|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
http://www.supermozg.pl/supermozg/1,...o_zrobic_.html może tak ograniczyc konsumpcjonizm i ślubować ekologicznie
Mam zboczenie ślubne - słuchając muzyki czyli analizuję zasłyszane utwory pod kątem przydatności weselnej, i po odpowiedniej pory zagrania ich przez zespół ![]() Znalazłam kolejne złe opinie o salonie "Promesa" z Warszawy - kilka PM zdecydowało sie na podanie ich do sądu po tym jak nie otrzymały zamówionych sukni ślubnych. Ten salon skreślam z mojej listy
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-08-12 o 20:33 Powód: przypominam o funkcji "edytuj" i proszę nie pisac post pod postem! |
|
|
|
#2972 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Dziewczyny żegam się z wami na 2tyg , wyjeżdzamy z tż na zasłużony urlopik
|
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! z tą muzyką. Ostatnio wieczorem siedziałam i przełączałam po kolei piosenki i mówiłam do TŻta ta do kasety (bo taka śliczna) ta na pierwszy taniec, ta też na kasetę ;D.... hehe Na szczęście mój TŻ zrozumiał, że jak tylko kobieta sie urodzi to już zaczyna myśleć jak będzie wyglądał jej ślub ;D i stara się być wyrozumiały i często pyta "a co tam na wizażu słychać" . Ja mam jeszcze inne zboczenie. Na pulpicie mam plik z suwaczkiem i potrafię go 5x dziennie włączyć w zasadzie przecież wiem że w przeciągu dnia się tam nic nie zmieniło ale i tak go włączam ![]() ![]() Jeśli chodzi o kolory sukien dla ciemnych włosów itp to nie mam zupełnie zdania ;D Ale może to zależy od większej ilości czynników niż tylko kolor włosów i karnacja (?) oj sama nie wiem Jak będę chodzić przymierzać sukienki to sie przekonam w czym mi dobrze ![]() . Puki co byliśmy z moim TŻtem w niedziele zmierzyć sandałki (chciałam zobaczyć czy są wygodne i jaki rozmiar dla mnie gdybym chciała zamówić przez net) byliśmy w salonie sukien ślubnych w Blue City i niestety były tylko z 8cm obcasem i w kolorze ecri ale na szczęście mój rozmiar 39 i muszę przyznać że b. wygodne (normalnie sie w nich zakochałam Idąc za ciosem zaszłam jeszcze do salonu Caratlia ( z zaproszeniami )w stacji metra świętokrzyska ale były 2 panie które coś tam robiły i jakiś pan przeglądający katalogi w zasadzie nie było ani gdzie usiąść i poczekać aż skończą ani gdzie sie podziać postałam w zasadzie na środku ze 2 min. i poszłam. W zasadzie zależało mi na obejrzeniu ksiąg gości (bo szukam jakiś ładnych bo zrobiłam już "wnętrze" takiej księgi dla rodziców ) no ale się nie udało. Joasia miłego wypoczynku! wracaj do nas szybko
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2008-08-12 o 17:15 |
|
|
|
|
#2974 |
|
Rozeznanie
|
Miira a co tam ciekawego w Blue City mają? Rzuć jakimś linkiem koleżanko
![]() Joasiu pamiętam nasza krótka wizytę w Promesie - pierwszą i ostatnia. Jeszcze raz zycze miłego urlopu. Ponieważ od jutra odłączam sie od pracy i netu tez życzę sobotnim PM cudownego dnia, nocy i całej reszty zaobrączkowanego życia! |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać, że mam ciemne włosy i jasna karnację, z pośpiechu sie pomyliłam. Ale nie chcę mi się już gadać na ten temat, bo widzę, że wszystkie rozumy pozjadałaś i mimo, że Ci wszystkie dziewczyny mówią, że nie masz racji, to na siłę chcesz kogos przekonać, nie bardzo wiem w jakim celu. Chyba bardziej siebie. Mnie jest tam wszystko jedno, w jakim kolorze będziesz miała suknię. A pisanie, że panie ekspedientki w lubelskich salonach się nie znają jest chyba zbyt dużym uogólnieniem. Jak powiedziałam dla mnie koniec tematu.
|
#2976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale po co tyle nerwów?
|
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będziesz miała co czytać po powrocie Cytat:
![]() Ja dziś byłam ostatni dzień w pracy, a teraz ostatnie przygotowania, właściwie to już dopinanie na ostatni guzik ![]() Pozostało 4 dni ...
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Miss.Hot bo ja zapomniałam o której ślubujesz??
|
|
#2979 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny czy moze ma ktoras z was namiary na bardzo dobra krawcowa, najlepiej prywatnie, potrzebuje skrocic sukienke i obciac tren. najlepiej zeby byla to krawcowa z profesjonalnego zakladu lub ktora szyje suknie.
z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Blue City jest sporo (koło 5?) salonów sukien ślubnych ale to co wisiało na manekinach hmmm.... nic powalającego z nóg ale co mają na wieszakach to nie wiem Jak ja bym chciała poszukać już swojej sukni też tak macie?
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
moja pamieć w tym tygodniu szwankuje
zastanawiałam sie czy 16 czy 18 ?? ale nie wiem skąd mi sie ta 18 wzięła???aaa i w związku z tym że nie pracujesz i masz za dużo czasu to proszę mi się nie stresować!!!!
|
|
#2983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czuję, że mam za mało talii i za mało bioder
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS Jeszcze nie zdążyłam poczuć tego "niepracowania"
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
proszę jaki posłuch panuje ;P
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2008-08-13 o 21:49 |
|
|
|
|
#2988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym parę stron wcześniej któraś z wizażanek pisała o swojej krawcowej na Narutowicza chyba.
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
o jak cichutko tutaj
dzisiaj dziewczyny jedne na urlopie inne w wirze pracy . Wczoraj przeglądałam suknie ślubne w http://www.madonna.pl kolekcje MANUEL MOTA i spodobały mi się 2 suknie i dzisiaj patrze na onecie a Reni Jusis w jednej z nich do ślubu poszła Swoją drogą co o nich myślicie? Strasznie mi sie podoba ostatnia z Cymbeline no jest przecudna..!! ale nawet wtedy dysproporcja góra-dół zostanie u góry wystające gnaty i totalny brak biustu a na dole pupa ok! A raczej do ćwiczeń się nie zmuszę więc chociaż jak na nią patrze....... ![]()
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny.U mnie już dokładnie miesiąc został
Ciągle mi się wydaje,że zapomniałam coś załatwić,ale to już chyba moja paranoja Wczoraj zamówiliśmy księgę gości,podziękowania dla Rodziców,dekorację samochodu i winietki.Już powoli zbliżamy się do kresu załatwień.Mam nadzieję,że dzięki temu,że wcześniej wszystko załatwiamy unikniemy strasznej bieganiny tydzień przed ślubem,jak to było u moich koleżanek...Ale zobaczymy,może wtedy wyjdzie,że o czymś zapomnieliśmy Ale najgorsze jest to,zę mam tragiczny egz 2 września,a tak mi sie nie chce uczyć
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
cd
|
#2992 |
|
Rozeznanie
|
też właśnie oglądałam zdjęcia na onecie
![]() rzeczywiście figura musi być, bardzo ładne te suknie tylko w przypadku Reni chyba trzeba było troszkę pomyśleć o usztywnieniu biustu, nie znam się może ale troszkę tak nisko poszedł... nie lubię jak panny młode co chwile sobie podciągają gorset, ![]() Aga, przygotowując się do ślubu z wizażem, chyba nie jest się w stanie o niczym zapomnieć ![]() wszystko będzie dobrze! zobaczysz! cudnie i przepięknie! powiedz mi jak z zapraszanymi gośćmi, jeden właściciel restauracji powiedział nam ze statystycznie 15 % gości odmawia.. ja planując listę mam troszkę problemów, właściwie z dalszą rodziną... babcia chce ja nie chce... takie to dziwne ale trzeba iść na kompromisy, sama sobie wszystkiego nie sponsoruję... Mirra ja mam ślub 2 tyg. po tobie, suknie też namiętnie oglądam, teraz na allegro, ale z drugiej ręki chyba odpada, bo właśnie babcia się uparła ze mi za sponsoruje i musi być nowa i w ogóle... bukiet zdecydowanie drugi! suknia najbardziej przedostatnie z ostatniego postu.
|
#2993 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a my na panienski kumpelki poszlysmy i fakt facet oblesny ale co sie usmialysmy to nasze![]() a i teraz dziewczynki musialy odwiedzic taki sklep bo dostalam w prezencie -lady finger ![]() jak to byla sobota 9 to pewnie mnie widzialas bo chyba innej wariatki z welonem nie bylo Cytat:
wiem bo tez mam mundurowego a oni przeciez nie zaloza sobie koszul ecru do mundurow!Cytat:
![]() Cytat:
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
||||
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
Z jednej strony to też bym już chciała aby to było za 3 dni
Będzie dobrze,nie ma się co martwić,ale znając siebie to już bym była w totalnej panice ![]() Wracają do odmawiających gości,to u nas było tak,że prosiliśmy jakieś 140 osób,a będzie 111 osób,więc odmówiło jakieś 20% jeśli dobrze liczę tyle,że nie rozłożyło się to proporcjonalnie na moich gości i gości Tż-a.U mnie odmówiło 5 osób, a z drugiej strony 24...
|
|
#2995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
ja bym chciała, żeby było 3 dni.. mam jeszcze 23
Teraz mamy najwięcej bieganiny i załatwiania.. Jutro idziemy z rodzicami moimi i TŻ do restauracji ostatecznie wybierać menu, pojutrze TŻ chciał do kościoła pozałatwiać do końca wszelkie formalności, nie mamy skończonego albumu dla rodziców.. narazie tylko teksty wydrukowane, trzeba je poprzyklejać na kartki i zdjęcia wybrać i zanieść do wywołania, goście jakoś nie chcą potwierdzać pewnie będziemy sami musieli wydzwaniać i się dowiadywać kto będzie... Jak tyko będziemy znali ostateczną liczbę gości bierzemy się za ich "usadzanie" przy stołach. AgaOp - gdzie zamawialiście księgę dla gości? My też planujemy taką zamówić do wpisów... Na allegro może? Acha, TŻ wymyślił że mamy jeszcze zamówić butlę z helem dla gości do zabawy ...Jeszcze tyle do załatwiania.. Oj, jeszcze kwiaty na samochód. Nawet nie pomyśleliśmy jak chcemy przystroić samochód.. a co najgorsze jeszcze do końca nie wiemy jakim będziemy jechać.. |
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Próbuję nadrobić od kilku dni zaległości i nie mogę a nie było mnie jakieś 1,5 tyg. i już dałam sobie spokój , będę czytać na bieżąco![]() Miss.hot ale ja Ci zazdroszczę.... wiem, że mi też szybko zleci ale jednak.... Trzymam kciuki
|
#2998 |
|
Raczkowanie
|
Popadłam w stagnację: nic kompletnie nic się nie dzieje
Odnośnie załatwień weselnych nie wiem w co mam ręce włożyć więc nie robię nic.. A jak znam życie to pewnie przed samym ślubem czasu zabraknie Dobrze ze mozna chociaz oko nacieszyc Waszymi wiadomosciami katey powodzenia i zeby wszytsko tego dnia poukładało się po Twojej myśli |
|
|
|
#2999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nasz księga ma wyglądać tak,tylko będą nasze imiona i data ślubu oczywiście
|
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
A w środku ma być zadrukowane pierwsze pięć kartek.Pierwsza ma być taką kartą z kalendarza,a pozostałe są poniżej
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

, wyjeżdzamy z tż na zasłużony urlopik
za 4 dni 
! z tą muzyką. Ostatnio wieczorem siedziałam i przełączałam po kolei piosenki i mówiłam do TŻta ta do kasety (bo taka śliczna) ta na pierwszy taniec, ta też na kasetę ;D.... hehe Na szczęście mój TŻ zrozumiał, że jak tylko kobieta sie urodzi to już zaczyna myśleć jak będzie wyglądał jej ślub ;D i stara się być wyrozumiały
i często pyta "a co tam na wizażu słychać" 

wracaj do nas szybko

Odnośnie załatwień weselnych nie wiem w co mam ręce włożyć więc nie robię nic.. A jak znam życie to pewnie przed samym ślubem czasu zabraknie