|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Summer wszystkiego co najlepsze!
Sandam, określenie zimna płyta jest używana na Śląsku z tego co wiem ![]() Mała mnie zadziwia, jestem w szoku... No i mamy zmianę, moje dziecko ogarnęło co to znaczy ciągnąć za włosy... Oszaleje,bede Łysa, ała... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Dziewczyny... Nie przejmujcie się złotymi radami, ja je wpuszczam jednym uchem, a drugim wypuszczam... Chociaż ostatnio od mojej babci usłyszałam że jestem suka, bo dziecku czapki nie założyłam... Eh... Ta starość jest straszna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-16 o 13:01 |
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Summer wszystkiego co najlepsze! Dużo, dużo miłości ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Summer wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i miłości
![]() My na chrzciny planujemy obiad, kawę, ciasto i ewentualnie tę zimną płytę, jakąś sałatkę. Dla synka robiliśmy w lokalu, ale teraz z racji tego, że robimy małą uroczystość i syn ma okrojoną dietę, a pewnie żadna restauracja specjalnie dla tak małej grupy nic nam nie przyrządzi hipoalergicznego to myślę żeby zrobić w domu obiad. Dla dzieci lepiej, bo mniejszy hałas, mniejsze zamieszanie itp ale mimo skromnego przyjęcia roboty będzie dużo, tak jak pisze pozytywnaj. Dlatego sama nie wiem jak to rozegrać. Ktoś planuje chrzciny we wrześniu?? Jakie planujecie ubranka? Nie wiem na jaką pogodę się nastawić i czy wystarczy małej tylko jakiś cienki sweterek czy raczej coś grubszego, ewentualnie jakiś płaszczyk. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-08-16 o 13:49 |
|
|
|
|
#3364 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() patent z nieodkładaniem Tymka jest niezły, też czasem wrzucam na luz i pozwalam Prezesowi ssać i tulić się do woli - nigdy nie narzekał ![]() Cytat:
Cytat:
słuchaj, też czytałam o patencie z pojemnikami na mocz i kupiłam ich większość ilość, a potem coś do mnie dotarło - one nie mają atestów co do kontaktów z żywnością, więc ja wolę nie ryzykować. Tym bardziej, że nie jest to byle kartofel a superfood - pokarm, który jest tak wartościowy. A że pojemniki Canpola kosztują kilkanaście złotych za ileś sztuk i są nieporównywalnie większe od tych na mocz... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję za życzenia Blanka, no to będziesz łysa, trudno, dziecko i tak zawsze będzie cię kochać miłością bezgraniczną bez względu na urodę lub jej brak swoją drogą, szybko Nina opanowała tę sztukę. Czekamy na szczypanko po cycu podczas karmienia |
||||||||
|
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cooo?! Jak babcia mogła Ci cos takiego powiedzieć... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha wiem, wiem najwyżej zafunduje sobie peruke! Haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
A babcia to cóż... No niesety ale już najpierw mówi, potem myśli, 80lat robi swoje... Szczególnie, że kiedyś słowo suka było inaczej odbierane... Nie biorę tego do siebie, chociaż w pierwszej chwili zrobiło mi się dziwnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A catering do domu? U nas jeśli w domu to raczej z cateringiem. Jeśli uda nam się przed zima zrobić to może coś typu grill. Ale pewnie raczej lokal. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer wszystkiego najlepszego z okazji Twoich urodzin! Radości z codziennych chwil z synem, miłości i wzajemnego zrozumienia w Twoim związku oraz spełnienia siebie i swoich celów osobistych! Oprócz tego, życzę Ci też wodospady mleka, ciała sexi mamy (nie mylić z ciałem mamuśki) no i przede wszystkim snu
![]() Kropek też od jakiegoś czasu ciągnie za włosy, łapie za brodawkę. Ale zazwyczaj zarzuci rączkę na pierś, jakby ją trzymał, co by czasem nie uciekła Strasznie wymachuje tymi swoimi rączkami, więc ostatnio częściej zwijam go w ludzką poczwarkę, żeby się wyciszył. Mam dzisiaj dzień lenia... nic mi się nie chce, nawet obiadu gotować. Zadzwoniłam do tz, że jak wróci z pracy to jedziemy gdzieś coś zjeść ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Norka co u Was? Jesteście już w domu? Daj znać, bo my tu o Was cały czas myślimy! Co do wątku to ja proponuję, że tego dokończymy a potem przeniesiemy się na odchowalnię. Co Wy na to?
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Co moja mała odwalila... Od 13.50 do teraz z przerwą 15 minutowa wisiała na cycu.. Masakra jakaś! A potem wrzaski.. Kurde cały czas jadła i polykala więc stwierdziłam że nie ugne się i nie dam jej drugiego cyca bo przecież jej brzuch rozsadzi.. I dopiero przed chwilą po noszeniu jej się uspokoiła i zasnela..
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-08-16 o 15:23 |
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie w temacie wątku, to dokończymy może ten i przeniesiemy się na odchowalnie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami ja uzywam katarka do odkurzacza.
Summer musze w takim razie obczaic te pojemniki canpola. Z drugiej strony te nie chce mi sie wierzyc, ze w jalowym pojemniku na mocz czai sie jakas mega bakteria ktora tylko czeka az wleje do niego mleko żeby zaatakować, no ale tak jak mowisz, atestow nie ma. Ja tez jestem za zakonczeniem wątku i przenosiny na odchowalnie. My wlasnie wracamy z Gdańska Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Pojemniki na mocz nie sa przeznaczone do kontaktu z zywnoscia i mrozenia. Ale mozna wykorzystac woreczki do lodu podobno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odzew
muszę zakupić bo jeszcze tego nie zrobiłam ![]() A mam wrażenie że jakbym zasiegla głębiej do tego nosa małego to coś tam bym wydlubala To mam jeszcze 2 pytania: 1. Jaki macie środek przeciwbólowy/przeciwgoraczkowy dla brzdacow? 2. Kiedy się przechodzi na wyższe rozmiarowo pieluchy? kurcze na tych opakowaniach tak dziwnie piszą.. Jedne są np 1 od 3-5 kg a na drugich 2 maja te same kilogramy nie ogarniam tego ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Te nasze dzieci to są takie głupiutkie. Nie wiedzą, że im więcej zjedzą tym bardziej będzie męczył je brzuszek.
Aniama6, tak właśnie myślałam o cateringu, ale nie zagłębiłam się jeszcze w temat. Co do odpuszczania to ja już mam w nosie jaki straszny bałagan mam w kuchni . Ubolewam tylko nad tym, że nie mogę odpocząć czy poleżeć z Igą bo mam starszaka. Od dłuższego czasu nie mam kompletnie wolnego czasu. Podczytuję forum gdy karmię a Mati ma dobry humor i się sam bawi.Igusia tak dużo ulewa, że bez przerwy ją przebieram i w jej szafie zrobił się już niezły bałagan ![]() ZUa nie tyle chodzi o bakterie w tych pojemnikach na mocz ale właśnie o to, że pojemniki do żywności są bez BPA itp. Być może nic się nie stanie od używania tych na mocz, ale ja bym wolała mieć czyste sumienie ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Co do pieluch to kombinowałam z większym rozmiarem gdy dzieć mi się zaczął przesikiwać albo gdy było mi wyraźnie gorzej zapinać pieluszkę. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3376 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami ja przeciwbólowe mam jaies czopki, kupulam cos na gemini. Co do pieluch to moja mama kupila juz kilka paczek dady 2 i porownalam rozmiarowo z babydream 1 to sie prawie niczym nie różnią :/ skonczymy te paczki jedynek ktore mamy i przechodzimy na dwójki, bo taniej wychodzą a kilogramowo juz sie łapiemy, bo są chyba 3-6 kg z tego co kojarze.
No to mnie zagielyscie z tymi pojemnikami na mocz. Jestem matka Grażyna i mozecie dzwonic po mops. Ciekawe w czym jaskiniowcy przechowywali mleko, bo baby sciagaly pewnie za pomocą tromby słonia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozmiaru, my przeszliśmy na rozm. 2 ze 2 tyg temu... Nie patrzę na rozmiar na opakowaniu, a po tym jak się na pupie falbanki układają hah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. my mamy już dwójki od jakiś 3tyg, 1 robiły się za małe w pasie i za nisko z tyłu podchodziły Dzisiaj u nas lepiej niż wczoraj mały śpi od rana, więc dużo zdążyłam zrobić i posprzatać i hybrydy Wczoraj to miałam czas tylko na posiłki i prysznic, tak go brzuszek bolał, ciągle cisnął
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-08-16 o 17:54 |
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
My narazie nic nie mamy przeciwbólowego ale kupimy paracetamol w czopkach, pewnie w okolicach szczepienia no może się przydać. Pieluchy mamy 1, nic nie uciska, nie przecieka wiec kończymy zapasy, potem czeka nas paka 2 80 szt z prezentów, a jako ze my głównie na wielorazowych to pewnie potem już 3 i chyba Dade będziemy kupować. Ja dziś tak jak sobie postanowiłam siedzę z dzieciem przy piersi ale podstawowe rzeczy poogarniane, tylko pranie mi pralka wyprała i nie mogę wywiesić ale może chwile poleży w bujaczku to spróbuje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Ciagle jestem w tyle z nadrabianiem Was. Summer wszystkiego co najlepsze! I najwazniejsze żebyście sie juz z mężem dogadali!
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinko, Norko - co u Was dziewczyny ?
My juz u teściów sie karmimy cała drogę przespala, nawdychala sie świeżego powietrza na spacerku to u ładnie lulała ![]() Wrzucilam juz do koszyka gemini te pojemniki z canpola ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zazdroszczę takiego wypadu i takiego bezproblemowego dziecka w podróży!! Norka właśnie, gdzie jesteś?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam białą sukienkę, myślałam że się nada ale na razie pod pachami jest sporo za duża, więc dopiero chwilę przed chrztem się okaże czy nie będę musiała kupić nowej ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Zua zazdroszcze wyjazdu nad morze.
Wlasnie co u Norki? A my powoli sie uczymy siebie. Wózek średnio sie sprawdza ale za to chusta idealnie. Juz byliśmy na wielu spacerach i w sklepie. Eliott spi i nic go wtedy nie obudzi. To samo z jazda samochodem. Uwielbia, usypia go. Dzis prawie dwa tygodnie po narodzinach dobrnelismy do wagi wyjściowej. |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy pedicetamol w kroplach. Czy krople czy czopki to chyba obojetne- sa zwolennicy tego i tego... My juz od dluzszego czasu na dwojkach, z dady 2 juz wyrosl, ale dady 3 sa jeszcze ogromne... wiec poki co pampers 2 pasuje tak na styk. Ja patrze jak go obciskaja gumki ew. Czy nue lezy za nisko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam też wodę morska ale ona jest w sprayu i boję się tego użyć ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wodę morska w sprayu i psiakam profilaktycznie 3 razy dziennie. Nie ma się czego bać
to tylko tak strasznie wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

️

. Pojemniki na mocz nie sa przeznaczone do kontaktu z zywnoscia i mrozenia.