|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8421025]rudywroobel, specjalnie dla Ciebie ja w długiej spódnicy.
![]() oczywiście żartuję, wszystko jest kwestia gustu. [/quote]To ty?? Alez ty ladna jestes i nie wygladasz jak mamusia. Jejku takj ak bym patrzyła na siebie. Stara dupa ,a wygląda jak 16stolatka
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
Witam maleństwa i się kłaniam
ja maleństwo mierzące 151 cm wzrostu
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
guleczek witam
![]() maleństwa mam pytanie,chciałabym od września iśc na jakieś zajecia,kursy obrony albo ogólnie jakieś sztuki walki ale niestety nie mam pojęcia na co he;D kiedyś jak byłam na siłowni to poznałam kobitkę która była bardzo drobna,szczupła,wzrost ok 160cm i jest świetna w jakiejś tam sztuce walki i podobno żaden przeciętny facet nie da jej rady a nic po niej nie widac,nie ma jakiejś muskularnej postury,wyglada właśnie bardzo fajnie i chciałabym też właśnie tak szokowac ludzi hehe a wy trenujecie coś?
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Co do krzywości nóg ja nie dam rady stać ze złączonymi kolanami, jak złączę kostki to mi się nogi rozchodzą na boki i już w żadnym innym punkcie się nie stykają. Moje siostry tak nie mają więc po tym wnioskuję że jednak są krzywe..
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno kolana wcale nie muszą się łączyc,a przerwa może wynosic do 5cm!! Zresztą wiadomo że grubej dziewczynie będa się zawsze łączyc a szczupłej już niekoniecznie a tym bardziej chudej. Ja kiedyś miałam przez to straszne kompleksy,nie nosiłam spódniczek,krótkich spodenek!!ale gdy zdarzyło mi się raz czy dwa żałozyc to dużo osób mówiło mi że za***iście wyglądam i tak przekonałam się do moich nóg dzięki nim
|
|
|
#2286 |
|
Nie depcze krokusów
|
U mnie kostki i kolana się łączą, ale już łydki i uda nie, ale z tymi udami to chyba dobrze ;]
|
|
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
To i ja dołączę do grona maleństw
156 wzrostu waga 46 kg ,nóżka 36 . Zawsze narzekałam , że jestem taka mała , to był mój największy kompleks w podstawówce a potem w gimnazjum . Na szczęście z czasem się przyzwyczaiłam - niski wzrost ma swoje dobre strony o których nie będę pisać bo każda z nas o tym wie .Odnośnie długości spódnic - według mnie i miniówki i długie pasują do nas , gorzej jest już z długością spódnic za kolano - strasznie skracją nogi . |
|
|
|
|
#2288 |
|
Nie depcze krokusów
|
A właśnie wg mnie nie skracają, bo zostawiają pole do wyobraźni. W miniówie od razu widać, jakiej długości są nogi, bo są całe odsłonięte (na szczęście odkryte, szczupłe nogi zawsze będą ponętne, niezależnie od długości!). Gdy widać kolano, rzuca się w oczy, jak mała jest to odległość od ziemi w porównaniu z innymi. Do pracy chodzę w spódnicach tuż za kolano (takie wymagania) i nie widzę, żeby skracały. Gdzieś tam czytałam, że mózg w tym momencie nie potrafi ocenić prawidłowych proporcji, bo nie ma się do czego odnieść (nie widać kolan) i nie przesyła osobie patrzącej od razu informacji typu "odpuść sobie, ta kobitka jest przyziemiona".
|
|
|
#2289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja koleżanka mająca 165cm trenowała karate przez kilka lat, zrezygnowała bo miała problemy z kolanami. Była w tym całkiem dobra i nie zaszkodziło to jej figurce a za to dziewczyna ma krzepe większą niż nie jeden chłopak Jedyne co ja trenowałam to taniec i pływanie, więc rzadnych rad nie udzielę na temat sportów walki. Trenując cokolwiek wzmacniasz ciało, więc wybór masz szeroki ![]() Spódniczka do kolan może maskować długość nóg, ale chyba rozkloszowana bo przy dopasowanej i tak by było widać zarys ud i kolan?
|
|
|
#2290 | ||
|
Konto usunięte
|
hest, spódnica taka jak moja, tylko inny kolor i odmienny styl całości.
guleczek, justi96, witamy w gronie maleństw. Cytat:
niestety nie znam się na sztukach walki , więc nie pomogę dokonać wyboru. Madaa, nie zawstydzaj mnie, taka ze mnie szara myszka, że nie umiem na swoje odbicie w lustrze patrzeć. od jakiegos czasu przymierzam się do wklejenia fotek i ciuchów na modzie, żeby wizażowe specjalistki zrobiły ze mną porządek, ale jakoś nie potrafię się zdecydować... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Może to głupie się wyda niektórym z Was, ale po ciąży zmienił mi się ksztalt nóg. Biodra zostały ciutkę szersze i jakoś te nogi lepiej wyglądają
![]() Byłam u rodziców i siadłam na śliwce . Spodnie trzeba było szybko zaprać to założyłam siostry spódniczkę, do połowy uda. Dobrze się w niej czułam, a maż stwierdził, że wygladam super, że powinnam tylko w takich kieckach chodzić . Ja uważałam, że mam niezbyt zgrabne nogi i brzydkie kolana. Jeżeli nosiłam spódnice to takie kończące się za kolanem, czytałam, że są odpowiednie dla niskich kobiet.Może to dzienne spacery z dzieckiem i basen tak znacznie poprawiły ich wygląd .Przedwczoraj miałam urodziny to bez wyrzutów sumienia w weekend udam się na spódnicowe szaleństwo |
|
|
|
|
#2292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie chodzę na obcasie na co dzień i wygląda to ok w płaskich sandałach.
Mój bratanek trenuje Kyokushin od 7 roku życia. Co jak co, ale maleństwo z niego ;]
|
|
|
#2294 |
|
BAN stały
|
ja nie lubie dlugosci kolanowej z innego wzgledu - jest niezdecydowana. te ciuchy takiej dlugosci zwykle takie bezplciowe mi sie wydaja. lubie albo bardzo krotkie albo bardzo dlugie spodnice/sukienki. mam pare takich srednich ale nie nosze bo zawsze sobie mowie "musze zaniesc skrocic" :P
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
a ja Wam powiem ze bylam za zakupach wczoraj i znalazlam w H&M super spodnie-na dziale dzieciecym oczywiscie
sztruksy,sa czarne i filotowe ale z takiego cienkiego materialu,na dole pomarszczone troszke i lekko rozszerzane ALE jak je przymierzylam to bylam w szoku! wiecie jak szczuplutko sie w nich wyglada! a jak seksownie,bo sa takie dopasowane i wcale nie trzeba skracac,jak ktos nosi lekki obcas! sa rozne od 145 - 172 jakos tak.. w kazdym razie polecam dziewczynki bo super sie w nich wyglada,moja kolezanka rowniez je przymierzyla i na prawde szczuplo! a z kupnem spodni to mam duzy problem, i dlatego kupilam 2 pary i fiolet i czarne
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie maleństwa, ale małe jest piękne
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Konto usunięte
|
a ja jadę na zakupy w niedzielę.
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj na zakupach. I upolowałam dwie bluzki w Tatuum r.34 oraz rybaczki w Mexxie r.32(34/36)Wreszcie udało mi się znaleźć spodenki z materiału,które nie wiszą smętnie na tyłku
Niestety teraz coraz więcej marek zmienia kroje i szyje coraz większe spodnie nie zmieniając numeracji... A maleństwa muszą obejść się smakiem
|
|
#2299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeden plus kupowania na dziecięcym - taniej. |
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
chociaż ja bym powiedziała: jeden z kilku
|
|
#2301 |
|
Nie depcze krokusów
|
Na dziecięcych ciuchy na mój wzrost są za krótkie, więc mogę się dowartościować, nosząc spodnie 164cm ;]
|
|
|
#2302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
witam. ja mam 154. waze za duzo bo 52... wazylam 47 ale niestety... jednak odchudzam sie od kilkunastu dni a i mam 21 lat. jesli o mnie chodzi to wzrostem sie zabardzo nie przejmuje i zawsze prawie chodze w butach plaskich. obcasy sa niewygodne i tylko czasem je zakladam. najgorzej jest oczywiscie kiedy musze kupic spodnie ale mam sklepy w ktorych bez problemu od kilku lat kupuje dzinsy - big star i troll. najwieksze zalamanie przezywalam kupujac wdzianko na mature... wtedy jeszcze wazylam te 47... masakra to byl koszmar (zakupy nie waga) wszystko bylo za duze. ostatecznie spodnie skrocilam a zakiet byl w miare ok.
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja nie mam niestety takiego idealnie dobranego, eleganckiego kompletu
Na szczęście w pracy mogę się luźno ubierać...
|
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak,wybralas sie po te spodnie? Ja od kiedy je kupilam to ich po prostu nie sciagam z siebie sa rewelacyjne
|
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Rozeznanie
|
u mnie z zakietami/garniturami tez problem. Zakiet kupiony z musu na mature dawno dawno temu czeka na lepsze czasy
- bo za duzy!!w pracy ubieram sie w typie swobodnej elegancji - unikam zakietow z braku pasujacych na mnie! w sklepach małe rozmiarowki szybko schodza, a ja nie mam czasu codziennie wyhaczac nowych dostaw itp. chociaz ostatnio mierzyłam jeden w reserved i sie zastanawiam!! dla małych polecam ciuchlandy lub internet ( na all w lecie mało kupujacych i cos na niski wzrost mozna znalezc) - czekam własnie na 2 pary eleganckich spodni - zrobie foty jak je otrzymam
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się Wam dziwię bo jakoś nigdy nie miałam problemów z zakupami na siebie. Spodnie sporadycznie skracam (ale jak mówię sporadycznie bo zwykle są ok), ale noszę rurki więc to nie problem. Bluzeczki kupuję w rozmiarze XS (32/34), żakieciki to samo - jest ich całe mnóstwo!
Aha i do miniówek noszę tylko płaskie buty, balerinki, klapki, bo nie wiem jak dla Was ale dla mnie miniówa + szpilki to zbyt wyzywający image. Natomist do spodniczek za kolano obcas jak najbardziej. Wzrost: 158cm, Waga: 43kg (+/- 2kg, to się wacha )
|
|
|
|
|
#2308 |
|
BAN stały
|
u mnie ciuchy to kwestia prefeencji - uwielbiam dopasowane gory i nie zakladam nic luznego i stad problem
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Konto usunięte
|
lalaith, nie dziw się kobieto!
ja- 156cm, 41kg, właśnie wczoraj byłam na zakupach- chciałam coś eleganckiego na zbliżający się wielkim krokami roczek mojego urwiska... oraz jakiś płaszczyk, trencz na jesień.zleciałam masę sklepów: zara, tally weil, stradivarius,promod, bershka, monnari, top secret, orsay, h&m, pull&bear, reserved, reporter, wszystkie sportowe innej maści, vero moda, carry, ... generalnie wszystkie sklepy w Plejadzie w Bytomiu i w Forum w Gliwicach.. i co? katastrofa! Myślałam , że się popłaczę! jedyne co kupiłam to pasek do spodni.. oczywiście dziurki trzeba sobie dorobić... ![]() jestem załamana, i nie wiem, jak to zrobić, ale bardzo chciałabym mieć dwa rozmiary większy tyłek i biust! Aha, w reporterze mierzyłam super szorty, rozmiar z metki XXS !!! i co? za luźne, odstają z tyłu w pasie!! to jest jedno wielkie oszustwo z tą rozmiarówką!! i zupełnie nie mam pojęcia co to ma an celu, takie zawyżanie rozmiarów!! ?? !! |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

[/quote]

ja maleństwo mierzące 151 cm wzrostu

od jakiegos czasu przymierzam się do wklejenia fotek i ciuchów na modzie, żeby wizażowe specjalistki zrobiły ze mną porządek, ale jakoś nie potrafię się zdecydować...
. Spodnie trzeba było szybko zaprać to założyłam siostry spódniczkę, do połowy uda. Dobrze się w niej czułam, a maż stwierdził, że wygladam super, że powinnam tylko w takich kieckach chodzić
. Ja uważałam, że mam niezbyt zgrabne nogi i brzydkie kolana. Jeżeli nosiłam spódnice to takie kończące się za kolanem, czytałam, że są odpowiednie dla niskich kobiet.
.

ja- 156cm, 41kg, właśnie wczoraj byłam na zakupach- chciałam coś eleganckiego na zbliżający się wielkim krokami roczek mojego urwiska... oraz jakiś płaszczyk, trencz na jesień.