|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część IV
Cytat:
![]() Od cła się można odwołać, ale nie od vatu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Raczkowanie
|
.
27.01.2008 -> włosy w najdłuższym miejscu 56cm...mało! ![]() 27.01.2008 -> 67kg ! Duuuużo ![]() 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 KG Prawdziwa wizażanka wychodzi na dwór, kiedy nie ma prądu ![]() Edytowane przez Roztanczona Czas edycji: 2008-08-10 o 21:12 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Cyt. ze Strawberry:
"W chwili obecnej staramy się pokrywać koszty opłat celnych w przypadkach, kiedy zostały one naliczone, ale podkreślamy, że jest to tylko nasza dobra wola a nie obowiązek. Jeżeli zostali Państwo wezwani do uiszczenia opłaty celnej na naszą przesyłkę, prosimy odebrać przesyłkę, uiścić opłaty celne po czym e-mailem, faksem lub pocztą wysłać do nas potwierdzenie zapłaty opłaty celnej a my zwrócimy Państwu tę kwotę." Czy to dot. więc również opłat VAT'u??? Czy wyłącznie opłat celnych rozumianych dosłownie, czyli cło, nie VAT??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poczytaj pierwszy post tego wątku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Czyli mam rozumieć ze nie opłaca się(chociaż niby zwracają)kupowac za kwotę przekraczającą 45 Euro ?
#4357 |
Zakorzenienie
|
Małe sprostowanie mojej wcześniejszej wypowiedzi, bo właśnie przeczytałam tekst na laurce z UC Bytom:
"Limit wartości przesyłek wysyłanych przez osobą fizyczną do innej osoby fizycznej ale nie w ilościach i charakterze handlowym wynosi 45 euro" Jako że Tru nie jest osobą fizyczną powyższy cytat przesyłek z Tru nie dotyczy. "Limit wartości przesyłek zawierających towary zwolnione z należności celnych przysyłanych bez względu na cel i osobę wynosi 22 euro, zwolnienie to nie dotyczy zamówień wysyłkowych" Rozumiem więc, że mogą naliczać opłaty od każdej kwoty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
Mogą nawet przy 1 euro - zwolnienie nie dotyczy zakupów internetowych/wysyłkowych...
#4359 |
Zakorzenienie
|
Przy cle tak na prawdę znaczenie ma kod towaru i kraj pochodzenia - na tej podstawie określa się stawkę celną. W przypadku zakupów z Tru stawka celna wynosi 0. Dlatego jak wypełniacie deklaracje z UC jest pole do wpisania kodu ilości nazwy towaru.Mało kto zna kody, więc podaje się nazwę towaru a UC sam przyporządkowuje kody. ( macie je potem wpisane na karcie nr 2 - potwierdzającej dokonanie zgłoszenia celnego - odbieracie je z poczty)
Dla zainteresowanych i niepewnych podaje link do kalkulatora taryfowego wystarczy wpisać tylko kod towaru i wybrac kraj pochodzenia. Podac wartość celną przybliżoną i ilość a potem oblicz i już ![]() https://www.celina.krakow.uc.gov.pl/...ator/index.jsp A tutaj skopiowałam kody towarów: 3303 00 Perfumy i wody toaletowe: 3303 00 10 − Perfumy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3303 00 90 − Wody toaletowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3304 Preparaty kosmetyczne lub upiększające oraz preparaty do pielęgnacji skóry (z wyjątkiem leków), włącznie z preparatami przeciwsłonecznymi lub do opalania, do manicure lub pedicure: 3304 10 00 − Preparaty upiększające do ust . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3304 20 00 − Preparaty upiększające do oczu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3304 30 00 − Preparaty do manicure i pedicure . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — − Pozostałe: 3304 91 00 − − Pudry, nawet prasowane . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3304 99 00 − − Pozostałe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3305 Preparaty do włosów: 3305 10 00 − Szampony . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3305 20 00 − Preparaty do trwałej ondulacji lub prostowania włosów . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3305 30 00 − Lakiery do włosów . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3305 90 − Pozostałe: 3305 90 10 − − Płyny do włosów . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3305 90 90 − − Pozostałe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bez cła — 3307 Preparaty stosowane przed goleniem, do golenia lub po goleniu, dezodoranty osobiste, preparaty do kąpieli, depilatory i pozostałe preparaty perfumeryjne, kosmetyczne lub toaletowe, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; gotowe odświeżacze pomieszczeń, nawet perfumowane, lub mające własności dezynfekcyjne: 3307 10 00 − Preparaty stosowane przed goleniem, do golenia lub po goleniu . . . . . . . . . . . . . . . . . 6,5 — 3307 20 00 − Dezodoranty osobiste i środki przeciwpotowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6,5 — 3307 30 00 − Sole kąpielowe perfumowane i pozostałe preparaty kąpielowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6,5 — − Preparaty do perfumowania lub odświeżania pomieszczeń, włącznie z preparatami zapachowymi stosowanymi w trakcie obrzędów religijnych: 3307 41 00 − − „Agarbatti” i pozostałe preparaty zapachowe, które działają w wyniku spalania 6,5 — 3307 49 00 − − Pozostałe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6,5 — 3307 90 00 − Pozostałe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6,5 — strona 250 ![]()
#4360 |
Zakorzenienie
|
No i właśnie dostałam emilka, że truskaweczka przesłała na konto operatora karty kredytowej VAT za perfumki
![]() ![]()
#4361 |
Kici kici miau miau
|
ja tez dzis dostalam identyczna informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny znacie to cudo?
http://us.strawberrynet.com/productD...59350&goChar=S |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Raczkowanie
|
Jak to jest z tym zwrotem vatu?? napisalam im @ z prosba o zwrot, i ze skanowanymi dokumentami... napisali ze zwroca tylko ze moze to potrwac... 2 tygodnie czekam i ani zwrotu ani zadnej wiadomosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Kici kici miau miau
|
ja tez jakos tak czekalam albo i dluzej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
meila o zwrot VATu napisałam 1.08 a dzis dopiero dostałam info, że przelali na konto operatora karty więc spokojnie odpowiedzą
![]()
#4366 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zamowila ktoras cienie Moonray? Jesli tak to mozecie napisac jaki macie kod i jak sie sprawuja generalnie? Moze jakies fotki na dloni jakby ktos mogl?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
ja zamówiłam Moonray
i są z sierpnia 2003 :-o ale mi sie i tak bardzo podobają, tzn. jak pisała bodajże Layla nie nadają się raczej aby używać ich samych, tzn. bez jakiegos innego mocniejszego cienia, a juz na pewno nie wyglądałoby dobrze używanie ich wszystkich na raz. Ja dziś nap mam ten złoty/żółty, połączony z innym matowym brązem. Wczoraj miętowy w połączniu z turkuso-zielenią (ciemną) i odbrobiną ciemnego fioletu. Miałam też te dwa róże łączone z ciemnym brązem. Ogólnie są to bardzo jasne cienie, pastelowe, rozbielające i rozjaśniające. Nie są perłowe, raczej matowe i właśnie biało-pastelowe. Co prawda liczyłam , że będa bardzo opalizujące, ale może dlatego nie są, bo są stare :-o |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki bardzo za odpowiedz. ![]() Chyba je sobie odpuszcze mimo, ze sa tanie. Szkoda, ze na truskawce nie mozna upolowac Pink May. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Pink May bywalo na Tru, trzeba polować
![]()
#4370 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
W ogóle nuda wieje na truskawce... Chyba wszyscy oglądają olimpiadę....
#4372 |
Zakorzenienie
|
Mariola nigdy w życiu
![]() Ogladam fajnego faceta i marze sobie. http://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM i reklame The One http://www.youtube.com/watch?v=X1nfg...eature=related
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A na fajnego faceta zawsze miło popatrzeć ![]()
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
truskawek piękny jeden i drugi , noooooooo
Mariolu znasz pomadki Biotherm? Kurcze nie ma gdzie kolorów sparwdzić a musze kupic mamie . Ranka jutro wplaacam ![]()
#4375 |
Wtajemniczenie
|
Muszę się poskarżyć. Ostatnio ciągle popełniam jakieś głupoty związane z Truskawą
![]() Zamiast zamawiać bezpiecznie, czyli pojedyncze przedmioty, to robię duże zamówienia i wszystko ląduje w UC. Jak już trafi do UC, to muszę siłą od nich wyciągać. A wszystko przez to, że nie chciało mi się chodzić na pocztę po te wszystkie paczki. Teraz muszę płacić cło i na dodatek nie wiadomo, jak długo czekać. Wracam do swoich małych przesyłek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robisz może zapasy przed styczniem?
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Kici kici miau miau
|
nie zawsze chce oddac.
ja nie robie zapasow,bo mysle ze nawet z tym obowiazkowym Vatem bedzie taniej. mi jak na razie nie lapia,ale ja zawsze robie pojedyncze paczuszki |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam dzisiaj EL Lucidity 06 bez postoju w UC ![]() ![]()
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.