![]() |
#1471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko co chciałybyśmy wiedzieć ... cz. 5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85329981]Tak. I muszę dopytać, czy trzeba je trzymać w lodówce, bo my w sobotę jedziemy jeszcze na tydzień i nie wiem, jak tam będzie z lodówką :/
Wika, a jak Twój młodszy?[/QUOTE]Jak ręką odjął. Dzisiaj chłopcy zdobyli Kamieńczyk. Młodsze dopiero 50 m przed schroniskiem chciało do nosidła, starszak nie marudził ani przez sekundę, jak zawsze mu się zdarza kiedy chodzimy po mieście. Bardzo im się podoba. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85334906]Super
![]() Nie możemy tylko w słońcu siedzieć, ale tego akurat unikamy. No i burza dzisiaj była mega, dwie godziny lało, powietrze jest niesamowite!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Zwariuję, młodsze ok, ale starszak ma trzydniówkę.
I teraz starsze w nosidle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
Choróbska z reguły atakują w nieodpowiednim momencie 😉
A chociaż w miarę normalnie funkcjonuje czy marudny ? Pierwszy raz spotykam sie z opinia lekarza, żeby z gorączką dziecko na dwór puszczać, zwaszcza, że chodzenie po górach to raczej spory wysiłek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodszy gorączkował po południu i w nocy, przy czym gorączka spadała szybko po apapie i funkcjonował normalnie. Wczoraj już całkiem mu przeszło. Starszy wczoraj zagorączkował w dinoparku, przespał się w nosidle i temperatura spadła, normalnie się bawił jakby nigdy nic. Ale gdybyśmy nie mieli nosidła, to wyjazd byłby nieudany. Też mnie ta opinia zdziwiła, ale z drugiej strony to pani ordynator dziecięcego szpitala uzdrowiskowego. No i to trzydniówka, a nie infekcja, więc pobyt w cieniu jest bardziej zdroworozsądkowy niż siedzenie w pokoju, zwłaszcza że nic im nie było jak tylko temperatura spadla. A spadała błyskawicznie. Więc póki co jest naprawdę ok. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2018-08-10 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze na koniec ja złapałam trzydniówkę.
![]() Precious, byliśmy w parku bajek, bardzo fajny. ![]() Chłopaki zjechały pontonem, byłam w szoku, bo ani jeden ani drugi się nie bał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Może wy będziecie wiedziały.
Czy będąc ubezpieczonym w kraju UE mogę zaszczepić dziecko w innym kraju UE bezpłatnie? W normalnej publicznej przychodni, nie będąc w niej zarejestrowana u lekarza rodzinnego i nie mieszkając w tym kraju? Czy w takim przypadku idę wg kalendarza szczepień tego kraju?
![]() |
#1480 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() SUper, że Wam się podobało ![]() Jakbyście chcieli zwiedzić Park Miniatur to przy nim jest też świetna Pałacowa Bawialnia - są dmuchańce, baseny do kąpieli, zjeżdżalnia wodna na pontonach, mini plaża z leżaczkami i zabawkami. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wróciliśmy, było naprawdę super, ostatniego dnia byliśmy na zajęczniku, świetna ścieżka. ![]() Ogólnie nie znałam tych stron pod kątem dzieci, zawsze w tym rejonie wolałam konkretne Karkonosze, bo jechałam pochodzić po górach. Ale z dziećmi jest co robić, jeszcze sporo nam zostało do zobaczenia, do Kowar nie zdążyliśmy. Chłopcy byli zachwyceni, jak jednego dnia szliśmy w góry, to drugiego wybieraliśmy stacjonarne atrakcje, żeby mieli czas odpocząć. Sam Świeradów bardzo się zmienił, place zabaw są świetne, park jest wspaniały. Jak teraz będziemy jechać znowu w te okolice to w życiu nie wybierzemy Karpacza ani Szklarskiej. Moi rodzice chcą zabrać chłopaków zimą na narty, na pewno będą chcieli jechać. ![]() Ale teraz mamy nowy kłopot, ostatniej nocy Igi wymiotował, wczoraj podczas powrotu źle się czuł i od rana też. Zaraz lecimy do lekarza. Trzy trzydniówki i nie wiadomo co - to trochę dużo. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1482 |
Konto usunięte
|
Ojjj. Współczuję, oby to szybko minęło!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Czy nebulizator i inhalator to jest to samo? Czym się kierować przy zakupie żeby była najlepszy dla dzieci?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;85451671]Ojjj. Współczuję, oby to szybko minęło![/QUOTE]Dzięki.
![]() To wirusówka z wymiotami, jak jelitówka. Lekarz powiedział, że jesteśmy następni w kolejce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem do jakich. Kiedyś lekarz mi zalecil inhalacje dziecka, wiem ze inni też często zalecają i pomyślałam że kupię. Ale nie znam się na tym zupełnie i sama do tej inhalacji używałam wtedy sól fizjologiczna, nie wiem jakie leki można stosować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym czy można do wszystkich leków (ultradźwiękowych nie można), wielkość cząstek i czas podania. Spójrz tez czy bez problemu dokupisz do niego filtry, maski. Ja mam dla dzieci taka mięciutka maskę „słonika”. Moge później poszukać link do bloga farmaceutki gdzie opisywała o co chodzi z cząsteczkami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
Jaki piórnik kupić pierwszoklasistce?
![]() |
![]() |
#1488 |
Konto usunięte
|
Nie saszetkę - dzieci bardzo się złoszczą, że nie mogą w nim nic znaleźć. O dziwo, nie bardzo sprawdza się też tradycyjny, z gumkami (za dużo zachodu z wsuwaniem wszystkiego w gumki) - u córki w klasie króluje teraz taki fason i faktycznie, sprawdza się. W gumki wystarczy wsunąć pióro, zmazik, ołówek, do siateczki strugaczka i gumka, a luzem - kredki, ale ponieważ piórnik da się całkowicie otworzyć - wszystkie kolory od razu widać (odwrotnie, niż w saszetce/tubie):
To piórnik serii St. Right - w bardzo wielu kolorach dostępny: Można dopasować do plecaka ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dla chłopca np. takie: https://edusam.pl/product-pol-1175-P...-St-RIGHT.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...ge-618956.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...es-612183.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...no-612862.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;85462866]Nie saszetkę - dzieci bardzo się złoszczą, że nie mogą w nim nic znaleźć. O dziwo, nie bardzo sprawdza się też tradycyjny, z gumkami (za dużo zachodu z wsuwaniem wszystkiego w gumki) - u córki w klasie króluje teraz taki fason i faktycznie, sprawdza się. W gumki wystarczy wsunąć pióro, zmazik, ołówek, do siateczki strugaczka i gumka, a luzem - kredki, ale ponieważ piórnik da się całkowicie otworzyć - wszystkie kolory od razu widać (odwrotnie, niż w saszetce/tubie):
To piórnik serii St. Right - w bardzo wielu kolorach dostępny: Można dopasować do plecaka ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dla chłopca np. takie: https://edusam.pl/product-pol-1175-P...-St-RIGHT.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...ge-618956.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...es-612183.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...no-612862.html[/QUOTE]Sama bym taki piórnik sobie kupiła. ![]() I chyba kupię, przynajmniej nie będę się wściekać że mi podkreślacze giną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Wtajemniczenie
|
Wika fajnie, że wyjazd Wam się udał
![]() Zdrówka dla całej rodzinki. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;85462866]Nie saszetkę - dzieci bardzo się złoszczą, że nie mogą w nim nic znaleźć. O dziwo, nie bardzo sprawdza się też tradycyjny, z gumkami (za dużo zachodu z wsuwaniem wszystkiego w gumki) - u córki w klasie króluje teraz taki fason i faktycznie, sprawdza się. W gumki wystarczy wsunąć pióro, zmazik, ołówek, do siateczki strugaczka i gumka, a luzem - kredki, ale ponieważ piórnik da się całkowicie otworzyć - wszystkie kolory od razu widać (odwrotnie, niż w saszetce/tubie): To piórnik serii St. Right - w bardzo wielu kolorach dostępny: Można dopasować do plecaka ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dla chłopca np. takie: https://edusam.pl/product-pol-1175-P...-St-RIGHT.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...ge-618956.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...es-612183.html https://www.3kropki.pl/p/st.right-pi...no-612862.html[/QUOTE] Ja też polecam ten który Szaja wrzuciła ![]() Córka używa takiego piórnika na pióra, cienkopisy, ołówek, gumkę, linijkę, nożyczki, ma też drugi - tubę na kredki i pisaki. Młodsza z kolei ten model ale bez gumek wybrała na kredki i pisaki, a na pozostałe przybory wybrała taki https://www.smyk.com/catalog/product...rnik-potrojny/ i też jest wygodny, wszystko fajnie poukładane. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2018-08-15 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale potem dostał ataku kaszlu krtaniowego i teraz inhalator to nasz absolutny must have. Używamy przy każdej infekcji, nie tylko krtaniowej, katar czy zwykły kaszel przebiega łagodniej po porządnej inhalacji. Używamy zwykłej soli fizjologicznej, nebu dose niebieskiego i zielonego, (w zależności od rodzaju kaszlu) i nebbudu lub zamienników. Kupiłam raz w aptece inhalator pic solutions air spinny - pierwszy lepszy i to jest najlepszy nebulizator ever. A przerobiliśmy ich już 6, włącznie z dopasowywaniem tych całych cząsteczek itp. Tylko ten inhalator bardzo szybko podaje sól, nebu dose i nebbud, żaden inny, mimo że dobrany pod kątem konkretnego leku tj. nebbudu nie radzi sobie tak świetnie jak ten. Bardzo polecam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1492 |
Zadomowienie
|
Dzięki za piornikowe rady, też myślałam o tego typu, więc tylko utwierdzilyscie mnie w przekonaniu. Dzięki
![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Ta wirusówka jest jakaś dziwna.
Igi wymiotował z niedzieli na poniedziałek, i we wtorek, od tamtej pory nic, ale gorączka trzyma go ciągle. Na samym początku e ciągu dnia, teraz wieczorem i nad ranem. Jutro robimy mocz, morfologię i crp. Na coś jeszcze zwrócić uwagę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstępnie te badania będą ok. Będziesz wiedziała czy jest stan zapalny i gdzie. Miał badany brzuch przez lekarza? Boli go? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz, że nic. A gorączka jest wieczorem i nad ranem, z tym że zbijamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Kompletuje wyprawkę do zerówki, w związku z tym mam pytanie o grube kredki. Nie chce takich z niższej polki typu Bambino, co polecacie? Faber Castell (maja bardzo fajne ołówki, kredek nie miałam), Kohinoor? Czy jeszcze coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko używa właśnie grubych bambino i herlitz trilinio. Są ok. na potrzeby szkolno-przedszkolne.
Ja sama używam w pracy Kohinoor i są rewelacyjne, jednak nie dałabym ich dziecku, bo są dość delikatne. O ile te wyżej się nie łamią po wielokrotnych upadkach, tak te z Koh już tak, ale nie wiem, może produkują coś pod dzieci ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Konto usunięte
|
Vixen, ale Bambino są naprawdę dobre
![]() Z cienkich - świetne kredki ma Astra, bardzo miękkie! podejrzewam, że środek jest taki sam w grubych. Cienkie są świetnie napigmentowane. koh-i-noor - mam, owszem, bardzo lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Koh-i-noor mam w domu, ale te cienkie, a maja być grube. Bambino tez mamy, ale wg mnie nie jest to jakaś nadzwyczajna jakość. Słyszałam dobre opinie o Stabilo czy jakoś tak.
I co to sa kredki pastele? Mam tez pastele z Koh-i-nora, za trzy złote sztuka chyba, ale to raczej nie o to chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malujesz sama? Pytam bo masz obeznanie w kredkach ![]() Ja myśle ze chodzi o normalne pastele. Nie podejrzewałabym, ze może chodzić o te o których piszesz. Te grube bambino moim zdaniem są kiepskie. Innych grubych nie miałyśmy. Astry te 2 kolory w jednej kredce, to praktycznie to samo co colorino. Córka je lubi, bo ma wtedy dużo kolorow. W domu ma tez colorino artist, całkiem fajne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.