|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Też zachciało mi się wczasów, a nocleg tylko 23zl ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie każdy lekarz obstawial wcześniejszy poród, ale oczywiście moje uparte dziecko musiało zrobić po swojemu haha Dobra, wracam spać. Zostałam pozbawiona koszulki, bo wsadziłam do łożeczka z mała haha dobrze, że śpię w staniku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
Ee no to nie jest najgorzej... A jakis fajny widok z okna? Bo o jedzenie nie pytam.. Masakra... U nas nie nie płaci za łóżko w szpitalu, gdy zostaje się z dzieckiem.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam dlaczego jesteście w szpitalu??
Norciu z pewnością od spotkania z Anielką dzielą Was godziny ![]() Moja mała obudziła się o 5 na mleczko. Swoim płaczem obudziła Mateusza, który zrobił taką awanturę, że w końcu musiałam trochę podkarmić Igę i oddać ją tacie a sama godzinę uspokajała Mateusza. Cyrk po prostu. Teraz budzę małą żeby zjadła zanim tamten potworek znów się obudzi. To wszystko przekonuje mnie do butelki przynajmniej w sytuacjach awaryjnych Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja się nastawiłam, że przenoszę a urodziłam tydzień przed. My się teraz karmimy i o 3 w nocy Dziewczyny, ja nigdy nie myłam języka dzieciom... pewnie żem jest matka roku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Blanka widok z okna genialny bo na parking samochodowy a jedzenie? Tu nie ma czegoś takiego jem to co mi mąż przywiezie, bo nikt więcej nas nie może odwiedzić bo jest zakaz... I tak tu już wegetujemy 4 dzień... Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi pediatra i położna mówiły żeby przemywac buzię w środku
tłumacza to tym że Ty myjesz żeby codziennie z takie małe dziecko też potrzebuje higieny jamy ustnej Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Synowi pamiętam co jakiś czas przemywałam buźkę, ale raczej nie codziennie a już na pewno jeśli język też to nie do takiego stopnia by ten osad zmyć
![]() Jak zaczął ząbkować to wtedy na pewno myłam regularnie. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Odpadł nam pępek po dwóch tygodniach i 3 dniach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś pobudka o 2 i teraz kolejna. Ale coś poszło nie tak, bo strasznie boli mnie jedna pierś.. obudził mnie w nocy ból, a nie mały, ale codzień mamy takie pobudki, więc to nic nowego. W nocy po karmieniu jeszcze ściągłam 50ml laktatorem, bo tak bolało.. próbuje masować, polewać woda.. co sądzicie? Czuje jakby grudy w piersi.. To zastój?
Norciu kciuki za Was! Sandam zdrówka dla maluszka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Sandam, przykro mi bardzo! Dużo zdrowia i spokoju dla Was
Ja wstałam z Lidką o 5:30... oczywiście z powodu mojej kochanej mamusi, która na pierwsze stęknięcie Lidki już musiała pobiec oczywiście i dawaj będzie siedzieć z nią i ją głaskać
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-08-10 o 08:11 |
|
|
|
|
#3016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka tak piszesz o tej czekoladzie - ja tez od jakiegos czasu mam straszne zapotrzebowanie na słodkie. Nie przeszło mi po ciąży, a myslalam, zer przejdzie...Normalnie codziennie musze miec jakies słodycze bo nie wytrzymam... niby do kawy - tak sobie tłumaczę
ale to ciasteczka, to czekolada w lodówce co by sie nie rozpuscila...normalnie masakra. Dzisiaj to pójdę albo poprosze męża i kupie takie zdrowe ciastka belvita albo sante, bo zamiast schudnąć po ciąży to klocek sie ze mnie zrobi :/ wczoraj skubalam slonecznik w celu oszukania organizmu i zajęcia rąk ![]() Cami haha no wspolczuje tesciowej, z tym jezykiem mnie rozbawila ale taka tesciowa to utrapienie :/ moja tylko sugeruje żeby np nałożyć Małej na wieczor body z długim rękawem, zeby bardziej okryc albo zamknac okno albo to albo tamto. Co do jezyka to tez nie wpadlam na to zeby go myc my karmiłysmy sie o trzeciej i p siodmej, teraz jrszcze usypiam na trochę ![]() Sandam kurczę, wspolczuje tego pobytu w szpitalu :/ ja to szczerze mówiąc bym sie zalamala jakbym teraz musiala wrocic z Młodą do szpitala...i z tymi informacjami to jakis żart, jestes opiekunem prawnym i masz prawo wiedziec co sie dzieje ! Pozytywna gratki z okazji pepkowego ! ![]() Ela, z tego co piszesz to moze byc zastój. Mi polozna w takim przypadku radzila, zeby masowac w strone brodawki tą grudke podczas karmienia, żeby zeszła. Norciu trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie ! Może juz dziś Anielka będzie z Wami ![]() Mi sie dzis śniło ze bylam w ciąży i urodzilam bliźniaczki, omg. Ale porod mi sie śnił bajeczny - poszlam do szpitala tylko na skurcze parte a wcześniej nic mnie nie bolało haha, także zupelne przeciwienstwo do moich 9cio godzinnych morderczych skurczów krzyżowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja też jak była u mnie to na każde pierdneicie małej leciała aż kończyło się to mała awantura bo ileż razy można powtarzać żeby nie uczyła mi dziecko dziadostwa..Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Norcia czekamy na info
![]() Ela a może liść kapusty na piersi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3021 | ||
|
Zadomowienie
|
Kocie, jak ta cyc?
![]() Fioletowe okulary, co u ciebie?? ![]() Poluś, napisz coś czasem ![]() Patrycja, czemu cię z nami nie ma? Norciu, kciuki za nasz kochany dwupak Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej! Witam się po koszmarnej dobie, jednej z najgorszych ever. Wczoraj Prezes tak wrzeszczał calutki dzień jak nigdy... Nawet na dworze nie uspokoił się... Nie spał, płakał, a ja stawałam na głowie i żeby go uspokoić, i żeby jakoś znaleźć powód tego nieutulonego smutku i żalu. A to, że biegunka, a to gorączka. Trzy termometry poszły w ruch, oczywiście każdy pokazywał inaczej, w tym jeden 37,8 stopni. myślałam, że oszaleję. Dziś jest dużo lepiej, a ja mam dowód na to, że macierzyństwo nieźle kopnęło mnie w czerep i odebrało resztki zdrowego rozsądku. moja miłość jest bezgraniczna i nieposkromiona ![]() P.s. mój nie ma śladu po szczepionce na gruźlicę, aż się zaczęłam zastanawiać, czy w ogóle ją miał
|
||
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Sadam dużo zdrówka, nawet sobie nie wyobrażam co musisz za stres przeżywać.. Jeszcze podejście lekarzy nie pomaga na pewno
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Z tym nieszczepieniem to żart, ale na ramieniu naprawdę nic nie ma. W ktorym to miejscu powinno być?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
No to współczuję... U nas tak dni nie wyglądają, Prezes przesypial zazwyczaj pierwszą połowę dnia, potem marudzenie i znowu sen na spacerze przedwieczornym. A wczoraj tylko wrzaski i drzemki.
A musisz w nocy chodzic? Nie uspokaja sie w lozku przy piersi?? Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj chciałam pobrać mocz małej i koniec końców się nie udało więc się z tego wszystkiego popłakałam poniekąd będąc zła na nią że nie współpracuje.. Ale uśmiechnęła się raz do mnie i cała złość przeszła.. Nie wspomnę że przy tym się uryczalam jak głupia a mój mąż mi mówi że to macierzyństwo to już do końca mi rozum odebrało Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Wstaję i pozmywam naczynia na spokojnie. Ogólnie dziwnie się czuję, ciągle nie wiem czy to dzisiaj, czy to już, jaką decyzję podejmą. Kto by pomyślał, że tyle przenoszę.. wszyscy mi mówili i ja sama myślałam, że urodzę przed terminem, tia..
Mam nauczkę, żeby w życiu nie nastawiać się kompletnie na nic. 

Benio i ja trzymamy mocno kciuki za Ciebie i Anielkę!
pewnie żem jest matka roku 

my karmiłysmy sie o trzeciej i p siodmej, teraz jrszcze usypiam na trochę