|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachowe TOP 100 - pomóż stworzyć perfumeryjną top listę
Cytat:
Wciagnelam na nia zapachy, ktorych nie lubie i nie uwazam za "warte poznania", ale mysle, ze "znac trzeba". Dlatego glosowalam na Cool Water, Light Blue i sztandarowego slodziaka, Pink Sugar. |
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego nawet wśród moich wyborów znalazły się prócz nielubianych, z 2 -3 zapachy których (jeszcze!) nie znam. Jak Light Blue na przykład. Wiem, że muszę go poznać, a czy uznam go za wart tego, to mniej ważne. Z męskich zapachów głosowałam właśnie na klasyczny Kenzo, Joop Homme i Allure, szkoda, że ich nie ma na liście. Oczywiście nie zapomniałam o Guciu, Terre, Opium i Amenie
|
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Wiedźma
|
Irko, jeszcze i ode mnie przyjmij wyrazy podziwu i uszanowania za ogromną pracę, jaką włożyłaś w tę niezwykłą zabawę. Naprawdę świetnie wykonana strona (pozdrawiam Pana Irkowego
), wszystko działało bez problemów. Dziękuję bardzo za to, że Ci się chciało, za to, że wszystko poszło tak sprawnie, za brak obsuw i wpadek... Ogólnie: szacuneczek. Przepraszam, że dziękuję tak późno, ale wczoraj miałam dość zajęty wieczór. Cytat:
Pokazałabym mu Habanitę, Kourosa, Mitsouko, czy nawet Mucs Ravageur (który bez względu na moją niechęc jest "jakiś"). Pokazałabym Chypre Coty (za zasługi), Wodę Królowej Węgier (wiadomo), czy Blenheim Bouquet. Nie pokazałabym mu za to OI, bo kategorię "wielka legenda do zwykłego zapachu" świetnie IMHO reprezentuje No.5 Chanel. Co do wyników: nie zamierzam pisać, że jestem zaskoczona (ani pozytywnie, ani negatywnie). Nie miałam jakichś szczególnych oczekiwań. Co mnie zdziwiło: - Zagorsk przed Avignon - 2 Jungle w pierwszej 20 - obecność w pierwszej 30 Innocenta - zapach uważam za ładny, choć wtórny w stosunku do Angela To, że zarówno wśród Lutków, jak i l'Artisanów najwyżej plasuję się te, których nie lubię nie dziwi mnie, a nawet cieszy.
|
|
|
#484 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kwiatki-sratki i owocki muszą być ![]() Hmmm... najlepszym kandydatem byłoby chyba Paris Hilton - to z "feromonami"
|
|
|
#485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że ja na przykład uważam, że Cool Water czy Light Blue nie są w żaden sposób znaczące, według mnie oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeglądając je po raz kolejny stwierdzam, że wyszedł nam niezły przekrój
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rownież stosowałam takie kryterium o którym mówiła Kat czy też Sabbath |
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz mogę na spokojnie przestudiować listę, gdyż wczoraj wieczorem nie zdążyłam
![]() Irka, jeszcze raz wielkie podziękowania dla Ciebie i Twojego TŻ, świetna robota Co do wytypowanej setki, to pierwsza dziesiątka mnie prawie w ogóle nie zdziwiła, tak sobie myślałam że będą właśnie te zapachy. Mniej więcej 70-80% zapachów na liście to te na które głosowałam Mimo wszystko nie spodziewałam się że Flowerbombka będzie tak wysoko Generalnie świetna zabawa, trochę emocji i może komuś, kto dopiero wkracza w świat perfum choć trochę pomoże ta nasza setka
|
|
#489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie dziwi o tyle, że wydawało mi się, że głosy rozbiją się na wersje EDT i EDP i przez to jego pozycja będzie osłabiona.
|
|
|
#490 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Lecę na PW Cię zdopingować żeby środa była owocna
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie będzie na nią głosować
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie flowerbomb jest boooski i każda osoba, która wykazuje choć trochę ciągotek w kierunku słodyczy powinna go poznać Fakt jest, że na niektórych pachnie jak tona cukru i nic więcej i rozumiem, że dla kogoś może to być słodziak - zwyklak
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w moim rankingu po prostu musiał się znaleźć jako właśnie jeden z piękniejszych i wart poznania słodziaków ![]() Po prostu wiele osób uważa że Bombka to tylko moda sam cukier i dlatego mnie trochę zaskoczyła jej wysoka pozycja ale to takie moje luźne dywagacje
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Irenko, podziękowania dla Ciebie i męża
![]() Trochę mnie zaskoczyło (m.in. wysoka pozycja Flowerbomb i Zagorsk przed Avignonem, brak Stelli), większość była możliwa do przewidzenia (hehe, nie że robię z siebie wróżkę czy coś ). Nie dziwię się, że części moich typów nie ma (przypuszczałam, które mogą nie wejść), bardziej dziwię się obecności zapachów, które uważam za niewarte poznania.Ogólnie lista bardzo mi się podoba. Jakby na to nie patrzeć jest to reprezentacja naszych osobistych typów i pewnej panującej na tym forum mody. Przeanalizuję sobie wszystkie pozycje na spokojnie, wydrukuję i pokontempluję
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też brakuje- już nie będę mówiła o mojej manii- klasykach...ale brak Jicky jest jednak wyrwą
Brakuje innych dymów Durbano- choć jednego wiecej, chciałabym chyba wyżej Black Tourmaline, jako najbardziej smolisty przykład. Stelli też mi brakuje. Kurczę, wiem, że zmieniłam dosłownie w ostatniej chwili kilka zapachów- patrzę na mój spis, zrobiony wcześniej i nie jestem pewna w 100% co ostatecznie napisałam. Ale jakoś nie brakuje mi w zestawieniu żanych perfum gwiazdorskich. A niech tam... sobie leżakują pod sephorowym solarium, na naszej liście ich nie ma. I dobrze .Brakuje mi siekerowatej Palomy Picasso, zapachu- wyznacznika całej epoki.. Ale ogólnie myślę, ze jakoś to wszystko zgrabnie wyszło. |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim raz jeszcze chcę podziękować ircex & co wspaniałej roboty.
Wyniki nie zaskoczyły mnie jakoś specjalnie, zbliżone są do moich przewidywań. Tak, chyba właśnie te zapachy znać trzeba wchodząc w perfumeryjny świat, to niejako baza wyjściowa pt. "o co chodzi" do dalszych poszukiwań ![]() |
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedostępność zrobiła swoje.
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, zdaje sie np że w Warszawie na Chmielnej są- Douglas ma je w ofercie, w Gdyni też trafiłam na Jicky. |
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko 350 km do Warszawy i 600 do Gdyni
|
|
|
#500 |
|
BAN stały
|
Irkax
![]() Bardzo dużo zapachów które wybrałam znalazło się na liście tylko Cinemy brak
|
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Irkax, podziękowania dla Ciebie i męża!
Bardzo dużo moich typów znalazło się na liście (później sobie policzę dokładniej). I nawet mój Słonio na 4. miejscu i z moim komentarzem!
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Koto - podobało mi się to, co napisałaś w komentarzu do Chanel No.5
. Przyjaciółka stwierdziła, że uzbiera sobie na malutką flaszeczkę - i zobaczyłam ją w wyboraźni: w jej ulubionych bojówkach, hippisowskich bransoletkach i drewnianych koralikach, z apaszką w trupie czaszki owiniętą wokół szyii, pachnącą na przekór Chanel No.5 - i już się nie mogę doczekać
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
Wprawdzie na tej liście jest tylko 58 zapachów, które typowałam, ale to dlatego że głosowałam na sporo przedstawicieli niszy, które nie weszły do 100. W pierwszej 20 jest jednak 18 zapachów, na które głosowałam (nie głosowałam na Le Baiser du Dragon i Pradę)
Mój ukochany Shalimar jest na drugim miejscu, bardzo cieszą mnie wysokie miejsca FdB, Musc Ravageur i Tea For Two i fakt, że aż cztery Lutensy, Habanita i choć jedna z kompozycji O.Durbano znalazły się w setce Wysoka pozycja na liście Pink Sugar nie zaskoczyła mnie, bo jest to chyba jeden z bardziej charakterystycznych słodziaków. Zaskoczyło mnie jednak dopiero 89 miejsce EdM i wysokie miejsce Cristobala. Żałuję, że w Top 100 nie ma Stelli, rozczarowało mnie także niezbyt wysokie miejsce Ambre Sultan (mimo iż to niszowiec spodziewałam się go bliżej pierwszej 20-tki), no i brak Rock Crystal. Irkax ogromne podziękowania dla Ciebie i Twojego męża
|
|
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny Cytat:
![]() ----------------- Dzisiaj postaram się wrzucić więcej komentarzy
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Biedaki wy- Papuga, Irka- bezJickowe...
Ale po wrażeniach niektórych wizażanek (że Jicky, pachnie na nich, że tak to określę z grubej rury- kupą ![]() ) to sobie myślę, że nawet jak by była ogólniej znana to zakwalifikowała by się na sam dół hierarchii .Wierzę, że tak może pachnieć. Ale na mnie ona jest ciekawa, naprawdę, lawendka i wanilka. A, Madziczko, wspomniana przez Ciebie kompozycja 5 Chanel z bojówkami także ciekawa.
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oł maj, to nie chciałabym tak "pachnieć" Mówisz, że wanilia i lawenda? to skąd ta kupa?
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
rude jest piękne:)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

), wszystko działało bez problemów.

. Przyjaciółka stwierdziła, że uzbiera sobie na malutką flaszeczkę - i zobaczyłam ją w wyboraźni: w jej ulubionych bojówkach, hippisowskich bransoletkach i drewnianych koralikach, z apaszką w trupie czaszki owiniętą wokół szyii, pachnącą na przekór Chanel No.5 - i już się nie mogę doczekać