Wszystko o Avonie 4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-09, 21:15   #1381
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie 4

zainteresowala mnie rozowa pelnia rzes- slodka
nowa seria naturals i kremy foot works korzenne
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 22:34   #1382
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

U mnie brak braków i będzie wreszcie upragnione Incadessence z netto
Poza tym mam jedną dziwną pozycję, może pomożecie mi rozszyfrować:
11 50518 ZEST. 5 PR.POD.ROZ.A bezplatny 1 1 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0

Edit: Już się domyśliłam o co chodzi. To pakiet próbek rozświetlająco- antystresowych. Rozbili mi to później na poszczególne odcienie.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 22:50   #1383
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Heh dostałam do łapek katalog 12 i jakos nic mnie nie interesuje, w sumie rozważam kupno serum odżywczego z Solutions?? hmmm

W katalogu 13 biorę oczyszczająco- odswieżający żel do mycia twarzy i oczyszczający scrub z Solutions, miałam brać też krem z liposomami, ale poczekam sobie do k 14, ale w netto kusi mnie naszyjnik Althea, błyszczyk Natural Flux i lakier Decadence

Katalog 14 interesujacy, napaliłam sie na zestaw 4 w 1

Uwielbiam serie Solutions.
oh. zapomniałam, ze scrub jeszcze musze zamówić. Dołoże sobie go do 13 tam jest najtaniej.
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 22:54   #1384
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Uwielbiam serie Solutions.
oh. zapomniałam, ze scrub jeszcze musze zamówić. Dołoże sobie go do 13 tam jest najtaniej.
o ja tez wezme ten zestaw bo oplaca sie.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 05:43   #1385
ekstradyska
Raczkowanie

cześć kobietki
jestem konsultantka avon od 4 lat, w sumie to kupuje kosmetyki raczej dla siebie, dla rodziny, nie sprzedaje
nie robie zamówien na każdy katalog, tylko jak przyjdzie mi na to ochota
w sumie duzo kosmetyków tej firmy wypróbowałam

chciałabym zapytac co myslicie na temat nawilzajacej pianki oczywczającej z serii solutions , czy uzywałyscie, bądż wasze klijentki ?
wiem, że na kwc jest recenzja, ale nie do końca ufam tym recenzjom, gdyż czesto avon jest nie słusznie krytykowany, i nie zawsze opinie innych pokrywaja się z moimi

i jeszcze chcialam zapytac - w ofercie netto jest puder do twarzy light-medium cynthia roxley czy jakos tak - wiecie o co chodzi, czy jest to dobry produkt, czy nadaje sie do sredniej karnacji, i czy myslicie że jeszcze się na niego załapie ?
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 07:31   #1386
alehcar
Rozeznanie

Mnie natomiast z 14 katalogu najbardziej zaciekawił ten korektor do paznokci. Często mi się zdarza, że na lakierze w trakcie schnięcia wychodzą mi takie malutkie bąble powietrze. Zastanawiam się czy taki korektor byłby w stanie je wygładzić. Używałyście kiedyś czegoś podobnego? bo ja szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z takim produktem. Ciekawe czy można go też używać zamiast emalii nabłyszczającej...
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 08:25   #1387
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Więc pod makijaż raczej nie będzie się nadawał, co? Skoro się lepi to pewnie będzie się też wałkował... Szkoda.
Użyłam wczoraj tego żelu pod makijaż. Nie było najgorzej, ale najlepiej też nie. Przy rozcieraniu podkładu zauważyłam delikatne wałeczki, ale nie w takiej ilości, jak przy użyciu kremu normalizująco-matującego.

A teraz mam pytanie Chciałabym zamówić sobie jakąś odżywkę do paznokci z k12, ale nie wiem którą :P Zawsze używałam lakieru do paznokci łamliwych i rozdwajających się i interesuje mnie coś podobnego. Najlepsza byłaby odżywka, która się nie wchłania, jest jak lakier i chwilę się trzyma, nie odpryskuje od razu. Możecie mi pomóc?
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 09:07   #1388
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Użyłam wczoraj tego żelu pod makijaż. Nie było najgorzej, ale najlepiej też nie. Przy rozcieraniu podkładu zauważyłam delikatne wałeczki, ale nie w takiej ilości, jak przy użyciu kremu normalizująco-matującego.

A teraz mam pytanie Chciałabym zamówić sobie jakąś odżywkę do paznokci z k12, ale nie wiem którą :P Zawsze używałam lakieru do paznokci łamliwych i rozdwajających się i interesuje mnie coś podobnego. Najlepsza byłaby odżywka, która się nie wchłania, jest jak lakier i chwilę się trzyma, nie odpryskuje od razu. Możecie mi pomóc?
Strong Results
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 09:20   #1389
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Czyli pod podkładem w musie, którego aktualnie używam na bank będzie się wałkował. Mało który krem zachowuje się przyzwoicie w towarzystwie tego podkładu... Właściwie to najlepiej mi się on rozprowadza i trzyma na brzoskwiniowym Naturalsie i chyba przy nim pozostanę na razie.
Stary 2008-08-10, 09:36   #1390
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli pod podkładem w musie, którego aktualnie używam na bank będzie się wałkował. Mało który krem zachowuje się przyzwoicie w towarzystwie tego podkładu... Właściwie to najlepiej mi się on rozprowadza i trzyma na brzoskwiniowym Naturalsie i chyba przy nim pozostanę na razie.
Ja używam pod podkład w musie też kremu z serii Naturals i jestem bardzo zadowolona. To jedyny krem, przy którym nic się nie wałkuje

Dzięki kasia2439
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 10:02   #1391
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Strong Results
Ale Strong Results jest olejkiem, a Oktawiaaa chciała coś jak lakier.
Od niedawna używam odżywki "mineralna moc", tyle że pod lakier, więc nie mam doświadczeń co do jej trwałości i nie odpryskiwania.
Mimo to wydaje mi się niezła, bo wyjeżdżając zapomniałam zmywacza i nosiłam ją na paznokciach ponad tydzień
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-10, 10:10   #1392
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
cześć kobietki
jestem konsultantka avon od 4 lat, w sumie to kupuje kosmetyki raczej dla siebie, dla rodziny, nie sprzedaje
nie robie zamówien na każdy katalog, tylko jak przyjdzie mi na to ochota
w sumie duzo kosmetyków tej firmy wypróbowałam

chciałabym zapytac co myslicie na temat nawilzajacej pianki oczywczającej z serii solutions , czy uzywałyscie, bądż wasze klijentki ?
wiem, że na kwc jest recenzja, ale nie do końca ufam tym recenzjom, gdyż czesto avon jest nie słusznie krytykowany, i nie zawsze opinie innych pokrywaja się z moimi

i jeszcze chcialam zapytac - w ofercie netto jest puder do twarzy light-medium cynthia roxley czy jakos tak - wiecie o co chodzi, czy jest to dobry produkt, czy nadaje sie do sredniej karnacji, i czy myslicie że jeszcze się na niego załapie ?
Cześć Mam tę piankę i zbliżam się do końca tubki (sporej). Cóż mogę powiedzieć, nie jest to ósmy cud świata...po umyciu nią skóra jest jakby tępa, ale co ważne - nie wysusza jak ta zielona do cery tłustej. Ogólnie mam mieszanie uczucia co do niej, ładnie pachnie, dobrze myje i jest wydajna ale denerwuje mnie ta tępa skóra na koniec, ale to bardzo krótko - bo zaraz machnę tonikiem i wklepuję krem. Zdecydowanie bardziej wolę żel z anew ten z kuleczkami - jest świetny, i nie ma co się sugerować że to niby na zmarszczki - chyba że masz suchą i wrażliwą cerę to tak - może się okazać że on jednak coś tam działa bo ja odczuwam napinanie skóry po umyciu tym żelem.

O pudrze nic nie wiem bo nie używałam, ale tak strzelam że do średniej karnacji light medium może być ok i nie słyszałam aby się wszyscy na niego rzucali więc może się załapiesz
Stary 2008-08-10, 10:15   #1393
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam pod podkład w musie też kremu z serii Naturals i jestem bardzo zadowolona. To jedyny krem, przy którym nic się nie wałkuje
i to jest jeszcze jeden przykład ,że naturalsy sprawdzają się i są niekiedy lepsze od droższych kosmetyków.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 11:05   #1394
ekstradyska
Raczkowanie

Maricken

ale tą pianka da się usunąc makijaż czy nie bardzo
kurcze kiedys zanim ta pianka się pojawiła, był preparat też w tubie niebieskiej taki oczyszczający , duzy 200 ml , i fajnie sie nim makijaż usuwało (jako mleczko)
teraz brak fajnych mleczek do demakijazu w avonie

a ten żel Anew, mam , mam go juz kilka miesiecy, bo jest wydajny, ale ja mam sucha skóre i uzywam go raz na powiedzmy 3 dni, bo dobrze oczyscza, natomiast omijam oczy, makijażu nim nie zmywam, co nie odbiera temu kosmetykowi inncyh dobrych własciwości heh

a z naturalsów to ja mam zestaw z zieloną herbata i liscmi oliwnymi - była taka promocja kiedyś 3 prosukty razem - krem, maseczka, żel po oczy
wole droższe kosmetyki, natomiast da się tego uzywac, napewno nie mozna powiedziec że sa to złe kosmetyki (mówie o tej serii zielona herbata i liscie oliwne, która własnie bedzie znikać ze stałej oferty)
Stary 2008-08-10, 11:30   #1395
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja miałam tą piankę solutions, nie była zła, dobrze usuwała makijaż, tzn pudry, bo oczu nią raczej nie myłam, jest delikatna a po umyciu skóra jest bardzo miękka, natomiast tuba jest bardzo duża a pianka twarda-wyglada tak jak kremy do golenia dla mężczyzn i z czasem bardzo denerwowało mnie otwieranie tej tubki i siłowanie się z nią mokrymi rękoma, żeby coś wycisnąć. Generalnie szybko mi się znudziła, wolę jednak żele z pompką
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-10, 12:06   #1396
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja miałam tą piankę solutions, nie była zła, dobrze usuwała makijaż, tzn pudry, bo oczu nią raczej nie myłam, jest delikatna a po umyciu skóra jest bardzo miękka, natomiast tuba jest bardzo duża a pianka twarda-wyglada tak jak kremy do golenia dla mężczyzn i z czasem bardzo denerwowało mnie otwieranie tej tubki i siłowanie się z nią mokrymi rękoma, żeby coś wycisnąć. Generalnie szybko mi się znudziła, wolę jednak żele z pompką
No właśnie. Zamknięcia to te tuby avonowe mają straszne. Też się namęczyłam z otwieraniem (próbowałam nie domykać, ale wtedy żel wycieka przecież). Teraz unikam tego typu opakowań.
A pompka to jest chyba najwygodniejsza
Stary 2008-08-10, 12:22   #1397
ekstradyska
Raczkowanie

z tubami, to macie troche racji - ja miałam ze 2 razy peeling solutions z granatem, to ostatnio niechcacy popułam okakowanie, bo tak sie siłowałam w kąpieli z tą tubą, że jakos nietrafnie urwałam a potem nie mogłam przymocować i zostałam z dziurą heh, ale zuzyłam do końca na luzie

ja chyba jednak kupie ta pianke , musze samam zobaczyc co ta za wymysł
wogóle zamówienie bede składac (dla siebie) teraz z katalogu 11 chyba w 3 terminie
mysle żeby kupic tonik solutions nawilżający , pianke nawilzająco-oczyszczajaca, żel senses jardin, peeling senses jardin,
blue - wode męska dla brata na urodziny, bo tania i ładnie pachnie jak dla 17letniego chłopaka
mysle o tommorow dla siebie, bo teraz sa po 79,9 a mi się ten zapoach podoba, ale nie wiem
bo w końcu ma być ta nowość U by ungaro i moga ładnie pachniec, więc sama nie wiem ...
a i wezme demo - ten żel-krem solutions , bo tani jak barszcz
i z netto lakier do paznokci i może puder prasowany tej całej Cynthi, ale nie wiem czy jeszcze bedą
ta torebka złota z netto jest nie głupia, ale chyba się nie skusze
Stary 2008-08-10, 12:23   #1398
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Cześć Mam tę piankę i zbliżam się do końca tubki (sporej). Cóż mogę powiedzieć, nie jest to ósmy cud świata...po umyciu nią skóra jest jakby tępa, ale co ważne - nie wysusza jak ta zielona do cery tłustej. Ogólnie mam mieszanie uczucia co do niej, ładnie pachnie, dobrze myje i jest wydajna ale denerwuje mnie ta tępa skóra na koniec, ale to bardzo krótko - bo zaraz machnę tonikiem i wklepuję krem.
Ja mam tą zieloną i jest super. Używam razem z mamą. Bardzo wydajna, jedno opakowanie mamy bardzo długo mimo codziennego używania, cały makijaż zmywa przy okazji i nigdy mi nie wysuszyła skóry
Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
z tubami, to macie troche racji - ja miałam ze 2 razy peeling solutions z granatem, to ostatnio niechcacy popułam okakowanie, bo tak sie siłowałam w kąpieli z tą tubą, że jakos nietrafnie urwałam a potem nie mogłam przymocować i zostałam z dziurą heh, ale zuzyłam do końca na luzie
Ja mam peeling z granatem i bez problemu się go wyciska
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 12:52   #1399
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
ale tu chodzi o to, że trudno się otwiera

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-10, 12:53   #1400
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja mam tą zieloną i jest super. Używam razem z mamą. Bardzo wydajna, jedno opakowanie mamy bardzo długo mimo codziennego używania, cały makijaż zmywa przy okazji i nigdy mi nie wysuszyła skóry
Też mam tą zieloną piankę i nie powiedziałabym, że jest wydajna, po 3 tygodniach mam już zużytą połowę... Nie rusza też mocniejszego makijażu, rozmazuje tylko a potem trzeba i tak poprawiać mleczkiem. Jest przeciętna, ale wygodna w użyciu.

Cytat:
Ten z serii Liiv Botanicals na dzień też jest niezły pod makijaż, dodatkowo ma filtry, ale już mi się skończył...
Stary 2008-08-10, 13:35   #1401
Maricken
Zadomowienie

Powiem Wam, że jeśli chodzi o demakijaż to ja muszę mieć coś osobnego do usuwania samego makijażu - miałam właśnie to niebieskie mleczko (było jakiś czas temu w gorącej 5 cok), ale się skonczyło, a w avonie nic w tym stylu nie było, więc kupiłam mleczko do demakijażu l'oreal i jestem zadowolona, po wymleczkowaniu makijażu myję buzię pianką aby się domyć. Samą pianką to bym się czuła niedomyta i pewnie oczy by mi wypiekło jakbym próbowała zmyć tusz do rzęs i kredkę z powiek...Jak tylko spotkam niebieskie mleczko to kupię sobie ze trzy...
Co do zielonej pianki to zależy jaką kto ma cerę, zdaje się ze nawet na opakowaniu jest napisane że w razie wysuszenia cery używać co dwa dni? Nie pamiętam dokładnie. Cerę mam raczej wrażliwą więc pewnie przedobrzyłam z piankowaniem...Może tearz się na nią jednak skuszę
Stary 2008-08-10, 13:46   #1402
alehcar
Rozeznanie

Hm... to ja robię demakijaż na odwrót, najpierw myję twarz (razem z oczami) pianką lub żelem pod bieżącą wodą, a dopiero potem to co ewentualnie zostanie poprawiam wacikiem z mleczkiem. Spływający tusz nigdy mnie nie piecze bo przecież myję się z zamkniętymi oczami, a mycie samym mleczkiem uznałam za kiepski pomysł bo trzeba bardziej trzeć skórę wokół oczu, jest potem zaczerwieniona i podrażniona. Ale już sama nie wiem czy dobrze robię, bo słyszałam, że trzeba zmywać mleczko ze skóry. To prawda?
Stary 2008-08-10, 13:53   #1403
Maricken
Zadomowienie

Ja nie trę oczu w celu usunięcia makijażu, kosmetyczka mnie pouczyła że tak samo zmywa się lakier z paznokci jak i makijaż z oczu - przykładasz wacik z preparatem do demakijażu na zamknięte (nie zaciśnięte!) oko i czekasz chwilkę aż on rozpuści makijaż i potem delikatnie tenże rozpuszczony makijaż zmywasz. Ja mając skórę zmytą samym mleczkiem czuję się jakoś nieświeżo, dlatego poprawiam czymś co się miesza z wodą - pianka, żel itp. Potem dopiero tonik i krem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-10, 14:13   #1404
ekstradyska
Raczkowanie

to ja mam teraz mleczko garniera skóra sucha i wrazliwa i bardzo sobie chwale
ale to mleczko niebieskie solutions avon lubiłam również

ja tak własnie zmywam - tylko nie wacikiem a czysta ręką - tzn - wyciskam troche na dłoń mleczka czy czegoś i zamkniete ale nie zacisniete faktycznie oko mydle jakby tym mleczkiem delikatnie , własnie mi sie wszystko rozpuszcza i zmywam to płatkiem wiecie takim np clinic kosmetycznym
potem całą twarz płucze wodą (bo oczyszczeniu mleczkiem) i albo uzywam toniku, albo delikatnego zelu myjacego, albo peelingu albo nawet niczego (ja mam skóre suchą - normalną bez skłonnosci do pryszczy itp, przetłuszczania) i wklepuje kremik
zastanawiam sie czy ta pianke nawilżającą solutions (nie zieloną , tylko biała) da sie tak na reke i na oko i czy bedzie rozpuszczac makijaz i czy bedzie mnie piec, ale musze to sama sprawdzic, jak sie tak nie da, to bede jej uzywac tylko do twarzy, a zostane przy mleczku garniera.

a co do peelingu z granatem - ja nie powiedziałam, że go sę ciezko wyciska, wyciska sie łatwo, tylko tuba czasem opornie sie otwiera, i raz niechcący przez to popusłam w pospiechu pod prysznicem opakowanie
jak ktos ma długie paznokcie tez może mieć problemy
ale nie mam jakis wielkich zarzutów pod tym katem, peeling ten miałam 2 razy, moge powiedziec, że go lubie
Stary 2008-08-10, 15:42   #1405
alehcar
Rozeznanie

Każdy ma troszkę inny sposób demakijażu widzę. Ale mnie najbardziej zastanawia jedna rzecz, czy mleczko po oczyszczeniu nim skóry trzeba koniecznie czymś jeszcze zmywać. Używam w tej chwili tego białego z odżywką i nie wydaje aby miał w składzie jekieś detergenty czy inne substancje, których lepiej byłoby nie pozostawiać dłużej na skórze, ale nie jestem kosmetyczką i nie mam fachowej wiedzy, stąd moja niepewność. Co o tym myślicie? Zmywać czy nie koniecznie?
Stary 2008-08-10, 15:52   #1406
Ms.Torres
Rozeznanie

Post Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość

k14:komplet solutions 4 w cenie 1
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Heh dostałam do łapek katalog 12 i jakos nic mnie nie interesuje, w sumie rozważam kupno serum odżywczego z Solutions?? hmmm

W katalogu 13 biorę oczyszczająco- odswieżający żel do mycia twarzy i oczyszczający scrub z Solutions, miałam brać też krem z liposomami, ale poczekam sobie do k 14, ale w netto kusi mnie naszyjnik Althea, błyszczyk Natural Flux i lakier Decadence

Katalog 14 interesujacy, napaliłam sie na zestaw 4 w 1
Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
dzięki michelle za wrzucenie pdfu

nie wiem dlaczego,ale strasznie spodobała mi się sama szata graficzna tego katalogu! przejrzyście i logicznie (nareszcie ).
zdecydowanie mam ochotę na true glow za 22,9, maseczki spa za 12,45, balsam do włosów dodający blasku i objętości za 10,9 i oczywiście korzenna seria foot works i oczywiście specjalna edycja pełni rzęs. chyba już zacznę odkładać kasę
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;8534724]o ja tez wezme ten zestaw bo oplaca sie.[/quote]

też się napaliłam na ten zestaw 4 w 1 ale gdy zobaczyłam skład kremu z liposomami aż się przeraziłam
skład:
Pielęgnujący krem z liposomami
AQUA CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE PETROLATUM HYDROGENATED POLYISOBUTENE MYRISTYL MYRISTATE PEG-32 ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE GLYCERYL STEARATE PEG-40 STEARATE CETYL ALCOHOL CARBOMER TRIETHANOLAMINE PARFUM IMIDAZOLIDINYL UREA METHYLPARABEN HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE TETRASODIUM EDTA BHT LECITHIN C12-15 ALKYL BENZOATE PHENOXYETHANOL RETINYL PALMITATE BUTYLPARABEN ISOBUTYLPARABEN ISOPROPYLPARABEN TOCOPHEROL ASCORBYL PALMITATE BETA CAROTENE HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL
na czerwono zaznaczyłam pospolite zapychacze-możecie dać ten skład do wątku
na biochemii, żeby zrobić analizę ale uważam, że to jest krem tylko do cer suchych/normalnych i niepodatnych na zapychanie. ja ze swoją skłonnością do pryszczy muszę z niego zrezygnować, bo zaznaczone składniki powodują w mnie wysyp pryszczycy a tak dobrze się zapowiadał

co do serum solutions-polecam, to chyba jeden z najlepszych wprowadzonych ostatnio do Avonu kosmetyków pielęgnacyjnych-jest na tyle uniwersalne, że nadaje się do każdej cery

polecam też krem do rąk z olejkiem ryżowym-to mój nr 2 kremów Avonowych do rąk-nr 1 to niezmiennie krem silikonowy. ten ryżowy zostawia śliski film po wewnętrznej stronie dłoni. ale nawilża dobrze, jest wydajny i pachnie podobnie jak seria ryż&sake

też mnie interesuje true glow jeśli chodzi o balsam dodający blasku AT-dla mnie to bardzo dobra odżywka-w ogóle nie obciąża włosów a przy tym nawilża i rzeczywiście fryzura jest po niej lśniąca

żel do mycia twarzy jest bardziej delikatny niż zielona pianka ale też dobrze oczyszcza-oba produkty mi się podobają

to już 18 lat na Wizażu
Ms.Torres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 15:58   #1407
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy ma troszkę inny sposób demakijażu widzę. Ale mnie najbardziej zastanawia jedna rzecz, czy mleczko po oczyszczeniu nim skóry trzeba koniecznie czymś jeszcze zmywać. Używam w tej chwili tego białego z odżywką i nie wydaje aby miał w składzie jekieś detergenty czy inne substancje, których lepiej byłoby nie pozostawiać dłużej na skórze, ale nie jestem kosmetyczką i nie mam fachowej wiedzy, stąd moja niepewność. Co o tym myślicie? Zmywać czy nie koniecznie?
Ja zmywam mleczka żelem/kremem/pianką bo zauwazyłam ze zapychają mi pory jak nie zmyję, poza tym myjąc wodą mam wrażenie czyściejszej skóry.

Czy widziała któraś z Was nowe odcienie kredek Big Colour??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 16:31   #1408
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
[FONT=Georgia][SIZE=2]Ja zmywam mleczka żelem/kremem/pianką bo zauwazyłam ze zapychają mi pory jak nie zmyję, poza tym myjąc wodą mam wrażenie czyściejszej skóry.
Może źle myślę, ale zawsze traktowałam mleczka do demakijażu jako takie rozwodnione kremy, bo przecież każdym kremem do twarzy, z braku czegoś lepszego, też można zmyć makijaż, więc teoretycznie nie powinno być tam niczego co pozostawione na skórze może jej zaszkodzić....

Co do zestwu Solutions 4w1 z kat 14, to może i cenowo jest to korzystna promocja, ale jest tam ten żel pod oczy, który też kiedyś sobie kupiłam bo był w zestwie i nie jestem z niego zadowolona. Mam wrażenie, że w ogóle nic on nie robi ze skórą wokół oczu, ani nie rozświetla, ani nie rozjaśnia cieni, na dodatek zostawia taki lepki film (może to ma być ten efekt rozświetlenia...), w każdym razie na dzień odpada, nie wyobrażam sobie nałożyć na coś takiego cień do powiek.
Stary 2008-08-10, 16:50   #1409
ekstradyska
Raczkowanie

ja tego zestawu akurat sobie nie kupie
natomiast ten żel pod oczy jak dla mnie idealnie nadaje sie na dzien pod makijaz, bo szybko i ładnie się wchłania, nie roluje sie pod podkładem itp
jak widac każda cera i upodobania sa inne
ja np uzywałam tez głeboko nawilzajacy krem pod oczy solutions hydrofirming to tylko na noc, bo nie mogłam go jakos na dzień....nie odpowiadał mi, tylko na noc był ok
a akurat ten żelik mi pasuje
no ale ja mam 22 latat, nie oczekuje jakiegos super działania póki co jest ok
Stary 2008-08-10, 17:00   #1410
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja zmywam mleczka żelem/kremem/pianką bo zauwazyłam ze zapychają mi pory jak nie zmyję, poza tym myjąc wodą mam wrażenie czyściejszej skóry.

Czy widziała któraś z Was nowe odcienie kredek Big Colour??
Też mam takie wrażenie Najpierw zmywam płynem makijaż z oczu a potem i tak jeszcze domywam całą twarz i okolice oczu i dopiero tonik i krem

9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości