![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Jaki tu ruch, jak miło
![]() Ostrowczanka no faktycznie juz tylko 10 dni!!! Ciekawa jestem Twojego bukietu ale mam nadzieje ze fotki nam pokażesz! I nieciekawie z tym remontem ołtarza! Zamiast zacząć np. od listopada to teraz w sierpniu! Ech!!! Co do Impresji to ja byłam tam na Andrzejakach w tamtym roku i bardzo mi sie tam podobało. Cena spoko, sporo jedzenie, ładny wystój. domelowa1 - chyba w tym roku byłaś na Sylwestrze, bo Impresja został otarta jakoś w listopadzie 2007 roku! karolina403 a gdzie są te schody w Impresji? ewelka111 bardzo ładny ten bukiet Twojej siostry. Przyznam sie ze nie wiedziałam ze ktoś robi bukiety ślubne na targu. A gdzie jest ta kwiaciarnia Tara???? |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny, widzę,że się ostatnio sporo działo na forum, to i ja dododam coś od siebie
![]() Ostrowczanko niestety znam ból remontów w kościele bo ksiądz na Piaskach już chyba ze 3 rok remonty prowadzi. Co nie oglądam kasety to rusztowanie tu stoi albo tam.... Na szczęście kamerzyści starają się to jakoś ukryć i na ogół nie jest tak źle. Ostatnio słyszałam, że ma zakupić przystrój kościoła i ma by tylko taki a nie inny. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie. kasiuni_a gratuluję naprawdę i podziwiam bo ja w kółko słyszałam, że już wszystkie terminy zajęte. Wiesz, we wrześniu byłam ma weselu, które kamerował pan z Opatowa. Prześlicznie normalnie, i chyba jego sobie weźmiemy jako kamerzystę. Domelowa o Impresji mówią dobrze z tego co słyszałam, jedynie nie jest ona na tyle osó, na ile się reklamuje. Przy pełnych 200 jest spoooooooory tłok. ewelka111 naprawdę extra bukiecik. Gdzie można znależć Panią, co go wykonałą?? |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Ech dziewczyny, zostawić was na pare godzin a wy tak się rozpisałyście!! ![]() Ywanko Tara znajduje się koło kościoła na Ogrodach, w pasażu w bloku z czerwonej cegły. Ewelko bardzo ładny bukiet, chodzi mi szczególnie o te białe kwiatuszki, piękne są ![]() Co do przygotowań ślubnych, to mnie udało się wszystko załatwić w ciągu pół roku. Czytając wasze posty pomyślałam sobie że miałam jakieś szczęście ![]() Widzę, że zeszło trochę na temat wiązanek, więc wkleję swoją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
"Goscina" zaklepana na 30 maja, dziś byłam z mamą (narzeczony w delegacji) i bardzo nam sie tam podobało choc niestety nie mogliśmy porozmawiać z właścicielami o szczegółach bo oni głównie urzędują na Smykowie. Oprowadzała nas jakaś starsza babcia, która nie specjalnie orientowała się w temacie
![]() katalinka mam pytanie czy stół wiejski wchodzi w cene w Gościnie? Ile Ty płaciłaś od osoby? Mi powiedzieli ok 130 zł zalezy ile goście zjedzą. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zadomowienie
|
katalinka11 Sliczna wiązanka, normalnie palce lizać
![]() A jeśli chodzi o wiązanki to zaraz po świetach Wielkanocnycha zamawiałyśmy wiązanki na slub do znajomej na 19 kwietnia. Właśnie w wąskiej uliczce. Załapałyśmy sie na ostatnią chwilę. Wybrałyśmy z katalogu bukiety i były idealnie dopracowana. Jak ze zdjęcia. Mogę polecić tę kobietkę.Zna się na rzeczy. Jedynie co proponuje to mieć w gotowości duuuże agrawy. Miałyśmy problem z zapięciem butonierek, bo były dość spore i w kółko opadały. Miały maleńkie złote agraweczki i trzeba było szybciorem szukać większych. Taki drobiazg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
katalinka17 dzięki za wyjaśnienie, teraz już wiem gdzie to jest.
Ja widziałam jak ta kobitka z kwiaciarni w Wąskiej Uliczce robi bukiet (nie ślubny) i faktycznie fajnie wyszedł. |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Domelowa co do Arkadi, to ja tam na weselu nie byłam, ale słyszałam pochlebne opinie. Z tego co sie orientuje, to oferują atrakcyjną cenę. Sala jest całkiem fajna ![]() Dziewczyny nie wiecie czy jest już otwarty ten nowy lokal weselny przy Kuźni, ten obok Pałacyku. Ponoć ma być najlepszym lokalem w Ostrowcu, o największym standardzie ![]() Ninuska dzięki, że mi powiedziałaś o tej agrafce, poproszę o trochę większa ![]()
![]() |
#818 |
Raczkowanie
|
Ewelka w Gazecie Ostrowieckiej jest napisane, że otwarcie tego hotelu na Kuzni ma byc 1.10.2008r. ale juz przyjmują rezerwacje na imprezy i słyszałam plotki, ze jest kiepsko z terminami. Znajomy zarezerwował lipiec 2010. Hotel bedzie się nazywał "Red".
Dzks dziewczyny za opinie na temt "Arkadii", wczoraj tam byłam, właściciel zaproponował nam cene 150 zł od os. z poprawinami, więc chyba nieźle. Nie bardzo podoba mi sie, że jest tam tak nisko (w porównaniu z "Gosciną" bardzo nisko) ale za to przed loklem jest superowo a w maju jak wszystko będzie kwitło będzie tam bajkowo. Dlatego jeszcze się waham, niby "Gościna" zaklepana ale zadatek jeszcze nie wpłacony. |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
Domelowa a nie mówiłam, że jest tam atrakcyjna cena. Ja w tym roku płace za jeden dzień 140
![]() ![]()
#820 |
Zakorzenienie
|
byłam pod Pałacem tydzień temu żeby zobaczyć jak tam wszystko wygląda (byliśmy w szoku bo już prawie wykończyli te budyneczki obok w których ma być więcej pokoi) i przy okazji podjechaliśmy pod ta nową salę. prace tam wrą ale nas jakoś nie zachwyciło to strasznie. ciekawe jaki będzie efekt końcowy. moi rodzice chceli zebyśmy tam zrobili wesele ale my nie chcemy rezygnować z Pałacu
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Ywanka ja do impresji wchodzilam z boku i tam sa schody a pewnie glowne wejscie jest z innej strony.
domelowa moge sie wtraci9c ze w Goscinie za stol wiejski doplacasz 50zl ja tez bede miala wesele w goscinie ale w smykowie to jest tej samej babki co na boksycce . u mnie rowniez taka mniej wiecej cene podali za osobe 90-130 w zaleznosci ile bedzie wylozone jedzenia na stol i ogolnie placi sie po weselu. katalinka bardzo fajna mialas wiazanke. |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Karolina za stół wiejski dopłaca sie tylko 50 zł? Ja słyszałam że w innych lokalach płaci się ok 700 zł za stół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie też się zdziwiłam, że tak tanio za stół wiejski. Tam gdzie my bedziemy mieć wesele kosztuje właśnie 700 zł, ale można samemu wstawiać, w restauracji z której zrezygnowaliśmy chcieli 1200 zł, a w jednym miejscu w Sandomierzu nawet 2500 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zadomowienie
|
ewlka111 wielkie dzieki za wyjasnienia
![]() ![]() Dziewczyny a na ile osób jest Arkadia?? Tak się teraz zastanawiam czy za 130 od os/2 dni plus aurokar jest sens jechac do krynek, kiedy tu jest cena 150/os/2 dni hmmmmm......... juz sama nie wiem ..... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Raczkowanie
|
Ninuska według mnie 100 os to max w Arkadii, nie wiem co by na ten temat powiedzieli właściciele, ale mnie sie wydaje że gdyby miało być więcej byłby ścisk. Parkiet do tańczenia jest tam dosć mały i tak troche kiepsko usytuowany bo przy samym wyjściu. Dlatego w czasie trwania imprezy trzeba by sie było przedzierać do wyjścia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
Domelowa Dzieki wielkie za odpowiedz. Właśnie coś tak mi sie wydawało, że jest na niewielką liczbe osób. To w takim razie Arkadia odpada. Ja swoje wesele planuje na 160 osó. eh.... Problem mam jak nie wiem z ta salą i chyba jednak Krynki zostaną. 23 sierpnia mojej mamy koleżanka ma wesele własnie w Krynkach i dostane cynk jak tam jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie a tak wogóle to chyba nawet bym nie chciała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My mamy zarezerwowany na 26.09.2009rok. Edytowane przez karolina403 Czas edycji: 2008-08-08 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
azakowana mam nadzieję że zagladasz tu jeszcze. napisz czy nie robili Ci zadnych problemów jeżeli chodzi o zdjęcia w Pałacu. Ty miałaś zdjęcia przed slubem. czy nie mieli nic przeciwko?? a wogóle to jak wyglada współpraca z właścicielami???
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam w takim razie prośbę do Ciebie, mogłabyś wrzucić jakieś fotki, chciałabym zobaczyć jak wygląda sala przybrana przez Panie z TARY. moja siostra zastanawia sie, czy zamówić dekoracje w TARZE czy u innej dekoratorki. Za zdięcia będę bardzo wdzięczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam swoją suknię - jestem naprawdę zadowolona - panie w salonie dobrały mi także do tego śliczną ozdobę na głowę - woalkę z kwiatem.
Dziś mam wieczór panieński - moja świadkowa nie napisała mi czy będzie czy nie i nie odbiera telefonu - bardzo się tym denerwuję, bo już wcześniej wynikały nieporozumienia z nią na różnym tle - trochę żałuję tego wyboru ![]()
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
No ostrowczanko to udanej imprezy nie martw sie moze swiadkowa ma dla ciebie jakas niespodzianke
![]() I juz tylko tydzien do slubu jak sie z tym czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
Ostrowczanko wszystko na pewno będzie dobrze, popieram koleżankę- może chodzi o jakąś niespodziankę?? A właśnie. Jak to jest u Ciebie z tym wieczorem? ty go organizujesz?? bo obiło mi się o uszy ze to właśnie starsza się ma tym zająć. Będę świadkową u weselu 23 sierpnia i właśnie nie wiem co tu robić. Napisz kilka słówek jak było. I nic nię nie przejmuj tylko baw się dobrze
![]() ![]() A powiedz mi gdzie zamawiałaś suknię?? Pozdrowionka. |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
To starsza powinna organizowac wieczór, ale mojej nie bedzie na moim - żadna niespodzianka PODOBNO grypa jelitowa.
Suknię zamawiałam w Margarett w Lublinie.
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
Ostrowczanko i jak udał się wieczór panieński
![]() ![]() Agat co tam u Ciebie, dlaczego sie nie odzywasz ![]() Dziewczyny zostało wam tylko sześć dni, trochę Wam zazdroszczę ![]() ![]()
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zdjęcia mieliśmy w dzień ślubu przed błogosławieństwem i nie robili żadnych problemów w związku z sesją ![]() Ponieważ pogoda była jaka była - znaczy się padał deszcz przez jakąś godzinę (akurat wtedy, gdy pojechaliśmy na zdjęcia ![]() A współpraca układała się bardzo dobrze - ale najlepiej wszystkie sprawy załatwiać z takim młodym panem Krzyśkiem - bo on jest najlepiej zorientowany. Pan Tarnowski ma na głowie tyle spraw związanych z remontami okolic pałacyku, że zdarza mu się o niektórych rzeczach zapomnieć. Ale generalnie wszystko ok. Aniu ja zaglądam do was codziennie, więc w razie jakichkolwiek wątpliwości pytaj śmiało ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam takie balkony i czarne kółka pod oczami,że jestem przerażona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
Agat spokojnie nie panikuj, wszystko będzie dobrze
![]() ![]() ![]() Workami się nie przejmuj w ostateczności kosmetyczka Ci je zatuszuje na makijażu ślubnym ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.