|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą: | |||
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej |
|
13 | 7,88% |
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej |
|
48 | 29,09% |
| były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło |
|
31 | 18,79% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej |
|
6 | 3,64% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej |
|
13 | 7,88% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło |
|
54 | 32,73% |
| Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!
juz go zakonczylam jakbys nie zauwazyla
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Widze,że tu znow wrocil odwieczny problem lenistwa co do czytania ulotek...
Ja własnie skonczylam juz 4 opak. Y. i jestem bardzo zadowolona ![]() Tak jak i na poczatku ich brania tak i teraz dobrze sie czuje Wreszcie nadeszla taKa ulga,czego nigdy nie moglam doznac przy poprzednich tabl.
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za odp [; mam nadzieje ze tym razem to tabl. ktore i mnie zadowola
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
u mnie sytuacja z mama sie poprawila i mam luz w domku. jestem w trakcie 7 dniowej przerwy a moj brzuch dokucza mi nieziemsko
az blada z bolu jestem,najlepsze ze moj ginekolog niezna przyczyny bolu i przepisuje mi tylko bardzo silne leki przeciwbolewe. boje sie ze bede chora tak jak moja mama i jej siostra .3majcie kciuki zeby usg wypadło pomyślnie
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
trzymamy
|
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie tak
![]() a u mnie suchoooooo
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przy Yasminelle zniknął mój problem mega upławów który pojawił się przy pierwszych tabl... ginekolog stwierdził że nie są one jakaś oznaką choroby tylko poprostu mój organizm tak reaguje i produkuje nadmierną ilość śluzu no nie powiem,żeby to nie było uciążliwe ale tak jak wspominałam przy Y. już nie mam takich upławów
Więc to juz kolejny plusik do kolekcji
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
zachwalałam Y a tu bęc.
Cellulitis postępuje w tempie kosmicznym. Jak ścisnę pupę (o dziwo, uda nie) widze lekkie nierówności, a nigdy nic tam nie było ;( Masuję, szoruję i nacieram się od dawna prewencyjnie, poza tym jestem szczupła i aktywna fizycznie (5-6x tyg cardio i siłowe po 2-3h)... no i klops. Ach, te estrogeny... |
|
|
|
#4750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po ilu opakowaniach yasminelle go zauważyłaś? |
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw. jeny jak mnie dziś zalewa! |
|
|
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
A ja w oczekiwaniu na okres, żeby móc zażyć pierwszą yasminelle...
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
Kronika to życzę powodzenia w braniu yasminelle- oby Ci służyły
Cz to Twoje pierwsze tabletki anty?Mam pytanie do wszystkich Yasminelek- jaka jest Wasza waga, czy jesteście raczej drobnej budowy i szczuplutkie? Bo kiedyś obiło mi się o uszy ze yasminelle jest dla dziewczyn o drobnej budowie i małej wadze ale to chyba mit. Ja jestem dość wysoka 170 i 57kg |
|
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak to moje pierwsze tabletki anty, dopiero w tym wieku zdecydowałam, że zacznę łykać, bo to zdecydowanie wygodniejsze...miejmy nadzieję, że posłużą jak najlepiej oczywiście relacje będę zdawać
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś słyszałam,że nie powinny brać Y kobiety z nadwagą,ale ile w tym prawdy
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
po 2, pokazałam tyłek mamie dziś; mówi że nie widzi cellulitisu Tak czy inaczej ja wiem, że on jest a nie było, nawet jeśli jest na razie mały. Może da się zatrzymać na tym etapie?
No cóż, jeśli to jedyny powazny skutek uboczny na razie przypuszczam zmasowany atak (ilości ćwiczeń nie zwiększę, ale może dietę zdrowszą albo naprzemienne ciepłe-zimne prysznice? no i na KWC piszą, że Tołpa dobra.) co do wagi dawka hormonów w Yasminelle jest raczej niewielka, ale wystarczająca dla osób bez dużej nadwagi- moooniaaaa i kkaarroollaa jesteście wysokie, ale szczupłe, poza tym ginekolog na pewno dostosowuje metodę antykoncepcji do danej osoby. W ogóle czytałam, że dziewczynom z dużą nadwagą nie przepisuje się tabletek, mogą nie zadziałać właściwie. Chciałabym mieć Wasz wzrost ![]() Kronika- również zyczę samych pozytywnych doznań dzięki Y! Mówiłam, że seks bez gumki to seks 1000 razy lepszy? |
|
|
|
#4757 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawka hormonu musi być adekwatna do wagi- drobne osoby potrzebują ich mniej od tęgich. Podobno nalezy się martwić jedynie przy BMI przekraczającym 25. |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy w życiu chyba (no może raz, czy dwa ) nie wyczekiwałam okresu tak jak teraz a później mam nadzieję, już tylko sama radość trzymajcie kciuki
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż.... Yasminelle są super, zadnych skutków ubocznych ale chyba pora je zmienic bo chce powalczyc z trądzikiem a Y. niestety w niczym nie pomogły
|
|
|
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Dawno nie wchodzilam na to forum, a więc kończe już trzeci blister i jestem z nich bardzo zadowolona
. Tak jak moja ginekolog mi obiecywała, plamienia przy rozpoczęciu drugiego blilstra ustały natychmiastowo (z czego byłam najbardziej zadowolona |
|
|
|
#4762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
Jak już czekam to okresu ani widu ani słychu...
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
w sobote zaczal mi sie @ i nareszcie moglam zaczac brac Y
jak narazie jest ok- przy syndi 35 juz od 2 tabletki zaczely mnie bolec piersi i bolaly wlasciwie przez 1 blister... mam nadzieje ze bedzie ok ;d
|
|
|
|
#4765 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że u mnie też będzie ok...w dalszym ciągu czekam...
|
|
#4766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W aptece na Świętkokrzyskiej (blisko stacji metra, idąc w stronę Krakowskiego Przedmieścia) są za 36 zł. |
|
|
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny...chcialam sie zapytac czy alkohol zmniejsza w jakims stopniu dzialanie yasminelle? wczoraj bylam na imprezie urodzinowej i dosc sporo wypilam,ale nie wymiotowalam...
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Mam pewien problem - biorę właśnie 5 opakowanie Y. i pojawił mi się okres, a mam jeszcze 6 tabletek... Nie łączyłam opakowań, zawsze brałam o tej samej porze i o żadnej nie zapomniałam. Mam przestac je teraz brac, czy dokonczyc to opakowanie? |
|
|
|
#4770 |
|
BAN stały
|
Nieopłacona reklama!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

az blada z bolu jestem,najlepsze ze moj ginekolog niezna przyczyny bolu i przepisuje mi tylko bardzo silne leki przeciwbolewe. boje sie ze bede chora tak jak moja mama i jej siostra

Więc to juz kolejny plusik do kolekcji