Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 21:24   #901
Sandra1993
Rozeznanie

Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. zbiorczy

Ja mam pytanie. Nie mam 16 lat ale na dyskotekę chciałabym wejść no bo wiadomo być w lloret i nie zobaczyć dyskotek...Długo się strasznie opierałam ale zmieniłam zdanie. Więc tego było dużo ale moje pytanie jest chyba troszkę inne. Jak wygląda taki karnet? Czy jeśli jest karnet to nikt nie sprawdza paszportu? Czy można zrobić tak żeby ktoś starszy kupił 2 karnety i jeden dla mnie? Raczej nikt mi nie pożyczy bo to jest równoznaczne z tym, że sam nie wejdzie więc będę potrzebowała pewnie własnego.
Sandra1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 22:42   #902
natkacz
Zadomowienie

moze kupić dwa ale nie za jednym razem, w Tropicsie to jest tak że jak masz karnet to przechodzisz przez kilka bramek najpierw przez jedna tam ci daja pieczatki i pozniej przez jeszcze dwie i jestes w klubie. jak już masz karnet to nie sprawdzają paszportu , chyba że nie wyglądasz na 16 lat.
natkacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 22:45   #903
BillieJean
Rozeznanie

Kto byłby tak miły i kupił mi gacie w lloret?
Straaasznie mi zależy :<

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21878958
BillieJean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 22:48   #904
BillieJean
Rozeznanie

pff, oczywiscie zwroce wszystkie koszty!
Proszę, proszę :<

Jak będzie ktoś tak miły, to dajcie znać, wyślę fotę o które i w jakim sklepie mi chodzi, i tak do niego wejdziecie (Stock), więc,
mmm :<

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21878958
BillieJean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 23:21   #905
meredith91
Wtajemniczenie

kurczę ja wróciłam 4 dni temu z Lloret i powiem Wam że to był najpiękniejszy obóz w moim życiu jak dotąd! najmilej wspominam popołudnie w Paryżu (czas wolny) i całe (prawie) noce spędzane w Tropicsie... strasznie zazdroszczę tym, którzy dopiero jadą... bawcie się cudownie !
full time traveller, somewhere in the sky in love with my life , books, learning new languages, law (hopefully becoming a future lawyer soon) and visiting new countries currently living in the Middle East, but my heart is in Poland
meredith91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 00:59   #906
ANDyY
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez meredith91 Pokaż wiadomość
kurczę ja wróciłam 4 dni temu z Lloret i powiem Wam że to był najpiękniejszy obóz w moim życiu jak dotąd! najmilej wspominam popołudnie w Paryżu (czas wolny) i całe (prawie) noce spędzane w Tropicsie... strasznie zazdroszczę tym, którzy dopiero jadą... bawcie się cudownie !
ja jadęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęę ja Ci zazdroscilem jak ty jechałaśa tera sie role odwróciły
ANDyY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 09:26   #907
babsi510
Przyczajenie

Dot.: Lloret de Mar, 8.08-18.08, kto jedzie?

Cytat:
Napisane przez duska132 Pokaż wiadomość
JA JA JADE ! to juz JUTRO ! xD podaj mi swoje gg xD
Powiedzcie mi czy jak sie wraca do Polski (ewentualnie jedzie tam) , to czy przejezdza sie przez jakąś strefe bezclową.? I czy ktos jedzie z Henturem 13.08?
pozdrawiam
babsi510 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 10:10   #908
Sandra1993
Rozeznanie

Dot.: Lloret de Mar, 8.08-18.08, kto jedzie?

Ja jadę 13.08 na ten obóz z Francją i Gardalandem ale z tourpolem
Stary 2008-08-09, 15:55   #909
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANDyY Pokaż wiadomość
ja jadęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęęęęęęęęę ja Ci zazdroscilem jak ty jechałaśa tera sie role odwróciły
miłego pobytu życzę
full time traveller, somewhere in the sky in love with my life , books, learning new languages, law (hopefully becoming a future lawyer soon) and visiting new countries currently living in the Middle East, but my heart is in Poland
meredith91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 17:25   #910
paulinciax07
Rozeznanie

Wink Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. zbiorczy

wyjeżdżam w czwartek
już na sama mysl o lloret mdleje :P tak bardzo nie mogę sie doczekac że trudno to sobie wyobrazić jak bym mogła to juz w czerwcu byłabym spakowana nocne łażenie po dyskotekach, zakupy i plaża w dzień, palmy, słońce, hiszpanie jejQ rozmarzyłam się a to jeszcze 4 dni a teraz to pewnie bedzie mi sie dłużyło :P
a mam takie pytanie do tych którzy już wrócili : czy sa tam komary?? i słyszałam że duzo osób chorowało na ból gardła:P dlaczego??
pozdrawiam:d
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 18:41   #911
aneczkalol111
Przyczajenie

GG do aneczkalol111

Ponoć od dyskotek:P - Klima, piana itp. no i gardełko boli.
Ja już w poniedziałek jade huhu xD
aneczkalol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 22:09   #912
ANDyY
Przyczajenie

a hiszpanki ładne?;>?
ANDyY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 22:27   #913
Wiika
Raczkowanie

hej ja byłam w Lloret z Meredith :P nie bede się rozpisywać bo było tak jak ona to ujęła ale chciałam jeszcze coś głównie do dziewczyn :
jeśli lubicie błyskotki i często zaopatrujecie się w bijou brigitte to w Lloret jest ten sklep i to jak przeliczycie na złotówki to oczy wam wyjdą :P ja kupilam tam koleżance branzoletkę za 10 euro czyli ok. 33 zł przy obecnym kursie poszłam dziś do bijou żeby zobaczyć czy nie przepłaciłam i prawie dostałam zawału - taka sama, identyczna branzoletka w polsce kosztuje 70 zł!!! szok xD teraz załuje że nie kupiłam jeszcze wiecej pierdułek tam:P

pozdroo i milej zabawy wszystkim w Lloret bedzie za***iście!
Wiika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 13:52   #914
eviee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sandra1993 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie. Nie mam 16 lat ale na dyskotekę chciałabym wejść no bo wiadomo być w lloret i nie zobaczyć dyskotek...Długo się strasznie opierałam ale zmieniłam zdanie. Więc tego było dużo ale moje pytanie jest chyba troszkę inne. Jak wygląda taki karnet? Czy jeśli jest karnet to nikt nie sprawdza paszportu? Czy można zrobić tak żeby ktoś starszy kupił 2 karnety i jeden dla mnie? Raczej nikt mi nie pożyczy bo to jest równoznaczne z tym, że sam nie wejdzie więc będę potrzebowała pewnie własnego.
Z karnetami nie radzę kombinować Zwłaszcza jeśli nie wyglądasz na te 16 lat. W Tropicsie bardzo często sprawdzają paszporty. Prononuję inne sprawdzone wyjście Znajdź kogoś z obozu kto ukończył 16 lat i ma w paszporcie zdjęcie z dzieciństwa, albo sprzed paru lat. Najlepiej żeby miał ten sam kolor włosów Umówisz się z tą osobą, żeby po wejściu dała Ci swój paszport i sprawa załatwiona Tak wchodziło sporo osób z mojego obozu. A karnet kup sobie wtedy normalnie. Bywa tak, że pierwszego dnia opieka zbiera kasę i idzie kupić wszystkim karnety.

ANDyY: W Lloret jest więcej Polaków, Niemców i Holendrów niż Hiszpanów. Nie łudź się więc, że spotkasz tak dużo ładnych Hiszpanek Niewielkie szanse ;p

paulinciax07: O bólu gardła coś wiem... ;p Dwa dni po powrocie dopiero odzyskałam głos, gardło bolało mnie jeszcze tydzień, a kaszlałam jeszcze przez jakieś dwa tygodnie xD Wg mnie to przez zimne drinki, klime w autokarze i dyskotekach i te zbiórki -.- [byłam na nich całe dwa razy xD]. Wiadomo - jak tańczysz to się pocisz, jesteś rozgrzana, a potem pijesz coś zimnego i wychodzisz na zewnątrz. Efekty są, jakie są ;p Radzę wziąć DUŻO tabletek na gardło i Gripexów czy Aspiryny. Na prawdę się przyda... Ale w razie czego apteka jest, szkoda tylko że pracują tam niekumaci ludzie xD [z kolegą pół godziny tłuamczyliśmy, że chcemy aspiryne w tabletkach, a ta nam próbowała sprzedać jakiś syrop -.-]
A komarów to tam w ogóle nie widziałam ;p

babsi510: Ja niestety nie zatrzymywałam się w strefie bezcłowej. Nie wiem jak inni, ale nie słyszałam żeby jakieś inne obozy się zatrzymywały. Tylko wspaniałe stacje benzynowe ;p

Tym którzy dopiero jadą życzę wspaniałej zabawy i nie przerażajcie się tymi wszystkimi wypadkami ;p Wystarczy być rozsądnym i będzie dobrze [uwaga, niemcy i holendrzy potrafią być bardzo natrętni :/]

A! I jeszcze jedna rada dla dziewczyn: weźcie sobie trochę kasy na zakupy, bo ceny są tam sporo niższe. Czy to wspomniana biżuteria czy też kosmetyki (zwłaszcza perfumy - ja kupiłam o 80zł taniej niż w Polsce ^^).
eviee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 14:31   #915
Sandra1993
Rozeznanie

[QUOTE=eviee;8538383]Z karnetami nie radzę kombinować Zwłaszcza jeśli nie wyglądasz na te 16 lat. W Tropicsie bardzo często sprawdzają paszporty. Prononuję inne sprawdzone wyjście Znajdź kogoś z obozu kto ukończył 16 lat i ma w paszporcie zdjęcie z dzieciństwa, albo sprzed paru lat. Najlepiej żeby miał ten sam kolor włosów Umówisz się z tą osobą, żeby po wejściu dała Ci swój paszport i sprawa załatwiona Tak wchodziło sporo osób z mojego obozu. A karnet kup sobie wtedy normalnie. Bywa tak, że pierwszego dnia opieka zbiera kasę i idzie kupić wszystkim karnety.

Jeśli opieka zbiera kasę i idzie kupić karnety (wszystkim) to już wiek przy wejściu nie jest ważny?
Stary 2008-08-10, 15:12   #916
Anja91
Raczkowanie

GG do Anja91

Mam pytanie do tych dziewczyn, które były na obozie Hiszpania + Paryż (Disneyland).
Opiszcie mi mniej więcej waszą podróż (pomijając objazdy po Polsce w celu zbierania ludzi ;p ) Chodzi mi o to, jak często się zatrzymywaliście, o której mniej więcej byliście we Francji, czy zaraz po przyjeździe szliście do Disneylandu czy może mieliście chwile na odświeżenie się w hotelu i ile czasu mieliście żeby połazić sobie samemu po Paryżu ?

~'~ Lloret de Mar <13.08> ~'~
c(;

Anja91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 17:30   #917
shenandoah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez babsi510 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy jak sie wraca do Polski (ewentualnie jedzie tam) , to czy przejezdza sie przez jakąś strefe bezclową.? I czy ktos jedzie z Henturem 13.08?
pozdrawiam
A my się zatrzymaliśmy w strefie bezcłowej między austrią i czechami, jak już wracaliśmy
Żałuje, że nie miałam więcej pieniędzy ze sobą wtedy

Cytat:
Napisane przez Anja91 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych dziewczyn, które były na obozie Hiszpania + Paryż (Disneyland).
Opiszcie mi mniej więcej waszą podróż (pomijając objazdy po Polsce w celu zbierania ludzi ;p ) Chodzi mi o to, jak często się zatrzymywaliście, o której mniej więcej byliście we Francji, czy zaraz po przyjeździe szliście do Disneylandu czy może mieliście chwile na odświeżenie się w hotelu i ile czasu mieliście żeby połazić sobie samemu po Paryżu ?
Postoje były mniej więcej co 4 godziny, do Francji dotarliśmy z samego rana, troche jechaliśmy i od razu do Disneylandu. Tam nam otworzyli luk bagażowy i mogliślmy się przebrać itp., co kto chciał. Mieliśmy troche czasu na odświeżenie się w toaletach, obok parkingu, przed Disneylandem. W hotelu byliśmy dopiero po
(swoją drogą bardzo fajny ten hotel)
No a po Paryżu, to nie wiem jak u innych, ale u mnie ponad dwie godziny czasu wolnego były (;

shenandoah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 13:01   #918
eviee
Przyczajenie

Cytat:
Jeśli opieka zbiera kasę i idzie kupić karnety (wszystkim) to już wiek przy wejściu nie jest ważny?
Jest. Jak się wchodzi do Tropicsu to najpierw mijasz jednego bramkarza i on właśnie sprawdza wiek, czyli paszporty. Potem dopiero idziesz dalej do drugiego kolesia który sprawdza Ci karnet i wchodzisz do środka. Dlatego nawet jeśli masz karnet, a złapią Cię że nie masz skończonych 16 lat, to nie wejdziesz.

Ale tak jak mówiłam, spróbuj patent z paszportem, nie powinno być problemów ;p Na moim turnusie sama kadra pomagała paru osobm, które nie miały 16 lat szukać paszportów i oni je podawali ;p

A potem, jak już masz pieczątkę z jakiegoś klubu, to Ci nie sprawdzają potem wieku w innych klubach.
Stary 2008-08-11, 19:46   #919
phdwao
Zakorzenienie

hej)jadę za kilka dni do lloret i hciałabym się dowiedziec kilka takich praktycznych rzeczy:
-czy jak się nie bierze ze sobą paszportu to wpuszą to klubów np za okazaniem dowodu czy legitym
acji?
- czy lataja tam jakieś wkurzające roblale, osy i te sprawy?
-jak wysokie filtry polecacie na plaże żeby się opalić ale nie spalić?

jeeeeeeeenyyy nie mogę się już doczekać!!
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 20:15   #920
Turczynka
Zadomowienie

Ja też już w czwartek jadę do Iloret de Mar
Turczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 20:58   #921
paulinciax07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Turczynka Pokaż wiadomość
Ja też już w czwartek jadę do Iloret de Mar
hej ja tez w czwartek jadę a do jakiego hotelu jedziesz/?
Stary 2008-08-11, 21:07   #922
Sandra1993
Rozeznanie

A ja w środę
Stary 2008-08-11, 22:13   #923
aikoi
Przyczajenie

Cytat:
A ja w środę

JA tez Życzę wszystkim wyjeżdżającym w najbliższych dniach do LLoret wspaniałej zabawy
aikoi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 23:10   #924
mandollina
Przyczajenie

Ja też jade w czwartek;D - Hotel Mas, ale z tego co czytałam na forum, to nikt tam się nie wybiera ani nie był

Cytat:
Napisane przez BillieJean Pokaż wiadomość
pff, oczywiscie zwroce wszystkie koszty!
Proszę, proszę :<

Jak będzie ktoś tak miły, to dajcie znać, wyślę fotę o które i w jakim sklepie mi chodzi, i tak do niego wejdziecie (Stock), więc,
mmm :<
A co było w nich aż tak niezwykłego?

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2008-08-12 o 16:18 Powód: post pod postem
mandollina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 11:36   #925
Anja91
Raczkowanie

GG do Anja91

jejciuś ja jadę jutroooo doczekać się już nie mogę ;p tylko ta podróż autokarem mnie przeraża xDDD

c(;

Stary 2008-08-12, 14:19   #926
paulinciax07
Rozeznanie

Cytat:
jejciuś ja jadę jutroooo doczekać się już nie mogę ;p tylko ta podróż autokarem mnie przeraża xDDD
mnie tez i w dodatku mam chorobe lokomocyjną
Stary 2008-08-12, 16:27   #927
Sandra1993
Rozeznanie

Cytat:
Ja też jadę jutro i tak samo boję się podróży autokarem...ale z innych względów nękają mnie jakieś czarne myśli tak od miesiąca xD
Stary 2008-08-12, 18:37   #928
eviee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej)jadę za kilka dni do lloret i hciałabym się dowiedziec kilka takich praktycznych rzeczy:
-czy jak się nie bierze ze sobą paszportu to wpuszą to klubów np za okazaniem dowodu czy legitym
acji?
- czy lataja tam jakieś wkurzające roblale, osy i te sprawy?
-jak wysokie filtry polecacie na plaże żeby się opalić ale nie spalić?

jeeeeeeeenyyy nie mogę się już doczekać!!
Z legitymacją bym nie ryzykowała, ale z dowodem ludzie wchodzili bez problemów. Robali, os, komarów ani tym podobnych stworzonek nie ma [a przynajmniej nie było ;p]. Co do filtrów to proponuję wziąć wysoki do twarzy i miejsc które Ci się zwykle szybko opalają [typu ramiona] - 20 powinna wystarczyć. A do reszty ciała to możesz spokojnie 5 czy 10 wziąć. Ludzie to się tam nawet oliwką smarowali

Co do podróży: owszem - niewygodnie, ale opłaca się trochę pomęczyć Szczerze mówiąc, to nie było najgorzej zwłaszcza w drodze powrotnej. Byłam tak jak większość chora i zmęczona więc było mi wszystko jedno gdzie i w jakiej pozycji śpię xD Jak tylko wyjedziecie z Polski to potem pójdzie szybko. Niemcy i Francja to cały czas autostrady bez jakiś niebezpiecznych miejsc
Zabierzcie sobie małą poduszkę i może nawet jakiś kocyk (bo w nocy zimno jest przez klime) i będzie dobrze.
Stary 2008-08-12, 20:37   #929
Idealistyczna
Przyczajenie

Ach ten Paryż.. <3 piękny.. Byliśmy na wieży Eiffla w nocy. śliczny widok..) Droga w sumie nie była taka zła... Ale strasznie niewygodnie. xD w tym przypadku mała poduszka jest konieczna, heh. Wyjechaliśmy o 9 rano, a do Francji do Disneylandu dojechaliśmy ok. 8 rano.. Był czas na odświeżenie. Wieczorem hotel.. byłam taka zmęczona, że jak się położyłam po 24 to od razu zasnęłam. No i potem prosto Hiszpania.. Suuuuper! Można było się targować.. ;d Alkohol sprzedawali wszędzie, poza jednym miejscem, gdzie sprzedaje taki fajny dziadek heh. xD ma tam naprawde bardzo tanio, ale trzeba mieć 18 lat... Rezydent hoteku powiedział nam, że nie można pić, palić i uprawiać seksu..! a jak nas raz ochrona przyłapała na piciu, to powiedziała po ang. że możemy pić ale nie skakać przez balkony. xD
Gardaland we Francji.. też było super... o wiele lepiej niż w disneylandzie, bo było więcej atrakcji dla młodzieży, a disneyland bardziej dla dzieci.
jak jakieś pytania to chetnie odpowiem..
PS. raz miałam w pokoju w sanmarti karalucha we wannie! bleee.
Idealistyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:05   #930
Anja91
Raczkowanie

GG do Anja91

No zaraz ostatnie rzeczy do pakowania i za 12 godzin jadymy xDD ale będzie fajnie ;D

c(;

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości