|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Folinko super ze sie odezwalas! I ciesze sie, zs u Ciebie wszystko ok. Twoja rodzina tak dobrze współpracuje ze sobą- można tylko pozazdrościć. A jak relacje z mamą? Dodaje swoje 3grosze do twoich metod wychowawczych czy juz nie?
Asiaczek zdrowia dla Matiego! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok u Was! Jeju mam taką ochote na karmi... a nawet nie mam w domu ![]() Co do jazdy samochodem, to uczę sie jezdzic z Kropkiem samej. Mam zamowione lusterko do samochodu, zeby obserwowac Młodego, poki co to jezdze na krotsze trasy. Byłam z nim sama na usg bioderek, a wczoraj mielismy wyprawe na poczte i do tesciowej. Musimy sie siebie uczyć... Blanka ja też nie lubie jeździć z tyłu... ale jadąc w dwojke nie zostawie go tam samego... jeszcze nie. Może za kilka tygodni przelamie sie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3452 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Dzień ciężki, mała sama nie wiedziała czego chce - Ryki prawie od rana.. Później problem ze zrobieniem kupy i w końcu padła a ja razem z nią.. Miałam ja zabrać na spacer ale już nie mam siły dzisiaj więc ja przed chwilą wykapalam i mam nadzieję że pójdzie dalej spać... Co do jazdy autem to mała różnie - czasami jedzie i jest super a nie raz są takie krzyki że głowa mała... Ja jak jezdze z nią sama to woze ja z przodu bo mam isofix.. Wyłączona poduszka powietrzna a przynajmniej widzę ja cały czas ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez z tylu nie cierpię, jest mi niedobrze itp. Ale jak u Was mała spokojna to może tylko lusterko rozwiązałoby problem i mogłabyś z przodu siedzieć? U nas nie ma szans, narazie wyjazdy zmniejszamy do minimum, ale mam nadzieje ze to się zmieni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
No u nas maluszek nie lubi leżeć na płasko chyba. W foteliku i w chuście to magia. Usypia w sekundę. W gondoli nigdy sie nie uspakaja. Dzis był płacz wiec wzięliśmy go do gondoli... i musieliśmy wracać z dzieckiem na rękach bo był taki krzyk w gondoli.
U nas rano było całkiem znośnie. Popołudnie zmieniło sie w płacz i marudzenie. Tesciowie nareszcie odjechali. 1,5 miesiąca z tesciowa to było zdecydowanie za duzo dla mnie. Na szczescie juz mamy własna swobodę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3455 |
Wtajemniczenie
|
Ja moze za jakis czas ptzelsmie sie do jazdy z przodu, bo tez z tyłu nie lubie jeździć :/
Próbowałam nakarmić Małą z medeli ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My to przynajmniej na lusterku narazie zaoszczędzimy haha bo póki co musimy jazdy chyba zredukować. Zresztacna gondoli tez mogliśmy zaoszczędzić póki co, choć teraz akurat śpi w wózku- wyjątek. Ale myśle ze to wszystko się poprawi. Przed nami noc w nowym miejscu- trochę mam obawy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w jakich pozycjach sie Wam najwygodniej karmi???
U nas na rozkładanym fotelu w salonie jest idealnie... ale w lozku 🙄 cos mam wstręt bo nie wygodnie... na leżąco na boku średnio nam idzie... na siedząco z poduszka tez nie bardzo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie istna joga i ja i mały. W dzień najlepiej na kanapie w salonie. Natomiast w nocy na siedząco na łóżku-średnio wygodnie, a nad ranem biorę go do siebie i na leżąco na boku brzuch do brzucha- i ja tak zasypiam. Najpierw nie umiałam tak a teraz to wybawienie dla mnie, bo się wysypiam. Aha, nie używam żadnych poduch, rogali itp, trzymam małego na rękach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3461 |
Wtajemniczenie
|
U nas też mały lubi jeździć autem
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3463 |
Wtajemniczenie
|
Teściowa dzisiaj do mnie dzwoniła ale nie odebrałam.. Napisała sms czy przyjde na obiad więc z przyjemnością odpisałam że nie
![]() Może jej coś zawita w tym pustym łbie że nie będzie miała kontaktu z wnuczka jak taka będzie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O nie!! Tak zazdroszczę!! Jak Wy to robicie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda jak pojechalismy tak się obudziła jak wróciliśmy po 20.00... Myślałam że cycki mi eksploduja. Ściągnelam 300ml. Masakra.. Bedzie na jutro na wyjazd ![]() Trochę było płaczu, bo kupka znów nie chciała iść.. Ona chyba za dużo je i jelita nie dają rady na bieżąco się oczyszczać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak długo musiałyście znosić tą nadmierną tkliwość, nawał, itd.? Mi to się wydaje, że nawał mam ciągle od 3ciej doby, ale to po prostu robi się, gdy dziecko zbyt rzadko ssie?
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nawał to masz gdy cię mleko zalewa. A twarde piersi, pełne to normalne, bo jeszcze mała sobie nie wyrobiła odpowiedniej ilości, zapotrzebowania. Młoda śpi, a ja nie mogę zasnąć... Chyba sobie serial włączę... W ogóle to mamy problem z kikutem nadal trzyma ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-19 o 03:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od 3 dni mleko ze mnie kapie, gdy mam pełne albo gdy karmię, to z drugiej leci. Najlepsza była wczorajsza noc, gdy to nie Aniela, ale kapiące mleko mnie obudziło.. ![]() Mam mega bolesny punkt w lewej piersi mimo karmienia Małej (karmię w pozycjach krzyżowej i spod pachy, tylko te) i odciągnięcia laktatorem. Obawiam się, że zaraz może to być coś poważniejszego.. ![]()
![]() |
![]() |
#3469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki egzemplarz, już w samym foteliku powoli zasypia, a jak ruszamy to od razu. Bałam się, że na jedzenie nie dobudzę, ale jak się zatrzymaliśmy na stacji to dał znać, że jest głodny ![]() Blanka kciuki za kikut, a dokładnie go odginasz do przemywania? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź pod ciepły prysznic, i pod prysznicem rozmasuj ten punkt. To taka twarda grudka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() M. Jechal po czopki do małej. Jak kupa nie pójdzie tak nie pójdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3471 |
Wtajemniczenie
|
Udało mi się odciągnąc laktatorem ten guzek, ale to miejsce dalej jest baaardzo tkliwe i bez dotyku. Myślę nad wzięciem Ibum'u..
![]() Nasza Niunia też chyba polubi samochód, bo jak wracaliśmy jadąc troszkę ponad godzinkę ze szpitala we wtorek, to przespała całą drogę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Męczy się, próbuje robić? Nasz też nie robił kupy, od przedwczoraj.. nie widzę, żeby coś go bolało.. Ale dziś mamy chrzciny, a tu pierwszy raz taki stop przy kupie.. boję się, że jak go zacznie boleć to będzie nie wesoło :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3476 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Norka ja mam podobnie jak niectak samo z piersiami. Tylko ze u mnie jest juz tak 8tygodni ![]() Jeżeli masz twarde miejsce to tak jak Blanka wspomniala- cieply prysznic. Teoretycznie nie powinno sid masowac, ale ja tam zawsze troszke pofaluje placami po danym miejscu. Zaopatrz sie też w kapuste- po niej Kropek latwiej ściąga z problematycznych miejsc. Pozycje które stosujesz są właśnie super na takie problemy... Elaa trzymam kciuki za chrzest i zeby Młody jednak dał rade wyproznic się... pewnie wszelkie masaze juz probowalas? Pisalam Wam, ze ostatnio pierwszy raz tz karmil z butelki Kropka? Kropek był taki zdziwiony, ze ssal a nie polykal, co zakonczylo sie zakrztuszeniem... jak juz poradzili sobie, to Kropek miał mine "wtf" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że u niej nigdy takiej przerwy nie było nigdy i dzisiaj podczas snu cała noc już jeczala, prężyła się... A rano już widać, że ja męczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Elaaa żeby Ci mały nie zrobił mega kupy na świąteczne ubranko.
Może czopek by szybko zadziałał albo te rurki Windii? U nas ciężka noc, spałam z Mateuszem na rękach a Igę ogarniał mąż, ja tylko ją karmiłam dwa razy. Rano dałam po raz pierwszy moje mleko w butelce. Ładnie wypiła 60ml, bez płaczu, odrywania się, łapania powietrza. Aż mi się przykro zrobiło, że po piersi ma wzdęcia a po butelce słodko zasnęła Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pochwal się jak Tobie poszło ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-08-19 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.