny meza takze nie bedzie mnie przez jakis czas, wiec chcialam sie pozegnac bo pewnie juz nie bede miala czasu na pisanie. Jak myslicie, jesi przez tydz maly bedzie spal ze mna to odzwyczai sie od lozeczka? Bo niestety nie mam turystycznego...
Papa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Wtajemniczenie
|
Susola, miłego wypoczynku
![]()
![]() |
#2846 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny mam duzo zaleglosci chyba nie czytalam was ze 3 tygodnie, za duzo sie moze nie udzielam na forum bo zawsze znajde odpowiedz od ktorejs z was szybciej hahah pozdrawiam was serdecznie i mam szybkie pytanie moj synus 12 sierpnia skonczy 5 mies. wazy okolo 6300 ze wzgledu na niska wage nasz pediatra kazal wzbogacic diete szybciej ( karmiony jest piersia )kleik ryzowy i warzywka gotowane stosujac oczywiscie 4 dniowy postuj, podaje tez Lexiowi jabuszko do tej pory skrobalam lyzeczka na biezoaco ale maly sie denerwuje ze moze skrobie za wolno dlatego chcialabym przygotowac jabuszko wczesniej no i teraz mam prpblem bo ponoc tarka musi by c plastikowa a ja takiej nie mam powiedzcie jak to jest czy metalowa nie moze byc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Wtajemniczenie
|
Może metal wchodzi w reakcję z jabłkiem i dlatego nie można?
![]() |
#2849 |
Raczkowanie
|
Może... sama też nie wiem
![]() Dzisiejsza sesja, to samo na nk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe przyjęcie i za komplementy, jesteście kochane
![]() ![]() Jeżeli chodzi o przekłuwanie uszu to ja to pewnie zrobię dopiero jak córka mnie poprosi, sama nie będę ![]() Patrzyłam też dziś na spacerówkę ale jeszcze za wcześnie bo ta z X-Landera jak już ktoś pisał nie rozkłada się na płasko ![]() ![]() ![]() O poszerzaniu diety jeszcze za bardzo nie myślę bo Nikola ma 3,5 miesiąca ale jak będziemy na wizycie 22 sierpnia to już zapytam moja lekarkę o to bo niby skończy już 4 ![]() Brzuszek, hmm daleko do ideału. Pomimo, że do wagi sprzed ciąży wróciłam to faleczek wisi ![]() Adatko ja myślę, że Twojej córce idą zęby ![]() Smoczka Avent nr 1 to chyba się używa tak długo jak się karmi piersią żeby przepływ był taki jak w piersi bo jak będzie leciało szybciej czyli łatwiej to dziecko może nie chccieć ssać piersi. nie wiem, ja tak myślę. Większy to do gęstszych pokarmów chyba ![]() Gosiaczek a próbowałaś kremu Nivea na odparzenia?? Dla mnie jest on super, no i Sudocrem. Możesz też posypać pupcię mąką ziemniaczaną. Susola miłego wypoczynku ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.