|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
ze synkiem to by sobie jeszcze poradził, ale przy còrze obawiam się, że miałby problem, tym bardziej, że ona modnisia
|
|
#4862 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W razie gdyby mi się utrzymał wstręt do rozmrażanego, to są dobrej jakości gotowce z firmy Międzychód, takie w słoiczkach. Cytat:
Zasadniczo plan mam taki: do końca sierpnia zrobić pranie + prasowanie wszystkich rzeczy dziecięcych na początku września spakować torbę do szpitala we wrześniu ugotować trochę zapasów do zamrażalnika (chilli con carne, curry, placki z cukinii, sos do spaghetti, jakieś kotlety) Trzymajcie mnie za słowo
|
||
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz jej założył spódniczke i sukienkę, bo tak chciała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w końcu wychylić się z domu czasem trzeba
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc przeorganizuje Młodej szafe na zestawy
|
|
|
#4867 |
|
Jedi
|
Ja nic nie mroze i zapasów nie robię. Jedynie jakieś większe zakupy typu makarony, kasze, pomidory w puszkach. Mój będzie gotować
![]() A jak nie da rasy i będzie zbyt zmęczony to będziemy jechać jakiś czas na gotowcach, nie umrzemy przez kilka tygodni ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam dziewczyny ze zaczynam się czas ostatnio coraz gorzej. Jakoś tak mi się wydaje ze nie dotrwam do terminu , ale pewnie przesadzam. Coraz częściej mnie gdzieś tam podbrzusze cmi jak na okres, w Bożenie to mnie czasem tak kłuje jakby mi jakiś prąd przeszedł.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Mój będzie maksymalnie tydzień z nami, I o ile jedzenie jakoś ogarniemy, tak sen z powiek spędza mi problem zaprowadzania Młodej do szkoły z takim małym brzdącem
|
|
#4870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę już koniec! ponarzekała... ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie szczerze to nie chciałoby się w te upały stać przy garach i pakować w słoiki. Przecież zawsze coś się wstawi na ten obiad. TZ coś ugotuje, skoczy na zakupy, zamówić tez coś można w te bardziej kryzysowe dni. Tez jestem ociazala strasznie. Meczy mnie ubranie butów czasem jak zaczynam coś żywiołowo opowiadać to aż mnie zatyka z braku tchu hehehehe, znajomi mówią ze z tygodnia na tydzień coraz większy brzuszek mi się robi, wypycha go do przodu. Hanka tez się coraz boleśniej rusza, czasem aż zapiszcze przy jej ruchu bo mnie boli. Mocno pupę wypycha tez Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Co zamówiłyście w aptece?
|
|
#4873 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
wita się październikówka 2017 szukałam starego wątku żeby powspominać i wpadłam na Wasz. Życzę Wam szczęśliwych i szybkich porodów i dużo zdrówka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4874 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mroze. Po prostu gotuje wiecej na obiad(jak gotuje). Ale to takie pare awaryjnych rzeczy na pare dni. Moj TZ i tak zawsze gotuje na zapas. Wlasnie czekam az sie troche ochlodzi i zrobimy chili con carne na obiad mi cos nie wchodza dania gotowe.. mysle, ze gotowanie nie jest najgorsze, tylko robienie zakupow i planowanie. To mi idzie najgorzej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam: szczotkę do włosów z canpolu, woreczki na pampersy, jałowe gaziki, octanisept mały, pedicetamol, dicoflor, maltan, osłonki na piersi rozm S canpol, wit D juvit, pojemnik na smoczek. To mam w koszyku gemini Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akcesoria do włosòw/paznokci, podkłady, witaminy i całe mnòstwo innych rzeczy
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też coraz gorzej. Trochę posiedzę, to przy wstawaniu już boli i ciężko się wyprostować od razu, więc wszystko powoli już robię. Ja zamówiłam Tantum Rosa, Octenisept, Maltan, witaminę D3, sól fizjologiczną, Alantan Plus, spirytus, szare mydło i smoczki
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej jak dasz leginsy/rajstopy i 3 sukienki do wyboru to jest ok. Myślę, że ona bardziej ogarnie to ubieranie niż on ![]() Cytat:
Podkłady, podpaski, probiotyk, witaminę D, szczotkę, chusteczki, sól fizjologiczną, gaziki. Cytat:
Ja też od września tak będę robić, po prostu więcej zrobię na obiad i zamroże. Na jakieś awaryjne dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Podkłady higieniczne 60x90, wkładki laktacyjne, podkłady bella mama, majtki siatkowe, maltan, frida, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, oilatum, zestaw do paznokci. Zamówię jeszcze tantum rosa w saszetkach, alantan, octenisept, dvitum, pedicetamol
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
A wy tez macie takie ostre przeszywające klucia w bozenach ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
A co do samopoczucia, to jest fatalnie - chodzę ledwo co, a jak już to jak kaczka tempem żòłwim i potem muszę mieć chwilę odpoczynku.
Do tego krocze i brzuch mnie pobolewają już praktycznie cały czas, tym bardziej, że moja còrka nadaktywna (lekarz sam stwierdził, że baaardzo ruchliwa) i jestem od środka cała skopana. Do tego kiepskie nocki z kilkunastoma pobudkami na wc. W dzień nic lepiej, bo ledwo co wypiję to już biegnę... Ubieranie się to dramat, sandały to mi synek zapina No i chyba tyle, ta ciąża planowo ostatnia, ale nieźle mi dała w kość, teraz tylko mam nadzieję, że wytrzymam w dwupaku te 4 tygodnie, a potem to już niech się dzieje ![]() Chociaż jak pomyślę o miesiącach nieprzespanych nocek z małym ssakiem...
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki! Octanisept, tantum rosa w buteleczkach, wit D, linomag zielony, frida, kompresy, sol fizjologiczna, woda worska, termometr do kapieli, szczotka do mycia butelek, grzebien, nakladki na sutki, sloiczki do przechowywania pokarmu, zapas water wipes, gruszka, lanolina na sutki, alantan w razie W. Podklady Canpol, majtki i podpaski kupilam w rossku, bo co chwile byla promka i kupilam taniej niz w gemini, ale trwalo to pare tygodni zanim skompletowalam zapas. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, już mniej więcej wiem.
Dopytam jakie gaziki brałyście? U mnie właśnie ten problem, że poza mną nie bardzo jest komu. Moi rodzice pracują, teście mieszkają 15 km i nie są zmotoryzowani. Po cichu liczę, że poznam jakąś mamę, która mieszka niedaleko. Wpadłam też na pomysł, że najwyżej rozejrzę się za jakąś rozsądną 8 klasistką z osiedla
|
|
#4887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w ogóle co do zapasów jedzenia to ja nie robie. mój Tż lubi w restauracjach sie stołować wiec sobie poradzi a i mi coś dowiezie jak będzie trzeba. ale może nie bedzie tak zle i po tygodniu czy dwóch od porodu sama ogarnę obiad itp. mam taką nadzieję ![]() a ruchy teraz jak juz dziecko takie duże faktycznie czasami bolą, az podskocze czasem jak mi tak nóżke w żebro wbija. ale i tak to lubie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam jałowe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

ze synkiem to by sobie jeszcze poradził, ale przy còrze obawiam się, że miałby problem, tym bardziej, że ona modnisia 
dziecka też nie powinno się trzymać w super sterylnych warunkach. Jak to powiedział ordynator na warsztatach w szpitalu "zdrowe dziecko to brudne dziecko" 
Raz jej założył spódniczke i sukienkę, bo tak chciała 

wita się październikówka 2017 

dzieki!