Mamy październikowe 2018 cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-14, 17:56   #4651
wiola_p
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III

Jakie macie podkłady na łóżeczko? Któraś z Was kiedyś pisała o tych z motherhood, że są dobre, prawda to?
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 17:58   #4652
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
Jakie macie podkłady na łóżeczko? Któraś z Was kiedyś pisała o tych z motherhood, że są dobre, prawda to?

Chodzi o te nieprzemakalne ? Ja mam z ikei

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 18:00   #4653
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Chodzi o te nieprzemakalne ? Ja mam z ikei

Tak, nieprzemakalne
Stary 2018-08-14, 18:34   #4654
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No wlasnie i teraz sama nie wiem ktory niby lepszy ile ludzi tyle opinii ech
Mi koleżanka sugerowała mieć 2 - odkurzaczowy normalnie i ustny tylko na noc

Cytat:
Ja mam jakiś zwykły z allegro i nie mam zastrzeżeń
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 20:37   #4655
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
No to witaj w klubie moze ciebie akurat omina wymioty sie okaze
A ktory ty masz tydzien? u mnie jutro 33 sie zacznie juz nie chce zeby mi jeszcze wszystko wieksze roslo starcza mi te gabaryty bo juz teraz mi za ciezko
W połowie 31 jestem Lekarka mi dziś powiedziała, że mały ma potencjał, żeby urosnąć nawet do 4kg Ale mam nadzieję, że przystopuje, bo genetycznie to nie ma po kim być taki duży - ja ważyłam 3kg, a mąż 3200 przy urodzeniu.
Wydaje mi się, że tych sukienek za miesiąc-półtora już nie założysz, wybacz Teraz brzuch ma rosnąć najbardziej. Coś się obawiam, że materiał będzie mega w brzuchu naciągnięty, do granic A potem po ciąży zostanie rozciągnięty. Ale musisz sama ocenić materiał. Ja postawiłam raczej na rzeczy typowo ciążowe albo po prostu luźne w brzuchu.

wiola podkład mam jakiś zwykły od Hubiego z Allegro

Uf, ja po wizycie, szyja długa (4cm) - nawet dłuższa niż ostatnio o 0,5cm, ale lekarka powiedziała, że to dlatego że dziecko główką jakoś naciąga fałd tkanek obok i w miejscu szyjki jest wtedy więcej tkanek Dla mnie super wieści, ważne, że nie muszę leżeć. Wyniki mam w miarę (mocz jak zwykle słabo mam wziąć Monural), dziecko ok, kolejna wizyta 04.09
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 20:41   #4656
Apola88
Rozeznanie

Musiałam nadrobić 10 stron zaległości. Gratuluje wczorajszych udanych wizyt. U mnie tez wszystko ok. Mały waży 1677g. Nie jest gigant ale w normie. Włosy tez na usg widziałam.
Kurcze odkąd jest fb to zapominam tu na bieżąco wchodzić.
Co do porodu mam wielki dylemat co z moim Tż. Byl ze mna przy poronieniach w szpitalu ale to jednak co innego. Tylko krew, skrzepy i nic więcej nie widział bo potem juz byl zabieg. Chciałambym zeby poszedł ze mna chociaż na początek ale widze ze unika tematu no i znam go tyle lat ze wiem ze on nie lubi brzydkich rzeczy i jak coś zobaczy to juz zapamięta i źle mu się kojarzy. Boje sie zeby jakoś to na niego negatywnie nie wpłynęło żeby do bożeny sie nie zraził da sie to tak zrobic zeby nie widzial za dużo?

Sent from my FIG-LX1 using Wizaz Forum mobile app
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 20:54   #4657
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Musiałam nadrobić 10 stron zaległości. Gratuluje wczorajszych udanych wizyt. U mnie tez wszystko ok. Mały waży 1677g. Nie jest gigant ale w normie. Włosy tez na usg widziałam.
Kurcze odkąd jest fb to zapominam tu na bieżąco wchodzić.
Co do porodu mam wielki dylemat co z moim Tż. Byl ze mna przy poronieniach w szpitalu ale to jednak co innego. Tylko krew, skrzepy i nic więcej nie widział bo potem juz byl zabieg. Chciałambym zeby poszedł ze mna chociaż na początek ale widze ze unika tematu no i znam go tyle lat ze wiem ze on nie lubi brzydkich rzeczy i jak coś zobaczy to juz zapamięta i źle mu się kojarzy. Boje sie zeby jakoś to na niego negatywnie nie wpłynęło żeby do bożeny sie nie zraził da sie to tak zrobic zeby nie widzial za dużo?

U mnie położna mówi ze partner stoi przy porodzie w sensie w momencie parcia i wychodzenia dziecka przy głowie partnerki, nie zaglada jej między nogi, a na nogach jest prześcieradło wiec nic nie widać

PEDAGOG

Stary 2018-08-14, 21:02   #4658
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
da sie to tak zrobic zeby nie widzial za dużo?

Rozmawiałam z położnymi z trzech szpitali, wszystkie mówiły, że zawsze pilnują, żeby partner nie zaglądał Mówiły, że jego miejsce jest przy głowie rodzącej.
Dla mnie najważniejsze, żeby był w pierwszej fazie porodu - to może trwać wiele godzin, nie chcę wtedy być sama. A na parte możliwe, że go nawet wyproszę A może nie, może będzie trzymał za rękę i głaskał po czole. Zobaczymy. W każdym razie między nogi ma nie zaglądać.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 21:07   #4659
chupacabra88
Zadomowienie

Ta pierwsza faza jest dużo ważniejsza niż parte. Parte to często moment, już wcale tak nie boli, trzeba się skupić na tym co mowi położna. Partner stoi przy głowie lub może wyjść za parawan Jak sa boksuy na oddziale. I wejść Jak już się maleństwo urodzi

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 21:58   #4660
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
W połowie 31 jestem Lekarka mi dziś powiedziała, że mały ma potencjał, żeby urosnąć nawet do 4kg Ale mam nadzieję, że przystopuje, bo genetycznie to nie ma po kim być taki duży - ja ważyłam 3kg, a mąż 3200 przy urodzeniu.
Wydaje mi się, że tych sukienek za miesiąc-półtora już nie założysz, wybacz Teraz brzuch ma rosnąć najbardziej. Coś się obawiam, że materiał będzie mega w brzuchu naciągnięty, do granic A potem po ciąży zostanie rozciągnięty. Ale musisz sama ocenić materiał. Ja postawiłam raczej na rzeczy typowo ciążowe albo po prostu luźne w brzuchu.

wiola podkład mam jakiś zwykły od Hubiego z Allegro

Uf, ja po wizycie, szyja długa (4cm) - nawet dłuższa niż ostatnio o 0,5cm, ale lekarka powiedziała, że to dlatego że dziecko główką jakoś naciąga fałd tkanek obok i w miejscu szyjki jest wtedy więcej tkanek Dla mnie super wieści, ważne, że nie muszę leżeć. Wyniki mam w miarę (mocz jak zwykle słabo mam wziąć Monural), dziecko ok, kolejna wizyta 04.09
To ja mysle,ze jakbys miala wymiotowac przez ucisk to juz bys to robila ja caly czas wymiotuje takze moze cie to ominie tylko mdlosci bedziesz miec dalej
U mnie wyliczal ze niby kolo 3kg ma wazyc ale wiadomo to sie okaze najdokladniej jak juz wyjdzie z brzucha
Ja wazylam 2700 w niedziele kolezanki dziecko widzialam co wazylo 3300 w 7 tyg bo urodzil sie wlasnie z waga 2700 i nie przybieral wogole przez jakis czas i straszna kruszynka to byla majac te 3300 takze az strach brac na rece wiec moja moze sie rodzic majac ponad 3000 nie mam nic przeciwko im troche wieksza tym latwiej wziasc na raczki bo serio sie przerazilam jak go zobaczylam takie malenstwo .
No ogolem chwycilam material na brzuchu i jeszcze sporo sie naciaga takze zobaczymy no fortuny to nie kosztuje jak sie nie zmieszcze to nie jakos przezyje Pokic co sa ok zobaczymy pozniej sie okaze
Ja wsumie oprocz leginsow i dzinsow z pasem nie mam nic ciazowego szkoda mi bylo w sumie kasy na takie rzeczy skoro chodzilam w swoich obecnych
Mysle ze musialabym chyba w nich codziennie lazic od rana do wieczora zeby az tak sie rozciagly ale no zobacze za jakis czas no plakac nie bede gdyby tak sie stalo grunt ze teraz mi w nich wygodnie
U mnie dzis temp wieczorem byla znosna zero duchoty wiec wreszcie mozna bylo isc na dluzszy spacer z psinka takze czarna juz przetestowalam

Super ,ze wiesci dobre po wizycie
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 22:08   #4661
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z położnymi z trzech szpitali, wszystkie mówiły, że zawsze pilnują, żeby partner nie zaglądał Mówiły, że jego miejsce jest przy głowie rodzącej.
Dla mnie najważniejsze, żeby był w pierwszej fazie porodu - to może trwać wiele godzin, nie chcę wtedy być sama. A na parte możliwe, że go nawet wyproszę A może nie, może będzie trzymał za rękę i głaskał po czole. Zobaczymy. W każdym razie między nogi ma nie zaglądać.
Ja bykam 3 lata temu na żywo przy porodzie... u nas to było tak głupio rozwiązane ze partner tej kobiety stał obok więc widział dużo. Ja bylam tłumaczem i chyba więcej się tam przydałam niż jej partner. Stał przerażony jak sierota a to była prawdziwa rzeźnia.. straciła sporo krwi i do tego tętno dziecka zanikało w każdej chwili miala isc na cesarkę. Lekarz był obecny w końcowej fazie i potem szybko dobiegł pediatra. Miałam nawet taką traumę ze napisałam tu w wątku : podzielcie się mamuśki wrażeniami z porodu w poszukiwaniu pomocy. Do dzis mozna ten post tu znaleźć.
Po tym wydarzeniu odechciało mi się zbliżeń i dzieci na dlugi czas.
Stwierdziłam ze facet nie powinien na to patrzeć a już nie w pozycji z boku. W tamtym pokoju nie było w ogóle miejsca żeby on stanąl przy głowie partnerki bo łóżko stało tuż przy ścianie.
Po jakimś czasie wspomnienia się zatarły i mąż bardzo chce w tym uczestniczyć więc nie zabiorę.mu tej przyjemności ale też zabieram go na kurs przygotowawczy i przysięgał ze będzie ma moją komendę i na skinienie palca i ma się nie ruszac zza mojej głowy.

Przy porodzie siostry był jej mąż który nie znosi szpitali , widoku igły i krwi i poród był dla niego mimo to tak Cudownym przeżyciem że mówił że nie wyobraża sobie żeby go to ominęło.

Mój będzie na pewno. Potrzebuję wsparcia a pozatym myślę że to wielki cud i chcemy to przeżyć razem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 22:38   #4662
TusiaeM
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam rodzić bez męża. Mam nadzieję że sprawnie nam pójdzie organizacja opieki dla córki i będzie ze mną.
Przy pierwszym porodzie też był, mimo że nie lubi igieł, krwii itp. to żadnej traumy nie ma. Nawet pierwszy widział główkę i włoski I był przydatny nie tylko w pierwszej fazie, ale w drugiej, bo rodzilam na stojąco i pomagał mi kucać itp. i druga faza trwała długo, bo prawie półtorej godziny. Czułam się bezpieczniej z nim.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-14, 23:23   #4663
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalu w którym będę rodzic wbijają wenflon w beznadziejnym miejscu. Do dziś mam po nim ślad .... na nadgarstku po wewnętrznej stronie, gdzie wiadomo ruszasz w tym miejscu ręka .... w innym szpitalu wbijali mi na grzbiecie dłoni i nic nie czułam mogłam nawet spać na tej ręce i nic.

W tym szpitalu gdzie rodziłam też tak beznadziejnie wenflon wbijaja.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 01:31   #4664
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
W tym szpitalu gdzie rodziłam też tak beznadziejnie wenflon wbijaja.

Ja po 5 dniach prosiłam żeby mi wyciągnęli już bo mega mnie bolało, ale powiedzieli ze jak wyciągną to będą musieli nowy wbić wiec podziękowałam za te wątpliwa przyjemność bo na drugi dzień wychodziłam już. Po wyciągnięciu miałam wielka zaropiala dziurę

PEDAGOG

Stary 2018-08-15, 06:52   #4665
AnetaErr
Wtajemniczenie

Hej, witam się w tą piękna, słoneczną środę Jak pogoda się utrzyma to jadę dziś nad jakiś zalew chociaż nogi pomoczyc w wodzie i zjeść kiełbaskę z grilla
Cytat:
Ja po 5 dniach prosiłam żeby mi wyciągnęli już bo mega mnie bolało, ale powiedzieli ze jak wyciągną to będą musieli nowy wbić wiec podziękowałam za te wątpliwa przyjemność bo na drugi dzień wychodziłam już. Po wyciągnięciu miałam wielka zaropiala dziurę

Też nie powinni tak długo trzymać wenflonu U mnie w szpitalu jest max. 3-4 dni wenflon trzymany w jednym miejscu, a później czy chcesz czy nie to wymieniają na nowy żeby nie było takich historii właśnie jak Ty miałaś z tą ropą..

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 10:15   #4666
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po wizycie, szew trzyma, główka Hani wysoko wiec nie zanosi się żeby chciała w najbliższym czasie wyjść. Dostałam urosept na ten wynik moczu i kontrolnie mam zrobić następne badanie moczu na kolejna wizytę która mam 04.09. I prenatalne mam pojutrze czyli 16.08 na 9

Szew będę miała ściągany 2.10 w szpitalu bo lekarz mówi ze będzie potrzebował drugiej pary rak i powiedział ze jak tylko po ściągnięciu pojawi się jakieś rozwarcie choćby na 2 palce to zostaje w szpitalu, a jeśli nie będzie rozwarcia i ktg tez wyjdzie dobrze to idę do domku i słowa lekarza, będę jak „tykająca bomba”

Super!
Cytat:
To ja polecalam, bo one nie sa gumowe. Na razie zamawialam materac do kosza mojzesza i przescieradla na allegro. Tam dokupilam podklady. Na lozeczko kupie motherhood na pewno. Ten z allegro jest tez spoko. Taki jakby frotta z jednej strony.
Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Hej, witam się w tą piękna, słoneczną środę Jak pogoda się utrzyma to jadę dziś nad jakiś zalew chociaż nogi pomoczyc w wodzie i zjeść kiełbaskę z grilla Też nie powinni tak długo trzymać wenflonu U mnie w szpitalu jest max. 3-4 dni wenflon trzymany w jednym miejscu, a później czy chcesz czy nie to wymieniają na nowy żeby nie było takich historii właśnie jak Ty miałaś z tą ropą..

Ja tez zaraz jade na jezioro. Rodzice wczoraj tam zakotwiczyli kamperem. Czekam az TZ wstanie. Ciezko mu idzie.. mama mowi, ze widac tylko brzuch.. nic wiecej

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 10:59   #4667
amiyaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Ja tez zaraz jade na jezioro. Rodzice wczoraj tam zakotwiczyli kamperem. Czekam az TZ wstanie. Ciezko mu idzie.. mama mowi, ze widac tylko brzuch.. nic wiecej

Ja aż z ciekawości zmierzyłam obwód brzucha i w 33tc mam 93 cm, chyba fajnie a Wy ile macie?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 11:18   #4668
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Ja aż z ciekawości zmierzyłam obwód brzucha i w 33tc mam 93 cm, chyba fajnie a Wy ile macie?

Kurczę nie mam metra krawieckiego, ale w sobotę będę u mamy to zmierzę z ciekawości

PEDAGOG

Stary 2018-08-15, 11:21   #4669
tigresska
Zakorzenienie

Szkoda że nie zmierzyłam sobie obwodu brzucha na początku ciąży. Teraz dopiero o tym pomyślałam...

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 11:47   #4670
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam 112 t32+3, w 2 tyg urósł o 5 cm, a od początku o ponad 42cm
Ogólnie robi się mega ciężko...
Stary 2018-08-15, 12:03   #4671
tigresska
Zakorzenienie

Rozłożyłam się z żelazkiem Biorę się za prasowanie rzeczy małej

tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 12:13   #4672
amiyaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość

Ja też prasuję właśnie, pieluszki i prześcieradełka Resztę mam już ogarnietą w szafkach

amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 12:29   #4673
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Ja też prasuję właśnie, pieluszki i prześcieradełka Resztę mam już ogarnietą w szafkach

Zazdroszczę Ja nawet prania ciuszków małej jeszcze nie zrobiłam bo dopiero w przyszłym tygodniu będę miała szafę do jej pokoju i nie mam gdzie trzymać teraz ciuszków Co do pościeli i prześcieradeł to dopiero wczoraj zamówiłam te rzeczy na allegro W ogóle wczoraj lekka ręką wydalam prawie tysiąc zł.. Tutaj pościel, tu kołderka, dywan, zasłony, karnisze... Muszę przystopować z zakupami do wypłaty

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 12:31   #4674
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę ze jesteś tez na wątku na babyboom

PEDAGOG

Stary 2018-08-15, 13:31   #4675
Esti10
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoras z was planuje kupic pieluchy babydream albo takie bambusowe? Lub moze jest tu jakas mama co juz uzywala i poleca czy wszystkie kupujecie pampersy ?
Chodzi mi o takie

https://www.rossmann.pl/Produkt/Bamb...zt,420112,6741

https://www.rossmann.pl/Produkt/baby...zt,104851,6744

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Jeszcze chcialam zapytac o rozmiar oslonek na piersi jakie rozmiary kupujecie S, M, L ? Te z canpolu ktos poleca ?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

A jeszcze chcialam zapytac o przewijak taki wielorazowy co sie zabiera ze soba do torby tzn ta mata taka ? Polecacie jakies konkretne czy to totalnie bez znaczenia i jak kupuje rzeczy na gemini to tam sa takie z Akuku i kupic jakas taka ?
Stary 2018-08-15, 13:41   #4676
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z was planuje kupic pieluchy babydream albo takie bambusowe? Lub moze jest tu jakas mama co juz uzywala i poleca czy wszystkie kupujecie pampersy ?
Chodzi mi o takie

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Jeszcze chcialam zapytac o rozmiar oslonek na piersi jakie rozmiary kupujecie S, M, L ? Te z canpolu ktos poleca ?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

A jeszcze chcialam zapytac o przewijak taki wielorazowy co sie zabiera ze soba do torby tzn ta mata taka ? Polecacie jakies konkretne czy to totalnie bez znaczenia i jak kupuje rzeczy na gemini to tam sa takie z Akuku i kupic jakas taka ?
Jeśli chodzi o osłonki na szkole rodzenia położna polecała mniejsze ale ponoć te z canpola są średnie osobiście na razie nie kupiłam żadnych bo też się chciałam na nie zdecydować Ale sporo osób odradza, podobno osłonka jest dosyć gruba i źle się dziecku je.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2018-08-15 o 13:43
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 13:59   #4677
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o osłonki na szkole rodzenia położna polecała mniejsze ale ponoć te z canpola są średnie osobiście na razie nie kupiłam żadnych bo też się chciałam na nie zdecydować Ale sporo osób odradza, podobno osłonka jest dosyć gruba i źle się dziecku je.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
No wlasnie tez nie wiem czy brac czy nie obym nie musiala uzywac ale roznie bywa a to pare zl tylko wiec lepiej moze miec zeby potem nagle maz nie latal i nie szukal
No na gemini sa takie i niby pisze miekki silikon i jeszcze ze wezsza gorna krawedz co dziecku pozwala sie przytulac do piersi to ciekawe czy o tych mowia te osoby czy jakas inna wersja ?
Stary 2018-08-15, 14:19   #4678
xxboo
Zakorzenienie

Ja wzięłam osłonki z canpola rozmiar S bo czytałam dużo opinii na internecie i mamy polecały. A wiem ze u mnie w szpitalu tez ich używają ewentualnie tych z aventu jeszcze.

Co do pieluch to ja mam pampersy i dady na razie. Znajoma używa za to tylko tych bambusowych i sobie chwali

PEDAGOG

Stary 2018-08-15, 14:40   #4679
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam już od miesiąca 103 cm Dziś skończyłam 30 Tc.
Cytat:
Chodzi mi o takie

Ja nie używałam, ale już kupiłam i na początku planuje używać te Bambibo. Potem Pampersy lub Dady. Babydream u córki mi trochę przeciekały, ale to jak już duża była.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-15, 14:43   #4680
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wzięłam osłonki z canpola rozmiar S bo czytałam dużo opinii na internecie i mamy polecały. A wiem ze u mnie w szpitalu tez ich używają ewentualnie tych z aventu jeszcze.

Co do pieluch to ja mam pampersy i dady na razie. Znajoma używa za to tylko tych bambusowych i sobie chwali

A kliknelas te na gemini Easy Start?
A czyli ktos je polecal tzn pieluchy ok to moze sobie klikne akurat na promocji sa bo mam juz pampersy ale wiadomo i tak szybko znikna
A dady masz tez newborn ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości