|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie ta duza macica co mi tak naciska to moze nie byloby tak zle bo to juz nie sa te hormony co powodowaly wymioty tak mi na prenatalnych lekarz mowil gdy pytalam takze no uswiadomil mnie,ze nie mam co liczyc ze mi to przejdzie Mowil o drobnej budowie ,ze zoladek mam raczej maly a macica duza i no niestety pokarm mi sie cofa i tak juz bedzie
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj nie lubi tego widoku ale chyba nie mdleje, przynajmniej mam taka nadzieje bo chce rodzic ze mną jakby zemdlał to chyba bym się posikała ze śmiechu. Za to jestem bardzo ciekawa czy się popłacze na widok Hanki ❤️Esti mnie tez macica uciska żołądek czasem jak leze to mi do gardła podchodzi, na szczęście trwa to sekundę i nie wymiotuje. Ale już z górki, niewiele zostało, a nagroda warta cierpienia także głowa do góry ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#4595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym żeby chociaż na początku był ze mną Cytat:
teraz ma 2 tyg. urlopu i powiedziałam mu, że musi w tym czasie zrobić podstawowe badania, tj. morfologie i mocz to bardzo unika tego tematu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie jestem pewna czy moj miał pobierana krew kiedykolwiek, on nawet nie wie jaka ma grupę krwi hahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też nie wiedział jaką ma grupę krwi ale teściowa mi dała jego książeczkę zdrowia i tam mam te wszystkie dane Ostatnio się śmiał ze mnie, że tyle kobiet rodzi i daje rade, a ja się boję (bo nie wiem czego się spodziewać po prostu) to mu powiedziałam, że skoro to taka kaszka z mleczkiem to idzie ze mną na porodówkę i zostaje do momentu jak się mała urodzi.. Od tamtego czasu już się ze mnie nie śmieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
Moj powiedział ostatnio po szkole rodzenia ze on chce kangurowac mała. Mówię mu ze tata kanguruje jak kobieta ma CC a on ze nie obchodzi go to bo on tez chce ![]() Założę się ze się popłacze. Ja pewnie będę ryczeć jak bóbr Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faceci.. W ogóle mam pytanie bo z różnymi opiniami się spotkałam.. Te majtki poporodowe to jakie kupujecie? Wielorazowe, jednorazowe? Spotkałam się jeszcze z opinią że najlepsze są zwykle bawełniane majtki (u mnie się na nie mówi okresowki) i podkłady.. I teraz nie wiem co kupić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
Ja mam dwie pary (1 opakowanie) tych siateczkowych wielorazowych z canpola - w rossmannie są. Więcej nie kupuje bo na co dzień i tak chodze w bokserkach bawełnianych wiec takich będę w domu używać. A te wielorazowe można prac i ponoć schną bardzo szybko. Jeśli chodzi o podkłady poporodowe to mam dwie paczki bella mama a potem dwie paczki zwykłych podpasek maxi jakiś najtańszych. I na łóżko mam podkłady 60x90 jedna paczkę. To się zawsze zużyje choćby do przewijania dziecka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Mój na początku nie chciał być przy porodzie. Ja nie naciskałam bo też mam wątpliwości czy dałby radę. Ale potem mu się odmieniło, chodził ze mną do szkoły rodzenia i teraz chce być i bardzo chce przeciąć pępowinę. Cały czas uświadamiam go że poród to nie takie hop siup a to że żona jego kolegi urodziła w ciągu godziny od przyjazdu do szpitala i wszystko było fajnie i miło to normalnie raczej tak nie wygląda. Opowiadam mu o mniej bajkowych porodach ale narazie go to nie zniechęciło
Cieszę się, że nie będę sama ale z drugiej strony obawiam się że to będzie dla niego za dużo. Mam nadzieję, że da radę i nie będę się stresować dodatkowo tym co się z nim dzieje ![]() Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4605 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja swojemu powiedziałam, że musi być, bo położnej nie chcę wyzywac ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy u Was lekarze coś wspominali czy najprawdopodobniej urodzicie przed czy po TP? Ja jak byłam w szpitalu to się okazało, że mała jest tak jakby o tydzień starsza wg usg i mój lekarz mówi, że nie dotrwam w dwupaku do terminu porodu i na 99% urodze wcześniej Tym bardziej, że już leżałam w szpitalu z zagrożeniem porodu przedwczesnego.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AnetaErr Czas edycji: 2018-08-14 o 11:57 |
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też mam 5 par 2 rozmiary większych spakowanych
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy co się sprawdzi A kosmetyki dla dziecka (szampon, płyn do kąpieli, krem ochronny) z jakiej firmy kupujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam chodzić bez majtek w szpitalu..... no bo jak ? Tiptipami ze ściśniętymi nogami żeby podpaska nie wypadła ? Te siateczkowe to tak jakby ich wcale nie było, bo maja takie dość spore dziurki na całej powierzchni a przynajmniej podpaska się będzie trzymać na miejscu przy wstawaniu i chodzeniu. Na noc mogę ściągać wszystko i spać na podkładzie na łóżko żeby wietrzyć
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez wiola_p Czas edycji: 2018-08-14 o 12:07 |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam u położnej, to mi przepowiadała połowę września... oby nie wcześniej :P Moja przyjaciòłka ma termin na za tydzień, od kilku dni nieregularne skurcze i tak czekamy kiedy jej się rozkręci ![]() A co do porodu, to mòj mąż był ze mną obydwa razy przez cały czas poza kilkoma chwilami na badania. Ale on nie ma problemu z widokiem igieł itd, od wielu lat sam oddaje krew zresztą ![]() Teraz też nie wyobrażam sobie, żeby go nie było
|
|
#4613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie mam nic przeciwko, może być ten tydzień starszy Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak chodze robie te zakupy i tak czuje ze sie zbliza ale mysle nie no moze dam rade ale tak po chwili jednak stwierdzilam ze wozek niech se stoi a ja lece . Tzn poszlam ale szybko bo sie balam ze jak pobiegne to jeszcze szybciej se rzygne A ten kibel tak daleko byl ale udalo sie dobrze,ze kabiny byly takie zamykane cale zabudowane to nie bylo moze az tak slychac tych rzygowych odglosow Mnie to tylko wkurza wiesz pod tym wzgledem gdy sie to dzieje poza domem bo to jest chwila i nagle czuje,ze sie zbliza . W domu to spoko jakos to tam znosze nie jest to takie niekomfortowe jak poza domem No ale tak racja nagroda koncowa warta zachodu i cierpienia
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że się nie przyciągnie ten 1 dzień i nie urodze 1 listopada bo z tą datą takie jakieś mieszane uczucia mam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez go nie rusza widok krwi i igiel i planujemy ,ze raczej bedzie przy porodzie caly czas
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Ja krew oddawalam honorowo i zawsze głowa w drugą stronę, teraz przy tych comiesięcznych też
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nigdy nie patrzę i zawsze robię głębokie wdechy przed pobieraniem hahaha ![]() ![]() ![]() jakiś czas temu sie popłakałam i dostałam nalepkę dzielny pacjent- niezły obciach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi kiedyś w podstawówce pielęgniarka powiedziała, żeby zaciskac zęby i zaciskam do dziś (po kryjomu!). A inna kiedyś zobaczyła i mnie wysmiala ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle ze to jest kwestia przyzwyczajenia ja już tak panicznie nie reaguje na igły i krew chociaż i tak się bardzo boje i stresuje. Ale kiedyś to była katastrofa, ratownik medyczny musiał mi tlen podawać jak mi wenflon chciał wbić bo zapomniałam oddychać i zrobiłam się sina Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

u mnie niestety to nie przejdzie bo mój mdleje na widok igły i krwi.. Ehh będę rodzic sama bo na porodówce by chyba zgona zaliczył..

jakby zemdlał to chyba bym się posikała ze śmiechu. Za to jestem bardzo ciekawa czy się popłacze na widok Hanki ❤️
️
teraz ma 2 tyg. urlopu i powiedziałam mu, że musi w tym czasie zrobić podstawowe badania, tj. morfologie i mocz to bardzo unika tego tematu

Mój też nie wiedział jaką ma grupę krwi ale teściowa mi dała jego książeczkę zdrowia i tam mam te wszystkie dane
Ostatnio się śmiał ze mnie, że tyle kobiet rodzi i daje rade, a ja się boję (bo nie wiem czego się spodziewać po prostu) to mu powiedziałam, że skoro to taka kaszka z mleczkiem to idzie ze mną na porodówkę i zostaje do momentu jak się mała urodzi.. Od tamtego czasu już się ze mnie nie śmieje