|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
Odbieramy zdjęcia w końcu w najblizszy czwartek
, ciekawe czy będą ładne, ja zawsze robię głupie miny
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ale mi dziś czas wolno plynie .Marzę o domku i faszerowanych paprykach od tesciowej ![]() ..a poźniej przyjdzie moja przyjaciolka z narzeczonym i ...ouzo. Przylecieli z wczasow w Grecji i zakupili dla nas .Dobrze ze moge jutro poźniej do pracy przyjść ![]() Własnie sobie uświadomiłam ze odkąd mamy mieszkanko non stop mamy gości .Jak jeden dzień w tygodniu jesteśmy sami to jest sukces. EDIT Pzs co u Ciebie?
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokażę jasne , jeszcze dzisiaj uzgadniałam aby w formie cyfrowej zgrał zdjęcia, wszyscy cwaniakują na maxa , nie dość że kasy wziął jak lodu to jeszcze zdziwiony że chcemy też w formie cyfrowej On myślał, że po każdą odbitkę bym jeździła 100 km Haniu tak to jest mieć swoje mieszkanko , dobrze że na noce wychodzą chociaż ![]() My dopiero około połowy października będziemy na swoim
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
u mnie w sumie w porządku, po kolejnych rozmowach TŻ chyba mocno się przejął i przestraszył bo na razie zachowuje się jak po naszym poznaniu, stara się niesamowicie a i ja trochę odpuściłam. Próbuję go namówić na działkowanie w ten weekend aczkolwiek słyszałam że pogoda ma się popsuć i na wyjazd nad morze we wrześniu na parę dni
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super |
|
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh dziewczyny, nie powinnam wchodzic do sklepow z butami
poszlam kupic ciepla bluze na wyjazd i kalosze
|
|
|
|
#2017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie dziś myslalm o waszym mieszkanku...ale stwierdziłam ze jak nic nie piszesz to moze nie chesz zapeszać czy coś. Zalatwiliście już ten kredyt? Juz pewne ze od października na swoim? Co do znajomych ...w łasnie na noc tez nie zawsze chcą wychodzic. Ostatnio to trochę wyprosiłam kuzyna z zoną ...bo ileż można.W niedzielę musielismy wyłączyc telefon coby w koncu pobyc we dwujkę i w spokoju pomieszkać. ..ale tak na prawdę to kochamy gości Potrzebujemy tylko jednego dnia wolnego w tygodniu...no i własnie nocy![]() Cytat:
To tylko sie cieszyć...niech sie chlopak stara ![]() No co ty znowu pogoda ma się na weekend popsuć Co za lipa![]() Cytat:
Swoja drogą- mam straszną ochotę od jakiegoś czasu zrobic taki spontan. Spakowac w samochod namiot i pojechac na weekend leniuchowac, jeść ziemniaki z ogniska, patrzeć w gwiazdy i sluchać swierszczy (szczególnie ze mamy pod Kielcami super miejscowkę na takie wypady)...ale moj mąż powiedziła ze chyba zwariowalam ![]() Stary wygodnicki dziad
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My wlasnie robimy taki spontan zaplanowany bo dla mnie namiot to spontan. Moj tz wlasnie kocha takie klimaty, musial mnie dlugo przekonywac do tego wyjazdu.
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wszyscy mówią "jak go rodzice skrzywdzili", a to tylko jego przezwisko bo na imie ma całkiem inaczej ![]() Od dłuższego czasu umawiałam się z koleżanką na wróżby do mamy TŻ-a, ale zawsze coś nam wypadało. W końcu postanowiłyśmy, że to będzie w tą sobotę . Dzwonię do TŻ-a i mówię, że umówiłam się z koleżanką (użyłam jej charakterystycznego imienia które już 1000 razy słyszał w związku z wróżbami), mówię, że skoczymy po nią do sąsiedniego miasta, a potem ją odwieziemy itd. TŻ na to "dobrze" i zmiania temat. Podczas następnej rozmowy TŻ do mnie "a czy ja koniecznie muszę być gdy się spotkasz z koleżanką?" Tak mnie słuchał . Nie dość, że to w jego domu to jeszcze ma nas tam zawieźć...
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniu, ale ty masz fajnie z własnym mieszkankiem. a z gośćmi to chyba weselej, tylko, żeby nie przeginali.
mama się do domu spóźnia, a jak ja tak robię to się strasznie denerwuje i dzwoni na komórkę co chwila. |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Straszny ze mnie perwers. Kocham ketchup. Jem warzywa z ketchupem. Norma. Wiadomo, że pomidory z ketchupem smakują o niebo lepiej. Ziemniaki, brokuły, fasolka, kabaczek. Kotlety sojowe. Dzisiaj odkryłam, że kapusta kiszona z ketchupem jest świetna. Ketchup sam w sobie jest świetny
|
|
|
|
#2022 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po tym po hania pisala o pomidorach, zdalam sobie sprawe, ze tez jestem od nich uzalezniona. Zupe pomidowa jem co 2gi dzien, pomidor mam codziennie na kanapkach, jem mnostwo spaghetti i lasagni no i teraz jesszcze dorwalam pastelle z suszonymi pomidorami
(oczywiscie pomidory zywkle i te w puszcce i te w przecierze mam zawsze w domu, tak jak czosnek ) pomidorowy potwor!A, keczup, to jestem bardzo wybredna. Nie znalazlam jeszcze idealnego, a za kazdym razem kupuje inny
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Byleby był łagodny i bez cukru . W sumie nawet nie biorę pod uwagę smaku tylko to "bez cukru"
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Kotlin bez dodatku cukru (60% mniej kalorii
ale mi akurat nie chodzi o kalorie). Ostatnio odkryłam w hurtowni, w normalnych sklepach go jak do tej pory nie widziałam. Swoją drogą przed tym odkryciem byłam przekonana, że w ketchupie w ogóle nie ma cukru . Ewentualnie są go znikome ilości.
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy ty tez tak masz, ale mi zawsze najbardziej smakuja sosy rozne, keczupy i musztardy no-name, kupowane w hurtowniach w 2litrowych opakowaniach, ktorych uzywa sie w budkach i barach a jak wiem co to za firma to juz mi nie smakuje
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj i dzisiaj robiłam "oryginalną" bruschettę, tzn bez mozzarelli. Też bardzo dobra
Obejrzeliśmy dzisiaj "Plac Zbawiciela". Rzeczywiście mocny film... Podobał mi się.
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Hmm... W sumie to nie wiem bo w swojej karierze jadłam tylko Pudliszki (oczywiście preferuję łagodny ) i jakiś tortex czy coś takiego (gdy rodzice mieli sklep to musiał być zawsze jakiś ketchup z niższej półki i to właśnie był ten i gdy się nie sprzedał to "uszczęśliwiał" nas w domu), ale on nikomu nie smakował . Jak woda był. Ja ogólnie nie eksperymentuję z sosami i mam małe doświadczenie w tej dziedzinie .
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oglądałam kiedyś taki program o mitach i faktach związanych z jedzeniem i wykazano tam, że spożywanie codziennie pomidorów (tam akurat była chyba jedna łyżka przecieru dziennie) poprawia stan naszej skóry i chroni przed promieniowaniem ![]() eksperyment polegał na tym, że babeczka przed jedzeniem pomidorów była naświetlana taką lampą UVA/UVB, która na ciele zostawiała kropki. i po dwóch miesiącach jedzenie pomidorów powtórzono eksperyment i kropki były tym razem 3 razy jasniejsze ![]() ale ile w tym prawdy to nie wiem
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazałam mamie zdjęcie jamnika kuzyna TŻ-a. Mama na to "on, niezbyt ładny, nasz był ładniejszy" więc jej mówię, że mojego ona wybierze, a mama "o, no to trzeba znaleźć dobrego hodowcę...". Jej reakcja (mówiła to z dużym zapałem) oznacza, że moja parówka jest bliżej niż dalej |
|
|
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babka od biologii kiedyś zrobiła nam kurs na temat E. Wniosek płynący z kursu był taki, że jeśli w produkcie jest jedno E to najczęściej jest to jakaś witamina (nie pamiętam jaka), która jest naturalnym konserwantem i jak najbardziej nie ma się czego obawiać. Za to jak jest więcej to będziemy świecić .
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Odkryliśmy je w produktach sieci dyskontów, której logo przedstawia sympatycznego owada , najczęściej występowały całymi stadami .
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiego kursu? studiujesz jakieś sztuki piękne, czy coś tam takiego, o ile dobrze pamiętam, czy coś z żywnością? |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chodziłam do prywatnego ogólniaka i mieliśmy autorski program biologii .
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, ze keczup lubię
i rzeczywiście w eksperymencie była mowa o koncentracie a nie o świeżych pomidorach.a myślicie, że jak wypiję szklankę oranżady to od razu umrę? ale taką mam chęć na coś słodkiego, niezdrowego i zminego
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należy mi się lincz? |
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Absolutnie, w nocy smakuje najlepiej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

, ciekawe czy będą ładne, ja zawsze robię głupie miny

.
.
.
, nie dość że kasy wziął jak lodu to jeszcze zdziwiony że chcemy też w formie cyfrowej
On myślał, że po każdą odbitkę bym jeździła 100 km 

Tak mnie słuchał