![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachowe TOP 100 - pomóż stworzyć perfumeryjną top listę
No juuuż????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
Przez to czekanie obgryzłam paznokieć
![]()
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
oj mam nadzieje ze zdaze zobaczyc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też się wydawało, że nie obgryzam i że nie mogę
![]() Rzeczywistość okazała się inna ![]()
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Żeby się tylko wizaż nie zawiesił, jak będziemy tak wszystkie klikać i odświeżać
![]() 16 użytkowników + 6 gości "na pasku" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
Takie emocje, że może nawet akryle bym zjadła
![]() Generalnie nie obgryzam- długie mam, z jednym małym wyjątkiem ![]()
![]() |
#402 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#404 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Hm, chociaż słyszałam nieraz że pewne bardzo uparte kobietki i takie paznokcie obżarły ![]() Irkax, w trosce o dobrą kondycję paznokci perfumiar podrzucaj wyniki jak najszybciej! ![]()
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
W ankiecie udział wzięli:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Oficjalne wyniki ankiety Zapachowe TOP 100 Wizażanek i Wizażan
![]() Lp. Nazwa Producent Liczba głosów ------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Angel EDP Thierry Mugler 55 "paczulowo- słodki demon- dusiciel z anielskim skrzydłem" - Kota "Sygnaturowy zapach Theierry'ego Muglera - świetlisty, ciepły a jeddnocześnie chłodny, zapach z charakterem. Jak mówi fragment opisu reklamowego:" żaden zapach nie pachniał do tej pory tak jak angel"...i to prawda." - megilla "Opowieść o niesamowitej kobiecie zamknięta w błękitnej gwiazdce." - your Angel ------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. Shalimar Guerlain 52 "wanilia, ale wytrawna, z szorstką strukturą, a jednocześnie otulacz, klasyk nad klasykami" - Kota "Orientalny poemat na temat kobiecości." - your Angel ------------------------------------------------------------------------------------------------- 3. Black Cashmere Donna Karan 49 "(...)Zapach mroczny, ale sunący po skórze z lekkością i miękko opływający nasze ciało niczym czarna suknia, w której czujemy się tajemniczo, ale jednocześnie komfortowo. Chciałoby się rzec- nasza druga skóra. Ciemne kadzidło jest niesamowicie żywiczne, dodatkowo wzbogacone szafranem, goździkami, pieprzem i cynamonem. Osobiście odbieram je jako cieple, czasami niemal parzące skore. Zapach niesamowicie zmysłowy, pieszczący ze znawstwem świetnego kochanka naszą skórę i nos. Nietypowy i odchodzący od stereotypowego pojęcia „zapachu zmysłowego”, dlatego jest albo kochany albo nienawidzony, rzadko kiedy pozostawia nas obojętnym. Ja to nazywam magią zapachu. Niesie w sobie mrok, tajemnicę i niedopowiedzenie.(...)" - mariolasl "miękki dym, mocna żywica, ciemny i jednocześnie lśnący wewnętrznym blaskiem" - Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 4. Jungle Elephant Kenzo 48 "Zapach seksu. Piękny, zmysłowy i głęboki. Trwały jak mało co. Ideał ![]() ![]() "Rozbuchany orient, maciejki, goździki i słoniowaty charakter miażdżący wszystko dookoła" - Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 5. Le Baiser du Dragon EDP Cartier 46 "ciepło, amaretto, piękna paczula" - Kota " charakterna gadzina, potrafi się przymilać, delikatnie otulać szyję, zasypywać pocałunkami, ale potrafi też powalić wyziewami z paszczy. Zapach o wielu obliczach. Niesamowity, piękny, charakterny. Będzie wierny temu, kto go oswoi" - irkax ------------------------------------------------------------------------------------------------- 6. Chanel No.5 EDP Chanel 45 "można kochać, można nienawidzieć, można wyśmiewać za babciowatość- jedno jest pewne- cierpliwym okazuje swoje piekno." - Kota "Bo każda z nas chciałaby być czasem Marilyn... ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------- 7. Organza Indecence Givenchy 45 "Są takie zapachy, które fascynują, które spędzają przysłowiowy sen z powiek i nie pozostawiają nikogo obojętnym. Zapachy, które już od pierwszej chwili przekonują do siebie i wzbudzają pozytywne wibracje, przyjemny dreszcz emocji. Jednym z takich zapachów jest Organza Indecence - moja największa miłość w świecie perfum. To zapach stworzony chyba specjalnie z myślą o mojej osobie, to po prostu moja druga skóra, moje drugie ja. Mogłabym polecieć z nim w kosmos, kąpać się w nim niczym legendarna Kleopatra w mleku i zabrać go na bezludną wyspę. Otoczona cudownym, cynamonowym obłoczkiem czuję się atrakcyjna, bardzo kobieca i uwodzicielska, nabieram pewności siebie i ochoty do działania... To krótko mówiąc - moje ukochane perfumy i ten fakt już nigdy się nie zmieni." - SpanishMyszka ------------------------------------------------------------------------------------------------- 8. Dolce Vita Christian Dior 44 "ciężkie, słodkawe, pogodne ciepło z promieniem śwatła" - Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 9. Opium YSL 44 "Oszałamiający, choć jasny w wyrazie orient i trochę musującej na skórze kokakoli" Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 10. Theorema Fendi 42 ------------------------------------------------------------------------------------------------- 11. Poison Christian Dior 39 ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12. Dune Woman Christian Dior 38 "wietrzny, pogodny, łagodną falą płynący zapach skóry i lata" Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 13. Féminité du Bois Shiseido 38 "Fiołkowy las - bliźniak Bois de Violette i Genie des Bois" Favkes "Drewniana intymność" Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 14. Coco Chanel 36 "czarna, orientalna, choć elegancka dama" Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 15. Gucci Pour Homme Gucci 35 "Przepiękny, intrygujący i zmysłowy drzewny zapach." megilla "Głęboki, zmysłowy, dojrzały, przepięknie korzenno- żywiczny" Kota ------------------------------------------------------------------------------------------------- 16. Jungle Tiger Kenzo 35 "Ciepło, charakter i pogoda" Kota "Charakterny orientalny kocur, potrafi wystawić ostre pazury pieprzno-cynamonowych nut, ale potrafi też otulić szyję miękkim futrem i zamruczeć do ucha (ylang-ylang). Niesamowite przemiany zapachu zależnie od pogody. " irkax ------------------------------------------------------------------------------------------------- 17. Must de Cartier EDT Cartier 35 ------------------------------------------------------------------------------------------------- 18. Prada Prada 35 ------------------------------------------------------------------------------------------------- 19. Zagorsk Comme des Garcons 35 "Bijący spokój, kadzidło i drewno ...i marchewka" Kota "Zestawienie kadzidła i drzewnych nut sprawia, że przed oczami staje mi drewniany kościółek w lesie iglastym, a dookoła słychać tylko ciche pomrukiwanie wiatru" irkax ------------------------------------------------------------------------------------------------- 20. Avignon Comme des Garcons 34 "Za zapach kościoła w Avignionie - zapach starego kamienia przesiąkniętego kadzidłem. Aż dziw, że można tak pachnieć - i na dodatek pachnieć zachwycająco." annmarie "Obraz malowany zapachem. Sugestywny, plastyczny, mistrzowski." Sabbath -------------------------------------------------------------------------------------------------
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-08-13 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
21. Dzing! L'Artisan Parfumeur 34
"Zmysłowa skóra" Favkes "odważny zapach- skóra i skóra, i skóra, ale jak dobrze się układa na skórze noszącego." Kota ----------------------------------------------------------------------------- 22. Flowerbomb EDP Viktor & Rolf 34 "Zapach, który nie pachnie tak jak się nazywa i właśnie dzięki temu jest przepiękny i dosłownie idealny." your Angel "Najpiękniejsze połączenie słodyczy, herbaty i paczuli jakie znam. Kobiecy, zmysłowy, intymny. Na szczęście ma niewiele wspólnego z nazwą" irkax ----------------------------------------------------------------------------- 23. Un Jardin Mediteranee Hermes 33 " świeży, rześki z nutą ziół i morza" Kota ----------------------------------------------------------------------------- 24. 24 Faubourg EDP Hermes 32 "szyprowo- kwiatowy szczyt elegancji, słońce we flakonie" Kota ----------------------------------------------------------------------------- 25. Agent Provocateur EDP Agent Provocateur 31 "Drapieżna ladacznica wykąpana w "Białym Jeleniu" " favkes "nowoczesny, świetny, odważny szypr" Kota ----------------------------------------------------------------------------- 26. Cristobal EDT Balenciaga 31 ----------------------------------------------------------------------------- 27. Innocent EDP Thierry Mugler 31 "Sprytny młodszy brat. Piękny w sposób bardziej oczywisty niż Angel." your Angel "Słodycz idealnie współgrająca z rześkimi nutami czarnej porzeczki, delikatny, kobiecy, intrygujący. Uwaga uzależnia! " irkax ----------------------------------------------------------------------------- 28. NU EDP YSL 30 "dym, kadzidelko i zmysłowowść" Kota ----------------------------------------------------------------------------- 29. Un Jardin sur le Nil Hermes 30 "spokojna, zielonawa, łagodnie płynąca woda" Kota ----------------------------------------------------------------------------- 30. Alien EDP Thierry Mugler 29 "Intensywny, kremowy, mroczny...prawdziwy jaśminowy kiler. Oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Znać po nim muglerowski sznyt, ma jednak zupełnie inny charakter niż jego starszy brat z nieba, angel." megilla ----------------------------------------------------------------------------- 31. Le Feu d'Issey Issey Miyake 29 "Mleczna ognista kula, którą ktoś głupio postanowił wycofać." your Angel "zaklęte w kuli ciepło" Kota ----------------------------------------------------------------------------- 32. Lolita Lempicka EDP Lolita Lempicka 29 ----------------------------------------------------------------------------- 33. Mitsouko Guerlain 29 "Niepokojąca, tajemnicza matka szyprów" Kota " Królowa wszystkich szyprów." your Angel ----------------------------------------------------------------------------- 34. Pink Sugar EDT Aquolina 29 ----------------------------------------------------------------------------- 35. Addict Christian Dior 28 "Ciepły, waniliowo drzewny zapach. Nie rozwija się zbyt mocno na skórze, ale za każdym razem może pokazać inne oblicze. Bardzo kobiecy, ale także bardzo intensywny, więc zalecane ostrożne dawkowanie." megilla "Połączenie wielowymiarowej wanilii i kwiatu pomarańczy, która poza tym że bajecznie się nosi i jest obłędnie sexy, jest też nad podziw popularna na wielkomiejskiej ulicy." your Angel ----------------------------------------------------------------------------- 36. Messe de Minuit EDC Etro 28 "promienny, spiczasty, bardzo kadzidlany" Kota "o tym zapachu krążyły niegdyś legendy, że czuć go trupem, że jest jak śmierć. Moje odczucia są zgoła inne - piękne, słoneczne, optymistyczne kadzidło. Warto poznać samemu i sprawdzić ile prawdy jest w legendzie ;-) " irkax ----------------------------------------------------------------------------- 37. Musc Ravageur Frederic Malle 28 "Jeden z budzących największe kontrowersje tworów współczesnego perfumiarstwa: dla jednych podniecający i budzący dreszcze, dla innych mętnie nijaki. Materiał na prawdziwy kult." Sabbath ----------------------------------------------------------------------------- 38. Perles de Lalique EDP Lalique 28 "Zapach zagadka - warto polować żeby się przekonać jak pachnie." Ewusia_marchew "róża, paczula, ostrość i elegancja" Kota ----------------------------------------------------------------------------- 39. Tea For Two L'Artisan Parfumeur 28 ----------------------------------------------------------------------------- 40. Alchimie Rochas 27 "Cudowny klasyk, Amaretto." favkes " przepiękny, okrągły, łagodny, delikatny orient" Kota -----------------------------------------------------------------------------
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-08-13 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
41. Collection Escada 27
42. Eden Cacharel 27 43. Organza Givenchy 27 44. Scent Costume National 27 45. Gloria Cacharel 26 46. Belle de Minuit Nina Ricci 25 47. Classique Jean Paul Gaultier 25 48. Hypnotic Poison Christian Dior 25 49. Idole de Lubin Lubin 25 50. Kingdom Alexander McQueen 25 51. Kyoto Comme des Garcons 25 52. L de Lolita Lempicka EDP Lolita Lempicka 25 53. Madness Chopard 25 54. Ouarzazate Comme des Garcons 25 55. Light Blue EDT Dolce & Gabbana 24 56. Ambre Sultan Serge Lutens 23 57. Dzongkha L'Artisan Parfumeur 23 58. Euphoria EDP Calvin Klein 23 59. Les Exclusifs, Gaiac EDP M. Micallef 23 60. Poeme Lancome 23
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-08-10 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
61. Histoire d'Eau EDT Mauboussin 22
62. New Haarlem Bond No. 9 22 63. Obsession EDP Calvin Klein 22 64. Terre D'Hermes Hermes 22 65. Un Bois Vanille Serge Lutens 22 66. A*Men EDT Thierry Mugler 21 67. Baby Doll YSL 21 68. Flower by Kenzo Kenzo 21 69. For Her EDP Narciso Rodriguez 21 70. Hot Couture EDP Givenchy 21 71. Safari Ralph Lauren 21 72. Tresor Lancome 21 73. Farenheit Christian Dior 20 74. Chergui Serge Lutens 19 75. Coco Mademoiselle EDP Chanel 19 76. Etra EDT Etro 19 77. Gris Clair Serge Lutens 19 78. Habanita EDT Molinard 19 79. Halloween EDT Jesus del Pozo 19 80. Pi - EDT pour homme Givenchy 19
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-08-10 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
81. Wish Chopard 19
82. CK ONE Calvin Klein 18 83. Cool Water Davidoff 18 84. Jaisalmer Comme des Garcons 18 85. Lou Lou Cacharel 18 86. 5th Avenue Elizabeth Arden 17 87. Amarige Givenchy 17 88. Black Bvlgari 17 89. Eau des Merveilles, EDT Hermes 17 90. Encre Noire for Men Lalique 17 91. J'adore EDP Christian Dior 17 92. Mania Woman (stara wersja) Giorgio Armani 17 93. Neonatura Cocon EDP Yves Rocher 17 94. Opium pour Homme YSL 17 95. Roma Laura Biagiotti 17 96. Rush Gucci 17 97. Shaal Nur EDT Etro 17 98. Venezia Laura Biagiotti 17 99. Asja Fendi 16 100. Black Tourmaline Olivier Durbano 16 101. Incense Norma Kamali 16 102. Mahora Guerlain 16 103. Philosykos Diptyque 16 To już wszystko ![]() Chciałam Wam wszystkim podziękować za udział w ankiecie. To było ciekawe przedsięwzięcie ![]() Jak Wam się podoba zestawienie? ps. komentarze do zapachów pisane przez Was pojawią się ,ale nie wiem czy dziś, bo nie mam już siły.
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-08-10 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
będzie do stu?
![]() EDIT Mój nr 1 na miejscu drugim ![]() A BC spodziewałam się jeszcze nieco wyżej ![]() Edytowane przez Yola Czas edycji: 2008-08-10 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Widzieliście, ile nas siedzi na stronce hi hi hi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Angel jednak 1
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Flowerbomb zdeklasował Addicta, Innocenta i Lempicką
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#417 |
S. Sssss. SSSSS.
|
szczerze? jestem rozczarowana wyborem Wizażanek...
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Nieźle.
Raptem parę poz. na które nie głosowałam. A w pierwszej 20-tce znajduje się moja pierwsza 10-tka. Aż sama jestem zaskoczona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
czyli Endżi
|
Cóż za kontrowersyjny osąd
![]() ![]() Ja uważam, że całkiem zgrabnie to wyszło - są wizażowe hity i wyjątkowi reprezentanci z różnych rodzin. Na liście (jak na razie - czekam na całość ;D) jest niemal wszystko na co głosowałam ![]()
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
pozostała ostatnia dwudziestka
![]() Cieszy mnie np Safari- wątpiłam, czy się przebije, a tu proszę, jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.