![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
jak zwykle ominęły mnie wieczorne ploteczki i picie kaweczki. Narobiłyście mi smaka - mimo, że na codzień kawy nie piję. Cytat:
![]() Gratuluje pomyslu ![]() Ja się zastanawiam czy wogóle chcę wieczór panieński. Nie mam na niego pomysłu a nie chce tej organizacji zostawiać innym, żeby nie robić im kłopotu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zazdośnicą też nie jestem ... tylko troszeczkę ![]() Zreszta po alkoholu rózne rzeczy przychodza facetom do głowy - i mimo, że ufam mojemu TŻ to uważam, że lepiej nie kusić losu. Duzo starszych koleżanek, znajomych (w wieku rodziców i podpobnym) mówi, że w małżeństwie trzeba - tak jak w jeżdzie samochodem ![]() Ja mam w pamieci takie zdarzenie: znajomą zdradził mąż (mieli dziecko) i ona nie wieddizła co robić, czy zostać z nim-wybaczyć mu, czy się z nim rozwieść. Jej najbliższa przyjaciółka, powiedziała jej, że jak ona byłąby w takiej sytuacji to by definitywnie się z mężem rozstała i ona za tą poradą poszła, a po paru latach przyjaciólke spotkało to samo i nawet nie chciała myśleć o rozwodzie, trzymała się małzeństwa jak tylko mogła i próbowała je uratować. Cytat:
My spisalismy protokół i wydawało mi się, że to juz cały. W niedziele zostały wywieszone zapowiedzi (na 2 tyg) i po nich mamy przyjść po licencję (zezwolenie na ślub w innej parafii) i to chyba wszystkie formalności ![]() Cytat:
My podeszliśmy do tego tak, że oni przecież tez czekali bardzo długo na ten dzień i napewno w inny sposób ale tez jest dla nich wazny i mają jakąś jego wizje. A z tym stołem to wydaje mi sie, ze dobra decyzjia. Z tego co się zorientowałam taki stół zawsze cieszy się dużym powodzeniem ... chyba, że z góry wiesz, że Wasi goście nie lubią takiego jedzenia to taka forma zakąsek jest niepotrzebna. U mnie też ma takowy byc i chciałam miec, ale nie chce żeby za duzo na nim było, a znajomy który nam to organizuje zaproponował bardzo dużo róznych przysmaków co wg mnie jest przesadzone, ale jestem osamotniona w tym twierdzeniu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A tego, ze to Ty wyciagasz pierwsza rękę nie żałuj - przynajmniej nie masz sobie nic to zarzucenia. Ja miałam podobną sytuację z zaproszeniem na ślub i wesele. Mój kuzyn (syn mojej mamy siostry ciotecznej) w zeszłym roku brał ślub i my nawet nie zostaliśmy o tym poinformowani (byli tylko moi Dziadkowie). Ja chcialam ich zaprosić tzn. ciociia+wujek i brat z żona na wesele, ale po tym jak zaprosiła ich moja siostra na swój ślub i wesele a oni nie byli nawet łaskawi powiedzieć, że nie przyjadą i podczas rozmowy tel. też nie umieli się zachowac, postanowiłam, że tez ich nie będę informowac, ale potem poszłam po rozum do głowy i wyślę im zaproszenie na ślub (jako informację o zdarzeniu) a na wesele nie. Są z innego miasta więc na ślub i tak nie przyjadą, ale chcoaiż będą wiedzieli, że jestem mężatką i jak ma na imię mój mąż. W takich sytuacjach uwazam, że trzeba byc w stosunku do siebie samego fer i nie można pozwolić żeby zachowania innych kierowały naszymi. Dziewczynki powiedzcie mi ile wcześniej trzeba się zapisac do fryzerki czy na pazurki ... ja mam do ślubu jeszcze miesiąc, czy to nie za wcześnie? Kasieńko, a orkeistra która będzie Wam przygrywała na weselu nie jest w stanie zagrać w kościele? ... czy trzeba mieć jekieś specjalne uprawnienia? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#454 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za pocieszenie niech żałuję zołza jedna ![]() trzymam kciuki za lookanie za sukniusią ![]() i odpędzam trolkowatą alergię A KYSZ ![]() Cytat:
![]() tylko to nie bratowa tylko szwagierka ![]() nie denerwuj się Misiu ![]() Cytat:
![]() Agata super ten Twój panieński-koleżanki Ci super imprezkę wyszykowały ![]() katarzinka to czekam na relację fotkową ![]() madziczek dziękuję za wsparcie ![]() ja na pazurki zapisałam się tydzień temu-wszystko zależy od tego jak ma grafik, może warto sobie wstępnie zarezerwować termin jeśli kosmetyczka jest oblegana. podobnie z fryzjerem ![]() m.a.r.t.a ![]() ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-08-12 o 10:40 Powód: dla madziczka i marty:) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
o kurczę, pomyliłam się
![]() ja trzymam kciukasy za tel ![]()
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
![]() Haha moje pierwsze skojarzenie ![]() Cytat:
Miałam dokończenie pytań, które teraz dotyczyły macierzyństwa (czy chcemy mieć w przyszłości dzieci, czy wiemy jak je robić ![]() Później opłaciliśmy ceremonię i pogadaliśmy jak będzie wyglądał nasz ślub, kiedy się zjawić w Zakrystii. To nam Ksiądz powiedział, że o 15.40 mamy być z obrączkami, karteczkami do spowiedzi i ze świadkami, którzy muszą mieć dowody osobiste (my pewnie też). Solarium dziewczyny mam do Was pytanko czy Wy także macie problem z opaleniem dekoltu i ramion? No cholera jasna mam ładnie ciało opalone ale za chiny nie mogę tych partii ciała a przecież na nich mi najbardziej zależy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilus nie przejmuj sie ta dziewucha... niektorzy tak maja ze musza byc na swieczniku.... bleeee Marta ja osobiscie nie zauwazylam abym miala problem z opalaniem tych partii ciala.... U mnie raczej problemowe jest opalanie piszczeli i lydek ![]() ![]() Edytowane przez daget Czas edycji: 2008-08-12 o 10:46 Powód: bo dziewczyny napisaly hihih |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam kiedyś przyspieszacz z eveline chyba, ale teraz wolę nie ryzykować, żeby mi skóra nie zeszła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Rozeznanie
|
sami sobie na sztucznym siusiaku... zeby nie bylo ze gejusy
![]()
#463 |
Zakorzenienie
|
hehe, nawet o tym nie pomyślałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję-wielkie przytulasy dla Was ![]() ![]() wpadam w paranoję bo właśnie dzwoniłam do siostry żeby sprawdziła na umowie czy czasem się z numerem nie pomyliłam i JEST POPRAWNY ![]() i zamówiłam wczoraj bukiecior:cantedeskie bordowe na końcach cyrkonie przepasane srebrną tasiemką ![]() ![]() ![]() ![]() m.a.r.t.a spytaj obsługę w solarium-powinni mieć kosmetyki przyśpieszające opalanie trudnych miejsc.-byle nie rozgrzewające bo łatwo oparza i skóra jest podrażniona warto też wybrać się łóżko które ma takie specjalne zakładki które opalają ramiona-w normalnym łóżku za główą jest tylko wiatrak raczej nie polecam kosmetyków przeznaczonych do opalania na słonku-mozna sprawdzić w sklepei czy mają adnotację że stosuje się je też w solarium ![]() Dageciorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że protokół spisany Ad.1- Bardzo, bardzo ale to bardzo mądre słowa! ![]() Ad.2- No ja już bym się rozglądała! Na pazurki sie już umówiłam i muszę się zabrać za makijaż i fryzjerkę... tylko nadal nie wiem gdzie... ![]() Ad.3- Skarbie nie da rady... To orkiestra rockowa, chyba nie najlepiej by wypadli w kościele ![]() Kręcę organistę, nie będzie źle chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#466 | ||
Zadomowienie
|
![]()
Hej Laseczki
![]() Cytat:
Nie mam pomysł@ ![]() Na basenik możemy jechać, albo hmm, ![]() ![]() Cytat:
Jak mogę Cię znaleźć na NK? Jestem u Lilstar w znajomych ...mogę mogę zobaczyć?? ![]() nie nerwuskaj się, fakt jest faktem są ludzie i pieńki.. ![]() Ja też czekam na telefon z salonu i ciszzza... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Rozeznanie
|
Wy sie dziewczyny o panieńskie nie martwcie
![]() Wszystkim zajmuje sie swiadkowa i wszystko organizuje Ja nie chcialam tylko zeby moja swadkowa za to wszystko placila wiec ja placilam... chociaz ostatni rachunek ona zaplacila ale bedzie miala lanie jak nie bedzie chciala wziasc odemnie kaski ![]() wiec sie nie martwcie... conajwyzej zasugerujcie gdzie chcialbyscie w jakim lokalu i z kim...
#468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a cio Ty tam robisz Laseczko ?: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() LilStar na początku używałam kosmetyków przed, które maja pomóc opaleniźnie, ale maja tak intensywny zapach, przesłodki, że z czasem sobie odpuściłam. Chyba zatkam sobie nos i znowu je nałożę. ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
dzwonili ze mamy obraczki do odebranie. tylko nie ma kiedy isc
![]() jade zaraz dalej harowac na dzialke. przynajniej kiedys dzieciom powiem ze mamusia wlasnymi rekami dom stawiala ![]()
#471 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() A z czym konkretnie?? ![]() ![]() ![]() Liluś a jak wygladać bedzie Twój harmonogram w dniu ślubu ..pisałaś tu gdzieś...?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() m.w tak to będzie: 8.00-fryzjer 12.30 makijer ok 14 ubieranie z kameramanem 14.15 kameraman jedzie do B tam kręci jego wygibasy ok 14.40- wyjeżdzają do mnie po drodze chyba jakaś brama ![]() ok 15.15 są u mnie Błogosławienstwo 15.40 do Kościółka dopuszczalne są 5 minutowe przesunięcia ![]() zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ![]() sanetka miłego pracowanka ![]() i pochwla się obrączkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zadomowienie
|
Izka moze razem wpadniemy na jakis pomysl?
![]() Przez Wasze wczorajsze zabiegi upiekszajace tez mi sie zachcialo i jestem po ekstra maseczce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
![]()
Ha...wiedziałam, ze gdzieś było o kameramanie...
![]() W praktyce będzie wszystko cacy!! bo inaczej nie może być... ![]() ![]() EDYCJON!! FOR Soffera! o! No idę na to!! ![]() ![]() A co tam zastosowałaś na buziuchnę swą?? ja też chcę być noworodkiem!! Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2008-08-12 o 11:08 Powód: Bo sofferka mi napisała |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | ||||
Zadomowienie
|
Agatko, musiałaś mieć super wieczór
![]() A przez to, że jesteście szalone dziewczyny to się dobrze bawiłyście ... podziwiam bo ja nie wydkonałabym połowy z zadań, które Ty miałaś. Cytat:
Za Twoją sukienkę ![]() ![]() ![]() NIeźli numeranci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, co czujesz, bo ja też tak miałam i w końcu machnęłam ręką na takie znajomości ... u Ciebie jest gorzej bo to w końcu rodzina. A na niej to się prędzej czy później odbije i będzie jej głupio ... zobaczysz "oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa" ![]() To może ja też pójdę i zapytam ... zastanawiam się czy sobie nie położyć żelu na paznokcie, bo ostanio nie są w najlpeszej formie, a tak to będą miały trochę wzmocnienia i mi podrosną a tipsów nie chce. ![]() Mam nadzieje, że fryzjerka nie bedzie na urlopie w tym czasie. Cytat:
To Wy będziecie dokumenty podpisywac w sniu ślubu ?? My mamy na ok 10 dni przed śłubem iść do kościoła gdzie bierzemy śłub z dokumentami z naszej parafii i danymi świadków + swoimi dowodami. Wtedy podpiszemy wszystkie dokumenty a w dzień ślubu w kancelarii mają pojawić się tylko świadkowie z dowodzikami dla potwierdzniea danych i żeby podpisali dokumenty. Widać co parafia to inne zwyczaje. W sprawie solarium niestety nie pomogę bo nie chodze - chociaż mnie korci bo jestem blada jak córka młynarza ![]() Cytat:
Jeżeli zespół Kasieński nie ma takich umiejętności to moze znają kogoś kto sprostałby temu zadaniu ... dlatego pomyślałam, że warto ich zapytac. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() madziczek tylko jeśli chodzi o pazurki spytaj czy pracuje na żelu silikonowym jeśłi zdecydujesz się pociągnąć po swoich naturalnych ![]() ten normalny żel na naszych paznokciach nie będzie się trzymał i szybko będzie się kruszył i pękał ![]() za fryzjerkę ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-08-12 o 11:11 Powód: dla madziczka:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki plotkujcie sobie dalej ja na razie spadam. Do zobaczenia wieczorkiem
![]() madziczek tak papiery podpisujemy w Dniu ślubu ![]() /11 dni ![]()
![]() |
#478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje spisywanie protokołu trwało zaledwie 10 minut! ![]() I nie było tego typu pytań! I wszystko już załatwione i nie trzeba iść na żadną II część. ![]() Widzicie... co kraj to obyczaj! ![]() Ad.2- Może ramion nie, ale też mam problem z opalaniem dekoltu! Buzia opala mi się szybko i nogi i brzuch, a dekolt to tak nie bardzo... Moja mama ma odwrotnie- zawsze od razu lapie ją dekoldzik! ![]() Takie życie, co począć ![]() O matko kochana ![]() ![]() ![]() Nie siej tu zgorszenia dziewczyno!!! Ja żem jest w szoku przeokropniastym!!! Buzi Agaciorku- kobieto swego męża przyszłego zboczucha ![]() Cytat:
Już kroczek bliżej! ![]() A te strojonka autka to macie w zbiorach?? ![]() Ja to bym chciała takie tuby z kwiatami! Ale cienko w internecie z tym...
![]() |
#479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tam muszę wcisnąć sesyjkę jeszcze...oo rety! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.