Trudna sytuacja do której sama doprowadziłam - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-06, 22:21   #61
elsene
Zadomowienie

Dot.: Trudna sytuacja do której sama doprowadziłam

Cytat:
Napisane przez MonRose008 Pokaż wiadomość
Dlaczego sądzę, że poniekąd sama do tego doprowadziła? Od razu nie postawiłam sprawy jasno, że mi to wesele nie leży, bo jeszcze kawał czasu do niego. Po drugie pozwoliłam im się prawie co weekend widywać, gdy często ja byłam zmęczona i szłam spać o 22, a oni siedzieli do późna. Po trzecie pozwoliłam im się spotkać w którymś momencie samemu (byłam na wyjeździe służbowym).
Może rzeczywiście nie zauważyłaś pierwszych sygnałów (o ile wersja z tym, że mają się ku sobie jest prawdziwa), ale to nie Ty popchnęłaś ich ku sobie.

Spanie o 22 to nie taki dramat A facet powinien sam się zreflektować, że może schadzki przy winie sam na sam z nową koleżanką, gdy dziewczyna padła ze zmęczenia, nie są do końca neutralne.
Gdyby byli w porządku, to gdy tylko zauważyli jakiś flirt powinni ochłodzić relacje, a żadne z nich tego nie zrobiło.
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-06, 22:39   #62
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Dlaczego sądzę, że poniekąd sama do tego doprowadziła? Od razu nie postawiłam sprawy jasno, że mi to wesele nie leży, bo jeszcze kawał czasu do niego. Po drugie pozwoliłam im się prawie co weekend widywać, gdy często ja byłam zmęczona i szłam spać o 22, a oni siedzieli do późna. Po trzecie pozwoliłam im się spotkać w którymś momencie samemu (byłam na wyjeździe służbowym).
Dziwna ta twoja kolezanka
Gdybym ja przyszła do przyjaciółki a ona powiedziałabym że jest zmęczona to bym poszła do domu a nie siedziała ż jej facetem
Co to też za głupie pomysły zeby ona miała sie spotykać z moim facetem kiedy ja jestem na wyjeździe?
Im więcej piszesz tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu że romans już trwa od dawna
Współczuję
Spróbuj przeszpiegowac telefon albo kompa to tylko kwestia czasu jak się wyda
Mogę się założyć że te częste wyjazdy do rodziców są o połowę rzadsze niż przypuszczasz
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-06, 22:49   #63
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;85303366]Dziwna ta twoja kolezanka
Gdybym ja przyszła do przyjaciółki a ona powiedziałabym że jest zmęczona to bym poszła do domu a nie siedziała ż jej facetem
Co to też za głupie pomysły zeby ona miała sie spotykać z moim facetem kiedy ja jestem na wyjeździe?
Im więcej piszesz tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu że romans już trwa od dawna
Współczuję
Spróbuj przeszpiegowac telefon albo kompa to tylko kwestia czasu jak się wyda
Mogę się założyć że te częste wyjazdy do rodziców są o połowę rzadsze niż przypuszczasz[/QUOTE]

Niestety, ale na to wygląda. I widać podoba mi się ten dreszczyk emocji, że pod nosem Autorki to robią.

Pogrubione: albo wizyty dużo krótsze tak naprawdę. Był? No był. Nikt by nie wpadł, żeby wypytywać o której dokładnie wyszedł...
Ellen_Ripley jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 06:33   #64
MonRose008
Raczkowanie

Zobaczymy jak się wszystko rozwinie. W kwestii przytulania wiele się poprawiło wczoraj. Na dziś nie mam żadnym twardych dowodów. Jak sytuacja się będzie rozwijać w konkretną stronę to będę wam pisała. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
MonRose008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 07:22   #65
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Zobaczymy jak się wszystko rozwinie. W kwestii przytulania wiele się poprawiło wczoraj. Na dziś nie mam żadnym twardych dowodów. Jak sytuacja się będzie rozwijać w konkretną stronę to będę wam pisała. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Ale przytulanie nie jest żadnym wyznacznikiem tego że cię nie zdradza.
Niestety ale też podzielam opinie że cię zdradza.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 07:49   #66
elsene
Zadomowienie

Poprawiło się w dobę? ;]
Bądź uważna, zobaczysz co dalej.

Ale powinnaś też zwyczajnie zadbać o siebie i, nawet jeśli on nie zdradza, to skoro źle się czujesz w takim przyjacielskim trójkącie, to zmień to. Masz prawo chcieć spędzać czas sam na sam z facetem, bez koleżanki.
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 08:00   #67
Centheris
Raczkowanie

Według mnie Ty już jesteś zdradzana przez nich i nie zdziwiłabym się, gdyby już spali ze sobą itd. Bardzo mi przykro czytać ten wątek. Musisz Autorki zrobić śledztwo, ale chyba tylko po to, żeby mieć czarno na białym, że czas zwijać manatki... I nigdy nie bądź pewna koleżanek, które tak ochoczo spotykają się z Twoimi facetami. Zachowania faceta nie skomentuję. Po prostu zdrajca.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Centheris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 08:18   #68
I am Rock
lokalna gwiazda

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8530570 6]Ale przytulanie nie jest żadnym wyznacznikiem tego że cię nie zdradza.
Niestety ale też podzielam opinie że cię zdradza.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
W tym rzecz. Ile to już razy na wizażu napisano "Jeszcze tydzień temu mówił, że mnie kocha", a tak naprawdę
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 08:21   #69
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
W tym rzecz. Ile to już razy na wizażu napisano "Jeszcze tydzień temu mówił, że mnie kocha", a tak naprawdę
Na rozstaniowym dużo jest takich przykładów :ekhem: i to nawet nie tydzień a kilka dni :ekhem:

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 08:49   #70
elfik_
Rozeznanie

Nie udzielałam się, ale przeczytałam.
Myślę autorko, że sytuacja się wkrótce sama wyjaśni, bo napięcie rośnie. Przy rezerwacji weekendu powiedz mu wprost, że masz ochotę spędzić swoje urodziny we dwoje, a nie jak zwykle w trójkącie. Wymiga się, lub nie, ale na pewno będzie czas i okazja pogadać. Pytanie pozostaje tylko, czy Ty pierwsza odejdziesz na swoich warunkach, czy on wyskoczy z "niespodzianką". W każdym razie warto się przygotować na takie ewentualności. Na stratę przyjaciółki też.
elfik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-07, 16:28   #71
mybeau
lalka z saskiej porcelany

Tak od razu przypomniała mi się piosenka Sylwii Grzeszczak - "Pożyczony". Autorko, nic nowego nie powiem, wątek cały przeczytałam i naprawdę szkoda, że jesteś w takiej nieciekawej sytuacji.

Zachowanie przyjaciółki z tym weselem - dziwne. Dla mnie tak dziwne, że aż niedorzeczne. Do głowy nie wpadłby mi taki pomysł. Widocznie mocno żyła się z Twoim TŻ, skoro tak bez krępacji proponuje takie rzeczy. Albo ma inną mentalność niż moja, zwyczajnie dla mnie to absurdalne.

Zachowanie Twojego tż'ta też jest jakieś dziwne. Jak już zostało wielokrotnie wspomniane, słuchaj intuicji i obserwuj co się dzieje. Za wcześnie na wyciąganie wniosków, póki co mamy same niezbyt optymistyczne hipotezy, któraś z nich może być bliska prawdy lub być prawdą. Czas pokaże.

Trzymaj się.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-08, 13:48   #72
9a6d0e95fbc4407ed947e2ef8cea0fb12942fdf4_5e1910028c83c
Konto usunięte

Co do tego wesela, wg mnie prośba o "wypożyczenie" czyjegoś partnera jest niestosowna. Może źle myślę, ale znam osobiście przypadek, że związek został przez coś takiego rozbity, a wypożyczony pan jest z panią, która go wypożyczyła.[/QUOTE]
Nie wiem, może jestem naiwna, ale nie mogłam się nadziwić, czytając kolejne wypowiedzi, co złego by było w tym, gdybym "pożyczyła" mojego chłopaka jakiejś mega bliskiej koleżance na wesele.... Czyżby wszyscy woleli po prostu dmuchać na zimne i działali wg zasady "okazja czyni złodzieja"?
Co do wspomnianej wyżej sytuacji, to ciężko mi uwierzyć, że raz poszli razem na wesele i tylko przez to nagle się związek rozwalił, a oni tak cudownie zakochani od tamtej pory. Myślę, że jeśliby między tymi osobami były całkowicie neutralne stosunki wcześniej, to coś takiego nie miałoby miejsca, widocznie coś już między nimi musiało wcześniej iskrzyć, skoro tak się stało, a wspólne wyjście na wesele było tylko katalizatorem. No chyba, że ja naprawdę jestem mega naiwna

Edytowane przez panna_felicjanna
Czas edycji: 2018-08-19 o 17:58 Powód: przywrócenie treści
9a6d0e95fbc4407ed947e2ef8cea0fb12942fdf4_5e1910028c83c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-08, 14:12   #73
ferreus_somnus
BAN stały

Na wątku "Przyjaciel - czy powinnam zerwać tę znajomość" dziewczyny piszą, że taka relacja między przyjaciółką i przyjacielem to nic zdrożnego więc może wyluzuj?
ferreus_somnus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-08, 14:52   #74
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ferreus_somnus Pokaż wiadomość
Na wątku "Przyjaciel - czy powinnam zerwać tę znajomość" dziewczyny piszą, że taka relacja między przyjaciółką i przyjacielem to nic zdrożnego więc może wyluzuj?
To może doczytaj o co chodzi w tamtym wątku, bo przynajmniej ja widzę różnicę między tą historią, a tamtą.
matcha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-08, 15:58   #75
ferreus_somnus
BAN stały

A ja nie. Tak to właśnie wygląda z perspektywy drugiej osoby. Jak autorka drugiego wątku zapozna ze sobą chłopaka obecnego i zapasowego będzie dopkładnie ta sama patologia co tutaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-08, 16:14   #76
PoPoo
Zadomowienie

Nigdy nie rozumiem takich kobiet...

Sama mu podprowadziłaś inna kobietę.
No niestety znam takie małżenstwo które już jest po rozwodzie, i własnie maż zdradził żonę z bardzo dobra koleżanką, którą żona czesto przyprowadzała do domu na wieczorki z filmem i piwko.
Potem tak samo jak u Ciebie ona zaczynała coraz częściej wpadać, jak zony nie było -zonie to nie przeszkadzało bo to przecież dobra koleżanka i kochany mężuś.
Nie twierdze że maz jest bez winy bo to on zdradził i on jest za to odpowiedzialny, ale żona skutecznie umożliwiła im łatwe nawiązanie romansu we własnym domu
Nadmierne zaufanie tak się własnie kończy

Edytowane przez PoPoo
Czas edycji: 2018-08-08 o 16:17
PoPoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-08, 16:24   #77
matcha
Zadomowienie

Patologia? Bo?
Stary 2018-08-08, 20:24   #78
Minna
Zielona Driada

[1=9a6d0e95fbc4407ed947e2e f8cea0fb12942fdf4_5e19100 28c83c;85337611]Nie wiem, może jestem naiwna, ale nie mogłam się nadziwić, czytając kolejne wypowiedzi, co złego by było w tym, gdybym "pożyczyła" mojego chłopaka jakiejś mega bliskiej koleżance na wesele.... Czyżby wszyscy woleli po prostu dmuchać na zimne i działali wg zasady "okazja czyni złodzieja"?
Co do wspomnianej wyżej sytuacji, to ciężko mi uwierzyć, że raz poszli razem na wesele i tylko przez to nagle się związek rozwalił, a oni tak cudownie zakochani od tamtej pory. Myślę, że jeśliby między tymi osobami były całkowicie neutralne stosunki wcześniej, to coś takiego nie miałoby miejsca, widocznie coś już między nimi musiało wcześniej iskrzyć, skoro tak się stało, a wspólne wyjście na wesele było tylko katalizatorem. No chyba, że ja naprawdę jestem mega naiwna[/QUOTE]

Ale kto Ci broni pożyczać przyjaciółkom faceta? Przecież każdy robi co uważa za stosowne, nie czujesz dyskomfortu, to co stoi na przeszkodzie.

No właśnie nie iskrzyło, bo się praktycznie nie znali. Przyjaciółki widywały się bez męskiego zaplecza. Na tym weselu właśnie zaiskrzyło.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-08, 21:00   #79
ferreus_somnus
BAN stały

Cytat:
Napisane przez matcha Pokaż wiadomość
Patologia? Bo?
Toż tu laski piszą, że patologia. że zdradza, że granice przyjaźni są przekroczone, że nieuczciwość, że... etc ad infinitum.

Co do patologii się nie upieram.
Jak laski piszą, że tam jest ok to i tu jest ok. Chłop zamiast poświęcać przyjaciółce godzinę dziennie poświęci jej czasem wieczór. Dla mnie to samo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-08, 21:11   #80
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=9a6d0e95fbc4407ed947e2e f8cea0fb12942fdf4_5e19100 28c83c;85337611]Nie wiem, może jestem naiwna, ale nie mogłam się nadziwić, czytając kolejne wypowiedzi, co złego by było w tym, gdybym "pożyczyła" mojego chłopaka jakiejś mega bliskiej koleżance na wesele.... Czyżby wszyscy woleli po prostu dmuchać na zimne i działali wg zasady "okazja czyni złodzieja"?
Co do wspomnianej wyżej sytuacji, to ciężko mi uwierzyć, że raz poszli razem na wesele i tylko przez to nagle się związek rozwalił, a oni tak cudownie zakochani od tamtej pory. Myślę, że jeśliby między tymi osobami były całkowicie neutralne stosunki wcześniej, to coś takiego nie miałoby miejsca, widocznie coś już między nimi musiało wcześniej iskrzyć, skoro tak się stało, a wspólne wyjście na wesele było tylko katalizatorem. No chyba, że ja naprawdę jestem mega naiwna [/QUOTE]

Ależ rób co chcesz. Osobiście uważam za dość dziwne traktowanie faceta jako obiektu do "wypożyczenia" do imprezy i tańców bo jakieś portki muszą być.

I, tak, myślę że jesteś może odrobinę naiwna myśląc, że "coś przedtem musiało być". Dwoje ludzi widuje się przelotnie, ot tak, nic nie iskrzy, a potem idą razem na wesele - oboje wystrojeni, wyszykowani, muzyka, światełka, alkohol, taniec... mnie nie dziwi, że na weselu zaiskrzyło mimo że wcześniej nie było nic. Po prostu ujrzeli siebie w innym świetle, poza codziennością.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-08, 21:12   #81
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Toż tu laski piszą, że patologia. że zdradza, że granice przyjaźni są przekroczone, że nieuczciwość, że... etc ad infinitum.

Co do patologii się nie upieram.
Jak laski piszą, że tam jest ok to i tu jest ok. Chłop zamiast poświęcać przyjaciółce godzinę dziennie poświęci jej czasem wieczór. Dla mnie to samo.
Ale wiesz, że laski, które piszą tu, nie muszą mieć takiego samego spojrzenia na świat jak laski, które piszą tam?

Standardowe wizazowe wytykanie hipokryzji, no ileż można nie wszyscy na wizażu mają takie samo zdanie
Stary 2018-08-08, 21:45   #82
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Ale wiesz, że laski, które piszą tu, nie muszą mieć takiego samego spojrzenia na świat jak laski, które piszą tam?
To ty nie wiesz, że wszystkie kobiety (tfu, samice, ferreus woli taką nomenklaturę) mają mieć to samo zdanie?

Stary 2018-08-08, 21:51   #83
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
To ty nie wiesz, że wszystkie kobiety (tfu, samice, ferreus woli taką nomenklaturę) mają mieć to samo zdanie?
Sorry, zapomina mi się czasem taka zła samica ze mnie
Stary 2018-08-08, 21:54   #84
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie samice są zue, jak jedna

Stary 2018-08-08, 23:57   #85
ferreus_somnus
BAN stały

Cytat:
Raczej słabo wytresowana :P

Cytat:

Standardowe wizazowe wytykanie hipokryzji, no ileż można nie wszyscy na wizażu mają takie samo zdanie
Hmm, odnosząc się do tamtego wątku wskazywałem tylko, że zazdrość nie poparta dowodami u mężczyzny jest "be" tutaj zazdrość kobiety nie poparta dowodami jest "cacy". I zaraz jakaś wizażanka (matcha) mówi mi że to zupełnie dwie różne sprawy :P
Stary 2018-08-09, 04:16   #86
matcha
Zadomowienie

Słabo wytresowana

Zdradzę ci sekret, chłopcze. Jedna wizażanka, to nie cały wizaż i wszystkie kobiety tu udzielające się
Tak, DLA MNIE (NIE CAŁEGO WIZAŻU - ferreus doczytaj to, tym razem ze zrozumieniem) to dwie inne sprawy, chociażby z tego powodu, że w jednej historii osoby się znają, a w drugiej już nie, ale w sumie co ja będę tłumaczyć samcowi beta i omega, skoro on wie lepiej

Edytowane przez matcha
Czas edycji: 2018-08-09 o 04:28
matcha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-09, 11:48   #87
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Autorko,
często troje to tłum. Wiadomo, nikt nie żyje w próżni ale to, co tutaj czytam, to brzmi, jak byście żyli we troje a nie we dwoje.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-09, 12:20   #88
I am Rock
lokalna gwiazda

[QUOTE=MonRose008;85

Glówny problem jest taki, że od jakiegoś czasu czuje się na tych spotkaniach jak piąte koło u wozu. TŻ od kilku dni mam wrażenie, że się ode mnie odsuwa. Nie przytula, nie całuję. Ostatnie spotkanie było zorganizowane bez mojej zgody. I było po prostu dziwnie w związku z wyżej wymienioną sytuacją. [/QUOTE]

A twoim zdaniem to tylko...

Cytat:

Hmm, odnosząc się do tamtego wątku wskazywałem tylko, że zazdrość nie poparta dowodami u mężczyzny jest "be"tutaj zazdrość kobiety nie poparta dowodami jest "cacy". I zaraz jakaś wizażanka (matcha) mówi mi że to zupełnie dwie różne sprawy :P
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-09, 20:01   #89
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Ależ rób co chcesz. Osobiście uważam za dość dziwne traktowanie faceta jako obiektu do "wypożyczenia" do imprezy i tańców bo jakieś portki muszą być.

I, tak, myślę że jesteś może odrobinę naiwna myśląc, że "coś przedtem musiało być". Dwoje ludzi widuje się przelotnie, ot tak, nic nie iskrzy, a potem idą razem na wesele - oboje wystrojeni, wyszykowani, muzyka, światełka, alkohol, taniec... mnie nie dziwi, że na weselu zaiskrzyło mimo że wcześniej nie było nic. Po prostu ujrzeli siebie w innym świetle, poza codziennością.

Idąc tym tropem, to strach iść na imprezę, bo jeszcze jakaś inna kobieta się odstroi i pogada z moim facetem...

Nie jestem za wypożyczeniem, ale trochę przesadzasz w drugą stronę.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-09, 20:48   #90
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Idąc tym tropem, to strach iść na imprezę, bo jeszcze jakaś inna kobieta się odstroi i pogada z moim facetem...
E, no nie Chodzi mi o to, że idąc z kimś na imprezę w charakterze osoby towarzyszącej możemy spojrzeć na tą osobę inaczej. Bo to nie jest codzienny, zwykły kontekst. 5g33k twierdziła, że jeśli na weselu zaiskrzyło między wynajętym a wynajmującą, to musiało koniecznie coś między nimi wcześniej być. A ja uważam, że mogło "zaiskrzeć" po raz pierwszy właśnie na weselu ze względu na specyfikę okazji.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości