Maturzyści 2009... :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-09, 20:49   #4291
zanetka007
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
ja też biustu prawie nie mam i szczerze już mi to zwisa i powiewa
czasami poględze jak brzydko jakaś bluzka z dekoltem wygląda ale za chwile przechodzi.. tak więc nie przejmować sie tym

ja sobie tłumaczę że mam rozmiar sportowy, poza tym małe jest piękne
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Renia90
Heh, ja zwykle też się nie przejmuję, ale niestety często jest tak, że przy moich wymiarach (mam szerokie biodra ~90cm, a w biuście ~80, pod nim) nie oszukuję się, że znajdę wymarzoną sukienkę...w wymarzonym rozmiarze ;p Ale coś znajdę xD
Zdecydowanie małe jest piękne! A wszystkie Moje siostry ciotki koleżanki, które są posiadaczkami większych rozmiarów zgodnie twierdzą, że duży biust to zmora...

Ja też należę do tych małobiuściastych, ale teraz już Mnie to w ogóle nie rusza. Kiedyś zawsze się garbiłam, bo wstydziłam się, że kiedy się wyprostuje ludzie zobaczą Mój malutki biust (a może jego brak ;p).

Renia zdążysz! U Mnie w mieście w sklepach z sukienkami były (bo nei wiem czy jeszcze są) obniżki na takie odświętniejsze sukienki.

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 21:09   #4292
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja nie mieszkam w Poznaniu dokładnie, dlatego też pewnosci nie daję. Ale na 99% ich tam nie ma. Zresztą, wystarczy wejsć na strony tych firm i sprawdzić adresy sklepów :P Również nie ma tam Poznania
a co do centrum to hmm...centrum czyli rynek, tak? Najblizej jest Stary Browar. Jak już będziesz w SB to polecam przejść się Półwiejską, są tam sklepy, których nie ma w SB, np Terranova.
Musiało mi się coś przywidzieć, że są jak tak
no tak, rynek. bo ja nie wiem ani kiedy będę, ani gdzie i co i jak. jeśli pojadę, to na jeden dzień żeby zobaczyć jak Poznań w ogóle wygląda. No a wtedy w centrum na pewno będę

Cytat:
Napisane przez kotasia Pokaż wiadomość
Czesc maturzystki! Czy jest tu jakas, ktora jest z Krakowa i zdaje rozszerzona geografie w tym roku? Ja w prawdzie poprawiam ale potrzebuje jakiejs chetnej ktora by sie ze mna uczyla i nawzajem moglybysmy sie mobilizowac
ja nie z Krakowa, ale m.in. rozszerzoną geo zdaję
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 23:54   #4293
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno znajdziesz
a ja musze w tym tyg kupic sukienke bo ide na wesele
o kurde to sie wpakowałam..

A ja sukienke na studniówke już mam : D

Mama jest krawcową i problem mam z głowy z rozmiarami : P
Bo też troche nie wymiarowa jestem : P
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 08:19   #4294
xCarmen
Wtajemniczenie

dziewczyny Wy sie biustem nie przejmujcie , gorzej jak ktos ma zdeformowana klatke piersiowa i mialy biust

a moja studniowka to pewnie bedzie niewypal...
Stary 2008-08-10, 09:20   #4295
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xCarmen Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy sie biustem nie przejmujcie , gorzej jak ktos ma zdeformowana klatke piersiowa i mialy biust

a moja studniowka to pewnie bedzie niewypal...

Dlaczego niewypał ; > ?

jeśli można zapytać ?

Na pewno bedziesz się dobrze bawić : P
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 10:08   #4296
beoneself
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ciężko mi się dzisiaj wstało po wczorajszej imprezie (wróciłam o 4). Raaanyyyy.

A co do studniówki... ja od jakiegoś czasu zapisuję sobie ładne zdjęcia sukienek na kompie. Na razie tylko zbieram, potem będę kombinować jak zdobyć tą, na którą się zdecyduję (krawcowa? nie wiem).
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 10:13   #4297
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A co do studniówki... ja od jakiegoś czasu zapisuję sobie ładne zdjęcia sukienek na kompie. Na razie tylko zbieram, potem będę kombinować jak zdobyć tą, na którą się zdecyduję (krawcowa? nie wiem).

Mam tak samo
Ale szczerze powiedziawszy ... jeszcze żadna jakoś specjalnie mi w oko nie wpadła
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 10:59   #4298
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja mam cala kolekcje fryzurek i sukienek

A to jak narazie moje fawortyty
Pierwsza jest po prostu moim marzeniem od pol roku Wiem napewno, ze wlasnie taki kolor sukienki zaprezentuje na studniowce [ ktore zreszta w tym roku bede miala dwie].
Te dwie czarne to pomysly na drugi dzien [ w mojej szkole sa takie jakby poprawiny studniowki xD fajnie, nie?].
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (9,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rachel-bilson-hot-pictures[1].jpg (47,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WSywyLFy4wyYXa5a da.jpg (29,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-08-10, 11:23   #4299
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

bardzo ładne
szkoda tylko, ze ja nie moge sobie pozwolic na takie sukienki nie ta figura, nie ten wzrost
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 11:31   #4300
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
bardzo ładne
szkoda tylko, ze ja nie moge sobie pozwolic na takie sukienki nie ta figura, nie ten wzrost

Eeee tam, przesadzasz. Ja mam tylko marne 163cm wzrostu, jestem płaska, ale mam troche za duzo w biodrach i w ogole, krzywe nogi itp itd...
I nic mnie to nie obchodzi:P
Stary 2008-08-10, 11:47   #4301
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja też zapisuję zdjęcia sukienek Wszystkie krótkie, z jakimiś kokardkami etc lol
A dzisiaj znow jade na wies czytac lektury, bo w Krakowie to sie nei da, wszystko mnie odciąga. Byleby przeczytać chłopów do czwartku (Jesień) i w rócić z wypełnionym zadaniem... :| Potem się biorę w garsć i ide po kolejne lektury do biblioteki, ale to po 17stym...
Zdaje ktoś z Krakowa poszerzoną majcę?
Stary 2008-08-10, 11:48   #4302
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja wczoraj przeczytałam jeden akt Wesela, zostaly dwa
Tak myślę czy po Weselu brac się za chłopów czy poczekać do września
Stary 2008-08-10, 12:03   #4303
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
a znasz gdzieś u siebie jakąś dobrą sprawdzoną krawcową? bo ja jakiejś pierwszej z brzegu nie powierzyłabym szycia sukienki. a jako że o żadnej wybitnej u mnie nie słyszałam, to będę musiała szukać wśród gotowych sukienek.

Cytat:
Ja zdaję R matmę, ale ja nie z Krakowa
Stary 2008-08-10, 12:08   #4304
suspense
Zadomowienie

Cytat:
całe i potem streszczenie czasami też czytam, żeby się rozjaśniło jak czegoś nie rozumiem
u nas polonistka w ogóle nie sprawdza w żaden sposób kto czytał a kto nie.. niektórzy nie przeczytali ani jednej lektury a niektórzy wszystkie.. u nas oceny i tak są bardzo niesprawiedliwe z polskiego szczególnie. zresztą oceny zawsze są niesprawiedliwe.

ale ja czytam bo robie to dla siebie, dla mojej wiedzy a nie dla oceny

u nas pada deszczyk

uff właśnie skończyłam ćwiczyć i cała mokra jestem.. zaraz wskakuję pod prysznic potem obiadek i czytanie "Lalki"
to na czerwono. dobrze powiedziane

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość

Pierwsza jest po prostu moim marzeniem od pol roku Wiem napewno, ze wlasnie taki kolor sukienki zaprezentuje na studniowce [ ktore zreszta w tym roku bede miala dwie].
Te dwie czarne to pomysly na drugi dzien [ w mojej szkole sa takie jakby poprawiny studniowki xD fajnie, nie?].
jezzzzzzzzzu te sukienki są bossssskieeee <3 pokaż jeszcze jakieś ze swojej kolekcje proszeeeeeeeeee

Cytat:
Ja też zapisuję zdjęcia sukienek Wszystkie krótkie, z jakimiś kokardkami etc lol
A dzisiaj znow jade na wies czytac lektury, bo w Krakowie to sie nei da, wszystko mnie odciąga. Byleby przeczytać chłopów do czwartku (Jesień) i w rócić z wypełnionym zadaniem... :| Potem się biorę w garsć i ide po kolejne lektury do biblioteki, ale to po 17stym...
no to pokazuj te sukienki a nie się chwalisz
chętnie pooglądamy

a ja należe do średnio biuściastych ale wam powiem,że te moje 75C zdecydowanie mi wystarcza takie w sam raz
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 12:19   #4305
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
a ja należe do średnio biuściastych ale wam powiem,że te moje 75C zdecydowanie mi wystarcza takie w sam raz
75C masz rację, jest w sam raz. jak dla mnie sporawy w sam raz, ale w sam raz chociaż jak koleżanka w gimnazjum już taki rozmiar miała to chłopacy gadali, że ma duuuży

ja mam jakieś 70C. i z jednej strony chciałabym trochę więcej, ale z drugiej tak sobie myślę, że przy mojej aktualnej figurze to jest w sam raz. tylko denerwuje mnie, że jak kiedyś mogłam staniki w H&M kupować, bo miałam mniejszy rozmiar. tak teraz nie mogę, bo nie dostanę swojego
Stary 2008-08-10, 12:29   #4306
beoneself
Zakorzenienie

Ostatnio szukając stanika NIGDZIE nie mogłam znaleźć 70C!
Sydunia, gdzie kupujesz?
Stary 2008-08-10, 12:29   #4307
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja mam 70E,ewentualnie 65F i co? ze świecą szukać czasami dostanę w normalnym sklepie 70E,a reszta z netu
Wszędzie tylko 75B,80C itp. nierealne rozmiary ...
Stary 2008-08-10, 12:32   #4308
suspense
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
75C masz rację, jest w sam raz. jak dla mnie sporawy w sam raz, ale w sam raz chociaż jak koleżanka w gimnazjum już taki rozmiar miała to chłopacy gadali, że ma duuuży

ja mam jakieś 70C. i z jednej strony chciałabym trochę więcej, ale z drugiej tak sobie myślę, że przy mojej aktualnej figurze to jest w sam raz. tylko denerwuje mnie, że jak kiedyś mogłam staniki w H&M kupować, bo miałam mniejszy rozmiar. tak teraz nie mogę, bo nie dostanę swojego
ja zawsze kupowałam staniki w jakiś takich bazarkowych stanikowych u nas na hali z ciuchami a teraz dupka i musze kupować w markowych sklepach, bo inaczej nie moge znaleźć mojego rozmiaru bo babki z bazarkowych stanikowych nie rozumieją,że 75C to nie to samo co 85B
Stary 2008-08-10, 12:37   #4309
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze kupowałam staniki w jakiś takich bazarkowych stanikowych u nas na hali z ciuchami a teraz dupka i musze kupować w markowych sklepach, bo inaczej nie moge znaleźć mojego rozmiaru bo babki z bazarkowych stanikowych nie rozumieją,że 75C to nie to samo co 85B

Ja Ci powiem,że nie tylko babki na bazarach ... Na mnie nawet w sklepach gdzie najtańszy model zaczyna się od 100zł. patrzono jak na kosmitkę,kiedy chciałam 70E lub 65F
Stary 2008-08-10, 12:39   #4310
beoneself
Zakorzenienie

Ostatnio spędziłam 2h w sklepie Triumpha... znalazłam jeden fajny stanik. Mierzyłam około setki różnych (dosłownie).

Wybrałam się bez wiary na targ, do sklepiku z bielizną... znalazłam idealny stanik w zawrotnej cenie 10zł. Leży lepiej niż WSZYSTKIE mierzone w sklepach z markową bielizną.
Nie rozumiem tego. Ja tu chodzę do drogich sklepów, chcę kasę wydać , I NIC NIE PASUJE (jestem jakaś dziwnie zbudowana chyba )
Stary 2008-08-10, 12:42   #4311
sydunia
Zakorzenienie

be mam 2 z Atlantica. tam mają sporo ich w tym rozmiarze.
wiem, że jeszcze w Triumphie są, chociaż ja mam stamtąd 70B akurat, bo jak kupowałam ileś miesięcy temu, to jeszcze nie doszłam do tego, że ja noszę C, a nie B ale C były na pewno. tylko że nie produkowane przez Triumph, bo tamtych ceny mnie przeraziły, a przez firmę Hamana. oni mają też swoją stronę internetową, także możesz sobie zobaczyć co mają.
widziałam jeszcze 70C na jakimś stoisku z bielizną w domu handlowym u mnie. tylko że tam mają rzeczy wielu różnych firm. no ale tam jak dla mnie mieli pokręconą numerację, bo 70C jak zmierzyłam, to owszem, miseczką było dobre, ale pod biustem za luźne

generalnie z tym rozmiarem jak się okazuje jest problem. pochodź może właśnie po jakichś małych sklepikach z bielizną i może tam coś będzie.
Stary 2008-08-10, 12:47   #4312
beoneself
Zakorzenienie

Ogólnie nie martwię się szczególnie, cały czas nosiłam A (w porywach B), teraz muszę się za C rozglądać...
(tak się jakoś nagle... niespodziewanie rozrosłam )
Stary 2008-08-10, 12:56   #4313
sydunia
Zakorzenienie

ja jeszcze do niedawna A nosiłam aż nagle mnie olśniło, że moje staniki są za ciasne. spróbowałam B. a potem szybko na C przeszłam i się okazało, że C jest właściwe
Stary 2008-08-10, 13:07   #4314
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

ja nosze 75 D, dla mnie jest ok, tylko sie boje bo niektóre staniki sa już troche male.. nie chce wiekszych piersi!

u mnie i tak w klasie sie podniecaja jak mam bluzke z dekoltem (w klasie tylko ja i kolezanka z dziewczyn, reszta to chlopacy)
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 13:09   #4315
suspense
Zadomowienie

łeeee
a mi już dłuuuuuuugo nic nie rośnie
Stary 2008-08-10, 15:06   #4316
sosik
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie nie martwię się szczególnie, cały czas nosiłam A (w porywach B), teraz muszę się za C rozglądać...
(tak się jakoś nagle... niespodziewanie rozrosłam )

Boże, jak ja bym chciała tak "nagle niespodziewanie rozrosnąć się" (oczywiście tylko o piersi chodzi)
Ja mam 75A i nie chce mi rosnąć już....
Ale co tam, juz sie tym tak nie przejmuję, bo i tak na to nic nie poradze
sosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 15:15   #4317
zanetka007
Wtajemniczenie

Ja noszę AA lub B. Niestety w sklepach nawet tych super firmowych nie ma Mojego obwodu czyli 65. Jeśli mierze 70A to mieszka jest za mała, a miseczka B niestety jest już wtedy z 75. I tak to...
Ale mam jeden dobrze dobrany biustonosz z jakiegoś tańszego sklepu.
A według stronki, która jest podawana przez dziewczyny na modowym powinnam nosić 65F, ale weź człowieku znajdź taki w normlanych sklepach. Wszystko 70A B i 75B C

Cytat:
łeeee
a mi już dłuuuuuuugo nic nie rośnie
Mi też już nic a nic. Ale miejmy nadzieje. Mojej siostrze na studiach zaczęły na nowo rosnąć...

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 16:31   #4318
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
Renia zdążysz! U Mnie w mieście w sklepach z sukienkami były (bo nei wiem czy jeszcze są) obniżki na takie odświętniejsze sukienki.
ostatnio właśnie u mnie byłam na pasażu i widziałam wiele super sukienek więc mam nadzieję że się coś znajdzie

Cytat:
Dzień dobry

skąd ja to znam :P też wróciłam nad ranem po 4 ale warto było

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość

ta ostatnia śliczna tylko u mnie by się na biuście brzydko raczej układała
ale pomarzyć zawsze można

Cytat:
Napisane przez sosik Pokaż wiadomość
Boże, jak ja bym chciała tak "nagle niespodziewanie rozrosnąć się" (oczywiście tylko o piersi chodzi)
Ja mam 75A i nie chce mi rosnąć już....
Ale co tam, juz sie tym tak nie przejmuję, bo i tak na to nic nie poradze
mi też nic nie rośnie.. ale nie przejmuję się tym, akceptuje się taka jaka jestem

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 17:07   #4319
xCarmen
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego niewypał ; > ?

jeśli można zapytać ?

Na pewno bedziesz się dobrze bawić : P
hmm sprawa jest troche skomplikowana ale glowne powody to dlatego ze : nie mam sukienki , partnera , studniowka bedzie 3 stycznia czyli po sylwestrze ;/ bo nie ma wolnych terminow ew w ogole nie bedzie studniowki...

coz za pesymizm bije z mojej wypowiedzi
Stary 2008-08-10, 17:21   #4320
beoneself
Zakorzenienie

Sydunia, przez Ciebie zaczęłam czytać o stanikach...
(polecam wszystkim wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=242629 )
Myślałam, że noszę 70C, okazuje się, że 65E. TO JEST CHYBA JAKIŚ ŻART
(ja na prawdę mam mały biust...! to jest niemożliwe wszystko. Jeśli tak - to wiele z moich koleżanek nosi chyba, hmmm, K????)

Tamten wątek normalnie zwala z nóg Nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości