Nadmierna potliwo¶æ (do¶æ niezwykla).Pomocy! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-08-11, 21:12   #1
agata_wwl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 363
Unhappy

Nadmierna potliwo¶æ (do¶æ niezwykla).Pomocy!

Witajcie,

nie bardzo wiedzia³am gdzie umie¶ciæ ten w±tek. W koñcu pad³o na forum plotkowe (je¶li co¶ ¼le zrobi³am to proszê o przesuniêcie). Dosz³am do wniosku, ¿e du¿o Dziewczyn tu zagl±da, wiêc mo¿e kto¶ pomo¿e...

Otó¿ mam problem z nadmiernym poceniem siê. Ale nie chodzi o to, ¿e poc± mi siê paszki...

Gdy tylko temperatura na dworzu wzro¶nie do 20 stopni ogarnia mnie przera¿enie, bo wiem co to oznacza - zalewanie siê potem I to nie tak, ¿e poc± mi siê pachy; to co mnie spotyka jest duu¿o gorsze...

Wystarczy, ¿e wyjdê na dwór, przejdê kawa³ek a potem gdzie¶ siê zatrzymam to czujê jak po czole, plecach sp³ywaj± stru¿ki potu... Czujê siê fatalnie Jak wsiadam np. do tramwaju to jest identyczna sytuacja. Wiecie, ja siê tego po prostu wstydzê. Bo jak wygl±da osoba, która stoi i ci±gle wyciera siê z potu? No, niezbyt ³adnie...
Nie wspomnê o wizycie na si³owni/fitnessie. Pocê siê po kilku minutach a czerwona na twarzy jestem jeszcze szybciej. Moja buzia jest ca³a rozpalona, czujê jak mi wszystko pulsuje. Ostatnio wstydzi³am siê wyj¶æ z sali po fitnessie, bo wygl±da³am jak spocony pomidor albo jeszcze gorzej.
Od tego momentu przesta³am chodziæ na zajêcia. Bardzo mnie to martwi, bo chcia³abym popracowaæ nad swoj± sylwetk± a jak mogê to zrobiæ rezygnuj±c z æwiczeñ?
Taki sam problem ma moja Mama i Siostra - nie wiem, mo¿e to dziedziczne?
Jeste¶my za³amane, dla nas to naprawdê koszmar. Mama nawet ostatnio siê pop³aka³a tak ma do¶æ.

Posz³am do lekarza, zrobi³am badania i nic! Doktor rozk³ada rêce, ci±gle daje skierowania na nastêpne badania....

Ile to jeszcze bêdzie trwaæ? Czym mo¿e to byæ spowodowane? Mo¿e która¶ z Was mia³a podobny problem?

agata_wwl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-11, 21:37   #2
laylaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 862
Dot.: Nadmierna potliwo¶æ (do¶æ niezwykla).Pomocy!

czyta³a¶ o Antidralu? stosuje siê go nie tylko pod pachy, nie ma szans ¿eby siê spociæ.

a je¶li chodzi o twarz mo¿e pomo¿e dermatolog?

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-11, 21:39   #3
trawka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 304
GG do trawka

Agatko, spróbuj poszukaæ w wyszukiwarce, my¶lê ¿e taki w±tek móg³ ju¿ siê pojawiæ Mo¿e skoro lekarz, do którego chodzisz nie jest w stanie Ci pomóc, zasiêgnij rady innego Co prawda ja mia³am problem z potliwo¶ci± pach, ale wiem jakie to potrafi byæ dokuczliwe - mnie to w³a¶ciwie rujnowa³o ¿ycie Ale mam nadziejê, ¿e uda Ci siê to pokonaæ i ¿yczê powodzenia Mo¿e inne Dziewczyny mia³y podobny problem Buziaki
Stary 2008-08-11, 21:44   #4
agata_wwl
Raczkowanie

Antidral odpada, bo dla mnie jest za mocny (zreszt± podobnie jak Etiaxil) -> strasznie swêdzi mnie po nim skóra. Stosowa³am pod pachy i po pewnym czasie dosta³am uczulenia.
Poza tym nie wyobra¿am sobie smarowaæ ca³ych pleców...

A co do reszty to w³a¶nie zastanawia³am siê do jakiego lekarza siê wybraæ. My¶la³am o ginekologu, bo mo¿e to jakie¶ hormonalne sprawy? Oj, ju¿ sama nie wiem...

I dlatego proszê Was o rady - mo¿e kto¶ mia³ podobny problem i sobie z tym poradzi³? Bêdê przynajmniej mia³a jaki¶ punkt zaczepienia i pod odpowiednim k±tem zacznê robiæ te badania...
Stary 2008-08-11, 21:49   #5
agata_wwl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trawka Poka¿ wiadomo¶æ
Agatko, spróbuj poszukaæ w wyszukiwarce, my¶lê ¿e taki w±tek móg³ ju¿ siê pojawiæ Mo¿e skoro lekarz, do którego chodzisz nie jest w stanie Ci pomóc, zasiêgnij rady innego Co prawda ja mia³am problem z potliwo¶ci± pach, ale wiem jakie to potrafi byæ dokuczliwe - mnie to w³a¶ciwie rujnowa³o ¿ycie Ale mam nadziejê, ¿e uda Ci siê to pokonaæ i ¿yczê powodzenia Mo¿e inne Dziewczyny mia³y podobny problem Buziaki
Dziêkujê za odzew Co do lekarza to chyba tak zrobiê, zmieniê go. Mo¿e inny bêdzie mia³ pomys³ czym to jest spowodowane. Ale oczywi¶cie czekam na dalsze rady

Stary 2008-08-11, 22:10   #6
Stromanthe
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 476
GG do Stromanthe

Mo¿e jakie¶ zio³owe k±piele by pomog³y? Je¶li a¿ tak spêdza ci to sen z powiek, wybierz siê do tybetanki- one maj± masê przeró¿nych zió³, je¶li powiesz jej o co dok³adnie chodzi, napewno co¶ znajdzie.
Stromanthe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-11, 22:45   #7
trawka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 304
GG do trawka

Cytat:
Napisane przez agata_wwl Poka¿ wiadomo¶æ
Antidral odpada, bo dla mnie jest za mocny (zreszt± podobnie jak Etiaxil) -> strasznie swêdzi mnie po nim skóra. Stosowa³am pod pachy i po pewnym czasie dosta³am uczulenia.
Poza tym nie wyobra¿am sobie smarowaæ ca³ych pleców...

A co do reszty to w³a¶nie zastanawia³am siê do jakiego lekarza siê wybraæ. My¶la³am o ginekologu, bo mo¿e to jakie¶ hormonalne sprawy? Oj, ju¿ sama nie wiem...

I dlatego proszê Was o rady - mo¿e kto¶ mia³ podobny problem i sobie z tym poradzi³? Bêdê przynajmniej mia³a jaki¶ punkt zaczepienia i pod odpowiednim k±tem zacznê robiæ te badania...
Ja u¿ywam Antidral i nie s±dzê, ¿eby nadawa³ siê do smarowania pleców, bo jego dzia³anie polega g³ównie na bardzo g³êbokim wysuszaniu - my¶lê wiêc, ¿e masz racjê, ¿e nie chcesz go u¿ywaæ
My¶la³am te¿ nad tym co napisa³a¶, ¿e przyczyn± mog± byæ hormony - zajrza³am do ulotki jednego leku i wynika z niej, ¿e potliwo¶æ mo¿e byæ spowodowana niew³a¶ciw± prac± tarczycy - mo¿e warto by¶ wybra³a siê nie do ginekologa, ale do endokrynologa My¶lê, ¿e ja zrobi³abym tak: posz³abym do lekarza internisty i poprosi³abym o skierowanie do takiego specjalisty Nie spyta³am wcze¶niej, jak± specjalizacjê mia³ lekarz, u którego by³a¶ wcze¶niej - je¶li nie by³ to dermatolog, to mog³abys siê tak¿e do niego wybraæ - nawet lepiej by³oby i¶æ wcze¶niej do dermatologa ni¿ do innego lekarza

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 23:09   #8
Insomnia89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 548

Z pewno¶ci± jest to zwi±zane z hormonami. Polecam wizytê u endokrynologa, on powinien pomóc
Stary 2008-08-12, 08:36   #9
gosiaczek6
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 914

a jaki etiaxil stosowa³as? moze to ten czerwony Cie uczuli³? jest jeszcze niebieski dla wrazliwców
gosiaczek6 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-12, 08:58   #10
ankasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 001

Mam identyczny problem i tak samo nie wiem jak sie z tego wyleczyæ. To prawdopodobnie jest sprawa genetyczna, bo mój ojciec ma identycznie. U mnie najgorzej jest na czole, w miejscu gdzie czo³o styka sie z w³osami. Koszmar po prostu. Po 15 minutach na s³oñcu mam wrazenie, ¿e ktos mi wyla³ kube³ wody na g³owe.

Jak bedziesz wiedzia³a jak to wyleczyæ, to podziel sie wiadomo¶ci±

mam orta w po¶cie? daj znaæ, nie obra¿ê siê
ankasz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-12, 09:51   #11
Stromanthe
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 476
GG do Stromanthe

W internecie znalaz³am, ¿e na nadmiern± potliwo¶c pomaga picie melisy lub sza³wii raz dziennie przed snem, jednak nie powinno siê tego stosowac d³u¿ej ni¿ 2-3 tygodnie i najlepiej po konsultacji lekarskiej. Napar z sza³wii te¿ nadaje siê do dodania do k±pieli antypotowej
Stromanthe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 11:42   #12
Lena4
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 811

Wzmo¿one pocenie siê z regu³y ¶wiadczy o nadmiarze hormonów tarczycy - jest jednym z pierwszych objawów jej nadczynno¶ci. Ewentualnie zbada³abym siê równie¿ w kierunku cukrzycy.
Nie napisa³a¶ czy masz przy tym równie¿ inne problemy np. z wypadaniem w³osów, tyciem, chudniêciem itp.

Lena4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-12, 12:26   #13
agata_wwl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trawka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja u¿ywam Antidral i nie s±dzê, ¿eby nadawa³ siê do smarowania pleców, bo jego dzia³anie polega g³ównie na bardzo g³êbokim wysuszaniu - my¶lê wiêc, ¿e masz racjê, ¿e nie chcesz go u¿ywaæ
My¶la³am te¿ nad tym co napisa³a¶, ¿e przyczyn± mog± byæ hormony - zajrza³am do ulotki jednego leku i wynika z niej, ¿e potliwo¶æ mo¿e byæ spowodowana niew³a¶ciw± prac± tarczycy - mo¿e warto by¶ wybra³a siê nie do ginekologa, ale do endokrynologa My¶lê, ¿e ja zrobi³abym tak: posz³abym do lekarza internisty i poprosi³abym o skierowanie do takiego specjalisty Nie spyta³am wcze¶niej, jak± specjalizacjê mia³ lekarz, u którego by³a¶ wcze¶niej - je¶li nie by³ to dermatolog, to mog³abys siê tak¿e do niego wybraæ - nawet lepiej by³oby i¶æ wcze¶niej do dermatologa ni¿ do innego lekarza
Lekarz, u którego by³am to internista. Najpierw zleci³ mi podstawowe badania - mocz, krew. Kiedy nie znalaz³ nic niepokoj±cego to da³ skierowanie do kardiologa. Ten te¿ nic nie wykry³

No i jestem znów w punkcie wyj¶cia. Teraz tak jak piszesz pójdê chyba do endokrynologa i dermatologa. Z tarczyc± to ju¿ od wielu Dziewczyn s³ysza³am, wiêc najpierw sprawdzê czy wszystko z ni± w porz±dku.

Dziêkujê za rady

Cytat:
Napisane przez Insomnia89 Poka¿ wiadomo¶æ
Z pewno¶ci± jest to zwi±zane z hormonami. Polecam wizytê u endokrynologa, on powinien pomóc
Nied³ugo idê Zobaczymy co powie endokrynolog.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Poka¿ wiadomo¶æ
a jaki etiaxil stosowa³as? moze to ten czerwony Cie uczuli³? jest jeszcze niebieski dla wrazliwców
Stosowa³am ten niebieski a i tak skóra swêdzia³a Widocznie jestem bardzo wra¿liwa...

Cytat:
Napisane przez ankasz Poka¿ wiadomo¶æ
Mam identyczny problem i tak samo nie wiem jak sie z tego wyleczyæ. To prawdopodobnie jest sprawa genetyczna, bo mój ojciec ma identycznie. U mnie najgorzej jest na czole, w miejscu gdzie czo³o styka sie z w³osami. Koszmar po prostu. Po 15 minutach na s³oñcu mam wrazenie, ¿e ktos mi wyla³ kube³ wody na g³owe.

Jak bedziesz wiedzia³a jak to wyleczyæ, to podziel sie wiadomo¶ci±
W pierwszej kolejno¶ci wybieram siê do endokrynologa. Jak ju¿ bêdê po to dam znaæ co i jak

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Poka¿ wiadomo¶æ
W internecie znalaz³am, ¿e na nadmiern± potliwo¶c pomaga picie melisy lub sza³wii raz dziennie przed snem, jednak nie powinno siê tego stosowac d³u¿ej ni¿ 2-3 tygodnie i najlepiej po konsultacji lekarskiej. Napar z sza³wii te¿ nadaje siê do dodania do k±pieli antypotowej
Dziêkujê za poradê

Cytat:
Napisane przez Lena4 Poka¿ wiadomo¶æ
Wzmo¿one pocenie siê z regu³y ¶wiadczy o nadmiarze hormonów tarczycy - jest jednym z pierwszych objawów jej nadczynno¶ci. Ewentualnie zbada³abym siê równie¿ w kierunku cukrzycy.
Nie napisa³a¶ czy masz przy tym równie¿ inne problemy np. z wypadaniem w³osów, tyciem, chudniêciem itp.
Mia³am robione badania na cukrzycê -> nic nie wykaza³y. Nie dokuczaj± mi te¿ inne dolegliwo¶ci typu wypadanie w³osów, tycie a tym bardziej chudniêcie (to ostatnie zbytnio by mnie nie zmartwi³o )

Pójdê za to, tak jak ju¿ wy¿ej napisa³am, do endokrynologa. Bo te hormony to w³a¶nie tak za mn± "chodzi³y", podejrzewa³am, ¿e to z nimi co¶ mo¿e byæ nie tak.

za odzew
Stary 2008-08-12, 14:04   #14
Miriam19
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 389
GG do Miriam19

witam Ciê Agatko w nowym w±tku
jak bêdziesz po wizycie u endokrynologa to koniecznie napisz co z niej wynik³o
U mnie przyczyn± nadmiernej potliwo¶ci mog³aby byæ w³a¶nie tarczyca, bo mam jeszcze cienie pod oczami, które te¿ mog± byæ oznak± nadczynno¶ci tarczycy.
Miriam19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-12, 14:49   #15
Cermei
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 64

Witam!! Ja mam ten sam problem jak autorka postu. Ale u mnie zaczelo sie to po urodzeniu dziecka, kiedys nie mialam takich problemow. Na poczatku wydawalo mi sie, ze jestem zbyt oslabiona i moze organizm tak na to reaguje, jednak po roku poszlam do internisty, ktory po badaniach rowniaz rozklada rece. Bylam juz u dermatolog, to stwierdzila, ze to od nadmiaru obowiazkow z dzieckiem itp, ze moze wkoncu przejdzie. Zastanawialam sie wlasnie nad tymi hormonami, ze moze cos mi sie pochrzanilo. Skozystam z Waszych rad i tez umowie sie do endokrynologa na badanie. A z waga to u mnie jest masakra bo puki karmilam dziecko piersia stala na 64 kg ( przed wazylam 55-57 kg ) a po odstawieniu od cycka doszlo juz raz nawet do 75 kg mimo normalnego jedzenia tak jak zawsze. Potem robilam sobie diete i spadlo, a teraz znow troszke nabralam.
Cermei jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-12, 16:43   #16
ma_linka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 007

my¶lê, ¿e trochê z tych potowych dolegliwo¶ci wzmaga siê przez zdenerwowanie ca³± t± sytuacj±. pocisz siê, denerwujesz tym i znowu przez to siê pocisz i tak w kó³ko. mo¿e uda mi sie znale¼æ co¶ pomocnego. ¿yczê powodzenia
co do æwiczeñ to zawsze mo¿na æwiczyæ w domu

ma_linka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-21, 01:59   #17
Panna Wiza¿anka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 93

Witam, to jest mój pierwszy post na forum, ale postaram siê udzielaæ czê¶ciej

Podbijam w±tek, poniewa¿ opisany problem dotyczy równie¿ mnie. Ale po kolei.
Z problemem nadmiernej potliwo¶ci borykam siê od paru lat, ale mam wra¿enie, ¿e z ka¿dym kolejnym rokiem problem siê pog³êbia. Kiedy¶ poci³am siê tylko pod pachami, potem dosz³y do tego plecy, twarz, a¿ w koñcu prawie ca³e cia³o. Niezale¿nie od pory roku, chocia¿ latem oczywi¶cie jest najgorzej. Pocê siê przy wysokich temperaturach, zmianach temperatur (np. wej¶cie z gor±cej ulicy do ch³odnego pomieszczenia) oraz przy nawet minimalnym wysi³ku fizycznym. Zreszt± "pocê siê" to eufemizm - ze mnie po prostu siê leje! Mokre w³osy, kark, rozp³ywaj±cy siê makija¿, mokre plamy na plecach, czasami nawet na spódnicy Mam ju¿ do¶æ! Dosz³o do tego, ¿e latem prawie nie wychodzê z domu, je¿eli nie muszê, chyba ¿e wieczorem. Czasami chce mi siê p³akaæ.

Dodam, ¿e leczê siê endokrynologicznie i powiadomi³am lekarkê o mojej przypad³o¶ci, ale badania hormonalne niczego nie wykaza³y. Zreszt±, jak poinformowa³a mnie lekarka, gdyby przyczyna le¿a³a w hormonach, ju¿ dawno bym siê pozby³a problemu. Tarczyca równie¿ w normie, a cukrzycy nie mam. Tak¿e na kondycjê fizyczn± nie narzekam, kiedy¶ czynnie uprawia³am taniec, a i teraz od czasu do czasu powracam do treningów.

Ju¿ sama nie wiem, co mam robiæ. Od lekarzy s³yszê, ¿e "taka moja uroda", co w ¿aden sposób mnie nie uspokaja. U¿ywam Etiaxilu, dlatego przynajmniej z pachami mam spokój, d³onie i stopy (o dziwo!) tak¿e pozostaj± suche. Latem nie wychodzê z domu bez uprzedniej k±pieli w zimnej wodzie, co pomaga tylko na parê minut. Czujê ogromny dyskomfort, nieraz siê zdarza³o, ¿e rezygnowa³am ze spotkania tylko dlatego, ¿e by³o za gor±co...

Pomocy!
Panna Wiza¿anka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-21, 07:38   #18
Miriam19
Raczkowanie

GG do Miriam19

Ja nie wiem jak Ci pomóc, bo te¿ mam ten problem i nie wiem jak z nim walczyæ To lato jest wyj±tkowo ch³odne jak na lato, wiêc jest lepiej ni¿ w tamtym roku. U mnie takie pocenie gigant zaczyna siê jak temperatura przekroczy 25 stopni. Najgorzej jest na twarzy, g³owie i karku Dramat Ostanio by³am zmuszona je¼dziæ samochodem bez klimatyzacji...my¶la³am ¿e umrê z rozp³yniêcia Mo¿e kto¶ ma jakie¶ rady?? Chocia¿ ja ju¿ siê w³a¶ciwie pogodzi³am z tym, ¿e ju¿ tak bêdzie. Jestem jeszcze m³oda, wiêc mogê próbowaæ u³o¿yæ sobie ¿ycie tak, ¿eby ten problem nie przeszkadza³. Chocia¿ to pocenie jest strasznie ograniczaj±ce (tak jak napisa³a¶ o tym wychodzeniu z domu w upa³-jest to okropne, plus do tego zmiany temperatur z gor±cego w klimatyzowane). Ju¿ straci³am w sumie nadziejê, ¿ê to mo¿na jako¶ wyleczyæ, ale mo¿e jednak kto¶ potrafi pomóc?
Pozdrawiam
Stary 2009-07-21, 07:46   #19
enii
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 051

Robilas moze testy na alergie???
Moj synek tak sie poci, mial robione usg serca, ma astme alergiczna ( tak to nazwal lekarz) wczesniej bardzo chorowal, zreszta mlodszy równiez i wyszlo tak u obojga, znowu pediatra mowi ze to tez moze byc taka uroda

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-21, 22:16   #20
Panna Wiza¿anka
Raczkowanie

"taka uroda" - to zdanie powinno byæ zakazane w wydaniu lekarzy

Testów na alergiê nie robi³am. Alergia zawsze mi siê kojarzy³a z katarem, ³zawieniem lub wysypk±, wiêc nawet przez my¶l mi nie przesz³o, ¿e mog± byæ te¿ inne objawy. Jestem w takim stanie, ¿e chyba wypróbujê wszystkiego, a wiêc zrobiê te testy. Zobaczymy.

Dziêkujê i pozdrawiam!
Stary 2009-07-22, 07:44   #21
enii
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 051

Cytat:
Napisane przez Panna Wiza¿anka Poka¿ wiadomo¶æ
"taka uroda" - to zdanie powinno byæ zakazane w wydaniu lekarzy

Testów na alergiê nie robi³am. Alergia zawsze mi siê kojarzy³a z katarem, ³zawieniem lub wysypk±, wiêc nawet przez my¶l mi nie przesz³o, ¿e mog± byæ te¿ inne objawy. Jestem w takim stanie, ¿e chyba wypróbujê wszystkiego, a wiêc zrobiê te testy. Zobaczymy.

Dziêkujê i pozdrawiam!

idz do dobrego pulmunologa- moze akurat cos wyjdzie - a moze dieta zla, za duzo kawy

U moich juniorów ta astma alergiczna objawiala sie tak, ze strasznie chorowali ( gardlo, oskrzela)- 2 tyg choroby, tydzien spokoju lub 5 dni i znow 2 tyg choroby i tak wkólko........
Ale fakt starszego mecza ropne katarki, mno i ta jego okropna potliwosc

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-22, 09:57   #22
Miriam19
Raczkowanie

GG do Miriam19

A za du¿a ilo¶æ kawy mo¿e wp³ywaæ na nadmiern± potliwo¶æ? Bo ja pijê baaardzo du¿o kawy Kurcze no nie wiem ju¿ co mo¿e byæ powodem... Bo u mnie alergia raczej odpada, bo nie mam ¿adnych objawów alergicznych. ¯adem katar, ³zawienie oczu, chorowa³am ostatnio mo¿e w pa¼dzierniku. No nie wiem. Wkurza mnie to
Stary 2009-07-22, 22:24   #23
Panna Wiza¿anka
Raczkowanie

Ja te¿ bardzo rzadko chorujê, ale je¿eli ju¿ mi siê zdarzy to jestem wy³±czona z ¿ycia na 3 tygodnie. A co do kawy: uwielbiam i te¿ pijê ogromne ilo¶ci

Ech, chyba poza badaniami trzeba bêdzie siê zastanowiæ nad aktualn± diet±, poniewa¿ faktycznie nie jest ona najlepsza. My¶la³am jeszcze o tym, czy aby przyczyn± problemu nie jest kiepska gospodarka termiczna organizmu. Mnie np. jest prawie zawsze gor±co, a mojej kole¿ance (która nie ma problemu z poceniem) jest prawie zawsze zimno. No ale nawet je¿eli co¶ w tym jest to jak "wyregulowaæ" organizm?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 20:46   #24
agata_wwl
Raczkowanie

Widzê, ¿e w±tek w okresie letnim znów o¿y³.

Ja mia³am robione badania na tarczycê i hormony i niby wszystko w normie jest. W takim razie sk±d to pocenie?

Wyobra¼cie sobie, ¿e by³y¶my u dwóch ró¿nych lekarzy (ja i mama). Wizyta mamy - >
Mama: panie doktorze mam problem z nadmierna potliwo¶ci±, w³a¶ciwie to pocê siê ca³± powierzchni± cia³a, wstydzê siê...
Lekarz: no proszê Pani, patrzy Pani (odchyla koszulê) ja te¿ siê pocê, wiadomo gor±co jest, nie ma si³y ¿eby¶my siê nie pocili...
Mama: No, ale u mnie to naprawdê jest dokuczliwe. Patrzê na innych ludzi i nie widzê, ¿eby pot la³ im siê po twarzy...
Lekarz - Bo pewnie przed chwil± siê wytarli.

Moja wizyta przebiega³a podobnie. Lekarka stwierdzi³a, ¿e troszkê przesadzam. Ka¿dy siê poci, tak usuwamy to, co w organizmie jest niepotrzebne.
_________________________ _________________

Muszê przyznaæ, ¿e po tych wizytach za³ama³y¶my siê totalnie. Wiemy przecie¿, ¿e to nie jest takie zwyk³e pocenie siê. Rozumiemy, ¿e ka¿dy cz³owiek poci siê, ale nie a¿ tak. Czujemy siê niekomfortowo jak z twarzy leje nam siê pot. Przecie¿ to nie jest normalne.
Dlaczego lekarze tak wszystko lekcewa¿±? Do kogo mamy siê zwracaæ z problemami zdrowotnymi jak nie do nich?
W ogóle to widzê (leczê siê te¿ dermatologicznie), ¿e bardzo ciê¿ko znale¼æ takiego lekarza z prawdziwego zdarzenia, który wczuje siê w problem pacjenta.

Na razie zaprzesta³y¶my walki z potliwo¶ci±, bo ju¿ nie mamy pomys³u co dalej robiæ.
Stary 2009-08-08, 01:12   #25
Brookit
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 584

Ja siê wtr±cê tak na szybko o ¶rodkach typu antidral czy Etiaxil. stosowa³am jeden z nich pod pachami i faktycznie pod paszkami sucho.
Ale pamiêtaæ trzeba, ¿e one nie wysuszaj± a "zatykaj±" kanaliki potowe. a pot musi wydostaæ siê z cia³a. A skoro nie wyjdzie pachami to musi innym miejscem. To nie jest ¶rodek który ogranicza ilo¶æ potu on blokuje jego uj¶cia... Opisa³am to we w³asnych s³owach (na ch³opski rozum) wiêc nie czepiaæ siê mnie ¿e co¶ ¼le napisa³am
Brookit jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-08, 11:38   #26
Blk
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 557

Antidral jest ok
Blk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-08, 14:55   #27
cosya
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Witam,

Ja mam ten sam problem. Jak tylko temepratura przekracza 20 stopnia, albo wchodzê z gor±cego w zimne, po prostu siê ze mnie leje... najbardziej krêpuj±ce s± plamy na plecach... nie mam nadwagi ani problemow z tarczyca, jestem zdrowa, a mimo to gdy tylko robi sie cieplo leci ze mnie ciurkiem. Niecierpie przez to lata... Nie mówiê ju¿ o dusznych,mpe³nych ludzi dyskotekach... szkoda gadac. Mam pytanie do stosuj±cych antidral i etiaxil... chcia³am ich sprobowac, musialabym posmarowac plecy. chodzê jednak na solarium i obawiam siê, ¿e po u¿yciu thych specyfików po solarium wyjda mi jqkies plamy albo dostane jakies podraznienie, Co o tym myslicie? Proszê o pomoc...
Pozdrawiam.
cosya jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 17:34   #28
olka_222
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 651

pewna znajoma Iranka powiedzia³a ¿eby na potliwo¶æ robiæ maseczki z naturalnego jogurtu z domieszk± sypkiego cedru. Nie wiem czy skutkuje bo nie próbowa³am
Stary 2009-08-08, 17:48   #29
Kaluch
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 550

nie czyta³am wszystkiego ale polecam kremy SVR i antidral jak juz kto¶ napisa³. taka uroda-ja mam to z nerwów

-z czystym sumieniem stwierdzam, ¿e jestem szczê¶liwa.

sty-love.blogspot.com

Kaluch jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-08, 18:51   #30
Miriam19
Raczkowanie

GG do Miriam19

Cytat:
Napisane przez Kaluch Poka¿ wiadomo¶æ
nie czyta³am wszystkiego ale polecam kremy SVR i antidral jak juz kto¶ napisa³. taka uroda-ja mam to z nerwów
A mog³aby¶ napisaæ co¶ wiêcej o tych kremach? ...bo jestem zielona Antidral stosujê regularnie i jest faktycznie ¶wietny Ale to tylko pod pachy, a zale¿a³oby mi na jakim¶ specyfiku, który ochroni przed poceniem moj± twarz...
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-12-15 14:09:25

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.