Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-11, 19:30   #2941
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
ja to dopiero mam orzech do rozkminienia....

1. jestem blondynką o bardzo jasnej karnacji i absolutnie nie cierpiącej opalania, tzn. opalam się na raka i strasznie swędzi, a czasami nawet wysypka jest.. czyli uczulenie na nadmiar słońca... filtry nic nie dają...

2. nigdy nie byłam w solarium, nie należę do osób przesadnie lubiących "te" rzeczy,

3. po urlopie w lipcu, w górach zostały mi masakryczne wyglądające "rękawki od bluzek" , wiecie przedramię pięknie opalone, ramię do połowy, gruba krecha i ... "córka młynarza", nie wiem, może jakieś samoopalacze... mozecie coś polecić? bo do zimy nie założę nic na ramiączka!!

4. jestem tradycjonalistką i chcę do ślubu w bieli!!
przykłady moich typów... ale jeszcze nic nie mierzyłam
Ja tez nigdy nie byłam w solarium i własciwie o tym nie myslalam, az do rozmowy z kolezanka, ktora powiedziala, ze musze isc zeby sie ladnie opalic no wiem chyba sprobuje ja nawet u kosmetyczki nigdy nie byłam, ale slub to taka wyjatkowa okazja, ze i tam pojde
Co do sukni to podoba mi sie 1 i 5

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 19:33   #2942
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
a gdzie imprezowałaś z koleżankami?
ja byłam w klubie wieczorem i były dwa wieczory panieńskie, bardzo fajnie poprzebierane dziewczyny, ja też bym chciała się przebrać i żeby moje koleżanki też miały jakieś zabawne akcenty, żeby się odróżniać od tłumu
hmm a gdzie bylas? bo ja akurat mialam swoj panieński i troszke sie wyroznialysmy z dziewczykami stroj ale (nie)grzeczne dziewczynki czyli biala bluzeczka i czarne spodniczki i mialysmy szarfy a ja dodatkowo welon
suuuuuuuuuuuper byla zabawa i prezentow dostalam tyle ze mi nocy zabraknie na testowanie

Cytat:
Napisane przez esarenka Pokaż wiadomość
każdy woli co innego!!od początku roku byłam na 5 weselach jak przez 5 lat nie byłam na żadnym to teraz taki wysyp...pamiętam jedną dziewczynę która miała czarne włosy i była opalona, wyglądała strasznie!!!za duży kontrast dziewczyny ...mocna opalenizna do białej sukni
pozdrawiam!!!
agdzie te królicze uszy znajdę w Lublincu?
uszy moze znajdziesz w sklepie na krolewskiej (kolo bramy) albo w jakims sex shopie

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 19:34   #2943
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
tak ,masz rację! pozostanie chyba allegrow la senza widziałam uszka królika,ale z zestawem bielizny za jakieś 120 zł!!!pozdrawiam Lublinianki
Na allegro tak szybko spojrzałam, nie było uszek króliczka, ale jakieś inne zabawki Muszę chyba też o tym już pomyśleć, bo swój wieczór chce zrobić w ostatni weekend sierpnia. Najgorzej, że TŻ też chce w tym czasie robić swój kawalerski.. Żebyśmy tylko wszyscy póżniej się nie spotkali w tym samym lokalu

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 19:34   #2944
madzia66
Raczkowanie

Cytat:
ja to dopiero mam orzech do rozkminienia....

1. jestem blondynką o bardzo jasnej karnacji i absolutnie nie cierpiącej opalania, tzn. opalam się na raka i strasznie swędzi, a czasami nawet wysypka jest.. czyli uczulenie na nadmiar słońca... filtry nic nie dają...

2. nigdy nie byłam w solarium, nie należę do osób przesadnie lubiących "te" rzeczy,

3. po urlopie w lipcu, w górach zostały mi masakryczne wyglądające "rękawki od bluzek" , wiecie przedramię pięknie opalone, ramię do połowy, gruba krecha i ... "córka młynarza", nie wiem, może jakieś samoopalacze... mozecie coś polecić? bo do zimy nie założę nic na ramiączka!!

Nie wiem dokładnie na czym to polega ale może opalanie natryskowe będzie dla Ciebie odpowiednie ( w Lublinie np. na ul. Fabrycznej). Jeśli chodzi o propozycje sukni to właśnie długo patrzyłam na nr 1 na stronie ona i on. Prosta ale ma coś w sobie... Ja namiętnie biegałam jakiś czas temu do solarium ale mam całe mnóstwo pieprzyków i boję się że dorobię sobie następnych.
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 19:35   #2945
ewelinka3f
Raczkowanie

[quote=gwiazdeczka84;85533 04]Ja tez nigdy nie byłam w solarium i własciwie o tym nie myslalam, az do rozmowy z kolezanka, ktora powiedziala, ze musze isc zeby sie ladnie opalic no wiem chyba sprobuje ja nawet u kosmetyczki nigdy nie byłam, ale slub to taka wyjatkowa okazja, ze i tam pojde

Ja też wymyśliłam,że przed ślubem pójdę kilka razy do solarium,bo ślub w czerwcu i nie będzie okazji żeby się opalić.Ale ciekawa jestem ile razy trzeba by tam pójść,żeby się tak delikatnie zbrązowić?I czy w tym solarium,to tylko wystarczy się położyć i pani wszystko ustawi,czy coś trzeba samej?
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 19:37   #2946
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
hmm a gdzie bylas? bo ja akurat mialam swoj panieński i troszke sie wyroznialysmy z dziewczykami stroj ale (nie)grzeczne dziewczynki czyli biala bluzeczka i czarne spodniczki i mialysmy szarfy a ja dodatkowo welon
suuuuuuuuuuuper byla zabawa i prezentow dostalam tyle ze mi nocy zabraknie na testowanie

uszy moze znajdziesz w sklepie na krolewskiej (kolo bramy) albo w jakims sex shopie
Do sex shopu jakoś nie odważyłabym się pójść.. Już widzę te przenikliwe spojrzenia sprzedawcy . Chyba bezpieczniej i bardziej anonimowo jest kupowac takie rzeczy przez net.

Stary 2008-08-11, 19:49   #2947
madzia66
Raczkowanie

Ja też wymyśliłam,że przed ślubem pójdę kilka razy do solarium,bo ślub w czerwcu i nie będzie okazji żeby się opalić.Ale ciekawa jestem ile razy trzeba by tam pójść,żeby się tak delikatnie zbrązowić?I czy w tym solarium,to tylko wystarczy się położyć i pani wszystko ustawi,czy coś trzeba samej?[/quote]

To zależy jaką masz karnację i jakiej mocy będą lampy. Czasem wystarczą nawet 4 wizyty i już jest delikatny równomierny odcień. Na początku dobrze jest wskoczyć na jakieś 5 minut i zorientować się jak zareaguje skóra. Jeśli chodzi o obsługę to pani w solarium wszystko powinna wytłumaczyć- głównie pokazują którym guzikiem włączyć i jaks obie nawiew regulować. Również powinny Ci poradzić co do czasu jaki będzie dla Ciebie odpowiedni i jaka moc lamp nie zrobi z Ciebie "prosiaczka"
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 20:19   #2948
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
Ja też wymyśliłam,że przed ślubem pójdę kilka razy do solarium,bo ślub w czerwcu i nie będzie okazji żeby się opalić.Ale ciekawa jestem ile razy trzeba by tam pójść,żeby się tak delikatnie zbrązowić?I czy w tym solarium,to tylko wystarczy się położyć i pani wszystko ustawi,czy coś trzeba samej?
Ja to nie mam pojecia jak sie to wszystko dzieje i szczerze mowiac to najbardziej obawiam sie tego rozbierania

Stary 2008-08-11, 20:22   #2949
chanel77
Raczkowanie

Cytat:

przepiekny nr 4!!!! a mozesz zdradzic co to za salon?
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 21:47   #2950
Amira_2007
Rozeznanie

Chwilę mnie nie było a tu już suknie wybieracie Moje faworytki to te 2 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1218474731
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1218474731
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 22:40   #2951
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość

Byłam w FASHION i widziałam jedną dziewczyne właśnie z welonem
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 22:51   #2952
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
przepiekny nr 4!!!! a mozesz zdradzic co to za salon?
wiem że numer 1 jest z http://www.madameblanche.pl/163.html
nr 2 ze strony moda ślubna Urszula Mateja http://www.modaslubna.pl/salon/loretta.htm
nr 3 Sposa Royale http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A632
4 i 5 nie spisałam linku, a suknie znalazłam albo tu na forum, albo przeglądając te setki stron z kolekcjami... też bym chciała wiedzieć gdzie się udać żeby ją przymierzyć
ale za gapowe się płaci... jeśli żadna z Was mi nie pomoże, skąd ta suknia to kiedyś na pewno się na nią "natknę",
czekam do grudnia, walczę z kilogramami, i zaczynamy przymiarki,zobaczymy co będzie mi najlepiej leżało, ja bym chciała 1, 4 lub 3 najbardziej, ale nie chcę się ograniczać, zobaczymy w czym mi będzie najlepiej,
dzięki dziewczyny za opinie

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 10:09   #2953
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
ale to zależy!!!!ciemne włosy i ciemna karnacja= zdecydowanie suknia ecrii,
jeżeli kobietka ma ciemne włoski i jasna karnacje =biel
Zupełnie się z tym nie zgadzam...
Przy jasnej karnacji(juz niezalezie od koloru włosów)biała suknia wyglada bardzo źle.Przede wszytskim uwydatnia wszystkie pieprzyki i takie tam niedoskonałości,a poza tym buzia wyglada na szarą.Za to dla kogoś o ciemniejszej karnacji własnie tylko i wyłącznie biel-tak jak ktoś juz powiedział-slicznie podkresla opaleniznę.Dla bladych suknia ecru ...W każdym salonie,jesli ekspedientka zna się na rzeczy powie Ci to samo
Stary 2008-08-12, 11:07   #2954
Gosiczek
Raczkowanie

Czesc,dzięki za wszystkie informacje dot. Jedliny. Zrezygnowałam z niej , zreszta taksuper bardzo mi się nie podobała
Co myślicie o Dworku Grafa? wiecie jak tam wyglądają wesela?

A co do sukienek to sukienka Sposa Royale jest zdecydowanie moim faworytem
Gosiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 11:18   #2955
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
Czesc,dzięki za wszystkie informacje dot. Jedliny. Zrezygnowałam z niej , zreszta taksuper bardzo mi się nie podobała
Co myślicie o Dworku Grafa? wiecie jak tam wyglądają wesela?

A co do sukienek to sukienka Sposa Royale jest zdecydowanie moim faworytem
w dworku grafa byłam na weselu tylko raz, w kwietniu 2004roku więc baaardzo dawno temu. Ogólnie było fajnie ale jak jedzonko smakowało nie pamietam....za to mają fajny ogród, było gdzie spacerować.
Stary 2008-08-12, 11:35   #2956
omikrona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia66 Pokaż wiadomość
Popieram apel o namiary na panie od makijażu.

Nadal nie wiem co z moją suknią. Wkrótce wyjeżdżam i myślałam, że przed wyjazdem sobie coś upatrzę ale jakoś czarno to widzę. Szczerze mówiąc zmieniłyście trochę moje podejście co do koloru sukni. Coraz częściej rozglądam się za białymi. Dzięki dziewczyny!
Polecam Martę Banach http://www.makijaz.lublin.pl/
Byłam w lipcu na próbnym i oczywiście na ślub też będzie mnie malowała. Nawet sobie wcześniej nie wyobrażałam że mogę mieć mocny makijaż na ślubie

Co do koloru sukni to p prostu wybierz to, co Tobie a nie mamie , cioci, babci będzie sie podobało Z resztą najlepiej jest po prostu przymierzyć.
Mnie siostra i krawcowa namawiały na ekri. Na pewno kolor pasowałby mi bo noszę czeto ubrania w podobnej tonacji, poza tym bardziej "pasowałabym" do oliwkowego munduru PM, ale ja uparta jak osiołek powiedziałam, że ma być biała i koniec Znalazłam model, krawcowa uszyła i w czwartek odbieram moją suknię
TŻ już kombinuje jakby pojechać ze mną do Lublina i zobaczyć jak ją przymierzam

Edytowane przez omikrona
Czas edycji: 2008-08-12 o 11:36 Powód: literówka
omikrona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 11:36   #2957
Gosiczek
Raczkowanie

Joasia,
dziękuję za info.
Strasznie podoba mi się sukienka na zdjęciu w Twoim profilu. Mogłabyś mi powiedzieć gdzie mogłabym ją obejrzeć w większym rozmiarze
Gosiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 11:48   #2958
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
Joasia,
dziękuję za info.
Strasznie podoba mi się sukienka na zdjęciu w Twoim profilu. Mogłabyś mi powiedzieć gdzie mogłabym ją obejrzeć w większym rozmiarze
Może na wstępie napiszę, że sukienka jest cholernie droga (3890zł czy jakoś tak), mierzyłam ją w salonie Mistique w Warszawie, jest to model z kolekcji Benjamin Roberts, ale nie pamiętam czy 951 czy 930...także mimo że to moje marzenie ale nie do spełnienia, jednak mam nadzieję że znajdę podobną i tańszą o połowę
Stary 2008-08-12, 12:05   #2959
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez omikrona Pokaż wiadomość
Polecam Martę Banach http://www.makijaz.lublin.pl/
Byłam w lipcu na próbnym i oczywiście na ślub też będzie mnie malowała. Nawet sobie wcześniej nie wyobrażałam że mogę mieć mocny makijaż na ślubie
Bardzo ladne makijaze robi ta Pani i cena jak dla mnie w porzadku. Chyba sie tam w odpowiednim czasie wybiore dziekuje za linka

Stary 2008-08-12, 13:01   #2960
Joasia***
Rozeznanie

Drogie Dziewczyny

miss.hot
katey
calva
cannabis84

chciałabym życzyć Wam w Waszym dniu ŚLUBU wszystkiego co najlepsze, duuużo miłości, spełnienia wszystkich marzeń, aby ten dzień był najpiękniejszym w waszym życiu no i wspaniałej zabawy na weselu. Żeby ani jeden smutek nie pojawił się na waszych twarzach i wszystko się udało tak jak tego chciałyście.

Tego oraz całą masę innych życzeń już dziś wam składam, z tej racji że nie będzie mnie przez 2tyg i ominą mnie wszystkie wasze wypowiedzi jeszcze PRZED. Za to liczę że jak wrócę będzie co czytać i wszystkie wasze wrażenia PO bedą super

Całusów moc
Stary 2008-08-12, 13:10   #2961
esarenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Zupełnie się z tym nie zgadzam...
Przy jasnej karnacji(juz niezalezie od koloru włosów)biała suknia wyglada bardzo źle.Przede wszytskim uwydatnia wszystkie pieprzyki i takie tam niedoskonałości,a poza tym buzia wyglada na szarą.Za to dla kogoś o ciemniejszej karnacji własnie tylko i wyłącznie biel-tak jak ktoś juz powiedział-slicznie podkresla opaleniznę.Dla bladych suknia ecru ...W każdym salonie,jesli ekspedientka zna się na rzeczy powie Ci to samo
to widocznie ekspedientki w lubelskich salonach nie znają sie na rzeczy

ja mam sukienkę ecrii, czarne włosy i śniadą karnację (bez solarium i bez opalania) i wyglądam super! przymierzałam też biała i wyglądałam prawie jak zebra!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-08-12 o 20:34 Powód: post pod postem
esarenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 13:26   #2962
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
wiem że numer 1 jest z http://www.madameblanche.pl/163.html
a wiesz gdzie mozna przymiezyc sukienki z tej firmy?
Stary 2008-08-12, 13:29   #2963
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
to widocznie ekspedientki w lubelskich salonach nie znają sie na rzeczy
No niestety z tym twierdzeniem się również nie zgadzam. Wszystkie ekspedientki mowią tak samo i moim zdaniem mają rację.
Stary 2008-08-12, 13:50   #2964
Daisy_80
Raczkowanie

Dziewczyny każdemu jest w czym innym ładniej... Nie ma potrzeby roztrząsać kto powinien iść w białej sukni a kto w ecru. Ja jestem naturalną brunetką o brązowych oczach i śniadej cerze i suknię mam ecru (a nawet bardziej bezową niż ecru ze złotymi dodatkami). W białych wyglądałam strasznie tandetnie... To w czym będzie któraś z was ładniej wyglądała jest uzaleznione też od typu urody oraz od tego w czym się lepiej czuje... Nawet jakby mi ktoś powiedział, że w białej mi lepiej sukni by było mam to gdzieś... Mi się podoba ecru i taką właśnie zakłądam.. Białe suknie co prawda też mi się podobają (oczywiśćie nie na mnie, na kimś innym )

Stary 2008-08-12, 13:50   #2965
esarenka
Raczkowanie

[quote=tola3804;8561326]No niestety z tym twierdzeniem się również nie zgadzam. Wszystkie ekspedientki mowią tak samo i moim zdaniem mają rację.[/quote\\

Więc dlaczego przymierzając suknie ślubne pani doradziła mi suknię w kolorze ecrii., a dodam ze jestem ciemnowłosa i o śniadej karnacji??
Stary 2008-08-12, 14:10   #2966
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Drogie Dziewczyny

miss.hot
katey
calva
cannabis84

chciałabym życzyć Wam w Waszym dniu ŚLUBU wszystkiego co najlepsze, duuużo miłości, spełnienia wszystkich marzeń, aby ten dzień był najpiękniejszym w waszym życiu no i wspaniałej zabawy na weselu. Żeby ani jeden smutek nie pojawił się na waszych twarzach i wszystko się udało tak jak tego chciałyście.

Tego oraz całą masę innych życzeń już dziś wam składam, z tej racji że nie będzie mnie przez 2tyg i ominą mnie wszystkie wasze wypowiedzi jeszcze PRZED. Za to liczę że jak wrócę będzie co czytać i wszystkie wasze wrażenia PO bedą super

Całusów moc

Dzieki serdeczne. Jakie to mile... Pierwsze zyczenia slubne...

I ja Tobie zycze udanego urlopu, o ile dobrze sie domyslam... Buziaki
Stary 2008-08-12, 14:34   #2967
chey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Chey ty też wyglądałaś ślicznie- możesz zdradzić kto cię malował, bo miałaś zaje..fajny makijaż.
Doro, sama sie malowałam do ślubu

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedzcie mi, ktory bukiet bardziej sie Wam podoba?
nr 1 najładniejszy

Cytat:
agdzie te królicze uszy znajdę w Lublincu?
ja chyba widzialam uszy królika w takim sklepie z opakowaniami jednorazowymi i gadzetami na imprezy na Wodopojnej, tam u dołu. ale nie jestem pewna czy to tam
chey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 14:36   #2968
tola3804
Zakorzenienie

[QUOTE=esarenka;8561634]
Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
No niestety z tym twierdzeniem się również nie zgadzam. Wszystkie ekspedientki mowią tak samo i moim zdaniem mają rację.[/quote\\

Więc dlaczego przymierzając suknie ślubne pani doradziła mi suknię w kolorze ecrii., a dodam ze jestem ciemnowłosa i o śniadej karnacji??
Nie mam pojęcia. Ja mam taka sama urodę i wszędzie wszystkie panie zgodnie twierdziły, że tylko ecru. Koniec tematu.
Stary 2008-08-12, 14:53   #2969
Joasia***
Rozeznanie

oj dziewczyny, ecru czy biała, każda wybiera co jej pasuje i w czym jej do twarzy nie ma co się licytować
Stary 2008-08-12, 14:53   #2970
esarenka
Raczkowanie

[quote=tola3804;8562306]
Cytat:
Nie mam pojęcia. Ja mam taka sama urodę i wszędzie wszystkie panie zgodnie twierdziły, że tylko ecru. Koniec tematu.

wiesz ja już sie pogubiłam, wcześniej twierdziłaś ze do takiego typu urody jaki mamy pasuje biel a teraz ecrii????
ja już powoli głupieje

Cytat:
Napisane przez chey Pokaż wiadomość
Doro, sama sie malowałam do ślubu

nr 1 najładniejszy

ja chyba widzialam uszy królika w takim sklepie z opakowaniami jednorazowymi i gadzetami na imprezy na Wodopojnej, tam u dołu. ale nie jestem pewna czy to tam

Dzięki bardzo!na pewno to sprawdzę!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-08-12 o 20:31 Powód: proszę korzystać z funkcji multicytowania i nie pisać post pod postem!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości