|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
a wczoraj na usg byłam sama i mały trzymał stópkę przy buzi. Zdjęcia mamy, ale i tak tatuś niewiele zobaczył ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To troszkę do nadrabiania masz. Ja po niecałym miesiącu nieobecnosci też chciałam dziewczyny nadrobić, ale to takie gaduly, że nie dałam rady Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
A co do kremowania, to u nas na warsztatach też mówiła, że nie smarujemy jeśli nic się nie dzieje. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam wczoraj usg - akurat mała miała czkawkę ![]() Cytat:
No ja też czarno to widzę Ale próbuję
|
||
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale w szpitalu albo gdzies jak wyjde to raczej nie realne jakies chusteczki trzeba miec wiec wiadomo takie najbardziej naturalne najlepsze jak cena bedzie pzrystepna to mozna pomyslec akurat we wrzesniu maja wyjsc wiec sie uda kupic gdyby cos
|
|
#4446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja będę na początku używać chusteczek water wipes, zrobiłam małe zapasy na promocjach, a potem hipp, bo mają dobry skład. Co do kremu na odparzenia, to na codzień nic, w razie co linomag albo altan. Uważajcie na Sudocrem, bo podobno ma substancje rakotworcze. Ja przy córce użyłam go tylko raz przy megaodparzeniu i naprawdę pomógł, ale ogólnie to nie chciałam ryzykować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie mam 4-pak nagietkowych, bo je bardzo lubiłam przy córze + jakieś inne też 4-pak co mąż przytargał jak go wysłałam po chusteczki do pupy = papier toaletowy
![]() Potem zobaczę co będzie na bieżąco w promocji, ale jak w domu woda i waciki to może te wodne popróbuję
|
#4448 |
|
Jedi
|
Kurde bądź człowieku mądry i pisz wiersze
![]() Co położna to inna teoria i metoda, no na łeb można dostać. Ja najczęściej czytam, żeby na brzuszku nie kłaść do spania tylko w ciągu dnia. A do spania na plecy lub na bok. Za to nam na SR powiedziała, że to bzdura i ona nie poleca kłaść na bok bo to źle wpływa na bioderka, za to kłaść do spania na brzuszek bo śmierć lozeczkowa nie od tego i ona też tak kładła (młoda położna, więc nie 30 lat temu) ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja znam tylko te metodę co Ty w sensie ze do spania na noc na plecach, a w dzień na drzemki pod okiem rodziców na boczku, na brzuszku. Mówię o dzieciach co nie ulewaja i nie maja innych problemów bo jeśli dzidzia ulewa to chyba faktycznie na plecach to słaba opcja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Używałyście lub macie zamiar używać takich poduszek? Warto czy bez sensu?
https://www.smyk.com/catalog/product...ek-korygujacy/ |
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
U nas było tak że Antek sam zaczął się dość szybko przewracać na plecy z boczku. Najgorzej że miał ulubiona stronę na która trzymał głowę. I mogłam mu układać w druga ile chciałam... A on i tak odwracał. Z dnia na dzień odksztalcila mu się główka
to było przerażające! I wtedy kupiłam specjalną poduszkę ortopedyczna. Trzymam ją dla Neli w razie co, Ale będę używać dopiero jak zajdzie potrzeba Antoś ma śliczna symetryczna główkę na całe szczęście! Bo bym kiedyś musiała słuchać Jak mu głowę zepsułam ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny które nie mają ślubu, robicie z Tż to uznanie ojcostwa przed narodzinami? Jak to wygląda? Dużo zachodu czy szybko sie to zalatwia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My idziemy w poniedziałek Ponoć tylko mówisz przy urzędniku ze tata uznaje, mama się zgadza i tyle, dostajesz papier jakiś i położna mówiła ze z tym papierem do porodu się idzie bo wtedy wszystko jest wypisywane z nazwiskiem ojca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaje się zaświadczenie które zabiera się do szpitala - tata ma udokumentowane że nim jest i nikt nie może odmówić mu np. zwolnienia - opieki.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma termin ważności takie zaświadczenie ? to tego nikt nie mówił. A ktoś chyba na wątku już załatwiał to w USC bodajże w zeszłym miesiącu z tego co pamietam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4458 |
|
Raczkowanie
|
Mi znajoma opowiadała, że jak poszli to urzędnik zaczął ją o wszystko wypytywac a tatuś tylko siedział. No i trochę im zeszło wtedy.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. III
Sprawdziłam na stronie sekap i nie ma żadnego prawnego zapisu ile takie zaświadczenie jest ważne.
A o cóż to ten urzędnik na wypytywał ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
W usc a to nie w urzędzie miasta albo gminy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W urzędzie stanu cywilnego się to załatwia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mówiła nam pani w szkole rodzenia. Uprzedzała żeby nie iść za szybko po to zaświadczenie aby nie było tak, że będzie się rodzić a zaświadczenie już nie ważne. Jak będę w urzędzie to spytam o tą ważność.
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahah proszę bardzo jak się urzędnik do pracy ładnie przykłada ! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4465 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nareszcie nadszedl chlod. Skonczylismy wczoraj remont. Jeszcze dokupimy meble i w koncu mozna zyc! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na któraś z Was termometr elektroniczny Microlife NC 150?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Ja sie wzielam dzis za pranie ciuszkow. ![]() Póki co druga pralka idzie ale dziś i tak więcej nie da rady bo nie będę mieć gdzie wysuszyć. Co do uznania dziecka to my postanowiliśmy wziąć ślub cywilny nie dlatego że jest dziecko, bo jesteśmy razem 5,5 roku i 2 lata po zaręczynach i chcieliśmy kościelny, ale jednak nie chce isc do kościoła z brzuchem a wiadomo ślubu kościelnego sie nie da zrobić szybko tylko u nas same zapowiedzi sie załatwia 3 miesiace wczesniej wiec dlatego postanowiliśmy ze teraz weźmiemy cywilny a np w przyszłym roku kościelny na spokojnie. termin cywilnego mamy na 7 września. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skąd wiesz, że zaświadczenie ważne jest 3 miesiące? Ja wiem ze szkoły rodzenia ale dziewczyny się zdziwiły jak o tym napisałam więc sama jestem ciekawa ![]() Cytat:
Ja ciuszki poprałam w tym tygodniu. Teraz czekam na wenę do prasowania ![]() My przymierzamy się do ślubu w przyszłym roku. Nie chciałam teraz tak na biegu tym wszystkim zajmować. Jesteśmy zaręczeni od 5 lat, jeszcze kilka miesięcy możemy poczekać Mój TZ wymyślił żeby połączyć ślub z chrzcinami. Ja mam mieszane odczucia. Zobaczymy jak to będzie.
|
||
|
|
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw babka jedna wypisuje papiery, potem się idzie do kierownika urzędu stanu cywilnego i tutaj zależy od osoby, my mieliśmy pogadankę o rodzicielstwe, życzenia,spisanie jakie nazwisko będzie nosić dzieciak i bye - potem po urodzeniu tż idzie z papierem rejestrować dziecko ale może też elektronicznie-u nas to będzie(trzeba mieć profil zaufany)ten świstek też jest ważny w razie czego w szpitalu. p.s do urzedu idzie sie tam gdzie podlega szpital, więc jak sie nie wie to warto zadzwonic albo sie przejsc do najblizszego by wskazali gdzie to "zalatwic"
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2018-08-11 o 16:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

szkoda mi, bo on nie ma tego kontaktu z dzieckiem, jak ja. Nie daje sobie tez zrobic fotki 3d. Ciagle albo zle lezy albo cos ma na buzi.. archiwum domowego nie bedzie..

to było przerażające! I wtedy kupiłam specjalną poduszkę ortopedyczna. Trzymam ją dla Neli w razie co, Ale będę używać dopiero jak zajdzie potrzeba
Antoś ma śliczna symetryczna główkę
na całe szczęście! Bo bym kiedyś musiała słuchać Jak mu głowę zepsułam
to tego nikt nie mówił. A ktoś chyba na wątku już załatwiał to w USC bodajże w zeszłym miesiącu z tego co pamietam