|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Widziałyście co to za nowość będzie od września?
![]()
![]() |
#3572 |
Zadomowienie
|
Norka widziałam
![]() mój Mistrz wstaje w nocy co 3-3,5h ale wtedy godzina wyjęta: karmienie, przewijanie czasem 2x+ zwykle posika wszystko w koło więc przebieranie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U Nas wczoraj był dzień ciężki byliśmy na wsi młody dostał kolki półtorej godziny plus od rana mi nie spał prawie. Myślałam już ze padne na twarz. Tż tylko nas odwiozl i składał meble w mieszkaniu, a że maly się zanosi to mama bała się go nosic w trakcie ataku. Noc już spokojna co prawda sporo na mnie ale Bez płaczu. Zastanawiam się czy Tez nie za dużo wrażeń na niego od czwartku jeździliśmy codziennie do jednych lub drugich dziadków. Dlugo trwa badanie bioderek? Bo musimy się zapisać a juz przezywam że z tym zanoszeniem moze być na badaniu ciężko :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak jej powiedzialam że nie ma szans żeby jej nie nakarmić to mi piwedziala że jak mamy na 9 to najpóźniej moge ja nakarmić o 7.30... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3575 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samo usg bioderek trwa doslownie 5minut. Ale u nas jest taka polityka, ze umawiaja wszystkich na tą sama godzine i stoi sie w kolejce. Scisk, wszyscy pchaja sie do drzwi zeby byc pierwszy, totalny chaos ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mamy juz lekkie ochlodzenie i pochmurno. Jest nadzieja na normalny dzien! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3578 |
Zadomowienie
|
Camelitos współczuję z moim sobie nawet nie wyobrażam tyle czasu.
Na bioderka idziemy prywatnie więc liczę że krótko będziemy czekać. Na Nfz najblizej mamy jakieś pół godziny drogi więc benzyna a koszt podobnie i stresu z małym mniej. Noc i do tej godziny nie to dziecko spokojny śpi trochę na mnie trochę w łóżeczku. Ale juz mi to spanie na mnie nie przeszkadza. Byle odpocząl i go nie Bolalo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3580 |
Wtajemniczenie
|
Anima gratuluje sukcesu z wózkiem ! Na pewno Tymcio codziennie bedzie osiagal nowe sukcesy ! Obyscie mogli spelniac swoje podróżnicze wizje !
Kropko u mas kleksy po bączkach to norma, więc pampy idą jak nienormalne, no bo weź tu zostaw dziecko z takim kleksem.... nawet jak niebieski paswk nie jest za mocny to jak widze kleksa to zmieniam... Ooo Norka ciekawe te chusteczki ! Ciekawe ile będą kosztować. Aska badanie bioderek trwa moze z 7 minut. Cami oj bedzie wojna na usg brzuszka :/ a mozesz zaczac karmic o 7:30 czy skończyć ? Dzisiaj przychodzi położna ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3581 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3583 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3584 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
Camelitos, biedna maleńka. Dobrze, że idziecie do pediatry z tymi wynikami.
A tak poza tym jestem ciekawa co oni przez tą godzinę będą sprawdzali w brzuszku, bo jak syn miał usg brzucha to trwało może 15 minut. Dziękuję Wam za odpowiedź w sprawie kup. U nas wczoraj były już tylko luźne, trochę ze śluzem i ciężko mi to zrzucić na moją dietę, bo jem naprawdę malutko i ręczej unikam alergenów. Dziś jeszcze mała zwymiotowała, ale mam nadzieję, że to jednorazowa akcja i nie ma to jakiegokolwiek powiązania z kupami. A przy bączkach też mamy kleksy i też się bardzo pociłam kilkanaście dni po porodzie ![]() Mała dzisiaj kończy miesiąc ![]() ![]() Przede wszystkim mój Mateusz będzie starszy. A tymczasem muszę z nim pojeździć po lekarzach żeby sprawdzić czy jego nocne akcje to efekt charakteru i nowej sytuacji czy jakiś zaburzeń:/ Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3588 |
Wtajemniczenie
|
Cami trzymam kciuki za Was- i żeby leczenie bylo mozliwe w domu!
U nas tez leca pampersy i pieluchy... dzisiaj mam poprane wielorazowe to na tych lecimy, ale znajac zycie w polowie dnia bede miec wszystko brudne i wrocimy do pampersow... ale dostalismy juch chyba 4mega paczki rozm.3 wiec mam mocny zapas... 2 juz sa za ciasne... Norka dzieki za info o tych chusteczkach. Teraz jest tez promo na chusteczki tami 99%wody- i one sa biodegradowalne. Kropek ma dzisiaj ciezki dzien... marudny jak nie wiem co... wiec poddaje sie, zostawiam syf, zamykam sie w pokoiku z nim na ramionach... Co mi sie udalo zalatwic dzisiaj, to termin na konsultacje u doradcy chustowego! Tylko dopiero na przyszla srode.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny melduję ,że żyjemy!
Nie wiem,jak to się dzieję,że nie mam czasu na wizaż. Mała jest wymagająca,spor rzeczy do zrobienia,męża mam w domu,no i zdarza mi się od czasu do czasu z kimś umówić lub ktoś przychodzi do mnie i tak czas mija. U nas najgorsze jest przepołudnie,bo chce usypiać tylko na rękach ,a i na rękach się pręży! W zeszłym tyg 3 razy byliśmy u neontologa- w pn-z trądzikiem-to był jakiś dramat,pełno krost i je jeszcze pocierała,efekt był straszny!Dostaliśmy robione maści i już to schodzi,ale pojawiają się w innych częściach ciała. W czw-bo w nocy prawie nic nie jadła,robiła kupki,kleksy,nie dało się jej dobudzić,bałam się,że się odwodni,miałam już wizję szpitala.Rano już było ok,radosna i trochę zjadła. U lekarza okazało się ,że nie ejst odowdniona,że od pn przybrała 100g i jej problemy są związane z niedojrzałością ukł.pokarm.dostała debridat i biogaję. W pt poszlismy z oczami,bo jedno jej łzawi i pojawiła się ropa,okazało się,że obydwa kanaliki zatkane,na 05.09.umówiłam ją do okulisty.To lewe oczko nadal troszkę łzawi. A z pt na sb znowu praktycznie nie spaliśmy,bo kupki nie mogła zrobić,mimo masażów i koniec końców dalismy jej czopek o 11,była piękna kupka. Czy Wasze dzieci też nie zasną w wózku?? Spacer w ndz to droga przez mękę-ryk praktycznie non stop,spokojna na rękach,chwilkę w wózku pospała i znowu ryk... Dzisiaj chyba jedziemy nad wodę,może będzie spokojna...Syn na treningu,po jego powrocie zbieramy się. No i ze względu na brzuszek,mamy przesunięte szczepienie na 30.08. Malwinka waży 4600, chyba jest dobrym ssakiem,bo na cycu siedzi bardzo krótko,a mimo to ładnie przybiera -ok 200 na tydz. Cami kciuki za Malutką! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-08-21 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3590 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu na te bioderka tak dziwnie umawiają- u nas tez wszyscy na 1 godz, niby mamy nr 9 ale liczy się kolejność przyjścia. Mamy 3 września. Ale chyba pójdziemy po prostu ciut później - niby ma.my być między 11 a 12.30 to chyba ok 12 przyjdziemy. Nie rozumiem takiego dziwnego umawiania. Ja w pracy sobie cenie jak mam wszystkich na konkretne godziny poumawiane. U nas póki co dzień marudy. Od 9 jak wstał to był ryk- nie wiem czemu w sumie, nawet jesc nie chciał. Teraz je, może usnie zmęczony. Wczoraj wieczorem tez był krzyk po spacerze ale zwaliłam to na dużo bodźców a dziś nie mam pojęcia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Pola- u nas wczoraj pierwszy raz zasnął w wózku- cieszyłam się jak głupia, bo dla mnie to wielki sukces. Był najedzony, użyłam nowy smoczek bo poprzedniego nie chciał, pielucha do policzka i ku mojej radości zasnął. Zobaczymy jak dziś będzie. Bo do tej pory spacery to były po podwórku. Jeszcze chce jakaś fajna zabawkę do wózka zamówić bo widzę ze lubi obserwować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A uśnie Ci sam odłożony do łóżeczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Polu, u nas usnie w wózku tylko czasem gdy jest już wynoszona na rękach.
Miałam nadzieję, że będzie inna niż brat a tu się zanosi na powtórkę z rozrywki. Ale może to się jednak odmieni po 3im miesiącu ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie mąż,to nie wiem,jak by to było...A tak to chociaż jest coś ugotowane,uprane i względnie zgarnięte na dole.
Mąż będzie na l4 do połowy września,a może nawet do końca września. 16.09.mamy chrzciny,nie obyło się bez komentarzy/krytyki mojej mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I termin jej nie pasuje,u mojej cioci tydz temu wykryli raka mozgu i chyba to jest faza terminalna,ona chce,abysmy czekali,ale jak długo mamy czekac. My chcemy chrzcic juz,bo chcemy miec z glowy,bo mała jest w miare spokojna,nie chcemy zima itd itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3596 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje pampersy na kupę nie zmieniają paska na niebieski, pozostają żółte ![]() Cytat:
Camelitos współczuje. Trzymam kciuki aby z drugiego testu wyszły lepsze wyniki i oby obyło sie bez szpitala. Wystarczajaco czasu juz tam spędziliście! Cytat:
O ciekawe co Ci doradca podpowie. Zdaj nam relacje! Moja chusta sie sprawdza idealnie. Mowili ze bedzie za bardzo elastyczna ale wcale nie. Trzeba ja mocno związać i maluszek siedzi idealnie i zasypia jak tylko go sie tam włoży. Teraz mysle o cieplejszej na zimę. Bo ta to typowa na lato. Jest cieniutka No i kolor ma bardzo letni. Cytat:
Cytat:
Dobrze ze masz meza tak długo!!! Ja sie strasznie boje co to bedzie kiedy moj wroci do pracy. Samej z maluszkiem bedzie mi ciezko, szczególnie ze on potrzebuje tyle uwagi. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Pola nie przejmuj się mama, wszystkim nie dogodzisz, róbcie tak żeby to wam odpowiadało.
Przykra sytuacja z ciocią ![]() Camelitos współczuję, mam nadzieję że obejdzie się bez szpitala... A takie bakterie w moczu dają jakiś objaw?? Moze mojej też zrobię mocz... Ja powiem szczerze, że mojemu kazałam wrócić do pracy po 4dniach haha ![]() Byliśmy zarejestrować młoda na bioderka. 30.08 jedziemy i to na nfz się udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3598 |
Zadomowienie
|
Witam się jeszcze od moich rodziców, w niedzielę wracam do domku
![]() Nie było mnie trochę na wizażu, podczytywalam ale teraz ciężko odnieść się do waszych postów, duzoooo tego. Muszę się wam pochwalić i odpukac w niemalowane że pomału opuszczają nas kolki, pomimo iż nie przechodziła ich z płaczem to widać od razu ulgę, zaczynją się pojawiać częściej kupy nie tak jak wcześniej raz na tydzień. Trochę grudkowate i ze śluzem. Co jest fajne to zasypia ok 22-23 i śpi teraz do ok 4-5 rano. Ja w tym czasie odciągam raz mleko. Z zasypianiem nie mamy problemu uśnie w wózku, w łóżeczku na macie przy oglądaniu zabawek. Nie usypia na moich rękach więc nie muszę jej nosić. Już od ok 3 tygodni śmieje się i zaczyna fajnie z nami rozmawiać (gaworzyć). Jutro kończymy 2 miesiące. Camelku trzymam kciuki za szybkie wyleczenie infekcji ![]() Polu ostatnio myślałam o tobie czy wszystko ok u was, fajnie że się odezwałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory zasypiał tylko przy piersi. Ale od kilku dni zdążają się takie pojedyncze samodzielne zaśnięcia- zasnął w bujaczku, u taty na kolanach, leżąc sobie na łóżku. Ale do tej pory on był nieodkladalny/ ciumkal sobie piers dluuugo. Teraz to się zmienia. No teraz się najadł, nie zasnął i leży sobie u mnie na kolanach. Ja się do niego dostosowuje, bo widzę ze tylko to daje dobre efekty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.