Mamy październikowe 2018 cz. III - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-06, 20:45   #4141
TusiaeM
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty, najważniejsze, że wszystko ok Kiedy dopisać następna?
Wizytę mam 28.08. a USG jeszcze nie wiem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 20:52   #4142
Tenebre
Rozeznanie

Ja mam samą pralkę, taką od góry ładowaną, całe życie piorę w takich i suszę na balkonie kiedy jest ciepło a tak na suszarce w pokoju bo w łazience nie ma miejsca na to. Wirowanie zawsze ustawiam na 1200 i póki co wszystkie ciuszki żyją. Ogólnie z rzeczy dziecięcych wyprałam wszystko co się dało, wszystkie ubrania, te nowe i te używane, wszystkie możliwe do zdemontowania elementy z wózka, rożki, kocyki, ręczniki itp.
Dziś miałam wizytę u endokrynologa, liczyłam, że to będzie ostatnia przed porodem, ale jeszcze pod koniec września mam przyjść, żeby ustalić co po porodzie, no trudno.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 22:51   #4143
Angela_B
Raczkowanie

Wy tu o praniu, suszeniu, a ja jeszcze kompletnie nic nie zaczęłam prać... chyba muszę zacząć, bo czas leci a ja mam za to coraz mniej siły na wszystko.
Pochwalę się wam za to, co dziś udało mi się dorwać

pierwsze zdjęcie to taki otulacz misiowy, który TŻ dorwał gdzieś na necie cała reszta to dzisiejszy zakup w lumpku za całe 15zł...

https://tufotki.pl/r2cVj/
Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 23:10   #4144
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie i z synem wszystko ok. Waga w normie 1282 g więc tylko się cieszyć, że ja nie tyje.

Tak, gin powiedział, że za miesiąc mam przyjść na następne usg aby wszystko kontrolować.

Ja będę prała wszystko dla dziecka, ale planuje robić to dopiero we wrześniu.

Gratulacje za pozytywna wizyte super ,ze wszystko ok

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
Wy tu o praniu, suszeniu, a ja jeszcze kompletnie nic nie zaczęłam prać... chyba muszę zacząć, bo czas leci a ja mam za to coraz mniej siły na wszystko.
Pochwalę się wam za to, co dziś udało mi się dorwać

pierwsze zdjęcie to taki otulacz misiowy, który TŻ dorwał gdzieś na necie cała reszta to dzisiejszy zakup w lumpku za całe 15zł...

https://tufotki.pl/r2cVj/
Nie ty jedna bez obaw
Super sliczne rzeczy i taka kwota ale łupy

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość
Ja mam samą pralkę, taką od góry ładowaną, całe życie piorę w takich i suszę na balkonie kiedy jest ciepło a tak na suszarce w pokoju bo w łazience nie ma miejsca na to. Wirowanie zawsze ustawiam na 1200 i póki co wszystkie ciuszki żyją. Ogólnie z rzeczy dziecięcych wyprałam wszystko co się dało, wszystkie ubrania, te nowe i te używane, wszystkie możliwe do zdemontowania elementy z wózka, rożki, kocyki, ręczniki itp.
Dziś miałam wizytę u endokrynologa, liczyłam, że to będzie ostatnia przed porodem, ale jeszcze pod koniec września mam przyjść, żeby ustalić co po porodzie, no trudno.
No ja tez caly czas ma zwykla pralke i zyje wiadomo,ze taka suszarka to juz jest dodatkowy wymysl troche ulatwiajacy zycie lub przyspieszajcy suszenie .
Bo np latem to ok wiem ,ze beda mi szybko schly te ciuszki ale zima u nas sie pali w piecu czasem sie zagasi temp spadnie albo cos i wiem,ze ciuchy zima schna dluzej dlatego bardziej pod tym wzgledem Ja np zaczelam myslec o suszarce . Bo tam dla nas jak bylismy tylko we dwojke to nie myslalam nawet o tym dopiero teraz przy dziecku
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 23:19   #4145
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Gratulacje za pozytywna wizyte super ,ze wszystko ok

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Nie ty jedna bez obaw
Super sliczne rzeczy i taka kwota ale łupy

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

No ja tez caly czas ma zwykla pralke i zyje wiadomo,ze taka suszarka to juz jest dodatkowy wymysl troche ulatwiajacy zycie lub przyspieszajcy suszenie .
Bo np latem to ok wiem ,ze beda mi szybko schly te ciuszki ale zima u nas sie pali w piecu czasem sie zagasi temp spadnie albo cos i wiem,ze ciuchy zima schna dluzej dlatego bardziej pod tym wzgledem Ja np zaczelam myslec o suszarce . Bo tam dla nas jak bylismy tylko we dwojke to nie myslalam nawet o tym dopiero teraz przy dziecku
Ja mam suszarke, bo jezdzilam duzo w delegacje. Wracalam w pt w nocy a w niedziele/pon jechalam znowu. No nie dalo sie zrobic prania. To byly wyjazdy po 2-3 tygodnie.. do tego wakacje i pranie recznikow i poscieli w przerwach.. ciezko mi to szlo. Wygodne to bardzo teraz juz nie potrafie zrezygnowac z tego luksusu. I nienawidze widoku suszacego sie prania wszedzie.. teraz to ok ale jesien/wiosna jak tak pada to pranie tylko gnije.. wiadomo ze da sie bez tego zyc, ale lubie sobie ulatwiac zycie zmywarka, odkurzaczem i suszarka
Tusia super ciuszki! Nie mam pojecia czemu Twoj link otwiera mi sie w apce aliexpress..

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 07:57   #4146
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Ja dla siebie nie piorę nowych rzeczy. Dla zganił wypralam wszystko to co nie było w żaden sposób zapakowane w żadna folie, opakowanie. No i fotelik wypralam bo od koleżanki mam wiec w piwnicy był.

Moja mama żadnej rzeczy dla mnie nie prała i nic
Mi nie było wiec wózka prac nie będę, kokonu tez nie, na prześcieradle leżeć nie będzie póki co.

Edit: jednak wrzucam prześcieradła bo śmierdzą jak.....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mnie przerażają różne bakterie, grzyby, pasożyty, chemikalia i brud związany z nową odzieża dlatego wszystko co nowe idzie do prania.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Super wieści! Tak patrzę na wagę to moja pewnie kluska będzie bo w 29 tygodniu już prawie 1,5kg miała. Za tydzień na prenatalnych dopytam ile utyla bo aż mnie przeraża wypchnac ponad 4kg.
Cytat:
Ja dziś po wizycie i z synem wszystko ok. Waga w normie 1282 g więc tylko się cieszyć, że ja nie tyje.

Tak, gin powiedział, że za miesiąc mam przyjść na następne usg aby wszystko kontrolować.

Ja będę prała wszystko dla dziecka, ale planuje robić to dopiero we wrześniu.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 09:10   #4147
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Ja mam suszarke, bo jezdzilam duzo w delegacje. Wracalam w pt w nocy a w niedziele/pon jechalam znowu. No nie dalo sie zrobic prania. To byly wyjazdy po 2-3 tygodnie.. do tego wakacje i pranie recznikow i poscieli w przerwach.. ciezko mi to szlo. Wygodne to bardzo teraz juz nie potrafie zrezygnowac z tego luksusu. I nienawidze widoku suszacego sie prania wszedzie.. teraz to ok ale jesien/wiosna jak tak pada to pranie tylko gnije.. wiadomo ze da sie bez tego zyc, ale lubie sobie ulatwiac zycie zmywarka, odkurzaczem i suszarka
Tusia super ciuszki! Nie mam pojecia czemu Twoj link otwiera mi sie w apce aliexpress..

No ja tam to wszystko rozumiem i nie mam nic przeciwko zeby miec takie rzeczy ktore ulatwiaja zycie A w twoim przypadku gdy tak ciagle wyjezdzalas to juz wogole chyba koniecznosc byla
Ja po prostu dopiero teraz o tym zaczelam myslec bo tak to dajemy rade bez tego ale przy dziecku gdzie troche bedzie tych ciuszkow to wiem,ze jesien ,zima moze byc kiepsko z tym schnieciem
Musimy pomyslec wszstko sprawdzic poczytac co sie oplaci a co nie bo dwoch urzadzen nie mam jak kupic . Jedno na druga tez nie poloze nie ma opcji bo musze miec miejsce na pralce przy tak malej lazience takze no tylko pralko-suszarka wchodzi w gre
Stary 2018-08-07, 09:27   #4148
So_close
Jedi

Cytat:
Wiesz co, no na pewno wymysł, ale co nim nie jest w dzisiejszych czasach? Moja mama ma prawie 70 lat, urodziła 4 dzieci w czasach kiedy nie było nic. Można by zrezygnować z pampersów na rzecz tetry, prać we Frani, mieć byle jakie łóżeczko i wózek, a jednak każdy korzysta jak może
Poza tym, za granicą w wielu krajach suszarka jest takim samym standardem jak pralka
Ja swoją kupiłam również z myślą o posiadaniu dziecka. Nie da sie ukryć, że to dużo ułatwia kiedy często się pierze, zwłaszcza zimą. Masz to pranie na już.
Poza tym mam tak ograniczoną ilość miejsca w mieszkaniu, że dla mnie to nie żaden luksus a zbawienie
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 09:36   #4149
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Wiesz co, no na pewno wymysł, ale co nim nie jest w dzisiejszych czasach? Moja mama ma prawie 70 lat, urodziła 4 dzieci w czasach kiedy nie było nic. Można by zrezygnować z pampersów na rzecz tetry, prać we Frani, mieć byle jakie łóżeczko i wózek, a jednak każdy korzysta jak może
Poza tym, za granicą w wielu krajach suszarka jest takim samym standardem jak pralka
Ja swoją kupiłam również z myślą o posiadaniu dziecka. Nie da sie ukryć, że to dużo ułatwia kiedy często się pierze, zwłaszcza zimą. Masz to pranie na już.
Poza tym mam tak ograniczoną ilość miejsca w mieszkaniu, że dla mnie to nie żaden luksus a zbawienie
No pewnie ,ze tak i masz racje calkowita ja nie mowie ze nie
I tak jak piszesz za granica suszarki to wyposazenie kazdego mieszkania taki standard . Sama wiem jak 12 lat temu mieszkalam i z tego korzystalam wogole nie myslalam o tym zeby pranie wieszac
A u nas no niestety to juz wymysl,luksus i nie taki podstawowy standard .
Ja tylko bylam ciekawa czy sie oplaci pralko -suszarka dlatego poruszylam ten temat
Stary 2018-08-07, 09:50   #4150
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:
I tak jak piszesz za granica suszarki to wyposazenie kazdego mieszkania taki standard . Sama wiem jak 12 lat temu mieszkalam i z tego korzystalam wogole nie myslalam o tym zeby pranie wieszac
Ja tylko bylam ciekawa czy sie oplaci pralko -suszarka dlatego poruszylam ten temat
Suszarka to rewelacyjny wymysł, kiedy byliśmy na wakacjach w usa to tam w ich pralniach robiliśmy pranie za kilka dolarów, godzina czasu i wszystko gotowe do użycia, zachwyciłam się sama chciałam kupić ale podobnie jak u Ciebie musiałabym mieć 2w1, ale dodatkowo wąską na max 50cm, a póki co nie ma takich ale jak zmienimy kiedyś na dom to na pewno chcę ją mieć
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 10:02   #4151
So_close
Jedi

Cytat:
Osobiście mi wystarcza pralko- suszarka i nie czuję potrzeby osobnego sprzętu ale ja też w tej kwestii nie mam dużych wymagań- chcę wyciągnąć suche pranie i tyle
Stary 2018-08-07, 10:13   #4152
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę

Odnośnie jeszcze do suszarki... kiedyś jak ktoś miał zmywarkę to było wielkie wow i zdziwienie po co. Teraz ja np. nie wyobrażam sobie jej nie mieć i zmywać po całej rodzinie. Zresztą teraz to jeden z podstawowych sprzętòw w kuchni.

Moja koleżanka przy 3 dzieci ma suszarkę i mòwi, że inaczej to by tonęła w suszącym się praniu tym bardziej, że jej dzieci uprawiają sporty i potrzebują czystych strojòw z dnia na dzień. No, ale ona w domku mieszka i ma osobne pomieszczenie na taką "pralnię".
----------------------
Cześć

Wczoraj wreszcie sprzedałam stary wòzek za małe pieniądze, ale przynajmniej nie zagraca i komuś się jeszcze przyda
Dzisiaj muszę ogarnąć co jeszcze mi zostało do zakupu dla còry i dla siebie...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 10:24   #4153
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Ja mieszkałam kiedyś w domu, gdzie była pralka i suszarka i życie wyglądało tak, że praktycznie każde pranie wrzucało się do suszarki Nawet przy pogodzie na dworze (choć przyznam, że to było w UK i często się zdarzało, że jest słońce, a za kwadrans nagle oberwanie chmury, jak chciałam swoje rzeczy rozwieszać na dworze to nie raz latałam tylko i rozwieszałam-ściągałam-rozwieszałam). Jak zaczęłam suszyć w suszarce to szybko przyzwyczaiłam się do tej metody I dlatego wolę osobne urządzenie jeśli tylko mogę, bo jest jednak bardziej ekonomiczne przy zużyciu prądu i wody, a obawiam się, że szybko zacznę suszyć po prostu wszystko
Wydaje mi się, że obecnie też życie wymaga od nas takich rozwiązań, bo właśnie są delegacje jedna za drugą, dzieci wracają z kolonii i jadą na drugi dzień na obóz albo do dziadków itp. Pamiętam jak mama mi mówiła w czasach szkolnych, że ona to nie miała internetu, musiała do biblioteki chodzić żeby lekcje odrabiać. Tylko że na napisanie jakiejś pracy miała miesiąc a nie kilka dni

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Super wieści! Tak patrzę na wagę to moja pewnie kluska będzie bo w 29 tygodniu już prawie 1,5kg miała. Za tydzień na prenatalnych dopytam ile utyla bo aż mnie przeraża wypchnac ponad 4kg.
Moja kluska w 29tc 1400g... Zawsze myślałam, że będę mieć małe dziecko, a tutaj wcale nie jest mniejsze i też się już boję, że dobije do 4kg...
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 10:26   #4154
Bzuk2000
Raczkowanie

Ja mam pralko suszarke lg waska na 45 cm. Warto jednak zwrocic na ładowność. Bo jak pralka jest na 7 kg to suszarka tylko na 4kg. Jak przesadzi sie z zaladowaniem suszarki to wszystko jest mega wygniwcione ze ciezko uprasowac.
Generalnie jestem zadowolona. Kupiona z mysla o zimie i dziecku. Do tej pory praniw suszylo sie w pokoju teraz przeznaczonym dla małego.

Ja dzis pedze do lekarza bo od soboty mam jakies dziwne wodniste uplawy jakbym sie zsikala w majty. Mojego lekarza w tym tyg nie ma, wiec lece prywatnie bo panikuje.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

U mnie w 30 tyg bylo prawie 1600 i lekarz na prenatalnych ppwoedzial ze prawdopodobnie bedzie te 3200.

Bzuk2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 10:48   #4155
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Wizytę mam 28.08. a USG jeszcze nie wiem.

ok, dopisałam A znasz już płeć? Macie imię?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Bzuk2000 Pokaż wiadomość
Ja mam pralko suszarke lg waska na 45 cm. Warto jednak zwrocic na ładowność. Bo jak pralka jest na 7 kg to suszarka tylko na 4kg. Jak przesadzi sie z zaladowaniem suszarki to wszystko jest mega wygniwcione ze ciezko uprasowac.
Generalnie jestem zadowolona. Kupiona z mysla o zimie i dziecku. Do tej pory praniw suszylo sie w pokoju teraz przeznaczonym dla małego.

Ja dzis pedze do lekarza bo od soboty mam jakies dziwne wodniste uplawy jakbym sie zsikala w majty. Mojego lekarza w tym tyg nie ma, wiec lece prywatnie bo panikuje.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

U mnie w 30 tyg bylo prawie 1600 i lekarz na prenatalnych ppwoedzial ze prawdopodobnie bedzie te 3200.

Dopisać Cię na listę? Wtedy potrzebuję planowany termin porodu, możesz podać płeć, imię, następną wizytę - to dopiszę
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 11:03   #4156
Bzuk2000
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Dopisać Cię na listę? Wtedy potrzebuję planowany termin porodu, możesz podać płeć, imię, następną wizytę - to dopiszę
Tak poprosze. Tomek 04.10. Nastepna wizyta 28.08. Dziękuje.

Stary 2018-08-07, 11:03   #4157
xxboo
Zakorzenienie

Dziewczyny to na prenatalnych ostatnich szacują wagę przy porodzie ????

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 11:16   #4158
So_close
Jedi

Cytat:

Moja ginka powiedziała, że wagę końcową szacuje się w okolicach 35-36 tygodnia, więc chyba trochę za wcześnie

W sumie jakby co, to ja mam w czwartek prenatalne, bo nie mam wpisanych

Edytowane przez So_close
Czas edycji: 2018-08-07 o 11:18
Stary 2018-08-07, 11:16   #4159
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bzuk2000 Pokaż wiadomość
Tak poprosze. Tomek 04.10. Nastepna wizyta 28.08. Dziękuje.

Dopisałam To pierwsza ciąża tak? A macie już wózek, fotelik? To też mogę dopisać
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 11:35   #4160
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:

U mnie nie oszacowali
Stary 2018-08-07, 11:40   #4161
awusia
Zadomowienie

Cytat:
No ja tam to wszystko rozumiem i nie mam nic przeciwko zeby miec takie rzeczy ktore ulatwiaja zycie A w twoim przypadku gdy tak ciagle wyjezdzalas to juz wogole chyba koniecznosc byla
Ja po prostu dopiero teraz o tym zaczelam myslec bo tak to dajemy rade bez tego ale przy dziecku gdzie troche bedzie tych ciuszkow to wiem,ze jesien ,zima moze byc kiepsko z tym schnieciem
Musimy pomyslec wszstko sprawdzic poczytac co sie oplaci a co nie bo dwoch urzadzen nie mam jak kupic . Jedno na druga tez nie poloze nie ma opcji bo musze miec miejsce na pralce przy tak malej lazience takze no tylko pralko-suszarka wchodzi w gre
Daj znac jaka wybierzesz, bo jestem ciekawa. Jesli u nas naprawa bedzie droga to kupie osobna suszarke i wstawie ja do spizarni, bo zabudowalam pralke w lazience szafka..
Cytat:

Stary 2018-08-07, 11:42   #4162
Bzuk2000
Raczkowanie

Cytat:
Dopisałam To pierwsza ciąża tak? A macie już wózek, fotelik? To też mogę dopisać
Maxi cosi adorra i maxi cosi rock

Stary 2018-08-07, 11:46   #4163
awusia
Zadomowienie

Xxboo moja apka Preglife tydzien 32 mowi ze w tym tygodniu dziecko ma polowe wagi urodzeniowej. Wiec mozna sobie pomnozyc. Ja dzisiaj akurat mam prenatalne

Stary 2018-08-07, 12:01   #4164
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Xxboo moja apka Preglife tydzien 32 mowi ze w tym tygodniu dziecko ma polowe wagi urodzeniowej. Wiec mozna sobie pomnozyc. Ja dzisiaj akurat mam prenatalne

Ja ostatni raz wagę miałam podawana w 26 tygodniu ;P

PEDAGOG

Stary 2018-08-07, 12:33   #4165
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, chłopak. Imienia jeszcze nie mamy

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 13:48   #4166
amiyaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatni raz wagę miałam podawana w 26 tygodniu ;P

Ja właśnie w 27, a wizyta dopiero w poniedziałek i to będzie już połowa 33tc Pewnie się mocno zdziwię, ile mały przypakował

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-07, 14:26   #4167
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Ja właśnie w 27, a wizyta dopiero w poniedziałek i to będzie już połowa 33tc Pewnie się mocno zdziwię, ile mały przypakował

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Ja mam wizytę 14 ale pewnie bez usg tylko sprawdzenie szyjki i szwu no i wyniki morfologii bo mi spada tam kilka rzeczy.

I pewnie koło 21.08 będę miała prenatalne wiec już wszystko będę wiedzieć ❤️ a wtedy będzie 32 + 3

PEDAGOG

Stary 2018-08-07, 14:53   #4168
So_close
Jedi

Cytat:
Ja mam wizytę 14 ale pewnie bez usg tylko sprawdzenie szyjki i szwu no i wyniki morfologii bo mi spada tam kilka rzeczy.

I pewnie koło 21.08 będę miała prenatalne wiec już wszystko będę wiedzieć ️ a wtedy będzie 32 + 3

A to nie jest trochę późno na to prenatalne 3 trymestru? Słyszałam, że okolice 30 tyg są najlepsze, bo później nie wszystko może być dobrze widoczne

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-07, 14:57   #4169
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
A to nie jest trochę późno na to prenatalne 3 trymestru? Słyszałam, że okolice 30 tyg są najlepsze, bo później nie wszystko może być dobrze widoczne

Ja czytałam, że najpóźniej może być wykonane w 31+6.
Stary 2018-08-07, 15:24   #4170
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że najpóźniej może być wykonane w 31+6.
No też tak słyszałam, ale właśnie że najlepiej wykonać w 30 lub 31 tyg.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości