|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
Cytat:
Najważniejsze, że nie pada
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
W tym momencie u nas też nie pada, ale niebo jest tak pochmurne jakby chciało powiedzieć: "poczekajcie, zaraz jak lunę to się nie pozbieracie"
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() U mnie na szczescie dzis nie pada i mam nadzieje ze tak zostanie bo mam klapeczki i biale spodnie, he he ...![]() Swoja droga wypadalo sie w piatek, bylo oberwanie chmury i burza.. Jeszcze jedzilam w taki deszcz wiec mysle ze chyba limit deszczowy wyczerpanyNie widzialam tych filmow o ktorych piszecie , ale tez z checia obejrze Plac zbawiciela skoro tak zachwalacie, zobacze czy mi przypadnie do gustu ![]() Wczoraj ogladalam Mala wielka milosc Bardzo ladny film, az sie poplakalam w niektorych momentach
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
u mnie pochmurno ale nie pada. rozdalismy wczoraj ponad 20 zaproszen na herbate to chyba z miesiac nie spojrze![]() zostalo tylko kilka do wyslania i dla paru znajomych. przy okazji lista gosci nam sie powiekszyla o kilkanascie osob
|
#1865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pamietam, że jak my rozwozilismy zaproszenia to każdy michy na stół, a jeszcze mówili, że jak nic nie zjesz u zapraszanego to pech w małżeństwie. I niby człowiek nie wierzy w takie rzeczy, ale po co ryzykować...
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z obiadow jakos sie wymigalismy. a tak to jakies ciasto u jednej ciotki, inni ciastka na stol.ja tam cie siecze ze przezylam to rozwozenie bo wozil nas TZa kuzyn ktory na waskich, drogach z milionem zakretow i ograniczeniem do 40 gonil 120-140 km/h
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale uwineliście się w jeden dzień? My w sumie 3 dni rozwoziliśmy... Ale to dlatego, że rodzina strasznie "rozwalona" po okolicy. Ale jeździliśmy zgodnie z normami
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciezko ludzi zastac w domu. u jednego wujka co mieszka w bloku obok bylismy kilkanascie razy zanim go zlapalismy
|
|
#1869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę zapytać ile ludzi zaprosiliście?
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam boski weekend
i tam poznałam bardzo fajnych ludzi, mało tego kupiłam od nowo poznanej koleżanki psa Yorka-miniaturkę ![]() - odbiór w najblizszy czwartek wieczorem ![]() Jestem w szoku, że to zrobiłam , mąż mnie uświadamiał całą drogę jakie obowiązki na siebie biorę i już chciałam się wycofać a on powiedział, że teraz to już NIE bo on powiedział, że mi kupi to KUPI koniec tematu Mam nadzieję, że sobie poradzę.......Cena jest dosyć okazyjna, jak na Yorka oczywiście![]() Czy ja dobrze robię ![]() Trochę to pod kątem mojego synka, bo marzył o takim piesku mam o czym teraz myśleć ![]()
|
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Diana a w jakiej gazecie byl ten film Plac Zbawiciela? Moze mi sie uda jeszcze kupic
Bo net mam za kiepski do sciagania poki co ![]() Sanetko ciesze sie ze udalo sie Wam znalezc kwatere dla waszej czworki, przyda Wam sie odpoczynek na pewno
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nienawidzę czekać na listonosza..a czekam na 3 przesyłki;/ No i nie mogę się doczekać rozmiarowego oświecenia co do zamówionego stanika. Zamowiłam sobi ten: http://allegro.pl/item412282929_czek...z_30c_65c.html aukcja zakończona specjalnie dla mnie przed czasem, kupiłam za 80 zł z wysyłka. Celowo poprosiłam, bo wiem, że na pewno stanik by poszedł za sporoo więcej. Kurczę, tak mi dobrze dzisiaj, kocham tego mojego męża !(miałam sprzątać dom, i włosy umyć a ja na wizażu..sic )Dorinka: a edukowałaś się na temat charakterów tych pieskow? ![]() Ja zdecydowanie wolę duże psiaki, tak jak 45 kilowy labrador mojego męża ![]() Pokażę wam później mojego kociaka )
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-08-11 o 15:48 Powód: post pod postem |
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale obiecałam sobie wtedy, że jeszcze kiedyś będę miała yorka. Ostatnio mąż nawet chciał mi kupić, ale ta cena narazie jest dla nas nie do przyjęcia W Vivie za 9,99zł są dwa filmy: Świadek Koronny i właśnie Plac Zbawiciela
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cytat:
Dobrze robisz. Pies w domu, to na prawdę super sprawa.
|
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak edukowali mnie wczoraj przez 4 godziny, tam w towarzystwie każdy ma swojego Yorka stąd ten temat wyszedł , wczoraj na grillu były 4 Yorki i zakochałam się Pieski te to typowe kanapowce, ponoć w pielęgnacji nie są męczące, jedynie dobry szampon z odżywką załatwia sprawę i kwestia czy chcę go strzyc czy nie ![]() ButterBear tak rzeczywiście pisałam, ale te Yorki mnie rozwalają na łopatki w bloku mogę sobie na takiego pozwolić, już myślę o posłaniu dla niego, chyba oszalałam, jeszcze małemu nie mówiłam bo jak powiem to koniec... |
|
|
|
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie wrocilismy wczesniej zeby isc. wieczorem sie w koncu udalo.jest 90 osob na liscie. plus do tego osoby towarzyszace ale wiadomo- jedni przyjda sami inni z kims Cytat:
Cytat:
i tylko wczoraj stwierdzilismy ze troszke szkoda ze nie w gory znow-uzaleznilismy sie
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przygotuj się na to, że są strasznie uparte, i jak postawią na swoim to kaplica
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, obrażają.
Słyszałam też że sporo szczekają. małe pieski muszą się jakoś przebić, skoro gabaryty nie te ![]() pokaż pieska koniecznie jak juz będzie w domku
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wczoraj zasypiamy a on ....już bym chciał tego pieska ![]() , a wcześniej nie, nie, nie Oboje jesteśmy walnięci....
|
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, ze myślisz już o gadżetach dla psiaka Zamierzasz go stroić w kokardki itp?
|
||
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też polecam "Plac Zbawiciela". Piekny i bardzo wzruszający
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe kokardka tylko na początku, żeby nie rzucić uroku , tak mi przekazali, bo piesek jest malutki i wszyscy sie nim zachwycają więc ponoć kokardka na początek niezbędna a później nie normalnie, gadżety w sensie jakiegoś posłania, miseczek, pierdółeczek to tak....
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się o wiele bardziej podobają yorki poobcinane, niż z takimi długimi kudełkami. Ale mam trochę psiego doświadczenia i po prostu wiem, że łatwiej i wygodniej jest z psem, który ma krótkie futro
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Dorinko, to dobry pomysl
![]() A te pieski sa takie slodkie i sympatyczne smiesza mnie tylko wlasciciele ktorzy ubieraja je w rozne kubraczki itp.. Ale kokardka na poczatku jak najbardziej wskazana![]() Co prawda ja nigdy nie mialam psa, ale Tz ma wiec jak tylko jestem bawie sie z nim, gadm, glaszcze itp.. ![]() Sanetko to dobrze ze Tz juz jest bardziej przyjaznie nastawiony A kapielowki to nie problem. My tez kupowalismy kilka dni przed wyjazdem stroj i kapielowki...a w tym samym dniu rano/wieczorem wyjazd/ zalatwilam nocleg To byl prawdziwy spontan, ale tak to juz jest..jak cos postanowie to sie nie poddaje tak latwo ![]() Diana dzieki za info, sprawdze na pewno po pracy |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jaka jest pogoda, bo jeszcze nie wstałam z łóżka
![]() Dorinka, ale super!!! Zobaczysz jaka będzie radocha jak piesek pojawi się w domu szczególnie synek będzie przeszczęśliwy . Moja siostra cioteczna ma 3 yorki, więc miałam trochę kontaktu z tymi psami... Są urocze, takie pieszczochy... I rozbraja mnie blond czupryna najstarszej suczki mojej siostry niesamowita blondyna . Pielęgnacja jest dosyć kłopotliwa, szczególnie jesienią i zimą kiedy są te wszystkie pluchy... Takiego pieska trzeba też czesać, bo nie ma sierści, tylko normalne włosy (plus - nie traci sierści). Warto się zainteresować specjalnymi kosmetykami do takich psich włosów . Poza tym wydaje mi się, że to bardzo towarzyskie pieski i lubią spędzać czas z ludźmi. Chociaż może zależy to od charakteru konkretnych psiaków. Sama bardzo chciałam mieć yorka (po napatrzeniu się na śliczności siostry), ale my jednak postawimy na ratlerka miniaturkę... Moja ciocia ma 2 i te psy są przekochane, ja je uwielbiam, mimo że z wyglądu mi się nigdy nie podobały
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, powoli się wygrzebuję z łóżka i w końcu nie muszę wstawać o barbarzyńskiej porze do pracy.
pogoda się też polepszyła w końcu (i oby tak zostało), wybieram się więc na dłużej na rower dziś. Miłego dnia |
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale to pewnie wszystko zależy od indywidulanego przypadku , mam nadzieję że to nie reguła![]() Ines ten szczeniaczek jest malutki, ma 7 tygodni, czy taki to załatwia sie do kuwety, jak to jest ? Czy od razu wychodzę z nim jak z większym pieskiem ? ![]() Na a co do kosmetyków to w końcu żaden problem, no może finansowy...po prostu kupię dobry szampon z odżywką i już
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psa raczej nie nauczy się załatwiania do kuwety, najprawdopodobniej (musisz się na to przygotować) na początku będzie załatwiał swoje potrzeby w domu, na dywanie (trzeba mieć wyostrzoną czujność żeby w nic nie wdepnąć i od razu posprzątać ). Ale zacznij już chodzić z nim na małe spacery, żeby się zorientował do czego takie wyjścia mają służyć. Przyzwyczajania do załatwiania się na zewnątrz trzeba uczyć od małego, później to może się stać bardzo trudne.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Najważniejsze, że nie pada

wiec mysle ze chyba limit deszczowy wyczerpany
na herbate to chyba z miesiac nie spojrze

!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
specjalnie wrocilismy wczesniej zeby isc. wieczorem sie w koncu udalo.