|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... ;)
Cytat:
|
|
|
#302 |
|
BAN stały
|
A ja szukam KOKAI OUI NON... jak chyba kilka osób... <marzy> Interesują mnie: resztki, próbki, pełne flakoniki do 50 ml, byle oryginalne...
![]()
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orientacyjna cena za 50 ml to 400 złotych. Czasem zdarzają sie po 300.
|
|
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm... ten wątek jest chyba odpowiedni:
Mam problem. Na zapachach znam się średnio, ale często ostatnimi czasy tu zaglądam i czytam, czytam, czytam. Zauważyłam, że w wielu wątkach przewijają się zapachy opisywane w taki sposób, że obiecuję sobie, że jak tylko nadarzy się okazja to niuchnę Okazuje się jednak często, że te zapachy są już wycofane i praktycznie nie do zdobycia. A jeśli jakaś zbłąkana sztuka trafi się np. na allegro to w astronomicznych cenach. I tu moje pytanie: czy jest gdzieś na perfumach spis zapachów, które zostały wycofane z produkcji? Albo czy można to gdzieś sprawdzić w necie "hurtowo", że się tak wyrażę ![]() Nie chcę sobie robić nadziei... |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lista już wymarłych i zagrożonych gatunków. KLIK! Ja bym jednak radziła uważać - poznanie zapachu wycofanego z produkcji może zakończyć się fascynacją bądź nawet miłością, a to niestety grozi bankructwem
|
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pocieszam się, że niektórych perełek nie będzie mi dane poznać (A może to żadne pocieszenie?)W zdjęciach kolekcji perfum często czytam - o masz kilka wycofanych zapachów. I muszę się przyznać bez bicia, ż od razu mnie do nich ciągnie |
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: coty the healing garden
W Krakowie drogeria Firlit bodajże, na Długiej, po prawej stronie idąc od Nowego Kleparza. Jest. Kupiłam, mając w głowie wspomnienie tej wody na mojej koleżanki. Ale tamto to byłą stara wersja i wydaje mi się, że inaczej pachniała. Ta ma nowe opakowanie, nowy flakonik i trochę inaczej pachnie. Dla mnie rozczarowanie za jakieś 34 zł.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#308 |
|
Przyczajenie
|
Desperacko wręcz poszukuję wycofanego przed laty zapachu: GIVENCHY OBLIQUE FFWD EDT , były chyba tylko flakoniki 20ml
Będę niezmiernie wdzięczna za jakiekolwiek info |
|
|
|
|
#310 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Szara Różo, ten też znalazłam
, ale mam niestety wątpliwości, chciałam w odpowiednim wątku poprosić o weryfikację tejże aukcji, flakonik który posiadam ma jasną "zatyczkę" (taką jak ten metal na szyjce) a na aukcji jest ciemna (chyba granatowa). No cóż,jeśli nigdzie go nie znajdę to zaryzykuję![]() Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kojarzę, że miał jasne zakończenie atomizera
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Mam wielką prośbę...jakiś czas temu kupiłam za granicą perfumy...Kupiłam je w droższej perfumerii, mniej więcej ich cena była porównywalna z Escadą..coś ok. tego. Kartonik był biały, w środku przezroczysty, dawno temu go jednak wyrzuciłam i nawet nie wiem czy była na nim napisana nazwa. Natomiast mam flakonik (jeszcze 3/4 perfum w środku), który załączam. Nie ma na nim podanej nazwy. Czy któraś z Was spotkała się z tymi perfumami? Jeśli tak, to jaka jest ich nazwa?? BARDZO PROSZĘ O POMOC! Nie spotkałam się w Polsce w żadnej poerfumerii z takim flakonem, ale ja mieszkam w niewielkim mieście, może to dlatego... |
|
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Puma Jamaica Women pilnie poszukiwana-nazwy sklepow(help:D)
Czy któraś z Was wie, gdzie można dostać perfumy Venice Beach?
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Balenciaga cristobal
gdzie mozna kupic te perfumy zalezy mi na wodzie perfumowanej nie toaletowej? co o nich sadzicie?
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
czy możliwe jest?
Czy możliwe jest dostanie gdzieś perfum, których już nie produkują? Przeszukałam wszystkie perfumerie, allegro, drogerie internetowe, nawet zagraniczne, e baye i nic...
Czy producenci tak po prostu przestają je wytwarzać i koniec? ![]() |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy możliwe jest?
lancome SUMMER attraction
|
|
|
|
|
#318 |
|
czyli Endżi
|
No z tym zapachem będzie niestety ciężko - a rzeczywiście jest piękny
To już nawet nie zapach po prostu wycofany po dłuższej produkcji tylko letnia limitowanka (hm, chyba sprzed dwóch lat?). Dawno temu pozbywała się ich nasza wizażowa Nevada, ale teraz to już naprawdę będzie niełatwo je kupić. Jedyna opcja to rzeczywiście aukcje oraz ewentualnie sklepy internetowe - może tam się coś jeszcze ostało. Chyba pozostaje regularne szperanie na ebay'u i Allegro
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
jakis czas temu pojawil sie na allegro. Teraz sprawdzam regularnie i niestety nic
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba polować.
Angel, śliczny awatar |
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
MASUMI poszukiwane!
Mam do Was prozbe Czy widziałyście gdzieś jeszcze te perfumy?można je gdzieś dostać
To mój ideał tak długo poszukiwany..Proszę o pomoc |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MASUMI poszukiwane!
Cytat:
Obok Masumi widuję Kobako, Evasion, Chique, Charlie. Poszukaj, na pewno są jeszcze osiągalne. Zobacz też w sieci. |
|
|
|
|
|
#324 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: MASUMI poszukiwane!
Podepnę pod specjalny wątek dla poszukiwaczek
![]() Na przyszłość polecam wyszukiwarkę.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Truskaweczka udaje groźną
![]() Nawiązując do różowego masumi - całkiem niedawno widziałam na allegro, jeszcze te ze starej produkcji (nawet mi przeszło kupno przez głowę z sentymentu dla nastoletnich czasów).Ale jednak już nie dla mnie.Na pewno będzie się tam jeszcze pojawiać więc zaglądaj. Natomiast obecnie produkowanych flaszek nie znajdziesz pod tą nazwą, bo Coty Toujours Masumi zostało ponoć przechrzczone w ramach reaktywacji na Coty Toujours L'Aimant .Patrząc na szatę graficzną dezodorantów ( bywają nieustannie na ebay) jest to całkiem możliwe. |
|
|
|
|
#326 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#327 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i nigdzie narazie nie widziałam ale jeszcze pochodzę właśnie do takich małych drogerii.Dzięki za cynk ze mogą być na aukcjachCytat:
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-08-10 o 21:48 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
chipie COTY
ja rozpaczliwie poszukuje perfum CHIPIE COTY zostaly wycofane dawno dawno temu ale moze ktos z was ma jeszcze jakies w posiadaniu chetnie odkupie za dobra cene lub dam jakies w zamian
|
|
|
|
|
#329 |
|
BAN stały
|
W której perfumerii dostanę L'Or de Torrente ?
Nie znam tego zapachu, ale właśnie przeczytałam jego wszystkie
opinie na Wizażu i nabrałam ochoty, by je przetestować.Może ktoś wie, czy dostanę je w Douglasie, Sephorze albo Marionnaud? Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W której perfumerii dostanę L'Or de Torrente ?
Cytat:
Właśnie czytałam recenzje na KWC i też chciałabym przetestować zapach. Jakoś nie trafiłam na nie w żadnej perfumerii (myślę, że rzuciła by mi się w oczy buteleczka). Znalazłam je w przystępnej cenie tu: http://www.pedet.pl/x_C_Sz2.html?P2=...&ESID1=7014910 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Ale pocieszam się, że niektórych perełek nie będzie mi dane poznać
(A może to żadne pocieszenie?)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

?