Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-22, 20:09   #3661
pozytywnaj
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
a był śluz?

u nas dzisiaj kupa już nie kwaśna i mało wodnista
był śluz też Z nim w ogóle były przeboje..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 20:10   #3662
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

u nas bez śluzu były
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 20:43   #3663
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, u Małej są co jakis czas kupki ze śluzem.. Kupka jest żółta z tymi "pesteczkami"

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 20:46   #3664
nesska89
Raczkowanie

Cześć my dziś po szczepieniu, nie było najgorzej mały ma delikatna asymetrie główki i wodniaka w jadrze. Trochę mnie to martwi pomimo zapewnień pani doktor że do roku sam się wchłoni :/

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 20:55   #3665
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

A wyrósł choć trochę z tego?
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u Małej są co jakis czas kupki ze śluzem.. Kupka jest żółta z tymi "pesteczkami"
Przy kp może być trochę śluzu.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-22, 21:24   #3666
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Kupy mnie martwią, bo są luźniejsze od kilku dni. Tak poza tym to na razie ok. Ale u synka też pierwsze zmiany skórne wyszły po skończeniu trzech miesięcy, a stolce od początku miał bardzo podobne do Igi i do tej pory nie wiem czy od razu był to objaw uczulenia czy taka norma.
Nigdy żaden lekarz nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi:/.

U nas też lekko wodniste teraz, śluzowate + trochę grudek. Ci co oglądali kupy Juniora (jak już lepiej się czuł) w szpitalu mówili, że ot noworodkowe w normie. Jak mówiłam, że niemal każda pieluszka brudna, to lekarka stwierdziła, żeby popuszczań takich małych nie liczyć za kupę. A takie faktycznie brzydkie chorobowo-biegunkowe kupy od razu się dało rozpoznać.

Powiem Ci szczerze, że jak zaczął mi tak mocno ulewać wtedy, to oczywiście nie pomyślałam, że to wirusy tylko, że znowu nietolerancja. No ale już tak nie chlusta teraz. Ulewa jak pierdnie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Cześć my dziś po szczepieniu, nie było najgorzej mały ma delikatna asymetrie główki i wodniaka w jadrze. Trochę mnie to martwi pomimo zapewnień pani doktor że do roku sam się wchłoni :/

Super, że już po szczepieniu! Trzymam kciuki za spokojną nockę!

A wodniaczek się wchłonie! U Juniora już chyba mniejszy, to i u Twojego tak będzie
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 21:25   #3667
aniama6
Zadomowienie

U nas dziś ciężki dzień, w sumie podobnie jak wczoraj tylko jeszcze gorzej. Po pierwsze małe nie śpi, dziś od 9 do 14 nic, od 14 do 15 usypianie, podpal do 16 i potem trochę przysypiał do teraz, ale więcej marudził. W ogóle dużo płaczu dziś było. Ja tak naprawdę dosłownie nic nie byłam w stanie zrobić, dopiero popołudniu jak tz go przejmował trochę to np zdjęłam pranie itp. Teraz ma szczęście zasnął i oby noc była jak zwykle. Nie odniosę się do tego co piszecie bo nie mam siły. Zaraz idę spać. Oby jutro było lepiej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 21:33   #3668
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
U nas dziś ciężki dzień, w sumie podobnie jak wczoraj tylko jeszcze gorzej. Po pierwsze małe nie śpi, dziś od 9 do 14 nic, od 14 do 15 usypianie, podpal do 16 i potem trochę przysypiał do teraz, ale więcej marudził. W ogóle dużo płaczu dziś było. Ja tak naprawdę dosłownie nic nie byłam w stanie zrobić, dopiero popołudniu jak tz go przejmował trochę to np zdjęłam pranie itp. Teraz ma szczęście zasnął i oby noc była jak zwykle. Nie odniosę się do tego co piszecie bo nie mam siły. Zaraz idę spać. Oby jutro było lepiej.

Będzie lepiej! Właśnie miałam Ci pisać odnośnie podróży - Młody nie był za bardzo zadowolony z jazdy w foteliku, ale faktycznie jak podrósł trochę, tak gdzieś 4-5 miesiąc zaczęły być zauważalne pory spania i aktywności. I wtedy tak specjalnie planowaliśmy podróż, żeby wypadało na drzemkę. Zdawało to egzamin.

Do nas w końcu serwisant nie dotarł, ale zadzwonił i się umówiliśmy na sobotę. Prawdę powiedziawszy to było mi to na rękę, bo między 17 a 20 Junior przeżywał taki Weltszmerc, że głowa mała. Też się zbieram do spania teraz. Dobranoc!
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 22:13   #3669
aniama6
Zadomowienie

Oj coś czuje ze o nic może być ciężka choć do tej pory nigdy tak nie było. Zawsze odłożony zasypiał pieknie, a teraz odłożyłam, poszłam pod prysznic a ten nie śpi. Narazie nie placzr ani nic ale nie śpi. Napiszcie mi jak Wasze dzieci zasypiają i ile śpią, czy macie już jakaś namiastkę rytmu?

Stary 2018-08-22, 22:23   #3670
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
A wyrósł choć trochę z tego?Przy kp może być trochę śluzu.

niestety nie Dieta i leki...

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 22:34   #3671
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Oj coś czuje ze o nic może być ciężka choć do tej pory nigdy tak nie było. Zawsze odłożony zasypiał pieknie, a teraz odłożyłam, poszłam pod prysznic a ten nie śpi. Narazie nie placzr ani nic ale nie śpi. Napiszcie mi jak Wasze dzieci zasypiają i ile śpią, czy macie już jakaś namiastkę rytmu?

My ogólnie jeśli nie ma mega upałów to mamy cały rytm dni. Młoda budzi się ok. 9/10. Nie śpi do ok. 12.00 potem zasypia max o 13.00 śpi i śpi do 15/16 potem nie śpi do 18.00 zasypia i śpi do 20/21..po 21.00 kąpiel, cyc i ok. 23.00 w śpi i do 4/5...cyc i pampers i śpi do 9/10.
Ja jej żadnego rytmu nie wprowadzalam sama sie tak nauczyła.

Oczywiście jak jesteśmy poza domem to nie gnamy bo kąpiel itp... Robimy jej dzień dziecka albo coś haha

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 23:35   #3672
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie Dieta i leki...

Współczuję, wiem jakie to trudne.
Obawiam się, że u mojego będzie podobnie.

Aniama u nas na razie też nic nie ma ładu i składu. Jedynie kąpiel zwykle bywa o 18, ale to nie ma żadnego ciągu dalszego, później idzie spać albo i nie.
Z resztą mój starszak do tej pory nie ma planu dnia. Miewał fazy, że drzemki przez jakiś czas były o tej samej porze, ale potem mu się odmienialo. I on też jest z tych dzieci co w aucie źle spały i najlepiej czuły się na rękach, wózka nie lubił. Ot, taki typ.

Stary 2018-08-23, 04:26   #3673
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas jakieś zaczątki rytmu są, tzn bardziej zaczynam dostrzegać kiedy musi iść spać i koniec, bo marudzi tak, że nic nie pomaga wstajemy koło 9-10 karmienie, poranna toaleta, matka kawa i 11-11.30 wybywamy na spacer i wiem, że pośpi 3h, koło 14 wracamy i zwykle godzinka dwie kręcenia się, zabawy, ćwiczymy i o 16 pada i śpi do 19 -20 kąpiemy i zwykle do 21 śpi, pobudka o 1 zawsze, ale to zawsze już nie raz nie patrzę na zegar I kolejna o 6
Wczoraj znowu miał dzień śpiocha, bo po powrocie ze spaceru zasnął o 15, wstał o 19, kąpiel i spał juz przed 20 Ale tym samym, teraz się obudził jakiś wyspany

Stary 2018-08-23, 04:33   #3674
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
U nas jakieś zaczątki rytmu są, tzn bardziej zaczynam dostrzegać kiedy musi iść spać i koniec, bo marudzi tak, że nic nie pomaga wstajemy koło 9-10 karmienie, poranna toaleta, matka kawa i 11-11.30 wybywamy na spacer i wiem, że pośpi 3h, koło 14 wracamy i zwykle godzinka dwie kręcenia się, zabawy, ćwiczymy i o 16 pada i śpi do 19 -20 kąpiemy i zwykle do 21 śpi, pobudka o 1 zawsze, ale to zawsze już nie raz nie patrzę na zegar I kolejna o 6
Wczoraj znowu miał dzień śpiocha, bo po powrocie ze spaceru zasnął o 15, wstał o 19, kąpiel i spał juz przed 20 Ale tym samym, teraz się obudził jakiś wyspany

Nie no tyle snu w dzień brzmi jak bajka! My mamy rytm od 21 do 9, i choć miałam złe przeczucia to dziś tez śpi w miarę normalnie. W dzień tez mamy w sumie rytm haha- od 9 do 21 praktycznie bez snu, tylko jakieś wywalczone 20 minutowki.,marże żeby spadł choć 2x godzinę. Oczywiście jakby zebrał ten sen na kolanach to by się trochę zebrało, ale mniecsiecwydaje ze on nic nie śpi. Dziś chyba to zliczę w dzień.

Stary 2018-08-23, 05:58   #3675
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Nie no tyle snu w dzień brzmi jak bajka! My mamy rytm od 21 do 9, i choć miałam złe przeczucia to dziś tez śpi w miarę normalnie. W dzień tez mamy w sumie rytm haha- od 9 do 21 praktycznie bez snu, tylko jakieś wywalczone 20 minutowki.,marże żeby spadł choć 2x godzinę. Oczywiście jakby zebrał ten sen na kolanach to by się trochę zebrało, ale mniecsiecwydaje ze on nic nie śpi. Dziś chyba to zliczę w dzień.

U nas jest identycznie, myślałam że takie maluszki jeszcze sporo śpią a tu psikus. Wczoraj zasnął od 10 do 13.30 tylko dlatego że jeździł autem a potem nie spał kompletnie nic do godziny 21. Później zasnął wstał o 1 tylko zjeść a od 2.30 akcja niewiadomo o co.. Niby glodny ale pierś wypluwał i się darł.. Myślałam że może nie mam pokarmu, bo czasem już były takie sytuacje wiec zrobiłam mu trochę mm ale wypił 20ml i dalej marudził.. Padł o 4 i po spał tylko półtorej godziny i znowu wstał.. Ani noce nie są zbyt udane a w dzień nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić, obiad z nim na rękach, sprzątanie tak samo. Dzisiej też wybywamy autem bo przynajmniej trochę pospi, bo tak to ewentualnie drzemka 20 minut i tyle spania. O jakimkolwiek rytmie nie ma mowy u nas..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 07:06   #3676
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
U nas jest identycznie, myślałam że takie maluszki jeszcze sporo śpią a tu psikus. Wczoraj zasnął od 10 do 13.30 tylko dlatego że jeździł autem a potem nie spał kompletnie nic do godziny 21. Później zasnął wstał o 1 tylko zjeść a od 2.30 akcja niewiadomo o co.. Niby glodny ale pierś wypluwał i się darł.. Myślałam że może nie mam pokarmu, bo czasem już były takie sytuacje wiec zrobiłam mu trochę mm ale wypił 20ml i dalej marudził.. Padł o 4 i po spał tylko półtorej godziny i znowu wstał.. Ani noce nie są zbyt udane a w dzień nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić, obiad z nim na rękach, sprzątanie tak samo. Dzisiej też wybywamy autem bo przynajmniej trochę pospi, bo tak to ewentualnie drzemka 20 minut i tyle spania. O jakimkolwiek rytmie nie ma mowy u nas..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
U mnie jak wypluwa pierś i też myślę że brakuje mi poksrmu to się okazuje czasem że to atak kolki wtedy jeść nie chce.

Zazdroszczę Wam nocy.. U mnie o 21 zaczęła się kolka udało się mi go położyć po wszystkim przed 1. O 2 wstał głodny i do 5 jedzenie, przebieranie, próby odkładania. Spał jeszcze od 5 do 6 i już jest u mnie. Więc spałam 2 godziny. Próbuję teraz się ogarnąć psychicznie bo wiem że na niego wplyne. Ja nie wiem co robię nie tak ze on sam mało śpi

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 07:33   #3677
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja też jeśli chodzi o noc dość ładnie śpi aż nie raz szkoda mi ją wybudzac ale nie mam wyjścia - przy tym leku musi regularnie jeść bo miala delikatna biegunkę i nie może się odwodnic.. Więc pospać się da tak że jak się rano wstaje to czuje się w miarę wyspanym oczywiście żeby nie było kolorowo to w nocy też są akcje płacz itd

Mala nakarmiona, teraz mam nadzieję że zaśnie bo o 9 usg brzucha a do tego czasu już jeść nie może.. Oby poszło szybko..

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
U mnie jak wypluwa pierś i też myślę że brakuje mi poksrmu to się okazuje czasem że to atak kolki wtedy jeść nie chce.

Zazdroszczę Wam nocy.. U mnie o 21 zaczęła się kolka udało się mi go położyć po wszystkim przed 1. O 2 wstał głodny i do 5 jedzenie, przebieranie, próby odkładania. Spał jeszcze od 5 do 6 i już jest u mnie. Więc spałam 2 godziny. Próbuję teraz się ogarnąć psychicznie bo wiem że na niego wplyne. Ja nie wiem co robię nie tak ze on sam mało śpi

U mnie jest dokładnie to samo - jak mała wypluwa pierś i się przy niej kręci to najczęściej zaraz są ryki i kolka..

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 08:55   #3678
aaska92
Zadomowienie

Dziewczyny która już szczepilas 6w1 plus rotawirus jak Wasze maluchy to zniosly? Bo kurcze chciałam na Nfz ale w przychodni to normalnie jakbym krzywdę chciała dziecku wyrządzić i myślą że chyba szkoda mi pieniędzy na tą szczepionkę. A nie o to chodzi. Inne mamy radzą mi z bliskiego otoczenia te na Nfz że 6w1 nie polecają są gorsze niby i chyba zwariuje do środy żeby zdecydować :/nie rozumiem też tego nacisku ze strony przychodni czuje się normalnie jak jakaś wyrodna matka że nie chce 6w1.

Stary 2018-08-23, 08:55   #3679
pola25
Zakorzenienie

U mnie noce raczej zawsze ok,dzisiaj pospała do 7.30 z 4 przerwami na karmienie.

Chcialam ja teraz pokarmić ,ale krzyk i wyrywanie,więc mąż uśpił ją na rękach. Postaram się ją pokarmić na w pół śpiąco,ona mi w dzień przy karmieniu jakieś cuda robi,frustrujące to jest,w nocy jest ok.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 08:59   #3680
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Przykre, że odmówili, ale z drugiej strony może lepiej tak, niż żeby Szymek później miał odczuć, że oni tego nie chcieli... Ja też swoje nacierpiałam i napłakałam się przy przygotowaniach do chrztu, więc mogę zrozumieć, jak się czujesz...

Tak proszę o zdjęcie! Ja mam spotkanie dopiero za tydzień- zdam relację. Mam chustę tkaną- pasiaka. Ale 5,2m więc jest za długa dla mnie... Najwyżej sprzedam ją i kupię sobie inną. Zakochałam się w jednej, ale ona kosztuje majątek https://pl.lennylamb.com/web_page/17188

Czy Ty ostatnio prosiłaś mnie o zdjęcie, jak noszę Kropka?

Ale super wyglądacie! To wiązanie jest tylko do elastycznych, ja mam tkaną, więc tutaj trzeba dociągać...
Masz rację, że lepiej jak odmówili niż jakby to miało się mścić na małym.

U nas wczoraj dzień marudy i złośnika, do popołudnia nic nie mogłam zrobić. Ewka do tego kilka razy robiła podchody, żeby go wziąć na ręce

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 09:07   #3681
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny która już szczepilas 6w1 plus rotawirus jak Wasze maluchy to zniosly? Bo kurcze chciałam na Nfz ale w przychodni to normalnie jakbym krzywdę chciała dziecku wyrządzić i myślą że chyba szkoda mi pieniędzy na tą szczepionkę. A nie o to chodzi. Inne mamy radzą mi z bliskiego otoczenia te na Nfz że 6w1 nie polecają są gorsze niby i chyba zwariuje do środy żeby zdecydować :/nie rozumiem też tego nacisku ze strony przychodni czuje się normalnie jak jakaś wyrodna matka że nie chce 6w1.

dobrze zniósł trochę popłakał i był marudny po szczepieniu z racji bolesnej rączki, ale poza tym to nic się nie działo

Zazdroszczę Wam nocy! mi się wydaje, że syn mi zamienił dzień z nocą bo dnie praktycznie całe przesypia, a w nocy od 2:00 już do 8:00 nic
a od 8:00 śpi do 18:00 praktycznie non stop z przerwami co 3h na karmienie - sam się budzi. I jak za dnia mam mnóstwo czasu na wszystko to i tak pół dnia leżę w łóżku i odsypiam :/ nie wiem jak mu to zmienić około 20 kąpiel, jedzonko i śpi do tej 2:00 z przerwą ok 23 na jedzenie. Ale to co się dzieje od tej 2 to koszmar: rozgląda się, uśmiecha, płacze i pręży i tak leży ze mną jak zombi do rana i wtedy skubany zasypia
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 09:13   #3682
madziara889
Zakorzenienie

Emma u mnie Szymek od kilku dni przesypia całą noc (poza pobudkami na jedzenie) do tej pory codziennie robił sobie w nocy kilkugodzinną przerwę w spaniu.
Teraz gadzina nauczyła się, że jak on się obudzi a ja jeszcze nie to gada po swojemu i tym mnie budzi

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 09:25   #3683
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja się dziś obudziłam z przerażeniem
.. Bo młoda spała 7h ciągiem, juz myślałam, że jej się coś stało. Myślałam że nie zaśnie po takim długim spaniu,ale na szczęście pozytywnie mnie zaskoczyła.
Teraz znów śpi, a ja biorę się za pieczenie ciasta i może hybrydy zrobię

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 09:44   #3684
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
dobrze zniósł trochę popłakał i był marudny po szczepieniu z racji bolesnej rączki, ale poza tym to nic się nie działo

Zazdroszczę Wam nocy! mi się wydaje, że syn mi zamienił dzień z nocą bo dnie praktycznie całe przesypia, a w nocy od 2:00 już do 8:00 nic
a od 8:00 śpi do 18:00 praktycznie non stop z przerwami co 3h na karmienie - sam się budzi. I jak za dnia mam mnóstwo czasu na wszystko to i tak pół dnia leżę w łóżku i odsypiam :/ nie wiem jak mu to zmienić około 20 kąpiel, jedzonko i śpi do tej 2:00 z przerwą ok 23 na jedzenie. Ale to co się dzieje od tej 2 to koszmar: rozgląda się, uśmiecha, płacze i pręży i tak leży ze mną jak zombi do rana i wtedy skubany zasypia
A brałas dotakowo rotawirusy?

Stary 2018-08-23, 09:50   #3685
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Ja szczepie 6w1, z własnego, przemyślanego wyboru.jak wiesz jestem lekarzem i szczepie wiele dzieci. Nie wiem co miałoby być gorszego w tej szczepionce? Co mówią te osoby? Bo warto zapytać czy coś konkretnego wiedza czy tylko powtarzana plotka bez pokrycia. Obiektywnie gorsze może być to ze krztusiec bezkomorkowy wiec mniej powikłań ale tez krócej odporność. Ale i dzieci tak naprawdę nie ma to znaczenia bo te szczepionki się powtarza.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

To widzę ze te różne przeboje ze snem nie tylko u nas. Odpukać noce mamy dobre. Ddos tez niezle. Od 21 do 6 3 razy karmienie ale to trwa maks 20 min wiec ok. Od 6 u mnie w łóżku i hmm ciagle śpi, tylko teraz przyssany do mnie. Pewnie jak wstanę to się obudzi ale to ok.

Stary 2018-08-23, 10:02   #3686
Camelitos
Wtajemniczenie

My już po usg brzuszka mała była bardzo dzielna, grzeczna leżała i patrzyła tylko czkawki dostała od zimnego żelu i później wracając do domu był ryk w aucie ale w sumie to już była pora karmienia więc teraz się karmimy

Lekarz nie stwierdził nic nieprawidłowego u niej

Mam wyniki posiewu z innego labu.. Nadal e coli ale 10 do 5 - w tamtym było 10 do 6.. Jutro robimy badanie moczu zobaczymy co wyjdzie po stosowaniu tego leku...

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-08-23 o 10:04
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 10:43   #3687
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
A brałas dotakowo rotawirusy?

Tak - one są doustne i płatne pneumokoki, także mieliśmy dwa wkłócia

Stary 2018-08-23, 10:51   #3688
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
U mnie noce raczej zawsze ok,dzisiaj pospała do 7.30 z 4 przerwami na karmienie.

Chcialam ja teraz pokarmić ,ale krzyk i wyrywanie,więc mąż uśpił ją na rękach. Postaram się ją pokarmić na w pół śpiąco,ona mi w dzień przy karmieniu jakieś cuda robi,frustrujące to jest,w nocy jest ok.
U nas też tak jest, że odstawia cuda przy piersi. Już praktycznie nie ma spokojnego karmienia. Martwi mnie to, bo to też może być objawem alergii. Aczkolwiek u nas chyba większym problemem jest łapanie dużo powietrza w czasie kamienia i machanie łapkami, co ją drażni.

Emma myślę, że po prostu musicie przetrwać ten czas i mały się w końcu przestawi. Chyba że spróbujesz mu nie dac tyle spać w dzień ale pewnie wtedy ze zmęczenia będzie mu trudniej zasnąć.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Tak - one są doustne i płatne pneumokoki, także mieliśmy dwa wkłócia

Dużo tego na raz wzięliście,ja nie jestem taka odważna pneumokoki na pewno chcę zrobić z przerwą minimum 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
My już po usg brzuszka mała była bardzo dzielna, grzeczna leżała i patrzyła tylko czkawki dostała od zimnego żelu i później wracając do domu był ryk w aucie ale w sumie to już była pora karmienia więc teraz się karmimy

Lekarz nie stwierdził nic nieprawidłowego u niej

Mam wyniki posiewu z innego labu.. Nadal e coli ale 10 do 5 - w tamtym było 10 do 6.. Jutro robimy badanie moczu zobaczymy co wyjdzie po stosowaniu tego leku...

Brawo.
I trzymam kciuki żeby badanie moczu wyszło teraz lepiej

Stary 2018-08-23, 10:52   #3689
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Nesska na pewno widnieczek sie wchłonie, nie zamartwiaj sie nadto
Anima oby dzisiaj było lepiej ! U nas jest rytm ze spaniem - 21 kąpiel, potem kładę, wlaczam mała lampeczke i szumisiabi daje butelkę u juz sie wyciszamy. Zasypia okolo 22 i spi do 3- dzis byk wyjątek i obudzila mi sie po pierwszej, ale mam nadzieję ze to tylko dzisiaj tak kolejna pobudka okolo 7 i czasem jeszcze uda mi sie uspic ją żeby pospac do 9
Asska o matko współczuję nocy i nie przejmuj sie przychodnia, szczep tak jak chcesz ! Nie daj sie jakiejs głupiej presji, to Twoje dziecko a nie przychodni, w ogole co to za podejscie personelu, masakra !!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 12:28   #3690
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też tak jest, że odstawia cuda przy piersi. Już praktycznie nie ma spokojnego karmienia. Martwi mnie to, bo to też może być objawem alergii. Aczkolwiek u nas chyba większym problemem jest łapanie dużo powietrza w czasie kamienia i machanie łapkami, co ją drażni.

Emma myślę, że po prostu musicie przetrwać ten czas i mały się w końcu przestawi. Chyba że spróbujesz mu nie dac tyle spać w dzień ale pewnie wtedy ze zmęczenia będzie mu trudniej zasnąć.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Dużo tego na raz wzięliście,ja nie jestem taka odważna pneumokoki na pewno chcę zrobić z przerwą minimum 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Brawo.
I trzymam kciuki żeby badanie moczu wyszło teraz lepiej

oby, dziękuję za pocieszenie też mi na rękę, że jak nie śpi w nocy to chociaż w dzień mam spokój przed szczepieniami też tak było
a to ja jestem zielona w temacie wiem tyle, że na pewno chcę na większość zaszczepić ( z meningokoków rezygnujemy ), a takie kombo nam pediatra zaproponowała
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości