![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! Część 3!!!
cześć mamuśki, ciężka noc za mną... bolał mnie brzuch, ale nie tak okresowo, ale jakbym miała dostać biegunki, brzuchol mam twardy, mdli mnie do tego, ahhhh.... jeszcze tż wrócił z popijawy o 4 i jestem wkurzona, bo teraz będzie pewnie spał do 12, więc super, bo w tym tyg ma wolną tylko niedzielę, którą prześpi, przeleży i przejęczy. no i żeby sobie poprawić humor to wlazłam na wagę i przez tydzień przytyłam 2 kg, no to mam teraz swoje pochłanianie wszystkiego...
a co do obniżania brzucha, to jak to jest: bo mi się wydaje, że zależność piersi-brzuch się raczej nie zmieniła, tzn. jak siedzę to mi się pierś na brzuch kładzie ![]() ![]() kurcze, za 2 tyg Piotrek będzie "ready to go" więc już się chyba poprostu doszukuję jakiś urojonych objawów zbliżającego się porodu ![]() żabulka kto późno przychodzi ten sam sobie szkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Anuha współczuję, ja z kolei ostatnio śpię jak dziecko (żebym sobie nie zapeszyła). już w szpitalu całe noce bez problemu przesypiałam (z małymi przebudzeniami na siku) i teraz w domku to samo.
jestem generalnie pod wrażeniem mojego dzidziola. tak się przeciąga w brzuchu, cały brzuch faluje. wczoraj wieczorem leżałam, gapiłam się w niego jak w obrazek i sama do siebie się śmiałam. ciekawe jaki będzie po urodzeniu. obawiam się tylko, że jego nocna aktywność i spanie w dzień zostaną i będę musiała mu uświadamiać delikatnie od czego jest dzień a od czego noc ![]() zauważyłam też, że brzuch mam raz wysoko a raz jakoś niżej. bo nieraz mam problem żeby się schylić z podłogi coś podnieść (nie jest tragicznie, ale zaczyna być uciążliwe) a wczoraj bez problemu pedicure zrobiłam. także myślę, że zależy to od tego jak się młody w danej chwili ułoży. idę robić jajecznicę na śniadanie bo głoooodna jestem!!! ![]()
#33 |
Zakorzenienie
|
dla mnie schylanie to już nie lada wyczyn, a muszę to robić często, bo gapa ze mnie straszna i ciągle mi coś spada
![]() ![]() smród (czyt. tż) ciągle śpi, więc idę się ogarnąć i jadę oglądać wózki, nie będę tu siedziała jak głupek i się wkurzała... |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ja mojemu TZ wczoraj powiedzialam ze juz koniec z popijawami, jedno piwo gora, bo ja sie nie bede denerwowac. A juz takie calonocne wyjscia to sa calkowicie wyluczone, zreszta kiedys sobie wlasnie czyms takim przeskrobal, bo nie wrocil wogole na noc, wiec dobrze wie i nawet o niczym takim nie wspomina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
tusz do rzęs obowiązkowo
![]() [quote=magflieg;8535312 A ja mam pytanie jak to jest u Was z byciem przeterminowanym? Bo u mnie w mieście koszmarne podejście ma odrynator... Do szpitala wedruje sie 10 dni po terminie a wywołuja 14 dni po ![]() ![]() u mnie kobitki przychodziły w dniu terminu i w sumie zależało od lekarza. Ale głównie od razu kroplówka, a jak był ordynator to już na 100 %. Cytat:
![]() Miałam dzisiaj nad ranem jakiś dziwny ból, co prawda lekki. Bolał mnie jajnik lewy, tak jak przed @. A tak w ogóle, to brzuch mi się obniżył. Mój tż, to standardowo w wolny dzień w południe wstaje ![]() pozdrawiam i życzę miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co dziewczyny pisza to chyba jedna opakowanie to jednak za malo, bede musiala dokupic conajmniej jeszcze jedno. Aha kupilam tez te majtki siateczkowe, tez w tesco (byly obok tych podkladow) Tak tez myslalam wezme ten krem bambino, bo sudocrem to jednak bede uzywac jak cos sie zacznie dziac. A wogole to ja juz chcialabym urodzic. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
cześć Mamusie, melduję się na trzeciej i pewnie ostatniej części ciążowego wątku
![]() ![]() ![]() i właściwie od razu spadam, bo mam oczy na zapałki... chyba zbyt szybkie tempo mnie wykończyło, więc dziś leżę do góry brzuchem.. ![]()
#39 |
Raczkowanie
|
ja miałam zabrać dwa opakowania a wrazie gdyby to było za mało to tż mi dowiezie ale u mnie to zazwyczaj jak wszystko jest ok. z dzieckiem i mamą to najczęściej po jednej dobie od urodzenia wypuszczają chyba że na własne życzenie chcemy zostać dłużej bo np. nie czujemy się pewnie co do opieki nad dzieckiem choć moja znajoma to nawet wyszła tego samego dnia (rano urodziła po południu już ją wypuścili) ale to bylo jej drugie dziecko więc moze dlatego.
A co do tego aby juz urodzić to ja też jestem za. choć jeszcze z dwa tygodnie trzeba by było jakoś przechodzić. zwlaszcza że ostatnio nie mogę spać boli mnie wszystko jak chcem się przekręcić z boku na bok i tez odczuwam takie bóle brzucha jak opisujecie. jedynie co nadal mnie omija i mam nadzieję że juz mnie nie dopadnie to brak zgagi, brak puchciecia nóg i czegokolwiek bo obrączka jak była na mnie luźna to tak jest nadal |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Witam. jestem w 30 tyg i 4 dniu ciąży.
Od wczoraj lekko pobolewa mnie brzuch, raz po prawej stronie, raz posrodku. Czasami kluje, czasami tak cmi... zastanawiam sie czy to nie zapalenie pęcherza, bo ostatnio dosc chlodno było, moze sie przeziębilam. Od rana to samo, czasami pobolewa, czasami przestaje. Do tego czesto twrdnieje mi brzuch, i podczas tego twardnienia tez jakby mnie bolał, sama juz nie wiem. Nie wiem co robic. Mieszkam w szwecji i dla nich wszystko jest normalne!!! Przez 14 dni na twardnienia brałam fenoterol, 1 tabletke 3 razy dzienni. Jednak to wcale nie pomoglo i odstawilam. Wiem ze powinnam jechac do lekarza, w Polsce bym tak zrobiła, a tutaj boje sie ze powiedza ze przesadzam.moze brac no spe?? sama juz nie wiem, moze panikuje... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
[quote=magflieg;8533051]o to widzę że ja podobnie jak goga się pakuję
![]() ![]() ![]() quote] magflieg- ja właśnie w czwartek zrobiłam sobie hennę więc liczę na to, że bez maskary sie obejdzie... ![]() ja to koniecznie musze pamiętac o korektorze, bo moja twarz lubi pojedyncze pryszczole... a co do naszej ograniczonej ruchliwości - ja miałam wczoraj problem podnieść się z wanny - to dopiero szczyt sprawności !
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ale mnie brzuchol rozbolał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
żabulka21 nie chcę Cię stresować ,ale ponoć organizm przygotowuje się do porodu właśnie m.in. poprzez naturalne "oczyszczenie" - tj. biegunkę
![]()
#44 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
ale mnie właśne synalek skopał. cały brzuch znowu skakał.
wczoraj byli u nas teściowie i jak zobaczyli, że moi rodzice wózek kupili to powiedzieli żebyśmy kupili sobie łóżeczko i wszystko co do niego potrzebne a oni nam pieniądze oddadzą. właśnie skończyłam buszowanie po allegro i chyba znalazłam. co sądzicie: http://www.allegro.pl/item409579117_...ia_gratis.html oraz łóżeczko (nie pamiętam, ale któraś z Was chyba takie samo ma) http://www.allegro.pl/item412964103_...materacyk.html
#46 |
Rozeznanie
|
iwa, zarówno łóżeczko jak i wyposażenie super. Wszystko razem będzie bardzo ladnie wyglądało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Właśnie spakowałam torbę do szpitala (tak profilaktycznie).Mam nadzieję że mój Szymek zechce posiedzieć jeszcze tydzień u mamusi w brzuszku bo nie chcę żeby musiał po porodzie w inkubatorze leżeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
kurcze ja to nawet o torbie jeszcze nie myślałam, ale do końca października duuużo czasu i myślałam, że spakuję ją pod koniec września.
ostatnio jednak jak byłam w szpitalu to zaczęłam się obawiać, że jakoś szybciej może się coś wykluć ![]() od jutra zaczynam zakupy i kompletowanie już wszystkiego...
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze tylko brakuje mi klapek pod prysznic, podkładów/podpasek, zestawu mini kosmetyków- ściągam pomysł od magflieg i jakiegoś małego sweterka dla malej... nie wiem jak Wam, ale mi wyszła olbrzymia torba! sam szlafrok mnóstwo miejsca zajmuje...
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Witam na nowym watku
![]() anuhaaaaa - sliczny pokoik :tak: Ciekawe kiedy moja Mala sie takiego doczeka... ![]() goga1444 - z ta apteka tez tak mysle, ale jak TZ zacza marudzic to juz sama zwatpilam :P Ja dzis po weselu, objadalam sie wczoraj niesamowicie, ze pod koniec juz musialam przystopowac, bo inaczej za dlugo bym nie usiedziala za kierownica, a 1,5-godzinna droga do domu nas czekala ![]() Dorotka@ - znajac moje zdolnosci do pakowania to tez torba wyjdzie mi strasznie wielka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Pisałam wyżej, ale niestety nikt nie odpowiedział. Teraz zauwazyłam ze brzuch boli mnie jak mam te twardnienia!!ale to nie jest silny ból, raczej tak muli... nie wiem czy brac no spe, czy juz panikowac... moze to po prostu macica sie rozciaga jeszcze??
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ewka, możesz wziąść nospę. ja miałam kilka razy dziennie bóle+twardnienia, byłam w szpitalu, magnez w kroplówce.
od tej pory mam brać magnez 3razy dziennie po 2 tabletki. od powrotu ze szpitala objawy minęły, więc oprócz nospy polecam magnez..
#53 |
Zakorzenienie
|
ewka, ja na twoim miejscu skonsultowałabym to z lekarzem, wiem że u ciebie to wszystko może inaczej wyglądać niż w Polsce, ale może przejedz sie na izbę przyjęć
a ja zamówiłam dziś używany wózek na allegro ![]() ![]() ![]() http://calineczka.pl/sklep/product_i...oducts_id=3053 jest jeszcze na gwarancji, kupiony w listopadzie 2007 i kosztował 500zł ahhhhh nie wiem czy dobrze zrobiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ewka spokojnie 30 tydz to cwiczeniamacicy
![]() ![]() ![]() ![]() mozesz lyknac nospe ale w 30 tyg to ona raczej nic nie pomoze po prostu lez duzo ![]()
#55 |
Rozeznanie
|
Uwaga wklejam zdjęcia mojego brzuszyska (mój mąż strwierdził że bardzo się obniżył
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę jest niziutko ![]() ![]() ![]() no i zapomniałabym dodać, że brzuszek śliczny i zgrabniutki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem sie obnizyl
![]() ![]() Wlasnie wrocilicmy z TZ z sesji zdjeciowej. Bedziemy miec ladna pamiatke z brzuszka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i do tego tak nisko ![]() powodzenia! chyba Twojego pierwszego miejsca nikt nie zajmie...
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
czekamy na zdjęcia...
#60 |
Zakorzenienie
|
żabulka to ty założyłaś wątek wrześniowo-pażdziernikowych mamuś i wygląda na to, że też ty założysz nowy na odchowalni
![]() musimy więc zacząć intensywnie myśleć nad nazwą!!! przypominam więc moją propozycję: "Konsekwencje świntuszenia w czasie zimowego przesilenia" albo może "Owoce świntuszenia w czasie zimowego przesilenia" "Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki" a teraźniejszy wątek powinien się nazywać: "jak zimowe śnieżyce uczyniły z nas słonice" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.