![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przykra sytuacja z przyjaciółkami
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Rena - dokładnie tak.
Właśnie dostałam SMSa od X - "M, jak się masz? 🤗" ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- I teraz od Y - „kocham cię M!!!”, w naszym grupowym SMSie. Czy ja tracę resztki rozumu?
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Chyba one. Rany, co za tupet?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Bardzo przykra sytuacja, naprawdę współczuję, sam nie wiedziałbym jak się w tym odnalezc... :/ xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-08-16 o 11:17 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, że cię takie coś spotkało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Coś jak przyjaciółki Skylar Neese
![]() A te smsy brzmią dla mnie ironicznie. Edytowane przez farmaceutka88 Czas edycji: 2018-08-16 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Przykro mi, ze trafilas na takie osoby. Calkiem szczerze, odpuscilabym sobie dalsze przepychanki. Mam (wyrobiony stosunkowo niedawno, niestety) nawyk mowienia "pa" osobom, ktore maja na moje zycie, moj nastroj, moje poczucie wlasnej wartosci negatywny wplyw, szkoda mi zycia na toksyczne znajomosci, wole poswiecic swoj czas osobom, ktore sprawiaja, ze czuje sie bezpieczna i po prostu szczesliwa. Panna Y jest samolubnym toksycznym bluszczem, a panna X najwyrazniej nie ma swojego zdania, po co Ci takie "przyjaciolki"? Wydajesz sie byc rozsadna, pelna empatii osoba, zaslugujesz na podobne sobie towarzystwo.
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Odpisalas cos?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Nie. Zatkało mnie i jestem, jak na razie, zatkana.
kasztanka3 - bardzo dziękuję ![]() ![]() Po tych SMSach zaczęłam się zastanawiać czy faktycznie tutaj doszło do jakiegoś nieporozumienia, ale jest to mało prawdopodobne. Ale sytuacja jest na tyle dziwna że po prostu ciężko mi jest ogarnąć "na rozum" ![]()
![]() |
#75 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
BLACK&WHITE
|
Może coś knują i próbują wybadać grunt, jak się zachowasz. Szczerze była bym ostrożna, żeby jakiegoś świństwa ci nie wywinęły.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Pominiecie bliskiej osoby przy dosc waznym wydarzeniu to nie nieporozumienie. Nieporozumieniem bylaby sytuacja, gdzie X i Y zapraszaja Cie np. na lunch czy kawe w ciagu dnia, Ty odmawiasz tlumaczac to smiercia pieska, klopotami rodzinnymi, czy innym powodem wplywajacym znacznie na Twoje ogolne samopoczucie i to powoduje, ze przez szacunek do Ciebie i okolicznosci nie zapraszaja Cie na wieksze wyjscie planowane w bardzo bliskiej przyszlosci (rzedu kilku dni), bo zakladaja z gory, ze to w zlym tonie spytac "hej, wiemy, ze wlasnie umarl Ci pies, ale masz ochote wyjsc do klubu na impreze?", podczas gdy Ty np. chcialabys w tym wazniejszym wyjsciu uczestniczyc, bo cenisz sobie te osoby i chcesz byc przy nich w waznych chwilach. Ale nawet w takiej sytuacji nie wyobrazam sobie, zeby ktos, kogo nazywam przyjacielem nie poinformowal mnie o sytuacji i planach i nie dal mi mozliwosci podjecia decyzji, jakakolwiek by ona nie miala byc. Strasznie to chyba zamotalam ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wierzę, że dorośli ludzie tak się zachowują. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Inez
|
Bardzo współczuję. Miałam kiedyś podobną sytuację. No, może nie identyczną, ale też przyjaciółki mnie olały.
Na Twoim miejscu wyłożyłabym kawę na ławę. Spotkajcie się i powiedz im jak się czujesz. Zobaczysz, jak zareagują. Z tego co piszesz, Y to osoba z jakimiś problemami. Trudno mi oceniać, nie znam jej sytuacji. Być może jej depresja przyczynia się do tego, co się dzieje z waszą relacją. Nie wiem, może ona nie radzi sobie z tym, że wy żyjecie w szczęśliwych związkach, a ona wciąż sama? Skoro znacie się cztery lata to uważam, że warto porozmawiać, a nie od razu wszystko skreślać. Jakiś tam cień szansy jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ruda, współczuję, bo jesteś fajna. Zasługujesz na lepszych przyjaciół. Te SMSy wydają mi się podszyte ironią albo wstępem do jakiejś gry. Na pewno wiedzą, że Ty wiesz o imprezie i czekają na Twoją reakcję. Ale zamiast kawę na ławę to wolą wysłać SMSa "Kocham Cię". Sprawy imprezy nie wiem, czy bym roztrząsała. Dla mnie to jest baner z napisem "Koniec przyjaźni". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Cię, że jeszcze się z nimi nie skontaktowałaś. Ja bym się dobijała sekundę po zobaczeniu fotek z pytaniem WTF. Nie wytrzymałabym tyle tłumiąc w sobie to wszystko plus snując domysły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ruda, weź na razie odpuść i zagadaj do nich po powrocie z wyjazdu. Najgorsze emocje i szok (bo to jest szok jednak) miną i porazisz przyjaciółeczki siłą spokoju. Bardzo mi przykro, że akurat Ciebie to spotkało ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Ruda, pierwszy wątek i od razu jest w newsletterze Wizażu, w sekcji "gorąca dyskusja".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię, że dzwoniłabym z awanturą, tylko zwyczajnie z prostym pytaniem, czemu nie zostałam zaproszona na imprezę. One by odpowiedziały, albo podałyby jakimś cudem logiczny argument i sytuacja byłaby już rozwiązana, albo pogrążyłyby się bardziej i znowu sytuacja byłaby rozwiązana, bo już bym wiedziała co zrobić z taką przyjaźnią i sobie odpuściła. Nerwy nadal by trzęsły, ale wiedziałabym na czym stoję, a tak to takie niewiadomo co, domysłów 1000. Można się wykończyć. Tak czy siak ludzie są różni, relacje są różne i różne trzeba mieć podejście. Nie wiem jakie byłoby najlepsze w tym przypadku. Dlatego napisałam tylko, że ją podziwiam, bo ja bym się skręcała z niepewności i nerwów, nie umiałabym z tym poczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zielona Driada
|
Co za baby.
![]() Obstawiam, że zorientowały się, że już wiesz i badają grunt. Możliwe, że reszta znajomych, która była na urodzinach zmyła im trochę głowę, że zostałaś wykluczona. Współczuję.
![]() |
#89 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Przykra sytuacja. Bardzo niefajnie się zachowały. Zwyczajnie zlekceważyły Twoje zaproszenie i celowo nie zaprosiły Cię na te urodziny Z. Nie uwierzę, że coś się zawieruszyło itp.
Ta Y jeśli nie ma poważnych problemów z psychiką, to tak naprawdę nie traktowała Cię chyba jakoś poważnie. Nie przyszło jej do głowy, że możesz mieć jakiś problem? Że smutno Ci z powodu psa? Do tego poskarżyła się na Ciebie do X. A X też zamiast łagodzić, to dolała oliwy do ognia mówiąc Ci o tym w taki sposób, bo co miałaś niby z tym zrobić? Nie chcę oceniać jakości waszej relacji, bo łatwo się pomylić. Ale tak na pierwszy rzut oka, to wygląda mi to na taką pozorną przyjaźń -dużo szumu, spotkań, radości, "tęsknimy", "kochamy"... ale wszystko tylko wtedy, gdy jest fajnie, gdy niczego nie potrzebujesz (np. wsparcia), gdy jesteś w dobrym humorze i do dyspozycji. A jak cokolwiek się zadziało nie tak, to cisza, olanie Twoich urodzin, olanie Twojego zaproszenia i jakaś "kara" w postaci braku zaproszenia na imprezę, na której zawsze byłaś. Zapytałabym wprost dlaczego nie zostałaś zaproszona. A potem, jeśli nie chcesz urywać kontaktu, to mentalnie bym się zdystansowała i kontaktowałabym się ze świadomością, że to taka pozorna przyjaźń. Znajomym odpisywałabym, że nie przyszłam, bo nie zostałam zaproszona ;] ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Nie liczyłabym na jakieś rozwiązanie tej sytuacji. Najbardziej prawdopodobna wersja według mnie, to albo zaczną wciskać, że zaprosiły, ale zaproszenie wyparowało itp., albo że Y była taka zdołowana, że się nie odzywasz, że nie mogła znieść Twojej obecności itp. Ogólnie, że one nie są wcale takie złe, Ty też sobie jesteś winna, a ogólnie to przesadzasz, bo przecież nic się nie stało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.