|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Alleluja
![]() ![]() Stoję w mega długiej kolejce żeby go oddać :/ Mężu z małą w domu śpi grzecznie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytałam już o kupki, ale żadna nic nie odpowiedziała, więc ponowię pytanie.
Czy u Was kupki są zawsze z tym jakby twarożkiem, takie jak jajecznica czy bywają też wodniste?? U nas noc koszmar z powodu obojga dzieci, więc już nic nie będę pisać na ten temat żeby nie smęcić Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3514 |
Zadomowienie
|
U mnie zazwyczaj też jajecznica raz była za to gęstsza, ale to po mm.
U Nas noc słaba maly problem z brzuszkiem miał i płakał z godzinę już i ja zaczęłam z nim i tż mnie zastąpił w noszeniu. Chodź jak spytał czy daje rade to już całkiem mi emocje puściły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3515 |
Wtajemniczenie
|
Norciu nie przejmuj sie tym, że mezus ogarnia sprawy w domu. Kiedy Ty masz to robic ? Po to jestescie razem
![]() Cami gratuluje udanej proby pobrania moczu ! Jestes w innym labku, żeby skontrolowac wyniki tych bakteri ? Asiaczku u mnie poki co kupki zawsze jak jajecznica. Dzisiaj mój Szogun kończy miesiąc ![]() ![]() Teraz sie karmimy i uwaga - znowu na prawej piersi bez nakladki ! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
U nas też najczęściej z grudkami, rzadko całkiem wodnista ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3517 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3518 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po karmieniu obłożę piersi kapustą, ale jeśli mam być szczera, to nie przynosi mi to jakiejś łał ulgi czy to trzeba systematycznie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3520 |
Zadomowienie
|
Ela super ze już po chrzcie i ze dobrze poszło. Wrzuć jakieś zdjęcia na fb. Mówisz ze stres? I to przy Waszym idealnym dziecku? Ja właśnie dlatego trochę odkładam ta imprezę, bo nasz mały totalnie nieprzewidywalny i potrafi jesc co 20 min. A chciałabym żeby w miarę bezstresowo, fajnie, rodzinnie było. Norka pewnie ze idź pod prysznic, wiem ze twoja mała jeszcze malutka ale ja mojego czasem i niespokojnego na kilka min zostawiam. Dziś np pranie na raty wieszałam- chwile na macie, chwile w leżaczku itp. No ale u mnie mało snu i dużo na kolanach mały spędza to bym nic a nic nie zrobiła. Dziewczyny zaczynam zgłębiać temat chusty- daje sobie tydzień na obczajenie tematu o ewentualne przyzwyczajenie małego do wózka. Jeśli nie polubi to kupuje i pewnie najlepiej jakiegoś doradcy poszukać. Za to jazdę autem chyba musimy na jakiś czas zaprzestać bo to naprawdę męka. Nic nie działa. Tak ze ograniczymy się chyba do naprawdę koniecznych wyjazdów. A ze zmiany na lepsze u mojego malucha widze każdego dnia to moze i to się poprawi. Ma ktoś jeszcze takie antyfotelikowe dziecko?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3521 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę prysznic zawsze jak mała śpi
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Melduję, że wczorajsza droga też spoko ![]() ![]() Teraz jedziemy na szczepienie, bierzemy 6w1 i rota, mam nadzieję, że nie będzie po tym żadnych niespodzianek.. trzymacie kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie odkryłam ze mala jak ma atak kolki to pomaga jej owiniecie rozkiem i położenie na brzuszku ciepłego termoforku z pestek wiśni ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj płacimy równo 500zl, ale później są dawki przypominające Jeszcze czekamy do pani dr, ale jesteśmy już po ważeniu i mały ma 5,5kg ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3526 |
Wtajemniczenie
|
Dowiedziałam się właśnie od położnej o mydle z tłuszczu norki..
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Ładna waga ![]() Serio? ![]() My zaczynamy przygodę z chustą. W sobotę uczyliśmy się wiązać a dziś rano zamotaĺam małego by wyjść na spacer ( stwierdziłam ze będę tak znosić i wnosić małego z 3p ). Przytulił się i przysnął wiec dopiero w połowie spaceru przełożyłam go do wózka. Niestety jak chciałam go zamotać by wnieść na górę to już był niezadowolony i była rozpacz bo był głodny ;( także nie udało nam się. Idea chusty jest super ale mam obawę o główkę czy na pewno jest stabilnie. Staram się dociagać chustę jak mogę ale chyba będę spokojniejsza jak juz będzie trzymał ją stabilne ![]() Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-08-20 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka masz chustę? I w jaki sposób motasz? Sama się uczyłaś czy z doradca? Bo ja poważnie o tym myśle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3530 |
Raczkowanie
|
Dawno się nie odzywałam. Jak chciałam odpisać to mała się budziła
![]() ![]() Dziękuję za informacje o chustach (próbowałam motać ale chyba za sztywna jeszcze była, trochę ją zmiękczyłam i znowu próbuję) i o przystawianiu do piersi. Ja chyba będę odciągać i karmić małą z butli, bo już rady sobie nie daję. Prawie miesiąc walczyłam z naprawą brodawki. Jak się udało to po dwóch dniach znowu mi ją zepsuła. Już myślałam, że da się ją wykarmić ze zdrowej piersi + odciągnięte mleko z chorej (wyleczyć ją i rozbudzić w niej laktację) - to druga "zachorowała". Kapturków nie chce chwytać a jak już złapie to i tak przez nie potrafi mi brodawkę zranić ![]() Jak już wyleczę brodawki to spróbuję ją przystawiać jak się z butli najpierw naje, żeby chociaż na wieczór jej pierś dawać bo ciągle jej szuka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3531 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a tak w ogóle to wczoraj zwarzylo, zepsuło mi się mleko odciagniete w butelce. Nie pomyślałam i nie włożyłam do torby termicznej. Więc uważajcie bo ja musiałam 150ml wylać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten gagatek kończy jutro 7tyg ![]() My nadal w przychodni :/ nie ma pneumokoków na NFZ i musielibyśmy przekładać całe szczepienie stąd zdecydowałam się na płatną i robimy słynną 13, ale przynajmniej powinno się dzisiaj wszystko udać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3534 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, my zestresowani byliśmy mocno, ale synek na szczęście tylko nastraszył, potem jak anioł (oprócz kupy weekendu ![]() ![]() Wrzucę coś na fb jak zrzucimy foty z aparatu ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było w torbie.. A my w górach na powietrzu byliśmy 30 stopni było najmniej wczoraj... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3537 |
Wtajemniczenie
|
Zgrusiu mam nadzieje, ze uda Ci sie wyleczyć brodawki ! To ma pewno koszmar z takim bólem karmić dziecko
![]() ![]() Norciu dziękuję, i Tobie tez cierpliwosci i wytrwałości życzę ! Ovejita, super że zaczynavie chustowanie. Na pewno z czasem bedzie lepiej, nabierzesz wprawy ! Blanka te mleko to z lodówki ? W samochodzoe jakos ? Ja mam czesto taką schize ze mleko zaraz bedzie niedobre slbo cos :/ zawsze wacham przed podaniem. A no i Elu ! Super że chrzciny sie udały ! ![]() My juz po wizycie - bioderka ok ! Kazala tylko główkę przekrwcac, bo Mała ma nawyk z życia płodowego do leżenia na jednej stronie. Dobrze, że w miare szła kolejka, bo przed nami bylo 10 osob ! Wszyscy mieli ma jedna godzinę :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3539 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh- pod warunkiem ze maluszek umie spać w wózku i w ogóle śpi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.