Wymarzony pierścionek - część X - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 15:54   #2011
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - część X

Odbieramy zdjęcia w końcu w najblizszy czwartek , ciekawe czy będą ładne, ja zawsze robię głupie miny
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 16:04   #2012
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Odbieramy zdjęcia w końcu w najblizszy czwartek , ciekawe czy będą ładne, ja zawsze robię głupie miny
Supcio..oczywiście pokarzesz parę

Kurcze ale mi dziś czas wolno plynie.

Marzę o domku i faszerowanych paprykach od tesciowej
..a poźniej przyjdzie moja przyjaciolka z narzeczonym i ...ouzo. Przylecieli z wczasow w Grecji i zakupili dla nas.
Dobrze ze moge jutro poźniej do pracy przyjść

Własnie sobie uświadomiłam ze odkąd mamy mieszkanko non stop mamy gości.
Jak jeden dzień w tygodniu jesteśmy sami to jest sukces.

EDIT Pzs co u Ciebie?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 16:12   #2013
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Supcio..oczywiście pokarzesz parę

Kurcze ale mi dziś czas wolno plynie.

Marzę o domku i faszerowanych paprykach od tesciowej
..a poźniej przyjdzie moja przyjaciolka z narzeczonym i ...ouzo. Przylecieli z wczasow w Grecji i zakupili dla nas.
Dobrze ze moge jutro poźniej do pracy przyjść

Własnie sobie uświadomiłam ze odkąd mamy mieszkanko non stop mamy gości.
Jak jeden dzień w tygodniu jesteśmy sami to jest sukces.

EDIT Pzs co u Ciebie?

Pokażę jasne , jeszcze dzisiaj uzgadniałam aby w formie cyfrowej zgrał zdjęcia, wszyscy cwaniakują na maxa , nie dość że kasy wziął jak lodu to jeszcze zdziwiony że chcemy też w formie cyfrowej On myślał, że po każdą odbitkę bym jeździła 100 km

Haniu tak to jest mieć swoje mieszkanko , dobrze że na noce wychodzą chociaż
My dopiero około połowy października będziemy na swoim
Stary 2008-08-12, 16:13   #2014
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cześć

u mnie w sumie w porządku, po kolejnych rozmowach TŻ chyba mocno się przejął i przestraszył bo na razie zachowuje się jak po naszym poznaniu, stara się niesamowicie a i ja trochę odpuściłam. Próbuję go namówić na działkowanie w ten weekend aczkolwiek słyszałam że pogoda ma się popsuć i na wyjazd nad morze we wrześniu na parę dni
Stary 2008-08-12, 16:15   #2015
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Cześć

u mnie w sumie w porządku, po kolejnych rozmowach TŻ chyba mocno się przejął i przestraszył bo na razie zachowuje się jak po naszym poznaniu, stara się niesamowicie a i ja trochę odpuściłam. Próbuję go namówić na działkowanie w ten weekend aczkolwiek słyszałam że pogoda ma się popsuć i na wyjazd nad morze we wrześniu na parę dni

To super
Stary 2008-08-12, 16:19   #2016
czarna.noc
Wtajemniczenie

Eh dziewczyny, nie powinnam wchodzic do sklepow z butami poszlam kupic ciepla bluze na wyjazd i kalosze (ale to dlatego, ze pod namiot jedziemy) a wyszlam z bluza, bluzka i kojelnymi szpilkami
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 16:54   #2017
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Pokażę jasne , jeszcze dzisiaj uzgadniałam aby w formie cyfrowej zgrał zdjęcia, wszyscy cwaniakują na maxa , nie dość że kasy wziął jak lodu to jeszcze zdziwiony że chcemy też w formie cyfrowej On myślał, że po każdą odbitkę bym jeździła 100 km

Haniu tak to jest mieć swoje mieszkanko , dobrze że na noce wychodzą chociaż
My dopiero około połowy października będziemy na swoim
Co za koleś zdjęć na plycie Ci nie chcial dać- no chyba zwariował.

Wlasnie dziś myslalm o waszym mieszkanku...ale stwierdziłam ze jak nic nie piszesz to moze nie chesz zapeszać czy coś.
Zalatwiliście już ten kredyt?
Juz pewne ze od października na swoim?

Co do znajomych ...w łasnie na noc tez nie zawsze chcą wychodzic. Ostatnio to trochę wyprosiłam kuzyna z zoną...bo ileż można.

W niedzielę musielismy wyłączyc telefon coby w koncu pobyc we dwujkę i w spokoju pomieszkać.

..ale tak na prawdę to kochamy gości Potrzebujemy tylko jednego dnia wolnego w tygodniu...no i własnie nocy
Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Cześć

Hej
To tylko sie cieszyć...niech sie chlopak stara

No co ty znowu pogoda ma się na weekend popsuć Co za lipa

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny, nie powinnam wchodzic do sklepow z butami poszlam kupic ciepla bluze na wyjazd i kalosze (ale to dlatego, ze pod namiot jedziemy) a wyszlam z bluza, bluzka i kojelnymi szpilkami
No szpilki pod namiotami na pewno Ci sie przydadzą

Swoja drogą- mam straszną ochotę od jakiegoś czasu zrobic taki spontan. Spakowac w samochod namiot i pojechac na weekend leniuchowac, jeść ziemniaki z ogniska, patrzeć w gwiazdy i sluchać swierszczy (szczególnie ze mamy pod Kielcami super miejscowkę na takie wypady)...ale moj mąż powiedziła ze chyba zwariowalam
Stary wygodnicki dziad
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 17:18   #2018
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

No szpilki pod namiotami na pewno Ci sie przydadzą

Swoja drogą- mam straszną ochotę od jakiegoś czasu zrobic taki spontan. Spakowac w samochod namiot i pojechac na weekend leniuchowac, jeść ziemniaki z ogniska, patrzeć w gwiazdy i sluchać swierszczy (szczególnie ze mamy pod Kielcami super miejscowkę na takie wypady)...ale moj mąż powiedziła ze chyba zwariowalam
Stary wygodnicki dziad
No szpilki to taak, bardzo sie przydadza
My wlasnie robimy taki spontan zaplanowany bo dla mnie namiot to spontan. Moj tz wlasnie kocha takie klimaty, musial mnie dlugo przekonywac do tego wyjazdu.
Stary 2008-08-12, 17:44   #2019
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tak zawsze do niego mówię w sklepie na mieście czy gdziekolwiek i się ludzie na niego z politowaniem patrzą, ze taki młody a takiem imie
Mam znajomego "Włodka" . Wszyscy mówią "jak go rodzice skrzywdzili", a to tylko jego przezwisko bo na imie ma całkiem inaczej

Od dłuższego czasu umawiałam się z koleżanką na wróżby do mamy TŻ-a, ale zawsze coś nam wypadało. W końcu postanowiłyśmy, że to będzie w tą sobotę . Dzwonię do TŻ-a i mówię, że umówiłam się z koleżanką (użyłam jej charakterystycznego imienia które już 1000 razy słyszał w związku z wróżbami), mówię, że skoczymy po nią do sąsiedniego miasta, a potem ją odwieziemy itd. TŻ na to "dobrze" i zmiania temat. Podczas następnej rozmowy TŻ do mnie "a czy ja koniecznie muszę być gdy się spotkasz z koleżanką?" Tak mnie słuchał . Nie dość, że to w jego domu to jeszcze ma nas tam zawieźć...
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 18:00   #2020
biia
Wtajemniczenie

Haniu, ale ty masz fajnie z własnym mieszkankiem. a z gośćmi to chyba weselej, tylko, żeby nie przeginali.

mama się do domu spóźnia, a jak ja tak robię to się strasznie denerwuje i dzwoni na komórkę co chwila.
biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 22:17   #2021
Poemi
Zakorzenienie

Straszny ze mnie perwers. Kocham ketchup. Jem warzywa z ketchupem. Norma. Wiadomo, że pomidory z ketchupem smakują o niebo lepiej. Ziemniaki, brokuły, fasolka, kabaczek. Kotlety sojowe. Dzisiaj odkryłam, że kapusta kiszona z ketchupem jest świetna. Ketchup sam w sobie jest świetny
Stary 2008-08-12, 22:26   #2022
czarna.noc
Wtajemniczenie

Ja po tym po hania pisala o pomidorach, zdalam sobie sprawe, ze tez jestem od nich uzalezniona. Zupe pomidowa jem co 2gi dzien, pomidor mam codziennie na kanapkach, jem mnostwo spaghetti i lasagni no i teraz jesszcze dorwalam pastelle z suszonymi pomidorami (oczywiscie pomidory zywkle i te w puszcce i te w przecierze mam zawsze w domu, tak jak czosnek ) pomidorowy potwor!
A, keczup, to jestem bardzo wybredna. Nie znalazlam jeszcze idealnego, a za kazdym razem kupuje inny
Stary 2008-08-12, 22:36   #2023
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po tym po hania pisala o pomidorach, zdalam sobie sprawe, ze tez jestem od nich uzalezniona. Zupe pomidowa jem co 2gi dzien, pomidor mam codziennie na kanapkach, jem mnostwo spaghetti i lasagni no i teraz jesszcze dorwalam pastelle z suszonymi pomidorami (oczywiscie pomidory zywkle i te w puszcce i te w przecierze mam zawsze w domu, tak jak czosnek ) pomidorowy potwor!
A, keczup, to jestem bardzo wybredna. Nie znalazlam jeszcze idealnego, a za kazdym razem kupuje inny
Ja znalazłam ideał. Ale mam małe wymagania . Byleby był łagodny i bez cukru . W sumie nawet nie biorę pod uwagę smaku tylko to "bez cukru"
Stary 2008-08-12, 22:38   #2024
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Ja znalazłam ideał. Ale mam małe wymagania . Byleby był łagodny i bez cukru . W sumie nawet nie biorę pod uwagę smaku tylko to "bez cukru"
Jaki to?
Stary 2008-08-12, 22:47   #2025
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki to?
Kotlin bez dodatku cukru (60% mniej kalorii ale mi akurat nie chodzi o kalorie). Ostatnio odkryłam w hurtowni, w normalnych sklepach go jak do tej pory nie widziałam. Swoją drogą przed tym odkryciem byłam przekonana, że w ketchupie w ogóle nie ma cukru . Ewentualnie są go znikome ilości.
Stary 2008-08-12, 22:56   #2026
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotlin bez dodatku cukru (60% mniej kalorii ale mi akurat nie chodzi o kalorie). Ostatnio odkryłam w hurtowni, w normalnych sklepach go jak do tej pory nie widziałam. Swoją drogą przed tym odkryciem byłam przekonana, że w ketchupie w ogóle nie ma cukru . Ewentualnie są go znikome ilości.
Kotlin, kotlin.. chyba nie znam, nie przypominam sobie takiego nie wiem czy ty tez tak masz, ale mi zawsze najbardziej smakuja sosy rozne, keczupy i musztardy no-name, kupowane w hurtowniach w 2litrowych opakowaniach, ktorych uzywa sie w budkach i barach a jak wiem co to za firma to juz mi nie smakuje
Stary 2008-08-12, 23:03   #2027
Ines1985
Zakorzenienie

Ja wczoraj i dzisiaj robiłam "oryginalną" bruschettę, tzn bez mozzarelli. Też bardzo dobra

Obejrzeliśmy dzisiaj "Plac Zbawiciela". Rzeczywiście mocny film... Podobał mi się.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 23:06   #2028
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Kotlin, kotlin.. chyba nie znam, nie przypominam sobie takiego nie wiem czy ty tez tak masz, ale mi zawsze najbardziej smakuja sosy rozne, keczupy i musztardy no-name, kupowane w hurtowniach w 2litrowych opakowaniach, ktorych uzywa sie w budkach i barach a jak wiem co to za firma to juz mi nie smakuje
Na pewno znaszy tylko nie kojarzysz, Kotlin popularny jest . Hmm... W sumie to nie wiem bo w swojej karierze jadłam tylko Pudliszki (oczywiście preferuję łagodny ) i jakiś tortex czy coś takiego (gdy rodzice mieli sklep to musiał być zawsze jakiś ketchup z niższej półki i to właśnie był ten i gdy się nie sprzedał to "uszczęśliwiał" nas w domu), ale on nikomu nie smakował . Jak woda był. Ja ogólnie nie eksperymentuję z sosami i mam małe doświadczenie w tej dziedzinie .
Stary 2008-08-12, 23:22   #2029
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
samo zdrowie
oglądałam kiedyś taki program o mitach i faktach związanych z jedzeniem i wykazano tam, że spożywanie codziennie pomidorów (tam akurat była chyba jedna łyżka przecieru dziennie) poprawia stan naszej skóry i chroni przed promieniowaniem
eksperyment polegał na tym, że babeczka przed jedzeniem pomidorów była naświetlana taką lampą UVA/UVB, która na ciele zostawiała kropki. i po dwóch miesiącach jedzenie pomidorów powtórzono eksperyment i kropki były tym razem 3 razy jasniejsze
ale ile w tym prawdy to nie wiem

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 23:26   #2030
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
samo zdrowie
oglądałam kiedyś taki program o mitach i faktach związanych z jedzeniem i wykazano tam, że spożywanie codziennie pomidorów (tam akurat była chyba jedna łyżka przecieru dziennie) poprawia stan naszej skóry i chroni przed promieniowaniem
eksperyment polegał na tym, że babeczka przed jedzeniem pomidorów była naświetlana taką lampą UVA/UVB, która na ciele zostawiała kropki. i po dwóch miesiącach jedzenie pomidorów powtórzono eksperyment i kropki były tym razem 3 razy jasniejsze
jeszcze slyszalam, ze likopen w nich zawarty dziala przeciwnowotworowo.
Stary 2008-08-12, 23:27   #2031
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
samo zdrowie
A ketchup jest jeszcze zdrowszy niż pomidory

Pokazałam mamie zdjęcie jamnika kuzyna TŻ-a. Mama na to "on, niezbyt ładny, nasz był ładniejszy" więc jej mówię, że mojego ona wybierze, a mama "o, no to trzeba znaleźć dobrego hodowcę...". Jej reakcja (mówiła to z dużym zapałem) oznacza, że moja parówka jest bliżej niż dalej
Stary 2008-08-12, 23:28   #2032
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj i dzisiaj robiłam "oryginalną" bruschettę, tzn bez mozzarelli. Też bardzo dobra

Obejrzeliśmy dzisiaj "Plac Zbawiciela". Rzeczywiście mocny film... Podobał mi się.
dziewczyny, wy o tej bruschetcie gadacie ciągle a ja nie wiem, co to, chociaż wszystko, co włoskie mi smakuje, więc muszę chyba poszukać jakiegoś przepisu.

Cytat:
samo zdrowie
ja kiedyś oglądałam jakiś program o jedzeniu i robili też jakieś badania nad pomidorami i konkluzja była taka, że keczup jest zdrowszy od pomidorów, w senie, że z keczupu lepiej się wchłaniają te zdrowe substancje zawarte w pomidorach (chyba przeciwutleniacze i likopen ale nie jestem pewna, jeśli pominąć oczywiście wszystkie niezdrowe składniki keczupu lub znaleźć taki super zdrowy bez konserwantów i innych wit E.)
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 23:40   #2033
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja kiedyś oglądałam jakiś program o jedzeniu i robili też jakieś badania nad pomidorami i konkluzja była taka, że keczup jest zdrowszy od pomidorów, w senie, że z keczupu lepiej się wchłaniają te zdrowe substancje zawarte w pomidorach (chyba przeciwutleniacze i likopen ale nie jestem pewna, jeśli pominąć oczywiście wszystkie niezdrowe składniki keczupu lub znaleźć taki super zdrowy bez konserwantów i innych wit E.)
A ja gdzieś czytałam, że w ketchupie jest jakieś mega zdrowe coś czego nie ma w pomidorach. Właśnie sprawdziłam, Pudliszki nie ma konserwantów.
Babka od biologii kiedyś zrobiła nam kurs na temat E. Wniosek płynący z kursu był taki, że jeśli w produkcie jest jedno E to najczęściej jest to jakaś witamina (nie pamiętam jaka), która jest naturalnym konserwantem i jak najbardziej nie ma się czego obawiać. Za to jak jest więcej to będziemy świecić .
Stary 2008-08-12, 23:44   #2034
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja gdzieś czytałam, że w ketchupie jest jakieś mega zdrowe coś czego nie ma w pomidorach. Właśnie sprawdziłam, Pudliszki nie ma konserwantów.
Babka od biologii kiedyś zrobiła nam kurs na temat E. Wniosek płynący z kursu był taki, że jeśli w produkcie jest jedno E to najczęściej jest to jakaś witamina (nie pamiętam jaka), która jest naturalnym konserwantem i jak najbardziej nie ma się czego obawiać. Za to jak jest więcej to będziemy świecić .
coś czytałam, że nie wszystkie E są aż tak straszne, jak się wydaje. Część to faktycznie pochodzenia naturalnego jest, ale na pewno im mniej ich w danym produkcie, tym lepiej (tak na wszelki wypadek)
Stary 2008-08-12, 23:51   #2035
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
coś czytałam, że nie wszystkie E są aż tak straszne, jak się wydaje. Część to faktycznie pochodzenia naturalnego jest, ale na pewno im mniej ich w danym produkcie, tym lepiej (tak na wszelki wypadek)
W czasie kursu przestudiowaliśmy z tabelkami całe góry żywności i wiele produktów miałe te naturalne niegroźne konserwanty (jak na przykład ta zapomniana witamina, występowały tam gdzie było 1 lub 2 E), ale były też takie z E z jakiejś "czarnej listy" (szkodliwe i zakazane) . Odkryliśmy je w produktach sieci dyskontów, której logo przedstawia sympatycznego owada , najczęściej występowały całymi stadami .
Stary 2008-08-13, 00:08   #2036
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
W czasie kursu przestudiowaliśmy z tabelkami całe góry żywności i wiele produktów miałe te naturalne niegroźne konserwanty (jak na przykład ta zapomniana witamina, występowały tam gdzie było 1 lub 2 E), ale były też takie z E z jakiejś "czarnej listy" (szkodliwe i zakazane) . Odkryliśmy je w produktach sieci dyskontów, której logo przedstawia sympatycznego owada , najczęściej występowały całymi stadami .
całe szczęście się tam nie zaopatruję.
jakiego kursu? studiujesz jakieś sztuki piękne, czy coś tam takiego, o ile dobrze pamiętam, czy coś z żywnością?
Stary 2008-08-13, 00:12   #2037
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
całe szczęście się tam nie zaopatruję.
jakiego kursu? studiujesz jakieś sztuki piękne, czy coś tam takiego, o ile dobrze pamiętam, czy coś z żywnością?
Studiuję malarstwo, ale te biologiczne zagłębienia to jeszcze z liceum . Chodziłam do prywatnego ogólniaka i mieliśmy autorski program biologii .
Stary 2008-08-13, 00:13   #2038
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

dobrze, ze keczup lubię i rzeczywiście w eksperymencie była mowa o koncentracie a nie o świeżych pomidorach.

a myślicie, że jak wypiję szklankę oranżady to od razu umrę? ale taką mam chęć na coś słodkiego, niezdrowego i zminego

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 00:15   #2039
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, ze keczup lubię i rzeczywiście w eksperymencie była mowa o koncentracie a nie o świeżych pomidorach.

a myślicie, że jak wypiję szklankę oranżady to od razu umrę? ale taką mam chęć na coś słodkiego, niezdrowego i zminego
ja właśnie się naczytałam o jedzeniu i poszłam zrobić sobie kanapkę.
Należy mi się lincz?
Stary 2008-08-13, 00:26   #2040
czarna.noc
Wtajemniczenie

Absolutnie, w nocy smakuje najlepiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości