![]() |
#3751 |
BAN stały
|
Dot.: Wartościowe książki dla dzieci
Z chomika
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85351666]Z tego, co widziałam, to jest nowy Pucio i Rok na targu
![]() Inny temat - audiobooki dla dzieci. Skąd je bierzecie? Macie abonament na tym Storytel? Ja na razie puszczam z youtube, ale chciałabym czegoś z większą ofertą poszukać. Fizyczne płyty odpadają, bo nie mam odtwarzacza w komputerze.[/QUOTE] My kupujemy głównie na płytach, dziewczyny słuchają w aucie i w domu. Zawsze do płyty dołączona jest ksiazka i dziecko moze śledzić opowiadanie. Kilka mamy w formie mp3 z empiku wgranych do telefonu, ale moim dziewczynom ta opcja nie odpowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie mi przypomnieć, jakie jeszcze książki poza "Bekami, smarkami, pierdami" mogą spodobać się pięciolatkowi żywo zainteresowanemu obrzydliwościami? Ta pozycja nie jest nigdzie dostępna
![]()
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3755 |
Konto usunięte
|
Mała książka o kupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie!
![]()
#3759 |
Zakorzenienie
|
Jako że u nas Nela jest ogromnym hitem, zamówiłam Mapy Mizielińskich.
#3760 |
Zakorzenienie
|
Mamy niebieskie i pomarańczowe, to książka na lata
![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2018-08-19 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Konto usunięte
|
Starsza teraz zakochana w detektywie Pozytywce i Zosi z ulicy Kociej, czyta obie jednocześnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
Moja w Karolci, Pippi
![]() Będąc na wakacjach u babci, moja córka znalazła w biblioteczce "Pana Kleksa" - wydanie z 1961 roku, z dedykacją ze szkoły, piękne. Czytają teraz, bardzo jej się podoba ![]() Mam prośbę, Potrzebuję kupić jakąś fajną i bardzo ładnie wydaną książkę kucharską na prezent. W internecie jest tego tyle, że zwariować można ;-) Czy możecie coś polecić? Chciałam jeszcze zrobić taki spersonalizowany "przepiśnik" i dodać do tej książki. Jak myślicie, czy taki prezent dla osoby, która ma fioła na punkcie książek kucharskich będzie fajny? Bo, szczerze mówiąc, nie wiem co jeszcze można kupić dla osoby, która lubi gotować i ma wszystko ;-) Będę wdzięczna za podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Konto usunięte
|
Fioła na punkcie książek czy gotowania?
Bo jeśli książek tylko - to może mieć wiele, będzie trudno nie powtórzyć. Raczej kupiłabym jakiś fajny gadżet do kuchni + przepiśnik spersonalizowany jak najbardziej ![]() Jakieś fajne stemple do ciastek albo minutnik matrioszka ![]() http://www.mr-gadzet.pl/minutnik-matrioszka.htm ![]() Jakaś bajerancka forma silikonowa do ciast |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
Szajajaba, dzięki za podpowiedź, matrioszka bardzo fajna
![]() Ma fioła na punkcie książek i gotowania ![]() Dowiadywałam się, i w tym roku żadnej jeszcze nie kupiła, znaczy, nie ma żadnej, która była wydana w tym roku. Ona raczej woli przyrządzać mięsa niż piec ciasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://www.empik.com/qmam-kasze-do-...1680,ksiazka-p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
Ooooo, fajne, dziękuje za podpowiedź
![]() A coś o mięsnej kuchni znasz może? ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Konto usunięte
|
Chyba z tym ciężko będzie, bo teraz jest moda na wege
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Zakorzenienie
|
No tak ;-)
Dzięki, coś jeszcze poszukam. Czy ktoś może miał w rękach "POLSKIE MIASTA W BAŚNI I LEGENDZIE - O krakowskich psach i kleparskich kotach" Barbara Tylicka? Przeglądam listę lektur szkolnych dla klas 1- 3 i tak sie zastanawiam, co warto kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Zastanawiam się jeszcze nad: Drzewo do samego nieba i Kapelusz Pani Wrony. Znacie to? |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Detektyw Pozytywka (właśnie czyta) Zaczarowana zagroda (polecam, kosztuje grosze, a pięknie wydała współcześnie Nasza Księgarnia! bardzo się córce podobała) Czarna owieczka (jak wyżej, też polecam, bardzo się córce podobała) Sposób na Elfa (czeka w kolejce do przeczytania) Kapelusz pani Wrony Na pewno polecam kupno "Niesamowitych przygód 10 skarpetek...", co prawda my w pracy będziemy na lekcji dzieciom wybrane czytać, ale prywatnie córki lubią ogromnie. Pięciopsiaczki też - świetne są i dzieci lubią. Natomiast lista lektur do serii "Nowi Tropiciele" kształtuje się tak: Lista lektur w klasie 1 1. Jacob i Wilhelm Grimm, (oprac.) Bogusław Michalec, Jaś i Małgosia 2. Maria Kownacka, Plastusiowy pamiętnik 3. Jan Brzechwa, Sójka 4. Jacob i Wilhelm Grimm, Muzykanci z Bremy 5. Hans Christian Andersen, Nowe szaty cesarza 6. Jan Brzechwa, Leń 7. Jan Brzechwa, Żaba 8. Waldemar Cichoń, Cukierku, ty łobuzie! 9. Charles Perrault, Śpiąca królewna 10. Tove Jansson, Opowiadania z Doliny Muminków 11. Wanda Chotomska, Legenda o Smoku ze Smoczej Jamy 12. Jan Brzechwa, Przyjście lata W klasie 1 z reguły lektury czytane są przez nauczyciela w czasie lekcji - chociaż na koniec roku często zadają jakąś do samodzielnego czytania. Lista lektur w klasie 2 Część 1. Hans Christian Andersen, Brzydkie kaczątko Barbara Kosmowska, Dziewczynka z parku (nie ogarniam, to jest o śmierci rodzica i zdecydowanie uważam, że rodzice powinni ten temat sami, w odpowiednim czasie z dzieckiem ogarnąć) Część 2. Grzegorz Kasdepke, Detektyw Pozytywka Astrid Lindgren, Dzieci z Bullerbyn Część 3. Alina i Czesław Centkiewiczowie, Zaczarowana zagroda Justyna Bednarek, Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czterech prawych i sześciu lewych) Część 4. Hans Christian Andresen, Calineczka Danuta Parlach, Kapelusz Pani Wrony Część 5 Maria Terlikowska, Drzewo do samego nieba Łukasz Wierzbicki, Afryka Kazika Lista lektur w klasie 3 Część 1. Joanna Papuzińska, Asiunia (jak wyżej, wojna i śmierć...) Część 2. Maria Krüger, Karolcia Hans Christian Andersen, Dziewczynka z zapałkami Część 3. Barbara Tylicka, O krakowskich psach i kleparskich kotach. Polskie miasta w baśniach i legendach Hans Christian Andersen, Królowa śniegu Część 4. Agnieszka Frączek, Rany Julek! O tym, jak Julian Tuwim został poetą Hugh Lofting, Doktor Dolittle i jego zwierzęta Część 5 Julian Tuwim, Wiersze dla dzieci Roman Pisarski, O psie, który jeździł koleją |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
Szajajba, bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() To u nas w 1 klasie były: Detektyw Pozytywka - fajna, ale bez zachwytu Bon czy ton - uśmiałyśmy się Piaskowy wilk - świetny polecam, chyba właśnie kupię drugą część ![]() Tak, skarpetki są świetne, przeczytałyśmy wszystkie części, mieli przerabiać w 1 klasie ale jakoś nie zdążyli. Uwielbiam Justynę Bednarek, czytałyśmy też Pięć sprytnych kun i zastanawiam się nad Babcochą, może ktoś czytał? Te pięciopsiaczki cały czas się tu przewijają, dla 8 latki będą ok? Zastanawiałam się właśnie nad Zaczarowaną zagrodą, ale jakoś nie byłam przekonana, skoro mówisz, że fajna to kupię ![]() Daj znać, jak przeczytacie Kapelusz Pani wrony i Sposób na Elfa, bo mnie zaciekawiły. Tak się teraz pozmieniało, że to co było w zeszłym roku w pierwszej klasie to teraz jest w 2, przynajmniej Skarpetki i Detektyw Pozytywka. Jeszcze jest chyba na liście Dziadek i niedźwiadek, Kto z was chciałby rozweselić pechowego nosorożca oraz Pamiętnik czarnego noska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Konto usunięte
|
To ostatnie to kpina. Książka dla przedszkolaków :/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3774 |
Zakorzenienie
|
Pamiętnik?
Córka dostała w prezencie w tym roku, ale jakoś wcale nie chce tego przeczytać ;-) Mi się wydaje, że "Kto z was chciałby rozweselić pechowego nosorożca" to raczej dla młodszych dzieci niż 8 lat ;-) my czytałyśmy podobną książkę o pingwinie (bardzo króciutką), który chciał się nauczyć latać, jak córka miała 4 lata, chociaż może przesłanie inne ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85564426]Chyba z tym ciężko będzie, bo teraz jest moda na wege
![]() Myslisz? A wg mnie wege juz nie jest moda, nie dziwi, nie ma stukania sie w glowe jak jeszcze z 15 lat temu. Modne teraz wg mnie jest paleo, clean eating, dieta ketogeniczna, dieta Dabrowskiej itp. Andziat: jedna z fajniejszych nie wege ksiazke ktora mam to Kuchnia Polska z Biedry, ale to raczej nie z tych prezentowych chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8559003 1]Myslisz? A wg mnie wege juz nie jest moda, nie dziwi, nie ma stukania sie w glowe jak jeszcze z 15 lat temu. Modne teraz wg mnie jest paleo, clean eating, dieta ketogeniczna, dieta Dabrowskiej itp.
Andziat: jedna z fajniejszych nie wege ksiazke ktora mam to Kuchnia Polska z Biedry, ale to raczej nie z tych prezentowych chyba ![]() O, paleo to jest myśl, tam się chyba jada sporo mięsa? Racja, ale jak przejrzałam większość nowości w Empiku, to większość jednak nie w stronę mięsa. Wege, bez glutenu itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zadomowienie
|
Ostatnio kupiłam to do samodzielnego czytania https://czytam.pl/k,ks_754268,Nation...-Poziom-2.html
Bardzo się mojej 7 latce podobało. Tekstu nie za dużo, podział na rozdziały, wszytskie głoski.
![]() |
#3778 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8559003 1]Myslisz? A wg mnie wege juz nie jest moda, nie dziwi, nie ma stukania sie w glowe jak jeszcze z 15 lat temu. Modne teraz wg mnie jest paleo, clean eating, dieta ketogeniczna, dieta Dabrowskiej itp.
Andziat: jedna z fajniejszych nie wege ksiazke ktora mam to Kuchnia Polska z Biedry, ale to raczej nie z tych prezentowych chyba ![]() Faktycznie, teraz paleo i tam jest duuuużo mięsa, dzięki za podpowiedź. Pewnie jest na tej książce znaczek "biedronki"? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85591196]O, paleo to jest myśl, tam się chyba jada sporo mięsa? Racja, ale jak przejrzałam większość nowości w Empiku, to większość jednak nie w stronę mięsa. Wege, bez glutenu itd.[/QUOTE] no właśnie, wszystko ciasta, pieczywo, roślinki, kasze, itp. nie ma nic takiego fajnego o mięsach Edytowane przez andziat Czas edycji: 2018-08-23 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Dzieci tak szybko rosną. Ech...
A jakie mądrale. Jeszcze większe ECH... Taka mnie dziś refleksja naszła. ![]() Skusiłam się/ skusiłyśmy się z córą(2,5l) na nowego Pucia (na wakacjach). Bardzo lubimy tę serię , aczkolwiek mojemu staremu ![]() ![]() Do koszyka wrzuciłam także Bajki obrazkowe Urszuli Kozłowskiej (piktogramy). Będziemy czytać razem. ![]()
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
Ja pucia nie trawię, cieszę się, że mój 2 latek już wyrósł, z dwojga złego wolę kicię kocię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.