|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 45.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=d7fba8122b22c594085f089 b68451cf83595ae2d_5dcc990 2596ab;85561676]U mnie sprawdzają się prawie wszystkie z Dove. A Kallosem też nie pogardzę, miałam bananowy i keratynowy - wszystko na plus.[/QUOTE]Akurat dove nie nawilża,tylko oblepia włosy silikonami. To takie pozorne nawilżenie, a raczej wygladzenie.
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chce kupić sobie jakąś spódniczke na jesień
![]() Jestem niska i chuda ale tylek mam okrągły Do niej chce nosić zakolanowki Jaka polecacie???? Rozkloszowanych nie lubię mam jedną taką typowa bawełniana szara tuba i druga trapezowa z eko skóry Jaka polecacie do takiej raczej chłopięce figury? |
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Znajde gdzieś stacjonarnie klej duo bezbarwny taniej niz w Rossmannie? Tam kosztuje 35 zl
|
#4658 | |
|
Konto usunięte
|
Moje włosy uwielbiają maskę "Ultimate Oil Elixir" z Gliss Kura, jedyny Gliss Kur, który naprawdę mi podszedł. Po niczym innym nie są takie miękkie i gładkie, choć pewnie silikonów w nim nie brakuje. Wymieszany razem z Kallosem bananowym tworzy fajny duet, trochę lżejszą wersję.
Ogólnie do tej pory testowałam 4 Kallosy (algowy, blueberry, cherry i banan) i tylko ten bananowy robił cokolwiek z moimi włosami, reszta całe nic, prawie jak woda ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() Tyle że opakowanie jest mniejsze, ale to dla mnie na plus, bo nie używam zbyt często sztucznych rzęs. A stary klej potrafi mnie podrażnić. |
|
|
|
|
#4659 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;8556361 6]Moje włosy uwielbiają maskę "Ultimate Oil Elixir" z Gliss Kura, jedyny Gliss Kur, który naprawdę mi podszedł. Po niczym innym nie są takie miękkie i gładkie, choć pewnie silikonów w nim nie brakuje. Wymieszany razem z Kallosem bananowym tworzy fajny duet, trochę lżejszą wersję.
Ogólnie do tej pory testowałam 4 Kallosy (algowy, blueberry, cherry i banan) i tylko ten bananowy robił cokolwiek z moimi włosami, reszta całe nic, prawie jak woda [/QUOTE]Wybrałaś słabe wersje. Spróbuj tej z keratyną (kallosa) Tylko serio, polecam uważać na plecy i dobrze to spłukać, albo najlepiej nie dotykać pleców i w ogóle ciała, bo może się zapchać.Z odżywek i masek ja jakiś czas temu testowałam z wizaż tresemme biotin repair 7 i z czystym sumieniem polecam całą serię - szampon, odżywka i maska. Nie wiem co mają w składzie, ale dzięki nim miałam włosy idealne a i skóra głowy przestała swędzieć. |
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;8556361 6]Moje włosy uwielbiają maskę "Ultimate Oil Elixir" z Gliss Kura, jedyny Gliss Kur, który naprawdę mi podszedł. Po niczym innym nie są takie miękkie i gładkie, choć pewnie silikonów w nim nie brakuje. Wymieszany razem z Kallosem bananowym tworzy fajny duet, trochę lżejszą wersję.
Ogólnie do tej pory testowałam 4 Kallosy (algowy, blueberry, cherry i banan) i tylko ten bananowy robił cokolwiek z moimi włosami, reszta całe nic, prawie jak woda [COLOR="Silver"][/QUOTE] Ja mam obecnie Kallosa blueberry i jest świetny. Wcześniej miałam multuproteinę, ale włosy po niej bardzo szybko się przetłuszczały. Pewnie wiele zależy od indywidualnych preferencji. |
|
|
|
#4662 |
|
Konto usunięte
|
Ja testowałam tylko ten keratynowy Kallos, wzięłam mniejszy słoiczek i dobrze, bo jak wykończę (o ile) to nie wrócę. Nie robi za wiele z włosami niestety.
Obecnie mam też właśnie odżywkę z Gliss Kura, ale bez spłukiwania, jest trochę ciężka, ale włosy są po niej fajne. |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zależy na prawdziwie nawilżającej odżywce, bo nie zawsze mam czas na siemię lniane.
|
#4664 |
|
Rozeznanie
|
Jedli chodzi o kallosa ja używam wersji color jako jedyna nie ma w składzie silikonów. U mnie fajnie działa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4665 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;85564421]ja jestem ostatnio zakochana w keratynowej masce Cafe Mimi. włosy po niej są gładkie i lśniące, kręcą się jak szalone nawet bez stylizatora. używam jej raz w tygodniu. po każdym myciu też Cafe Mimi, ale żółta, ekspresowa - też świetna. włosy mam wysokoporowate, kręcone i ogólnie trudne.[/QUOTE]Z keratynowych mam l'bioticę, też fajna.
|
#4667 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak miałam bardzo zniszczine, rozjasniane to dla mnie ukojeniem była maska Sleek line, czy nivea repair. Wtedy zależało mi,zeby włosy były sliskie, dociążone. Wtedy kallosa mogłam sobie o kant tyłka rozbic... Minęło kilka lat, przestałam rozjasniac, zaczęłam hennowac, olejować to teraz kallos dla mnie robi szał ![]() Polecam wpisać w Google wwwlosy kallos i tam laska opisuje działanie i skład kallosow. Polecam zajrzec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4668 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny doradźcie jeszcze w sprawie tej rozmowy:
mam sukienkę tego typu: https://esprit.scene7.com/is/image/e...AILS_FALLBACK$ Ona jest bardzo ciemno granatowa/czarna. Czy będzie dobrze wyglądać, jak założę na górę czarny żakiet? Na pogrzeb taki stój byłby pewnie ok, ale czy na rozmowę kwalifikacyjną? Na dół założyłabym rajty i czarne buty na obcasie. Bo jak nie, to inna opcja to szara ołówkowa spódnica i biała prosta bluzka. |
|
|
|
#4669 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85563841]Wybrałaś słabe wersje. Spróbuj tej z keratyną (kallosa)
Tylko serio, polecam uważać na plecy i dobrze to spłukać, albo najlepiej nie dotykać pleców i w ogóle ciała, bo może się zapchać.[/QUOTE]No właśnie z keratyną już miałam maskę (tego Gliss Kura) i szukałam czegoś lżejszego, tylko nawilżającego po tym jak wycofali z produkcji moją ulubioną odżywkę z Garniera. Myślałam, że trafię w coś podobnego, bo tam oleje stały wysoko w składzie podobnie jak w tym żółtym Garnierze, ale jednak to nie to [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85565781]Dziewczyny doradźcie jeszcze w sprawie tej rozmowy: mam sukienkę tego typu: https://esprit.scene7.com/is/image/e...AILS_FALLBACK$ Ona jest bardzo ciemno granatowa/czarna. Czy będzie dobrze wyglądać, jak założę na górę czarny żakiet? Na pogrzeb taki stój byłby pewnie ok, ale czy na rozmowę kwalifikacyjną? Na dół założyłabym rajty i czarne buty na obcasie. Bo jak nie, to inna opcja to szara ołówkowa spódnica i biała prosta bluzka.[/QUOTE] Porównaj co wygląda lepiej. Jak ten żakiet wygląda dobrze razem z sukienką, to dla mnie takie zestawienie wygląda ok Po prostu sama nie przepadam za łączeniem granatowych spódnic/sukienek z czarnym żakietem, bo przez całe życie będzie mi to przypominac mojego anglistę z liceum. Codziennie w garniaku o 3 rozmiary za dużym, obowiązkowo zawsze czarne spodnie + granatowa marynara albo na odwrót
|
|
|
|
#4670 |
|
Inez
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85565781]Dziewczyny doradźcie jeszcze w sprawie tej rozmowy:
mam sukienkę tego typu: https://esprit.scene7.com/is/image/e...AILS_FALLBACK$ Ona jest bardzo ciemno granatowa/czarna. Czy będzie dobrze wyglądać, jak założę na górę czarny żakiet? Na pogrzeb taki stój byłby pewnie ok, ale czy na rozmowę kwalifikacyjną? Na dół założyłabym rajty i czarne buty na obcasie. Bo jak nie, to inna opcja to szara ołówkowa spódnica i biała prosta bluzka.[/QUOTE]Według mnie obie propozycje są jak najbardziej w porządku. Zobacz w czym lepiej wyglądasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4672 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85565781]Dziewczyny doradźcie jeszcze w sprawie tej rozmowy:
mam sukienkę tego typu: https://esprit.scene7.com/is/image/e...AILS_FALLBACK$ Ona jest bardzo ciemno granatowa/czarna. Czy będzie dobrze wyglądać, jak założę na górę czarny żakiet? Na pogrzeb taki stój byłby pewnie ok, ale czy na rozmowę kwalifikacyjną? Na dół założyłabym rajty i czarne buty na obcasie. Bo jak nie, to inna opcja to szara ołówkowa spódnica i biała prosta bluzka.[/QUOTE] wg mnie ta sukienka jest ok. w zestawieniu z czarnym żakietem będzie troszkę 'ciemno' ale jeśli dobrze wyglądasz i czujesz się w takich kolorach to ja bym się nie wahała. jedyne co, to polecałabym cieliste rajstopy nie czarne (nie napisałaś jakie założysz). z czarnymi rajstopami i butami byłoby już zbyt czarno. ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- kapelusz od słońca czy widziałyście gdzieś jeszcze stacjonarnie kapelusze od słońca (niekoniecznie słomkowe)? odkładałam zakup i odkładałam i wczoraj z przerażeniem zobaczyłam, że wszędzie już pojawiają się jesienne rzeczy. i kapeluszy prawie nigdzie nie ma. zależy mi aby miał dość duże rondo (aby osłaniał trochę ramiona) i żeby był w jasnych kolorach. (reserved, new yorker, h&m, bershka, itp najpopularniejsze sieciówki przeszłam). ewentualnie czy kupowała któraś z was przez internet i może coś polecić? trochę boję się zakupu kapelusza bez dotykania go. |
|
|
|
#4673 |
|
Konto usunięte
|
Cieliste, oczywiście. Czarne uznaję tylko takie grube na jesień.
A kiecka i żakiet rozmiarowo są ok, choć jedno z matury, a drugie z obrony |
|
|
|
#4674 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
U mnie świetnie sprawdziła się odżywka z Yves Rocher z olejem jojoba, taka w tubie. Od katastrofalnego siana do połysku. |
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
mam sukienkę tego typu: https://esprit.scene7.com/is/image/e...AILS_FALLBACK$ Ona jest bardzo ciemno granatowa/czarna. Czy będzie dobrze wyglądać, jak założę na górę czarny żakiet? Na pogrzeb taki stój byłby pewnie ok, ale czy na rozmowę kwalifikacyjną? Na dół założyłabym rajty i czarne buty na obcasie. Bo jak nie, to inna opcja to szara ołówkowa spódnica i biała prosta bluzka.[/QUOTE] Obie propozycje ok chociaz ta druga bardziej mnie przekonuje jesli chodzi o rozmowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4676 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85567641]Cieliste, oczywiście. Czarne uznaję tylko takie grube na jesień.
A kiecka i żakiet rozmiarowo są ok, choć jedno z matury, a drugie z obrony tu się nie ma z czego śmiać - gratulować można ja dziś ze smutkiem stwierdziłam że nie dopnę mojej najlepszej sukienki 'buirowej'. kupionej.... rok temu
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio uświadomiłam sobie, że do pielęgnacji/demakijażu zużywam sporo wacików kosmetycznych. Czy u Was też tyle schodzi? Jak to zminimalizować? Da się w ogóle?
|
|
|
|
#4678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ręcznik oczywiście do prania, ale mam kilka małych ręczników
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Mam taki dylemat
Bardzo polubiłam się z tą narzeczoną brata to naprawdę fajna dziewczyna Więc zamiast zwykłej koperty na ślub chce im dać coś śmiesznego plus oczywiście pieniądze Wiem że uwielbia jednorożce i w ogóle wszystko co jest słodkie i śliczne i różowe Więc zastanawiam się nad taką "apteczka" czyli kasa plus słodycze jakoś fajnie opakowane a'la leki plus coś w stylu recepty Czy może lepiej dać niezbędnik małżeński i tam np skarpetki np dla niej w jednorożce dla niego w super bohaterów album na zdjęcia jakiś dobry alkohol dwa kubki jakieś fajne dobra herbatę dobre czekoladki i do tego oczywiście kasę Jak myślicie |
|
|
|
#4680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam odwrotny problem... tyle fajnych kiecek w szafie, a każda wisi teraz na mnie jak worek pokutny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.