|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dylematy związane z trójkątem
Hej Dziewczyny,
temat ten może bardziej nadaje się do kategorii "Seks", ale mnie bardziej chodzi o dylematy natury moralnej. Wraz z chłopakiem (niespełna rok związku) chcemy spróbować trójkąta 2K + M. Jesteśmy zgraną parą otwartą na eksperymenty. Ja jestem trochę młodsza i mniej doświadczona, bo przed moim Tż miałam tylko jednego partnera. Więc generalnie to mój obecny partner wszystkiego mnie uczył. W łóżku lubię nowości, nowe pozycje, gadżety, ale jakąś boginią seksu nie jestem, raczej inicjatorem wszelkich zmian jest mój Tż. Jak sięgam pamięcią, to on zwykle namawia do zmiany pozycji albo zamawia łóżkowe zabawki. Ja za to chętnie przystaję na propozycje. W naszej sypialni nigdy nie wieje nudą. Mój tż był też tym, który zaproponował trójkąt. Na początku traktowaliśmy to jako formę fantazji aż w końcu przeszliśmy do realizacji i na pewnym portalu znaleźliśmy dziewczynę, z którą nawiązaliśmy kontakt. Dziewczyna jest w moim wieku, jest ładna i zadbana, ale nie jest też jakąś instagramową idealną pięknością, pod względem urody można powiedzieć, że jesteśmy na podobnym poziomie. Dobrze nam się pisze i mamy podobne oczekiwania. Co ważne, mój Tż utrzymuje, że nie tyle chciałby uprawiać z nią klasyczny stosunek (choć nie wyklucza tego całkowicie), co chciałby żebyśmy my pieściły się nawzajem na jego oczach. Zaznaczę, że miałam w swoim życiu parę incydentów z kobietami jak np. namiętne pocałunki po pijaku, ale nie jestem biseksualna. Nigdy nie zakochałam się w innej kobiecie, ani też żadna kobieta nigdy nie wzbudziła we mnie takich uczuć i emocji co mężczyźni. Mimo tego jestem bardzo podniecona na samą myśl o trójkącie z moim Tż i z tamtą dziewczyną. Chciałabym spróbować, zobaczyć jak by to było, przeżyć coś nowego. Jest to na ten czas moja główna fantazja i chyba chciałabym ją w końcu urzeczywistnić. W czym więc problem? No właśnie. W momencie w którym mój Tż zaczął omawiać z tą kobietą szczegóły naszego spotkania, takie jak miejsce, data, coś we mnie pękło. Dotarło do mnie, że to dzieje się naprawdę, że nie jest to już tylko zwykła fantazja. Nadal tego chcę, chciałabym spróbować jak to jest z dziewczyną, jestem podniecona na myśl, że Tż robiłby to z nią na moich oczach, do tego mamy różne zabawki którymi to ja mogłabym sprawiać jej przyjemność. Ale... no właśnie. Teraz jak sobie wyobrażam Tż z tamtą dziewczyną, nie czuję ukłucia zazdrości, jedynie silne podniecenie, ale boję się, że gdybym zobaczyła to na własne oczy, wszystko mogłoby się zmienić. Boję się, że nasz związek, nasza relacja bardzo by na tym ucierpiała. Myślę o Tż poważnie, on też, mieszkamy razem, rozmawiamy o ślubie i dzieciach. Co jeśli po tym wszystkim czułabym tak silną zazdrość, że nie potrafiłabym już z nim być albo inaczej- słyszałam, że faceci często mają tak, że fantazjują o trójkącie z dwiema kobietami i mówią o tym swojej partnerce, a jednak żaden z nich nie chciałby być na poważnie z kobietą, która się na to zgodzi? Co jeśli po tej przygodzie on przestanie traktować mnie poważnie, jako swoją przyszłą żoną i potencjalnie matkę swoich dzieci? Czy nie jest tak, że mężczyźni uwielbiają szalone i rozrywkowe dziewczyny, ale jak przychodzi co do czego żenią się z tymi skromnymi i spokojnymi? Mam jeszcze jedną obawę- jak już wspomniałam, ta dziewczyna jest atrakcyjna. Wiem, że jest w typie mojego Tż. Ja też uważam ją za ładną. Do tego jest też dużo bardziej doświadczona ode mnie, miała już sporo partnerów obu płci, a w łóżku jak sama pisze jest "dzika i spontaniczna". Boję się, że jak Tż spróbuje z nią uzna, że nie chce już więcej takiej "kłody" jak ja. Napisałam w cudzysłowie, bo kłodą aż taką nie jestem, ale jednak dziką kocicą też na pewno nie. Podsumowując- strasznie mnie korci żeby spróbować, praktycznie podczas każdego seksu myślę tylko o tym, jak rewelacyjnie by było gdyby była z nami jeszcze ona. Te myśli ciągle zaprzątają mi głowę, przykładowo nie umiem się skupić w pracy, bo wciąż myślę jakimi sposobami mogłabym ją zadowalać. Aktualnie wygląda to tak, że wszystko mamy już prawie dopięte na ostatni guzik. Aktualne badania (to pierwszy trójkąt dla wszystkich z nas i uznaliśmy, że tak będzie lepiej, zwłaszcza jeśli mamy się już więcej nie zobaczyć i ma to być jednorazowy numerek), opracowane kilka scenariuszy zabawy podczas gorących wieczornych rozmów (a i tak pewnie na spontanie wyszłoby zupełnie co innego). Mamy też jasno wypracowane oczekiwania: zarówno my jak i ona chcemy tylko jednorazowego spotkania, ewentualnie jeśli wyjątkowo nam się spodoba z możliwością powtórzenia. Jasno ustaliliśmy, że chodzi nam tylko o seks, a nie o seks + spotkania, wyjścia do kina, do knajpy. Powiedziałam jednak chłopakowi o swoich obawach (jednak nie tak szczegółowo jak opisałam Wam tutaj) i on na tę chwilę odpuścił temat, powiedział, że w takim razie on zdaje się na mnie i wszystko zależy ode mnie. Uznał, że to ja mam w takim razie umówić konkretne spotkanie z dziewczyną, gdy uznam że jestem gotowa, o ile tak uznam. Tż cały czas podkreśla, że jak dla niego nie musimy tego robić. Że byłoby to pewnie fajne doznanie, ale nie jest konieczne. Ja jednak nie potrafię myśleć o czymkolwiek innym, w łóżku myślę o trójkącie prawie cały czas, co ważne nie podnieca mnie w ogóle trójkąt z dwoma mężczyznami, tylko właśnie z inną kobietą. To głupie, ale nawet będąc w pracy potrafię wejść na jej profil i przeglądać zdjęcia i wyobrażać sobie ją ze mną i z Tż. Uprzedzając- nie, nie zakochałam się ani nie zauroczyłam ![]() Kochane Wizażanki, wiem że rozpisałam się jak głupia i chwała tym, które dotrwają do końca, ale chciałam się trochę wygadać. W życiu nie powiedziałabym o tym swoim przyjaciółkom, które są w większości bardzo konserwatywne, w ogóle większość z nich ma jednego i tego samego partnera od szkoły średniej. No i też liczę na Wasze rady. Co byście zrobiły na moim miejscu? Z góry dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Dylematy związane z trójkątem
Dopóki nie odpuscilyby wątpliwości, to bym się nie zdecydowała.
Jednak moim zdaniem głupio myślisz o tych „grzecznych żonach”. Bedziesz udawała grzeczną i ułożoną, nie korzystała z życia tak, jak ci się to podoba, żeby zostać żoną łaskawego pana, który zdążył się „wyszaleć”? To jest hipokryzja, ja chcę partnera, który akceptuje mnie w pełni. On jest facetem, to może, ty kobietą, więc nie możesz? Nie ograniczaj sama siebie takim myśleniem. Tylko że to nie znaczy, że „szaleć” musisz oczywiście. Jeśli nie jesteś zdecydowana, to nie warto robić czegoś na siłę.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jak ludzie się kochają i im na sobie zależy, to raczej nie będą w stanie czegoś takiego przejść i zaakceptować. Pewnie wam się związek rozpadnie i tyle z tego będzie. A na pewno nie wyobrażam sobie, że można tworzyć prawdziwie szczęśliwą rodzinkę mając takie hobby. Jak kogoś pokochasz naprawdę, to nie będziesz w stanie dzielić się tą osobą z innymi i tego ci życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Konto usunięte
|
Nie widzę gdzie jest moralna natura tego problemu
![]() Widać, że masz problemy z samooceną, skoro uzależniasz samopoczucie od potencjalnej opinii faceta. Co to w ogóle ma za znaczenie? Jeśli facetowi się odechce związku widząc cię po akcji w trójkącie, na którą się sami zdecydowaliście, to bardzo dobrze. Najwyraźniej facet jest delikatnie mówiąc hipokrytą i wiązanie z nim przyszłości byłoby głupotą. Co ja bym zrobiła? To, na co mam ochotę. W moim życiu nie ma miejsca dla ludzi o takim sposobie myślenia: Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi
![]() Myślę że moje dylematy mogą też wynikać z tego że dorastałam w raczej zamkniętym środowisku, w mojej rodzinie seks był tematem tabu, koleżanki też mam jakie mam. Jakby dowiedziały się co dzieje się czasem u mnie i u tż w sypialni już byłyby zszokowane i pewnie zniesmaczone, a co dopiero jakiś trójkąt. Mój Tż wychowywał się w otwartej rodzinie, rodzice dużo z nim rozmawiali na różne tematy i myślę, że to dlatego on jest bardziej otwarty ode mnie i ma mniej zahamowań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Trójkąt to poważna sprawa. Nie jesteś w stanie przewidzieć tego, jak się poczujesz, jak się zachowasz. Wiele zadzieje się spontanicznie -nie będziesz kontrolowała wszystkiego, więc nie może być miejsca na poczucie zdrady / zazdrości.
Niewykluczone, że po wszystkim będą do Ciebie wracać jakieś obrazy jak on zabawiał się nią i będzie to dla Ciebie trudne / przykre. Musisz być sama przekonana, że chcesz spróbować. Edytowane przez elsene Czas edycji: 2018-08-21 o 14:43 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jakby co istnieje wątek o trójkątach w dziale seksualnym. Możesz poczytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85572076]Jakby co istnieje wątek o trójkątach w dziale seksualnym. Możesz poczytać.[/QUOTE]
Wiem wiem, tam też się radziłam, ale pomyślałam że tu będzie więcej odpowiedzi zwłaszcza takich nakierowanych na nastawienie psychiczne. Tak czy inaczej dzięki bardzo! Kusi mnie strasznie ta opcja, ale chyba trzeba to jeszcze przedyskutować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Też mnie dziwi to Twoje podejscie co do tego, ze facet bedzie chcial z Toba zerwac po tym. Jesli tak mialoby byc - tym lepiej dla Ciebie. A tekst, ze faceci do zabawy lubia szalone, a do slubu 'grzeczne', no kobieto
Mowisz, ze nie jestes biseksualna, Twoje jedyne 'biseksualne' akcje to calowanie z dziewczyna po pijaku, ale jednoczesnie tak sie nakrecilas na pieszczoty z nia? Niby nie jestes w stanie wszystkiego przewidziec, ale ja z takimi watpliwosciami jak teraz masz bym sie nie decydowala. Nwm, ale takie poczucie, ze ona jest ladna i bardziej mu sie spodoba, ze jest lepsza w lozku, ze ona jest taka i taka, ze cos tam, moim zdaniem osoba z takim podejsciem zle robi decydujac sie na trojkat.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja uwazam, ze niektorych fantazji lepiej nie realizowac, zostawic w sferze marzeń. Zwlaszcza, jesli nie jest sie pewnym w 100 % siebie czy partnera.
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2018-08-21 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gazela inteligencji
|
Trojkąt nie ucieknie - nie musisz się spieszyć przez urlopy
![]() Musisz zrozumieć, że w łóżku powinnaś robić rzeczy, które sprawia przyjemność TOBIE. Mam wrażenie, że trochę chcesz dorównać chłopakowi otwartością. Jednak masz obawy, niektóre bezpodstawne. Jeśli nie jesteś pewna, czy chcesz - nie ma sensu. Najlepiej daj sobie więcej czasu. Jeśli z tą dziewczyną nie wyjdzie, bo nie będzie chciała czekać - co się takiego stanie? Poszukacie innej, jeśli ci się odmieni.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zielona Driada
|
Przy tak dużych obawach nie decyduj się na to. Masz wtedy czuć komfort i być pewna, że tego chcesz, jeśli tak nie będzie Twoje reakcje mogą być różne, niekoniecznie pozytywne.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie jesteś w stanie przewidzieć, jak się zachowasz.
Grunt, żebyś teraz tego chciała i była pewna swojej decyzji. I nie słuchaj rad, że jak chce trójkąta, to nie kocha, albo się z toba nie ożeni i różne inne bzdury. To nie musi wpłynąć na relację. A jeśli facet się na to zdecyduje i wpłynie na relację z jego strony, to dobrze, że rozpadnie się teraz.
![]() |
#14 |
Wizażowy Kot Igor
|
Hm.... na Twoim miejscu, Autorko, zaczekałabym aż będę w 100% pewna. Jeśli później miałoby Cię to gryźć to rzeczywiście, pozostaw to w sferze fantazji erotycznych. Nie ma pośpiechu z tą decyzją, jak ktos wyżej napisal- to nie ucieknie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie poszłabym na taki numer mając takie wątpliwości. To nie wróży dobrze na przyszłość po trójkącie. I wzięłabym sobie do serca to co napisała Robcia. Niektóre fantazje lepiej pozostawić właśnie jako fantazje.
siła spokoju
![]() |
#16 |
Kobieta z klasą
|
Czy Twój facet ma już doświadczenie w tym temacie? Pytałaś go o to? Może dla niego to norma i nie rzutuje na dalszy rozwój związku? Wtedy Twoje obawy są nieuzasadnione. Jeśli jest to Wasz pierwszy raz to żadne z Was nie wie co będzie potem i jak to wpłynie na Wasz związek.
Przede wszystkim ustalcie WSZYSTKIE szczegóły między sobą, bo co innego jak Ty masz z nią się dotykać a on tylko patrzy, a co innego jego stosunek z nią. Jeśli godzisz się tylko na to pierwsze, to gdy on nagle się na nią rzuci to będziesz miała do niego żal. Konkretne zasady: kto ile może sobie pozwolić. Co do wybierania grzecznych żon: ja nie chciałabym męża, który lubi wielokąty, bo sama ich nie lubię. Nigdy nie spotkałam się z propozycją trójkąta, co zapewne wynika z wyboru facetów o określonych cechach i zasadach. W związku trzeba się dobrać i nie ma znaczenia co kto lubi, pod warunkiem, że dana para ma podobne upodobania. To jest kluczowe.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Obstawiam, że dwa miechy po trójkącie po tym wspaniałym związku zostaną wspomnienia, niekoniecznie miłe. Autorka nie uniesie tego ciężaru, facet stwierdzi, że robi mu jazdy i po zawodach. Dwa miechy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Autorko jestem hetero tak jak i Ty, kobiety nigdy nie pociagaly mnie seksualnie. Jestem w stanie zrozumiec ze sama idea jest mega ekscytujaca, Ty i ona, on patrzy, Ty i on, ona patrzy, ale tak poza tymi mglistymi fantazjami wlasciwie nie rozumiem po co Ci druga kobieta w lozku skoro nie jestes biseksualna? Chyba ze moja wyobraznia jest bardzo ograniczona.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Dla mnie problematyczne by było to, że nie masz wcześniejszych doświadczeń z bycia w relacji bi sam na sam. Może to też być jakiś problem, co będzie jeśli w trakcie akcji nie spodoba Ci się to?
Dziwne też by było ograniczenie zabawy do seksu z tylko Ty z tą dziewczyną, a facet jako bierny obserwator. Wiesz w ogóle na co ma ochotę ona? Dla mnie trójkąt to jest wtedy, gdy każdy z każdym uprawia seks. Mój ex proponował mi trójkącik 2m+k. Gdy dowiedział się jak sprawę widzę, szybko zrezygnował z tego pomysłu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dogadanie się co do tego komu co wolno to podstawa. Żeby nie było potem problemu.
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;85592526]Mój ex proponował mi trójkącik 2m+k. Gdy dowiedział się jak sprawę widzę, szybko zrezygnował z tego pomysłu ![]() To chyba jednak opcja rzadziej proponowana przez mężczyzn. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Nie zdecydowałabym się na seks w trójkącie mając takie wątpliwości jak Ty. Jak długo trwa Wasz związek?
Nie zgodziłabym się żeby facet mi wybrał partnerkę seksualną, skoro on ma być obserwatorem a nie uczestnikiem. Wolałabym żeby to był mój wybór. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-08-22 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Właśnie już wszystko mieliśmy ustalone co komu wolno, co każde z nas lubi itp. Wszystko popsuły moje nagłe wątpliwości. Chcę, ale troszkę się boję
![]() Edit: Jesteśmy razem niecały rok więc dosyc krótki staż, ale dużo czasu spędzamy razem, od kilku miesiecy razem mieszkamy. Wybraliśmy tę dziewczynę w sumie wspólnie tzn Tż stworzył nam na portalu wspólne konto i nawiązywał kontakt z osobami które pisały ze są zainteresowane takim rozwiązaniem i które przy okazji podobały mu sie z opisu i ze zdjęć. Później rozmawialiśmy z tymi dziewczynami raz on raz ja i drogą eliminacji w sumie to ja wybrałam tę akurat kobietę ![]() Edytowane przez OnaPelnaWatpliwosci Czas edycji: 2018-08-22 o 17:06 Powód: nie zauważyłam nowego posta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie raz wydawalo, ze moglabym z laska, nawet bylam napalona jak cholera, fantazjowalismy o tym. Dopoki nie mialam kontaktu, nieerotycznego z piersiami innej kobiety. Wszystko mi opadlo. Ciebie moze tez podniecac mysl o skosztowaniu owocu zakazanego ale samo spelnienie juz nie musi byc tak super
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Myślę, że w głębi duszy tego nie chcesz, a robisz to dla niego. Sama sobie wmówiłaś, ze to Twoja fantazja żeby jego zadowolić.
No i im bliżej realizacji planu tym bardziej wymiękasz. Nie jesteś biseksualna, nie kręca Cię kobiety ani zdray kontrolowane, sama nie wpadłas na ten pomysł - nic więc dziwnego, że im bliżej realizacji tym gorzej sie z tym czujesz. Ciekawe, co by zrobił gdybyś Ty zaproponowała mu tójkąt 2m+ 1k. Przecież zawsze możesz sie wycofać... w czym problem? Kolega się obrazi, zostawi Cię? Dlaczego nie możesz tak poprostu mu o tym powiedziec i zrezygnowac, tylko masz takie rozterki i zakładasz wątki? Postawił Ci jakies warunki? ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() Ja myślę, że on nie traktuje autorki zbyt poważnie... sorki ale nie jestem w stanie pojac że kochajacy facet bedzie chcial w lozku drugiej kobiety :/ Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-08-22 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Tż złożył mi tylko luźną propozycję, razem przeszliśmy do jej realizacji. Obecnie wiedząc, że mam jakieś obawy odpuścił temat zupełnie, nie wspomina o tym ani nie wchodzi na nasze konto na tamtym portalu. Powiedział tylko krótko że jeśli uznam że jestem gotowa to ja mam dogadać się co do spotkania z tą dziewczyną. Cały czas utrzymywał też że nie jest to konieczne w naszym życiu i choć byłoby fajnie spróbować to nie ma musu. Chłopak mnie nigdy do niczego nie zmuszał. Nie na wszystko zawsze się zgadzam, nie wszystko w łóżku lubię ale ta opcja akurat bardzo mi się spodobała i zaryzykowała bym nawet stwierdzenie że obecnie to ja jestem bardziej nakręcona niż Tż.
Trójkąt z dwoma mężczyznami nie podnieca mnie w żadnym stopniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.