|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
A śliniaki jakie małe bawełniane na zatrzaski mam. Takie a'la apaszki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To ja się powinnam do wrześniòwek dokleić, bo na 99 % urodzę we wrześniu ![]() ![]()
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Ale tu się ruch zrobił
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe koleżanki ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Rozeznanie
|
wózek mamy adbor marsel, fotelika na razie nie mamy, teściowie bądź szwagierka zadeklarowała sie kupić
Wierz mi – są dusze dla siebie stworzone. Niech je w przeciwną los potrąci stronę, One wbrew losom, w tym lub tamtym świecie, Znajdą, przyciągną i złączą się przecie. 9.05. 2014 ![]() 15.10.2016 ![]() 19.08.2017 ![]() 16.09.2018
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no teraz to raczej nie daliby rodzic tak dużego dziecka SN :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4806 | |
Rozeznanie
|
Macie już wszysyko wyprane i wyprasowane ? Mi brakuje kilka rzeczy jak kocyk ciepłe czapeczki, otulacz, i spiworek do spania i do tego kosmetyka . A do mnie jeszcze z jedna koszula ( już jedna kupilam a 2 mam takie stare po znajomych co rodziły k karmiły ale do porodu chcę mieć jakąś swoją... może ubiorę t shirt po tacie...
![]() .regularnie kupuje pampersy " jedynki" Co wy macie oprócz takich standardowych ciuszkow jak spodenk, spioszki skarpetki ? Co z akcesoriów? Chodzi mi nie o ubranka tylko właśnie o coś typu rożek, kocyk, itp. Może się czymś zainspiruję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
Ja mam już wszystko wyprane i poprasowane, poukładane w komodzie. Wiadomo ze chciałabym jeszcze coś dokupić np właśnie ciepła czapeczkę, kombinezo-śpiworek na zimę do wózka czy zestaw poduszka płaska i kocyk z wypełnieniem do wózka ale to już nie teraz, tylko na spokojnie później i na bieżąco będę prac. Szczególnie ze ponoć ma być ciepła jesień Jeśli chodzi o takie dodatkowe rzeczy to ja mam jeden rożek, dwa kocyki, dwa śpiworki do spania (ciepły i lzszejszy), pieluchy flanelowe, tetrowe, rożnego rodzaju kombinezoniki takie pluszowe jakby. Mam tez kokon do łóżeczka. Co do pampersow to mnie uczulały koleżanki żeby nie robić Jakiś super wielkich zapasów 1 bo szybko dzieciaki przechodzą na 2 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-08-18 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wózek mamy jakiś noname pożyczony od znajomej. Nie chciałam 2w1 tylko tanią gondolę, a później zaszaleje ze spacerówką ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
Mila 23 ja tez mam juz wszytko poprane poskladane w szafie. Oprocz ciuszków mam rożek, 4 kocyki 2 grube i 2 cienkie plus kocyk minky i plaska podusia, spiworek do spania, kombinezony pluszowe, polarowe i takie typowo zimowe, pieluchy tetrowe, taka większa mato kocyk do otulania i zawijania w poczwarke. Pampersy mam narazie 1 paczke roz 1 ale planuje kupic roz 1 jeszcze z dady i rossmana zeby porównać i sprawdzić czy nie uczulaja. Caly czas licze ze syn nie bedzie duzy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4810 |
Rozeznanie
|
Ja na początek mam 2 opakowania Pampersów jedynek i jedną z Dady zobaczymy na które u mnie córka pójdzie.
Co do rzeczy, ciuszki wszelkiego rodzaju, parę kombinezonow na zimę ale nie wiem czy nie zdąrzy z nich wyrosnąć. Rożek, dwa kocyki grubsze, komplet do wózka. Chodzi za mną ciągle kocyk bambusowy ale nie potrafię się zdecydować na konkretny może jak ktos coś będzie chciał kupić na prezent to podpowiem. Marzy mi się piękna ciepła jesień żebym mogła od razu na spacery wychodzić bo w domu zwarjuje a 10 min mamy do parku tylko, plus dookoła pełno łąk i pół. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wierz mi – są dusze dla siebie stworzone. Niech je w przeciwną los potrąci stronę, One wbrew losom, w tym lub tamtym świecie, Znajdą, przyciągną i złączą się przecie. 9.05. 2014 ![]() 15.10.2016 ![]() 19.08.2017 ![]() 16.09.2018
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
Co do prania to poczyniłam pierwszy krok i zakupiłam płyn do prania
![]()
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
Małymi kroczkami do celu
![]() |
#4814 |
Rozeznanie
|
Bardzo bardzo mmie .ten tekst uspokoił. Ja nie mam jeszcze płynu...
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
Ale miałam nadrabiania
![]() Witam nowe Mamusie ![]() Ja właśnie bycze się na tarasie w hotelu, mąż z treściami zabrali synka na spacer ![]() Ja miałam wizytę w czwartek i u Juniora wszystko ok, waży już ponad 1,5 kilo i wierci się strasznie ![]() Kolejne wizyty mam za tydzień w czwartek trzecie prenatalne a później 12 września u mojej lekarki, można dopisać ![]() Ja decyzję co do prenatalnych pozostawilam mojej lekarce, bo ufam jej w 100%. Mimo że ona ma dobry sprzęt i jest super lekarzem to mimo to zleciła mi iść na prenatalne do specjalisty od prenatalnych no więc idę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mam nic poprane, planuje dopiero na wrzesień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Co do ubranek to nie mam jeszcze nic gotowe, wstępnie przejrzałam co mam po Straszaku i po innych dzieciach z rodziny i przygotowałam do prania. Dopiero w poniedziałek przyjdzie nam szafa do pokoju Starszaka, jak ją złożymy to przyniosę do niej jego rzeczy, zrobię miejsce w komodzie i wtedy się zabiorę za pranie. Ja piore wszystko, nowe ciuszki szczególnie, bo te co mam używane to są wyprane, tylko trzeba je odświeżyć a nowe nie wiadomo gdzie się dotychczas walalo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
A propo śliniaków tak sobie na alliexpress grzebię (torby to wózka mi sie podobają) i znalazłam coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/32812...ddresstype=600
ładne, ale czy dla takiego maluszka się nadaje ![]() Ja narazie nie piorę. Mąż będzie miał 2 tygodnie urlopu i będę go zmuszać do różnych zmian w mieszkaniu ![]()
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam kocyk bawelniany z Ikei(jaki on miekki), pluszowy z pepco z kapturkiem, zestaw podusia i kocyk minky. Mam 2 kombinezony misie-mis i bambi. Kupilam na swieta sukienke mikolajke z czapeczka, jedna zwykla spodniczke i sweterek, dzinsy i bluze. To tylko na jakies okazje. Beda Andrzejki dziadka, moje urodziny, mikolajki, swieta i sylwek a potem caly marzec urodzin dziadkow-sztuk 4. Z pieluch mam nr 1 pampersy i lidlowe. Nr 2 mam bambiboo i dokupie pampersy. Te bambusowe chcialabym uzywac docelowo.. a potem przejsc na wielorazowki. Kupilam tez przytulanke kroliczka takiego plaskiego, pozytywke ktora juz puszczam od 3 miesiecy, lalke metoo i grzechotke oraz takie zabawne skarpetki z alie z grzechotkami ![]() Musze doprac ubranka, ktore teraz kupilam i posciel do lozeczka. W przyszlym tygodniu planuje zaczac urzadzanie pokoiku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Rozeznanie
|
witam nowe mamusie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosz Ty chyba będziesz zawsze prowadzić nasz wątek bo dopisujesz wszystko z prędkością światła ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4825 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zapinania smoczka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest trochę przy tym roboty, niby nie duzo, ale ja lubie miec od razu ogarniete i jak nie dopisze czegos, to chodzi mi to po glowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mogłam z telefonu ale wtedy robiły mi się jakieś dziwne spacje między linijkami i musiałam to potem wszystko na komputerze poprawiać ...... Bosz ale dziś jestem bez życia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nie mogę mieć aplikacji bo Nie ma na ios, a ten tapatalk to tez sredniawa bo nie mogę od jakiegoś czasu zdjęcia wrzucić ;/ Ja to samo obudziłam się o 9 jak TZ szedł z psem i od tej pory nie zrobiłam nic oprócz spaceru popołudniowego z psem...: a czuje się jakbym tonę węgla przerzuciła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.