|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 45.
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8557537 1]Nie czy spełnia wymagania linii, tylko dlaczego 'wydziwiam' i czy nie ma w tym jakiegoś drugiego dna.
Stawka jest wysoka, więc wolę o raz za dużo głupio zapytać i upewnić się, że faktycznie nie ma żadnego problemu, a mieć już w miarę spokojną głowę. Dziękuję za odpowiedź.[/QUOTE] Masz na myśli drugie dno w bagażu? Ale drugie dno w bagażu możesz mieć, dlaczego nie. O ile ochrona potwierdzi, że nie masz w bagażu nic groźnego, możesz jecieć. A stawka nie jest chyba wysoka. Nawet gdyby cię "złapali" - co jest możliwe chyba tylko gdybyś napakowała tam 5 podkoszulków, 3 pary jeans i suknię ślubną - to po prostu by ci powiedzieli, że musisz dopłacić za bagaż. Wtedy miałyś wybór wyrzucić albo dopłacić. Oczywiście nie możesz przewozić rzeczy niedozwolonych, ale to chyba oczywiste. |
|
|
|
#4712 |
|
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8557513 1]Samolot
Jako podręczny można na ogół mieć torebkę albo torbę na laptopa oprócz kabinówki. Czy w torbie na laptopa można przewieźć inne fanty (jakieś małej objętości ciuchy czy inne rzeczy) a laptopa w kabinówce, czy od razu jest się podejrzanym o wszystkie niecne zamiary świata?[/QUOTE] w teorii można, w praktyce czasem też można (przewoziłam tak w Ryanair). ale widziałam też sytuację, gdy kobiecie przyczepili się do torby na laptopa, a dokładniej do jej wymiarów. przewoziła w niej inne rzeczy niż laptop, więc ciężko jednoznacznie stwierdzić czy chodziło tylko o wymiary, czy o zawartość, a wymiary były wymówką. na poziomie kontroli raczej nikt się czepiał nie będzie. |
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
|
||
|
|
|
#4714 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mam wymiary paczki 8 x 38 x 64 cm to 64cm to wysokość?
|
#4717 |
|
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8557561 1]W sensie, że była jakoś nieziemsko wypchana? Zamierzam zachować zdrowy rozsądek, więc mam nadzieję, że będzie ok. Ale też z kilku względów tak mi po prostu będzie wygodniej.[/QUOTE]
tamta akurat była wypchana do granic. ale też klasyczna torba na klasycznego laptopa (ok 15 cali) przekracza zazwyczaj dopuszczalne wymiary tego dodatkowego bagażu (w Ryanair 35 cm x 20 cm x 20 cm). zazwyczaj przymykają na to oko (bo damskie torebki też są często za duże), ale tak teoretycznie jak kontroler jest złośliwy, albo ktoś patrzy mu na ręce, to przyczepić się może i będzie miał rację. |
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie balsamy polecacie do opalania sie na solarium?
|
#4719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Konto usunięte
|
Mam rozmiar butów 38,5. Z reguły jest tak, że jeżeli chcę kupić buty inne niż sportowe, to mam problem, bo 38 za małe, 39 za duże. Kupiłam buty na wesele, oczywiście za luźne no i mam problem... Myślałam, że żelowe zapiętki trochę zredukują ten luz, ale po naklejeniu nie czuję różnicy. Czym jeszcze się wspomagać?
|
|
|
|
#4721 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=9848198ceafc75373689018 f1c5708ad8ca8cef1_6087464 13ed8e;85576346]Mam rozmiar butów 38,5. Z reguły jest tak, że jeżeli chcę kupić buty inne niż sportowe, to mam problem, bo 38 za małe, 39 za duże. Kupiłam buty na wesele, oczywiście za luźne no i mam problem... Myślałam, że żelowe zapiętki trochę zredukują ten luz, ale po naklejeniu nie czuję różnicy. Czym jeszcze się wspomagać?[/QUOTE]Możesz tez dodać żelowe poduszki na przód stopy-trochę wypełnia buty...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy jak postawisz paczkę. jak dołem bokami 8x38, to będzie wysokość. jak postawisz bokami np. 64x8 to wtedy wysokość będzie 38cm.
Chyba, ze pytania nie zrozumiałam.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#4723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a pewnie nie o to chodzi. Jakich kosmetyków używasz?
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;8557491 6]Sklepy odzieżowe online
Chodzi o sklepy, w których dostawa jest gratis tylko od jakiejś wydanej sumy. Czyli zalando na przykład nie, bo oni zawsze mają dostawy gratis, niezależnie od tego, za ile zamawiasz ciuchów. Załóżmy, że dostawa jest gratis od 200 zł a za zamówienia za mniej niż 200 zł płaci się 20 zł opłaty za dostawę. Składam zamówienie na kilka rzeczy za łącznie 230 zł. Ale rzecz za 50 zł decyduję się potem odesłać. Czy wtedy zwracając mi pieniądze za tą odesłaną rzecz potrącają mi te 20 zł za przesyłkę? Interesuje mnie jak to jest w praktyce, nie teorie jak powinno być.[/QUOTE]Zara napewno ma gratisowa wysyłkę jak zamówisz na 200 ale zwrocisz no często zamawiam jakaś "zapchajpaczke " która odsyłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest dokładnie to co napisałam Tak to po prostu nazwałam, być może to nie jest żadne fachowe określenie. Najpierw masaż olejkiem, aktualnie mam olejek różany z Bielendy - rozpuszcza makijaż, nagromadzone sebum itp (a makijaż lubię pełny i dość mocny). Potem zmywam go wodą. Następnie ponownie myję buzię, tym razem żelem do mycia twarzy. Domywam w ten sposób wszystkie pozostałości. Czasem pomagam sobie silikonową myjką For your Beaty, ale częściej mi się nie chce. To wszystko pod prysznicem. Skończyłam teraz jakiś żel z Bielendy z zieloną herbatą i aktualnie testuję pastę węglową Iossi, poleconą przez inną wizażankę. Muszę przyznać że pasta jest super. Jeszcze wcześniej używałam przeróżnych innych żeli, ale nic mnie nie zachwyca w tej kategorii, straszna bida. Na koniec przemywam cerę wodą różaną.Mam wrażenie że to nawet nie zasługa samych kosmetyków. Za wyjątkiem tej pasty, były to zazwyczaj drogeryjne produkty w przystępnych cenach. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2018-08-21 o 23:09 |
|
|
|
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
[1=9848198ceafc75373689018 f1c5708ad8ca8cef1_6087464 13ed8e;85576346]Mam rozmiar butów 38,5. Z reguły jest tak, że jeżeli chcę kupić buty inne niż sportowe, to mam problem, bo 38 za małe, 39 za duże. Kupiłam buty na wesele, oczywiście za luźne no i mam problem... Myślałam, że żelowe zapiętki trochę zredukują ten luz, ale po naklejeniu nie czuję różnicy. Czym jeszcze się wspomagać?[/QUOTE]Mam taki sam problem, na wysokim obcasie 39 mocno ciśnie, 40 się zsuwa. Dodatkowo wąska stopa. Na ostatnie wesele, na którym byłam kupiłam po prostu buty z paskami, żeby trzymały stopę + wkładka żelowa w śródstopiu + wata w czubkach palców. Butów nie zmieniałam w trakcie wesela na inne. U mnie się sprawdziło, ale wiem że nie każdemu odpowiadają buty na obcasie z paskami. A skoro masz już kupione buty to pokombinowałabym z wypełnieniem butów w przedniej części.
|
|
|
#4727 |
|
Komplikatorka
|
Ma ktoś jakiś pomysł jak fajnie można zapakować voucher na prezent ?
Nie chciałabym różnego rodzaju kopert, bo od razu będzie wiadomo co jest w środku
|
#4728 |
|
Inez
|
Oglądam właśnie Kuchenne Rewolucje i tak się zastanawiam, czy ci ludzie zaproszeni na kolację za nią płacą? Można gdzieś znaleźć jakie to są kwoty?
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4730 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tyle że ten płyn sam w sobie jest tłusty i od samej wody nie zejdzie, więc myję jeszcze twarz żelem micelarnym (z Biedry lub Tołpy, nie widzę różnicy ). I przy mocniejszym makijażu ten żel wydobywa resztki eyelinera, tuszu, z którymi dwufazówka sobie nie poradziła. Robi taką pandę , nie tak łatwo ściągnąć to ze skóry bez tarcia, wtedy biorę jeszcze jeden wacik z płynem dwufazowym i jeszcze raz czyszczę skórę wokół oczu, żeby tego tarcia jednak uniknąć. I jeszcze raz żelem zmywam płyn.Cytat:
![]() Robię to w kształcie przykrywki pudełka, tyle że rozmiarem odpowiednio mniejsze, aby się w pudełku zmieściło. Czasem, jak chce mi się wysilić, używam tego jako takiego "piedestału" przytwierdzonego po środku pudełka prezentowego, po bokach tego piedestału układam kwiaty świeże/sztuczne, cukierki itp. |
|||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Tatty w jakiej postaci blonnik?
|
|
|
#4732 |
|
Skrzat leśny
|
Dziewczyny, jest sens robić badania krwi w drugim dniu krwawienia @ czy wyniki wyjdą jakieś przekłamane? Nie znam się, a akurat obudziłam się wcześnie i myślałam, że może skorzystam z okazji i pójdę.
|
|
|
#4733 |
|
Konto usunięte
|
Ogólnie staram się wrzucać produkty zawierające błonnik (otręby, płatki zbożowe, chia, młody jęczmień, suszone owoce, mąka kokosowa, mąka pełnoziarnista, ryż brązowy zamiast białego).
Na lenia to nawet do śniadaniowej owsianki dosypuję błonnik (łupiny babki płesznik). |
|
|
|
#4734 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
No ja przykładam na chwilę i dopiero po chwili, nadal dociskając, delikatnie przesuwam. Nie trę maniakalnie, nie chcę rzęs stracić, ale samo przykładanie u mnie się nie sprawdza. I od kiedy używam trwalszego eyelinera zwykłe mleczka przestały sobie radzić, przerzuciłam się na płyn dwufazowy z Bielendy (z Mariona też jest ok). Tyle że ten płyn sam w sobie jest tłusty i od samej wody nie zejdzie, więc myję jeszcze twarz żelem micelarnym (z Biedry lub Tołpy, nie widzę różnicy ). I przy mocniejszym makijażu ten żel wydobywa resztki eyelinera, tuszu, z którymi dwufazówka sobie nie poradziła. Robi taką pandę , nie tak łatwo ściągnąć to ze skóry bez tarcia, wtedy biorę jeszcze jeden wacik z płynem dwufazowym i jeszcze raz czyszczę skórę wokół oczu, żeby tego tarcia jednak uniknąć. I jeszcze raz żelem zmywam płyn.Ja i tak daję w pudełku prezentowym, takim dość płaskim, do środka robię wkład z takimi dwoma rogami uciętymi, żeby dało się włożyć kartę, coś takiego: ![]() Robię to w kształcie przykrywki pudełka, tyle że rozmiarem odpowiednio mniejsze, aby się w pudełku zmieściło. Czasem, jak chce mi się wysilić, używam tego jako takiego "piedestału" przytwierdzonego po środku pudełka prezentowego, po bokach tego piedestału układam kwiaty świeże/sztuczne, cukierki itp.[/QUOTE] Dziękuję ![]() Chyba skorzystam z tego pomysłu na pudełko ozdobne wypełnione cukierkami Voucher jest wielkości A4,bo to skok ze spadochronem i będzie wielkie pudełko pełne słodkości
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2018-08-22 o 10:32 |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4738 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli chodzi o zwykłe badania krwi to nie ma wpływu (chociaż ja bym nie robiła z innego powodu). moczu nie należy badać na parę dni przed.
|
|
|
|
#4739 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w którymś odcinku była awantura, że właścicelka chciała sobie swoich znajomych pozapraszać, a Gesslerowa jej tłumaczyła, że ta darmowa kolacja, to ma być reklama restauracji, a nie posiadówa ze znajomymi. |
|
|
|
|
#4740 | ||
|
Inez
|
Cytat:
Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

.

a pewnie nie o to chodzi. Jakich kosmetyków używasz?