Mamy październikowe 2018 cz. III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-10, 12:05   #4381
catarynca
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Oj tak zakupy online to mega ulatwienie dobrze,ze ktos kiedys to wymyslil
Teraz jak nie musze to z domu nie wychodze w te upaly
Juz chce jutro niby ma byc 22 st i deszcze oby sie sprawdzilo
Moj brat gdzies wyczytal,ze takie cieple temp maja skonczyc sie w pazdzierniku
Oby to nie byla prawda niech sie skoncza wczesniej ale jak urodzimy w pazdzierniku zeby bylo ladnie a nie deszcze i zimno . Ja chce ladna zlota polska jesien akurat na spacerki
Oj tak

Ja z listopada jestem i nie cierpię tego miesiąca, bo zawsze zimno, mokro i ponuro :/
Upały mogłyby się skończyć, chociaż byśmy odetchnely. W październiku mogłoby być po 25 stopni, idealnie na spacery

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-10, 12:13   #4382
xxboo
Zakorzenienie

Dziewczyny pytanie ;
Planujecie podawać jakiś probiotyk jeśli tak to jaki ? I jaka witaminę D najlepiej wybrać twist off czy w aerozolu ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 12:27   #4383
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o te wielkie podpachy? Myślę, że 2 opakowania wystarczą. Później można już używać zwykłych tych dużych podpasek z Belli. Ważne żeby były jak najbardziej naturalne, bez tej siateczki.
Też mam dwa opakowania, dokładnie takich:
https://www.aptekagemini.pl/podklad-...-10-sztuk.html

Myślę, że i na noc i na dzień będą ok W końcu pewnie całej nocy i tak nie prześpię tylko będzie pobudka, więc wymienię go w nocy.

Później to już normalne podpaski, ale duże i bawełniane (bez siateczek) - z Belli są nawet w Biedronce

A co do temperatury... u mnie dziś 20st z okna tak zawiewa, że bluzę założyłam

xxboo Ja rozważam probiotyk, akurat kilka dni temu koleżanka mi polecała Vivomixx, bo ma dwa razy więcej szczepów bakterii niż Dicoflor (który jest chyba najczęściej stosowany). A z Wit. D3 polecała mi Juvit D3, bo ma jakiś aspirator, co ułatwia stosowanie (podobno w ampułkach matki czasem niechcący upuszczają ampułkę do ust dziecka a w przypadku dużego opakowania ciężko odliczyć ilość kropelek wpadającą do ust).

Edytowane przez mwmwm91
Czas edycji: 2018-08-10 o 12:31
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 12:55   #4384
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
Mój też strasznie rozpycha się... mąż wczoraj miał okazję na żywo zobaczyć taki ruch że aż się sama za brzuch złapałam bo myślałam, że przebije... ma siłę i czuje, że już duży jest czekam na widok wypychanej nóżki, bardzo chciałabym zobaczyć
My polujemy kiedy sie uda na zywo bo co zaczyna i mowie o teraz zobacz to ona przestaje serio normalnie jakby to specjalnie robila
I moj sie wkurza w zartach no spoko na mnie reaguje zamiera jak podchodze
Chociaz na prenatalnych doktor sobie zartowal i mowil no to czuje respekt przed tata przy mamie szaleje a przy tacie udaje grzeczna
Chociaz mojego to raczej nie pocieszylo

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Też czytałam coś podobnego...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No nie gadaj czyli to moze jednak prawda ech

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie ;
Planujecie podawać jakiś probiotyk jeśli tak to jaki ? I jaka witaminę D najlepiej wybrać twist off czy w aerozolu ?

U nas na SR polozna polecala te twist off wlasnie ja je dodalam do koszyka wlasnie
Mowila ze nie ma z tym wiekszego problemu zeby podac tylko przekrecic i wycisnac do buzki , najlepiej przed jedzieniem albo w trakcie zeby sobie od razu dzidzia mleczkiem to popila
Takze ja raczej te kupie a zobaczymy jak bedzie

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Oj tak

Ja z listopada jestem i nie cierpię tego miesiąca, bo zawsze zimno, mokro i ponuro :/
Upały mogłyby się skończyć, chociaż byśmy odetchnely. W październiku mogłoby być po 25 stopni, idealnie na spacery

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
A ja grudzien
Dla mnie temp obojetne w sumie po porodzie byle bylo slonko a nie ciapa bo wtedy jest tak ohydnie

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2018-08-10 o 12:49
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 12:57   #4385
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Też mam dwa opakowania, dokładnie takich:
https://www.aptekagemini.pl/podklad-...-10-sztuk.html

Myślę, że i na noc i na dzień będą ok W końcu pewnie całej nocy i tak nie prześpię tylko będzie pobudka, więc wymienię go w nocy.

Później to już normalne podpaski, ale duże i bawełniane (bez siateczek) - z Belli są nawet w Biedronce

A co do temperatury... u mnie dziś 20st z okna tak zawiewa, że bluzę założyłam

xxboo Ja rozważam probiotyk, akurat kilka dni temu koleżanka mi polecała Vivomixx, bo ma dwa razy więcej szczepów bakterii niż Dicoflor (który jest chyba najczęściej stosowany). A z Wit. D3 polecała mi Juvit D3, bo ma jakiś aspirator, co ułatwia stosowanie (podobno w ampułkach matki czasem niechcący upuszczają ampułkę do ust dziecka a w przypadku dużego opakowania ciężko odliczyć ilość kropelek wpadającą do ust).

Właśnie taka wit d3 wrzuciłam do koszyka na gemini. Ja właśnie czytałam ze są inne probiotyki które maja więcej szczepów bakterii ale ponoć ten który ma dicoflor jest najlepiej przebadany .... i nie wiem właśnie , nie znam się na tym

PEDAGOG

Stary 2018-08-10, 13:09   #4386
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie taka wit d3 wrzuciłam do koszyka na gemini. Ja właśnie czytałam ze są inne probiotyki które maja więcej szczepów bakterii ale ponoć ten który ma dicoflor jest najlepiej przebadany .... i nie wiem właśnie , nie znam się na tym

Ciekawe na ile starczy takie 10ml i jak wyglada dozowanie tzn ilosc?
Bo te sa w tych ampulkach taka dawka jak powinno sie dawac wiec sie nie bede martwic ze za duzo czy malo w sumie tak mysle tylko czy dobrze mysle?
Stary 2018-08-10, 13:11   #4387
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe na ile starczy takie 10ml i jak wyglada dozowanie tzn ilosc?

Bo te sa w tych ampulkach taka dawka jak powinno sie dawac wiec sie nie bede martwic ze za duzo czy malo w sumie tak mysle tylko czy dobrze mysle?

Dwie pompki na dzień się stosuje te witaminę. Albo raz dziennie albo dwa razy dziennie po 1 pompce.

Ja się trochę boje tych twist offow, bo wycieknie wyslizgnie mi się bo się zrobi tluste czy coś ja mam paznokcie dość długie czasem

PEDAGOG

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-08-10, 13:24   #4388
awusia
Zadomowienie

Cytat:
My polujemy kiedy sie uda na zywo bo co zaczyna i mowie o teraz zobacz to ona przestaje serio normalnie jakby to specjalnie robila
I moj sie wkurza w zartach no spoko na mnie reaguje zamiera jak podchodze
Chociaz na prenatalnych doktor sobie zartowal i mowil no to czuje respekt przed tata przy mamie szaleje a przy tacie udaje grzeczna
Chociaz mojego to raczej nie pocieszylo

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

No nie gadaj czyli to moze jednak prawda ech

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

U nas na SR polozna polecala te twist off wlasnie ja je dodalam do koszyka wlasnie
Mowila ze nie ma z tym wiekszego problemu zeby podac tylko przekrecic i wycisnac do buzki , najlepiej przed jedzieniem albo w trakcie zeby sobie od razu dzidzia mleczkiem to popila
Takze ja raczej te kupie a zobaczymy jak bedzie

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A ja grudzien
Dla mnie temp obojetne w sumie po porodzie byle bylo slonko a nie ciapa bo wtedy jest tak ohydnie
Mi tez sie nie udaje. TZ poczul raz jak sie przytulalismy taki mega kop. Chyba jej bylo ciasno szkoda mi, bo on nie ma tego kontaktu z dzieckiem, jak ja. Nie daje sobie tez zrobic fotki 3d. Ciagle albo zle lezy albo cos ma na buzi.. archiwum domowego nie bedzie..

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 13:36   #4389
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Mi tez sie nie udaje. TZ poczul raz jak sie przytulalismy taki mega kop. Chyba jej bylo ciasno szkoda mi, bo on nie ma tego kontaktu z dzieckiem, jak ja. Nie daje sobie tez zrobic fotki 3d. Ciagle albo zle lezy albo cos ma na buzi.. archiwum domowego nie bedzie..

No moj na szczescie zwykle kopniaki kilka razy czul
Tylko nie mozemy trafic wlasnie na takie wiesz wiercenie sie dlugie co trwa jakas chwile tak jak wczoraj kilka razy mi sie udalo nagrac bo tak dlugo sie wiercila Wiec chociaz filmik zobaczyl cieszyl sie jak wrocil z nocki bo mu wyslalam na tel takze mowil ale masz falujacy brzuszek niezle masz zdolnosci tak ruszac brzuchem
OJ tam nie przejmuj sie takie fotki malo wazne
Po porodzie wazniejsze i bedziesz miec ich pelno

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Dwie pompki na dzień się stosuje te witaminę. Albo raz dziennie albo dwa razy dziennie po 1 pompce.

Ja się trochę boje tych twist offow, bo wycieknie wyslizgnie mi się bo się zrobi tluste czy coś ja mam paznokcie dość długie czasem

Acha no to jak sie boisz to pewnie Ja tam jakos o tym tak zle nie mysle ona spoko o tym opowiadala tak na luzaka takze chyba te kupie .
W sumie gdyby byly jakies straszne to by wycofali pewnie z produkcji tak mysle ? No ale wiadomo kto juz co woli pewnie kwestia podejscia nic wiecej
Stary 2018-08-10, 13:40   #4390
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
No moj na szczescie zwykle kopniaki kilka razy czul

Tylko nie mozemy trafic wlasnie na takie wiesz wiercenie sie dlugie co trwa jakas chwile tak jak wczoraj kilka razy mi sie udalo nagrac bo tak dlugo sie wiercila Wiec chociaz filmik zobaczyl cieszyl sie jak wrocil z nocki bo mu wyslalam na tel takze mowil ale masz falujacy brzuszek niezle masz zdolnosci tak ruszac brzuchem

OJ tam nie przejmuj sie takie fotki malo wazne

Po porodzie wazniejsze i bedziesz miec ich pelno

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Acha no to jak sie boisz to pewnie Ja tam jakos o tym tak zle nie mysle ona spoko o tym opowiadala tak na luzaka takze chyba te kupie .

W sumie gdyby byly jakies straszne to by wycofali pewnie z produkcji tak mysle ? No ale wiadomo kto juz co woli pewnie kwestia podejscia nic wiecej

No już nie raz słyszałam ze się niektórym mamom
Wyślizgnęło z rak ale ja jestem taka roztrzepana po prostu wiec wole już ten psikacz

PEDAGOG

Stary 2018-08-10, 13:44   #4391
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
No już nie raz słyszałam ze się niektórym mamom
Wyślizgnęło z rak ale ja jestem taka roztrzepana po prostu wiec wole już ten psikacz

No właśnie ja też wolę ograniczyć stresujące sytuacje, przed ciążą nie byłam niezdarą, ale nie wiem jak będzie po Też kupię w psikaczu, będę mieć pewność, że nic dziecku do buzi nie wrzucę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-10, 13:53   #4392
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pytanie ;

Nie planuje podawać probiotyku dopoki nie będzie potrzeby. A witaminę d miałam twist off na początku a później na krople się przerzucilam.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 13:54   #4393
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też wolę ograniczyć stresujące sytuacje, przed ciążą nie byłam niezdarą, ale nie wiem jak będzie po Też kupię w psikaczu, będę mieć pewność, że nic dziecku do buzi nie wrzucę.
Dziewczyny ale straszycie
Stary 2018-08-10, 14:03   #4394
niemampomyslu91
Raczkowanie

Dziewczyny - w sprawie zamówienia z Gemini Bierzecie ALANTAN? Jeśli tak to który, bo są aż 3 i nie wiem czym się różnią?
niemampomyslu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 14:04   #4395
awusia
Zadomowienie

Ja jestem mega fajtlapa musze sie wczytac. Wit d zostawilam sobie do zakupienia potem. Najlepiej taka sama jak w szpitalu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-10, 14:07   #4396
izaa29
Zakorzenienie

Dziewczyny zamawiała któraś z was pajace z dolcesonno? Jest użytkownik przypięty w pierwszym poście w polecanych Jeśli któraś zamawiała w rozmiarze 56 lub 62 mogłaby podać jak wygląda długość takiego pajaca? Dziś byłam w jednym sklepie raz kupiłam tam komplet body i półśpiochy 56 i jest malutki więc dziś od razu poprosiłam 62 i się mocno zaskoczyłam bo jakiś inny producent i już były zawyżone dosyć

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 14:11   #4397
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niemampomyslu91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - w sprawie zamówienia z Gemini Bierzecie ALANTAN? Jeśli tak to który, bo są aż 3 i nie wiem czym się różnią?
Niebieski do buzi a zielony pod pieluszkę z tego co wiem

Stary 2018-08-10, 14:11   #4398
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamawiała któraś z was pajace z dolcesonno? Jest użytkownik przypięty w pierwszym poście w polecanych Jeśli któraś zamawiała w rozmiarze 56 lub 62 mogłaby podać jak wygląda długość takiego pajaca? Dziś byłam w jednym sklepie raz kupiłam tam komplet body i półśpiochy 56 i jest malutki więc dziś od razu poprosiłam 62 i się mocno zaskoczyłam bo jakiś inny producent i już były zawyżone dosyć

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Ja nie zamawiałam, ale czytałam w ich opiniach pod postem że rozmiarówka raczej zaniżona i dość małe są ich ubranka
niemampomyslu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-10, 14:14   #4399
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Niebieski do buzi a zielony pod pieluszkę z tego co wiem

A czyli krem do buzi a masc do pupy tak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-10, 14:19   #4400
awusia
Zadomowienie

Ja zamawiam linomag zielony do pupy i make ziemniaczana

Stary 2018-08-10, 14:30   #4401
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamawiam linomag zielony do pupy i make ziemniaczana

Tez kupiłam jednak linomag zielony do pupy pewnie w niebieskim pudełku dostanę jeszcze małe opakowanie sudocremu

PEDAGOG

Stary 2018-08-10, 14:54   #4402
Jasiel
Raczkowanie

Cześć, wracam z zaświatów Postaram się tym razem wyrobić się z czytaniem. ale cały prawie lipiec prowadziliśmy z mężem koczowniczy tryb życia, a 3 cz wątku kompletnie nie działa mi na telefonie

Zaliczylismy ostatnie wesele w tym sezonie, a dziś córka pięknie pozowała do zdjęć, dobiła do 1388 gramów
Stary 2018-08-10, 15:03   #4403
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem mega fajtlapa musze sie wczytac. Wit d zostawilam sobie do zakupienia potem. Najlepiej taka sama jak w szpitalu.

Ja na wyjście dostałam opakowanie witaminy d. Teraz tak mi się przypomniało.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-10, 15:25   #4404
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Tez kupiłam jednak linomag zielony do pupy pewnie w niebieskim pudełku dostanę jeszcze małe opakowanie sudocremu

Tylko sudocrem to już do odparzonej pupy
A Linomag chyba po prostu do pielęgnacji?
Stary 2018-08-10, 15:57   #4405
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko sudocrem to już do odparzonej pupy

A Linomag chyba po prostu do pielęgnacji?

No ja linomag będę stosować na zaczerwienienia lekkie, na mega odparzenia sudocrem a jak nic nie będzie się działo to nic nie będę kłaść, bo po co ?

PEDAGOG

Stary 2018-08-10, 16:21   #4406
Esti10
Zakorzenienie

Dziewczyny jak zrobic zeby mi rzeczy z koszyka nie znikaly z gemini ?
Bo wszystko mi zniklo co sobie kliknelam ale jeszcze nie skonczylam wiec wiadomo . Teraz weszlam a tam pusty koszyk tak jest zawsze czy cos trzeba zrobic zeby to zostalo ?
Stary 2018-08-10, 16:21   #4407
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak zrobic zeby mi rzeczy z koszyka nie znikaly z gemini ?

Bo wszystko mi zniklo co sobie kliknelam ale jeszcze nie skonczylam wiec wiadomo . Teraz weszlam a tam pusty koszyk tak jest zawsze czy cos trzeba zrobic zeby to zostalo ?

A jestem zalogowana ? Mnie nic nie znika

PEDAGOG

Stary 2018-08-10, 16:33   #4408
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
A jestem zalogowana ? Mnie nic nie znika

No wlasnie teraz juz mam konto ok to zobacze moze teraz mi nie zniknie jak jestem zalogowana dzieki

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Dziewczyny bo wy wiekszosc macie Katarek co nie taki do odkurzacza tak?
A ktos ma taki reczny aspirato bo tez takie sa czy sie nie oplaca i lepszy taki katarek ?
Stary 2018-08-10, 16:34   #4409
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
A ktos ma taki reczny aspirato bo tez takie sa czy sie nie oplaca i lepszy taki katarek ?
Ja wzięłam na razie fridę za namową mamy i kuzynki i zobaczymy. Jak nie zda egzaminu to zamówię katarek.

Stary 2018-08-10, 16:36   #4410
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie teraz juz mam konto ok to zobacze moze teraz mi nie zniknie jak jestem zalogowana dzieki

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Nie powinno , ja mam wszystko w koszyku za każdym razem jak się loguje

Ja kupię dopiero jak będzie trzeba i w sumie nie wiem co lepsze. Nie wiem czy moj odkurzacz ma jakaś regulacje mocy nawet. Bo do katarku dla niemowlaka trzeba coś grzebać przy odkurzaczu ?

PEDAGOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości