![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
W końcu u mnie wczoraj po wizycie u dziadków i kąpieli spał 5 godzin. Zregenerowalam się i mleka miałam dużo obeszło się bez dokarmiania. Później co półtorej godziny pobudka i od 6:30 już nie śpi. Ale piękna noc mogłyby się powtórzyć takie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moja noc cudowna ![]() ![]() Rano zrobiłam jej masaż z yt który Blanka wstawiala bo wczoraj raz mi tylko kupę zrobiła i podziałalo ![]() ![]() Teraz jemy i mam nadzieję ze za chwilę będzie spanie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Wtajemniczenie
|
Apel - filmik z masażem na główną!
![]()
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
zgadzam się,
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
Hej!
U nas też całkiem fajna noc, w porównaniu z ostatnią. ![]() Mieliśmy wczoraj wizytę u pediatry, waga leci do góry aż miło Przemuś waży 3300gram. Ogólnie lekarka stwierdziła że bardzo silny z niego mężczyzna bo ładnie głowę trzyma, tata oczywiście sobie przypisał te zasługi.. Ale lekarka będziemy zmieniać bo byłam u tej samej co tydzień temu kazała podawać espumisan, wczoraj powiedziała że absolutnie takiemu maluszkowi się go nie podaje.. Dostaliśmy na brzuszek Delicol i Dicoflor, mam nadzieję że będzie lepiej bo wczoraj wieczorem znowu mały się męczył. Ale grunt że noc w miarę spokojna. Mamy już dość tych upałów nawet spacerować nam się nie chce w taką pogodę.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Bursztynku zazdroszcze wyjazdu w góry ! Ale Lidusia to juz duza dziewczyna, to mozna pojechać
![]() ![]() Blanka moze i ja dzisiaj ten masaz zrobię, bo wczoraj wieczorem mialam wrażenie, że troche brzuszek bolał. Nie chciala zasnąć, dopiero jak mąż zaczął podkurczac nóżki to sie uspokoila. Cami widzę, że u Ciebie tez masa prezentów ! Ja czekam na jakies pieniądze od tego gnoja, obiecał że mi da wiec no hmmmmm... Pozytywna bie martw sie dlugim snem. Jeżeli tyle spi, to znaczy że tak potrzebuje ! Warunkiem jest dobre przybieranie na wadze. Przybiera to nie trzeba budzic. Moja noc ekstra, spanie od 22:30 do uwaga.... 6! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Mój tez wczoraj miał rekord spania . 5,5 godz. Od 19 do wpół do pierwszej i to sama go lekko wybudziłam na karmienie bo przenosilam do łóżeczka. Zjadł na śpiąco i potem pobudka o 3, 5.30 o wtedy wzięłam go do łóżka- sam się obsługiwał z jedzeniem i posłaliśmy do 9. Żyć nie umierać. Wybaczę mu nawet jakby w dzień było gorzej, ale narazie jest niezle.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- A Wy tu o prezentach od zespołu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny coś musiało być w powietrzu, bo u nas też rekord spania padł ![]() ![]() ![]() Blanka masaż zapiszę, choć u nas idą minimum 5-6 kup dziennie, praktycznie co karmienie jest, ale czasami widzę, kiedy robi i może taki masaż mu to ułatwi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Teraz zjadł, zrobił kupę i coś mu nadal nie pasi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Wtajemniczenie
|
U nas też taki standard od 21 do 2, potem o 6 kolejna pobudka I do 9 dospaliśmy
![]() ![]() Ja dziś robię porządek z ciuchami małego, bo już niektóre body krótkie i widzę, że go ciągną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Wtajemniczenie
|
Ale Wam zazdroszcze ze dzieciaki daja Wam nad ranem pospac albo same sie obsluguja. U mnie po pierwsze jak leze bez stanika i bez wkladek to zalewa mi lozko
![]() ![]() A dzis juz za nami wycieczka bo musialam do dentysty a potem do lidla... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2683 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas tez nie ma tak dobrze - Młody budzi się co ok 2.5-3h a najgorsze jest to ze possie 2 minuty i śpi dalej ![]() Dziś pojechalam z samego rana do rodziców - jest tu zdecydowanie chłodniej i przyjemniej. Poszliśmy od razu na krótki spacer ale o 9.30 juz byliśmy w domu bo Mały domagał się jedzenia. I dopiero teraz udało mi się go odłożyć... za 6 podejściem...On chyba nie potrafi usnąć inaczej niż jak przy piersi...I co gorsza ma radar który wyczuwa ze piers się oddala i jak go odkładam to się rozbudza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tak na szybko, właśnie udało nam się spakować i ogarnąć i jedziemy w góry
![]() Będę podczytywać was jak tylko będę mogła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tez zasypia przy piersi a jak odkladam to oczy jak kartofle. Wtedy albo bawie go albo spowijam i widze wtedy czy jest spiacy czy ma aktywna faze (jak jest spowijany w poczwarke to oczka mu sie zaczynaja kleic) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udanego wyjazdu ![]() Dzieci też bardzo wyczuwają nasz nastrój, im jesteśmy spokojniejsze i zrelaksowane tym im łatwiej ![]() Teraz za to śpi już ponad 2h i końca nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Wtajemniczenie
|
Ehh ta położna mnie do szału doprowadzi :/ ja uśpilam w sypialni dziecko a ona dzwoni bo by przyszła :/ mimo że mówiła że będzie o 16 :/ jeszcze mi mówi że wczoraj była ale nikogo nie zastała jak my wczoraj cały dzień w domu byliśmy, dopiero o 19 wyszliśmy a ona twierdzi że była o 13 :/
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() zUa- ja też się tak czaiłam przed spacerami a okazało się że Kluska jak poje w domu to spokojnie z godzinkę pojeździ i się nie domaga cyca więc spróbujcie czy z Rozi nie będzie podobnie ![]() ![]() Bursztynku - udanego wyjazdu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że spowijaniem spróbuje chyba ponownie, ale ostatnio położną mi powiedziała ze jak się rozkopuje i marudzi to nie lubi i nie spowijać... U nas chyba pomoże smoczek ale jeszcze się wstrzymuje z dawaniem do 6 tygodnia. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
ja Małemu jeszcze butli nie dawałam...Nawet nie mam kupionej a może i by pasowało...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
U nas po wizycie położnej tak sobie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja smoczek podalam w 3 lub 4 tygodniu jak byłam zdesperowana. Ale wtedy Kropek juz ladnie lapal i pil z piersi tylko musialam je podleczyc trochę. Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
Elu wiem ze ta noc dzisiejsza to za dlugo ze spaniem - dzisiaj bede budzic i dam butelke ze swoim pokarmem, bo z cyckow ona je za dlugo a i tak sie nie najada, więc w nocy najpierw muszę odciagnac i jej podać. Nad ranem tak samo. W dzień godzinę na cyckach i potem dopoic jezeli jeszcze bedzie glodna. Juz mi troche lepiej...
Kropko pisalam kiedys o tych kapturkach - cdl doradzila na razie karmic w kapturku, bo Rozi ma poki co za krótki język i brodawek nie łapie, więc kazda proba podania piersi konczyla sie wielkimi nerwami u dziecka....z czasem jak urosnie to i język bedzie dluzszy i wtedy będzie łapać brodawki i z kapturkow zrezygnujemy, póki co niestety inaczej z piersi nie nakarmie.... na laktacje pije herbatki i femaltiker. Teraz miedzy karmieniami sciagnelam 50 ml, ale musze czekac az sie napełnia te cycki... póki co nie bede glodzic dziecka i ile będzie trzeba to bede podawać mm - nie czyni to przeciez ze mnie złej matki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny tak czytam i ja naprawdę nie mam co narzekać z moją laktacją i ciągiem Kropka. Nie wiem, ile aktualnie waży (we wtorek mam wizyte szczepienną), ale widać po nim, że przybiera, robi się taki pyzaty i "mięsisty". A jak się zassie, to czuję jak wyciąga mleko z najdalszych zakątków piersi ![]() Jedynie ma problemy z prawą piersią- musi się namęczyć, żeby ją złapać... Ale to pewnie urok tej piersi albo jakaś asymetria, która powoduje, że na tej stronie trudniej mu łapać. Muszę zagadać o to lekarza albo położną. No i czasem ma tak, że pije i puszcza pije i puszcza. Jak jest duże ciśnienie to widzę to i czekamy, aż fontanna przestanie tryskać, ale czasem nie ma dużego ciśnienia a on mimo wszystko tak robi. Więc zastanawiam się, czy może smak mleka to powoduje? Ale szczerze nie jadam nic nadzwyczajnego, dieta jest zazwyczaj cały czas taka sama. Macie jakiś pomysł? I pytanie w sprawie laktatorów- używacie ręcznych czy elektrycznych? I jakie to są?
![]() |
![]() |
#2700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.