Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-26, 11:52   #631
MMonia87
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Pada i jest zimno.

Testy owu nie są rzetelne więc jak nie pojawia się kreska to nie powinno się mieć podejrzeń o cykl bez owu. Można sobie sikać dla rozrywki
Sukienkami dzieliłyśmy się gdzieś na początku tego roku. Tak te miesiące szybko znikają.
Patrzę na listę aktywnych staraczek i zauważam że jak byłam na liście gdzieś na szarym końcu tak teraz nade mną jest właściwie tylko Maltra. Wszystkie dziewczyny z początku listy są już w ciąży. Teraz nasza kolej! Maltra?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A to w takiej kolejności idzie? to ja jestem dopiero w połowie aktualnej listy.Nie strasz mnie

MMonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 12:00   #632
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
No u nas sucho. Zresztą nie bez powodu mówią o stratach rolników w całej Polsce z powodu suszy.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Ale grzybom wiosenna susza nic nie zrobiła.
Cytat:
Napisane przez MMonia87 Pokaż wiadomość
A to w takiej kolejności idzie? to ja jestem dopiero w połowie aktualnej listy.Nie strasz mnie

Nowe dziewczyny z reguły dopisywanie są na samym dole listy. Fajnie ona ewoluuje Pół roku temu byłam w tym miejscu co ty. Ale na pocieszenie dodam że dziewczyny "spod spodu" też migrują do mamusiek więc luz

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 12:11   #633
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Ale grzybom wiosenna susza nic nie zrobiła. Nowe dziewczyny z reguły dopisywanie są na samym dole listy. Fajnie ona ewoluuje Pół roku temu byłam w tym miejscu co ty. Ale na pocieszenie dodam że dziewczyny "spod spodu" też migrują do mamusiek więc luz

U nas ogólnie mało bardzo padało przez całe lato. Z tego co mówią leśnicy jest sucho w lasach więc u nas np na pewno grzybów nie ma.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 12:12   #634
coco00
Wtajemniczenie

Gaja gratulacje super, że tak szybko jesteście już w domu
Karty kredytowej nigdy nie mieliśmy, a oszczędzamy w taki sposób, że pod kontem oszczędnościowym mamy ustawione cele oszczędnosciowe gdzie 1 dnia miesiąca (niedługo po wypłacie) idą automatyczne przelewy wewnętrzne określonych kwot na dane cele. Kluczowe u nas wydaje mi się jest to, że odkładamy po wypłacie (pomaga, że zautomatyzowalismy to), a nie z tego co zostaje na koniec miesiąca, bo niestety nigdy nic byśmy nie oszczędzili

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 12:21   #635
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RRock Pokaż wiadomość
Parole dlaczego Was gubi ?

bo bardzo często Tż wychodzi bez gotówki i tylko z portfelem. i a to na stacji zapłaci kredytowką, a to gdzieś tam... I się tak zbiera. A potem pod koniec miesiąca zdziwienie, że jest takie saldo.

U mnie kredytówka w płaceniu za zakupy online się sprawdzała. Bo w pewnym momencie nie miałam na normalnej karcie wystarczająco. A nie chciało mi się iść do bankomatu wpłacać... I błędne koło wychodziło

Myślimy żeby zostawić jedynie kartę Tżta. Ale wyłącznie z limitem 500 zł, żeby w razie awarii była.
Stary 2018-08-26, 12:27   #636
kasia0912
Zakorzenienie

Hej dopiero odespaliśmy wesele było cudowne

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 12:29   #637
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
No u nas sucho. Zresztą nie bez powodu mówią o stratach rolników w całej Polsce z powodu suszy.

U nas po tym upale od kilku dni jesien wiec suszy nie ma
Nie wiem co mowia o jakich stratach bo nie czytam ani nie ogladam zbytnio wiadomości

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 12:52   #638
drocia
Zakorzenienie

Gaja, miło Cie tu widzieć To teraz najgorsze pierwsze dwa tygodnie z tą raną, a potem to już z górki będzie, tylko bardzo uważaj po ściągnięciu szwów, o ile nie masz tych rozpuszczalnych. U mnie to już tylko plecy bolą czasami na wysokości dolnych żeber, ale i to kiedyś minie, podobno do pół roku mogą się takie bóle i ciągnięcia utrzymywać.

Mówisz, że tryskasz jednorożcami? No weź... opanuj się kobieto, bo jeszcze się to źle skończy
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 12:55   #639
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry. Pada i jest zimno.

Testy owu nie są rzetelne więc jak nie pojawia się kreska to nie powinno się mieć podejrzeń o cykl bez owu. Można sobie sikać dla rozrywki
Sukienkami dzieliłyśmy się gdzieś na początku tego roku. Tak te miesiące szybko znikają.
Patrzę na listę aktywnych staraczek i zauważam że jak byłam na liście gdzieś na szarym końcu tak teraz nade mną jest właściwie tylko Maltra. Wszystkie dziewczyny z początku listy są już w ciąży. Teraz nasza kolej! Maltra?

To jest dla mnie jakaś nadzieja, że kiedyś się doczekam.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 13:58   #640
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Cześć! Naprawdę starałam się nadrobić, ale tyle naklepalyscie, że już nic nie pamiętam poza tym, że nurek jest w ciąży. Gratki!

Melduję, że Adam, jak.Pajka doniosła (i bardzo dobrze, bo mnie poród pokonał) Adam urodził się 23.08 o 11:50 przez cc. Dostał 10/10, ma 59cm (wchodzi w ubranka na r. 56!) i ważył 4020g. Od wczorajszego wieczora jesteśmy już w domu. Trochę chaosu i zamieszania, bo babcia i tata mieli wyrzut endorfin, ale już teraz chyba będzie z górki. Mąż wylądował na kanapie, a jaśnie książę ze mną na kocykach w łóżku -'tak najwygodniej póki rana boli

Sam poród, szpitalna ekipa i pobyt były bardzo w porządku - przez ponad 24h miałam vip room i byłam sama na sali położne przekochane, lekarze przemili, więc polecam praski mnie pokonał ból, krwawienie i popunkcyjny ból kręgosłupa. Był taki moment przedwczoraj rano, że myślałam, że umieram, jak nic, a obchód mnie znalazł w kałuży krwi zwinięta w chińskie 8. Odkąd mogę normalnie jeść, wracam do zdrowia szybciej

Sam Adam...no błagam! Otwiera oczy, a mi gumisie i jednorożce tryskaja wszystkimi otworami ciała. Ciężko utrzymać mozg na miejscu, ale sie staram

Jak dotre to kompa to wrzucę fotki do klubu. Póki co ojciec odsypia ciężką noc (wstał raz, żeby wyrzucić pieluche ;D) i Adam też kima, ale na mnie,więc mam ograniczone możliwości manewru

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Jak super ze sie odezwałas fajnie ze jesteś zadowolona z opieki w szpitalu trzymajcie sie ciepło i przyzwyczajajcie do nowej sytuacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Hej dopiero odespaliśmy wesele było cudowne

Opowiadaj!

Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 14:13   #641
Fortuna1
Zakorzenienie

Gaja super że się odezwałaś i dobrze że teraz już lepiej się czujesz no to mogę w spokoju rodzić

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez RRock Pokaż wiadomość
Macie jakieś dobre plany na odkładanie pieniędzy ? Podzielcie się ze mną ? Czy karta kredytowa gubi ?

Zdecydowanie zrezygnować z karty kredytowej i kredytów odnawialnych podeszlabym do tego tak - przeanalizować comiesięczne wydatki i dochody i ustalić % z każdej wypłaty, który będzie odkladany. Może to być 10, 20 procent, tak najbezpieczniej. W miarę możliwości każdy dodatkowy pieniądz, np okazjonalna fuche, odkładać. W związku z tym warto założyć sobie osobne konto oszczędnościowe, albo zwykle konto (bo teraz oprocentowanie jest tak niskie, że nie warto specjalnie szukać kont oszczędnościowych), do którego nie będziemy mieli karty (a więc nie będzie nas kusić, żeby z niego wypłacać) i tam miesięcznie te kwoty przelewać. Ja tak to widzę i my tak staramy się praktykować.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Karty kredytowej nigdy nie mieliśmy, a oszczędzamy w taki sposób, że pod kontem oszczędnościowym mamy ustawione cele oszczędnosciowe gdzie 1 dnia miesiąca (niedługo po wypłacie) idą automatyczne przelewy wewnętrzne określonych kwot na dane cele. Kluczowe u nas wydaje mi się jest to, że odkładamy po wypłacie (pomaga, że zautomatyzowalismy to), a nie z tego co zostaje na koniec miesiąca, bo niestety nigdy nic byśmy nie oszczędzili

My też przelewamy ustalony % w dniu wypłaty. w moim banku mam też coś takiego jak smart saver dodatkowa rzecz, jak robię np przelewy za czynsz czy kredyt to automatycznie mi się określony % tej kwoty z konta ściąga dodatkowo na to oszczędnościowe konto. To może jakieś 30zl meksiecznie, ale też się gromadzi. Z tego dodatkowego konta w każdej chwili mogę sobie wypłacić kasę na jakiekolwiek inne konto.

Stary 2018-08-26, 14:53   #642
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Macie bąka w klubie i lecę nadrabiać
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 15:05   #643
drocia
Zakorzenienie

Uhh.. Zaczekam odpisywac, pocytowalam, potem patrze ktor agodzina i biegiem sie szykowac do wyjscia do malego... No kazda godzina powinna u mnie trwac jakeis 3 zeby wszystko ogarnac...

Bylo o oszczedzaniu i kartach... Ja to nawet boje sie wlaczyc mozliwosc wejscia karta platnicxa na ujemne saldo, a co dopiero karty kredytowe... Lubie wydawac kade, ale zeby potem to splacic? Never
Na szczescie juz do mnie nie dzwonia z banku z ofertami
Poza tym, oszczedzanie jest do bani... Z malzem mamy taki uklad, ze ja place wszystkie rachunki i reszta kasy moja (i tak zostaje tego tyle co kot naplakal) wiec sa miesiace, ze 99,5% kasy idzie na rachunki... Teraz jak weszlam na 80% to chyba bedzie musial mi jeszcze doplacac

Gaja, jak juz sie ogarniesz to wrzucaj nam na biezaco Twoja liste hitow i kitow wyprawkowych... Bardzo tu sie nam przyda
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 16:49   #644
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Ja na początku miesiąca robię większy przelew na oszczędnościowe a potem na koniec miesiąca przelewem to co zostało. I w kolejnym mesiacu to samo W sumienia do teraz bo mamy większe weselne wydatki więc raczej z oszczednosciowego idzie kasa na zwykle

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 16:53   #645
kaaarii
Zakorzenienie

My na oszczędności wpłacamy całość odstępnego za mieszkanie i to co zostanie na koncie przed kolejna wypłata

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 17:03   #646
dorotka1066
Wtajemniczenie

Gaja fajnie że się odezwałaś! Dużo siły, wytrwałości i zdrówka dla Adasia
Jeśli chodzi o oszczędzanie to ja dostaję wypłatę w gotówce więc operujemy głównie gotówką. Z konta na które wpływa wypłata tż robimy tylko przelewy za rachunki (których nie ma dużo bo mieszkamy z teściami) i np. opłacamy jakieś zamówienia internetowe, czy doładowania telefonu. w takim normalnym miesiącu bez większych wydatków, wesel itp. staramy się tak dysponować kasą, żeby wystarczyła nam jedna wypłata. To co zostaje nam na koncie tż regularnie co kilka miesięcy dopłaca do naszych oszczędności i zakłada nową lokatę. Pieniążki są co prawda zamrożone, ale przynajmniej nie ma pokusy żeby je wydawać. A większość dużych wydatków planujemy z wyprzedzeniem. My sporo oszczędzamy mieszkając z teściami i ogólnie prowadzimy oszczędny tryb życia. Zrezygnowaliśmy z drugiego samochodu, bo mąż dojeżdża do pracy pociągiem. Robimy przemyślane zakupy, chemię i kosmetyki kupujemy na promocjach itp.
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 17:12   #647
Kelpie
Zakorzenienie

Jakiś spokój to dzisiaj
Wróciłam z pracy znowu z mega zmęczeniem. Zapowiada się kolejne popołudnie i wieczór na kanapie.

Co do oszczędzania to my mamy konto oszczędnościowe. Jak zakładaliśmy konta w banku to do kazdego było oszczędnościowe. Na jednym trzymaliśmy pieniądze z wesela i wplacaliśmy to co zostało z pensji raz na jakiś czas, a na drugim pieniądze z kredytu. Potem to większość naszych oszczędności poszła na budowę. Teraz na jednym mamy nasze oszczędności, a na drugim kasę z mieszkania to co zostanie bo większość idzie na kredyt.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 17:13   #648
kasia0912
Zakorzenienie

Krótka relacja w nocy spać nie mogłam. Wstałam o 7;p I do przyjścia fryzjerki w ogóle nie czułam,że biorę ślub;p Potem przyszła Pani fotograf. Czułam spokój bo to moje koleżanki to nie czułam skrępowania. Potem kamerzysta. Pytał czy chcę młodego zobaczyć, a ja,że nie Jak TŻ napisał, że już jedzie to mega stres mnie ogarnął;p
Potem kazali mu czekać przed klatką bo jeszcze nie gotowa byłam
I jak go zobaczyłam oczywiście błogosławieństwo to wszyscy w płacz Byliśmy w kościele 40 min przed czasem pojechaliśmy jeszcze na cmentarz do babci Tż. Wszyscy byli zachwyceni kościołem. Stres odszedł dopiero po przysiędze. Niespodzianką dla nas były dwa gołębie, które puszczaliśmy. Na życzeniach jak teściowa składała życzenia do Tż się rozkleił. Pojechaliśmy na salę. 10 min od sali. Rozpętała się burza i ulewa Czekaliśmy pod salą bo kamerzysta się rozkładał. Na wyjazd mieliśmy race odpalone. Pierwszy taniec na spontanie wyszedł nam podobno super. Powiem szczerze wesele wyszło podobno super. Zespół świetny, jedzenie pyszne, a ja zjadłam tylko pierwsze danie Wszyscy byli zachwyceni;D do 5 trwała zabawa i parkiet zajęty był ciągle. Do łóżka poszliśmy po 6 i mój Mąż musiał małżeństwo skonsumować

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2018-08-26, 18:08   #649
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Krótka relacja w nocy spać nie mogłam. Wstałam o 7;p I do przyjścia fryzjerki w ogóle nie czułam,że biorę ślub;p Potem przyszła Pani fotograf. Czułam spokój bo to moje koleżanki to nie czułam skrępowania. Potem kamerzysta. Pytał czy chcę młodego zobaczyć, a ja,że nie Jak TŻ napisał, że już jedzie to mega stres mnie ogarnął;p

I jak go zobaczyłam oczywiście błogosławieństwo to wszyscy w płacz Byliśmy w kościele 40 min przed czasem pojechaliśmy jeszcze na cmentarz do babci Tż. Wszyscy byli zachwyceni kościołem. Stres odszedł dopiero po przysiędze. Niespodzianką dla nas były dwa gołębie, które puszczaliśmy. Na życzeniach jak teściowa składała życzenia do Tż się rozkleił. Pojechaliśmy na salę. 10 min od sali. Rozpętała się burza i ulewa Czekaliśmy pod salą bo kamerzysta się rozkładał. Na wyjazd mieliśmy race odpalone. Pierwszy taniec na spontanie wyszedł nam podobno super. Powiem szczerze wesele wyszło podobno super. Zespół świetny, jedzenie pyszne, a ja zjadłam tylko pierwsze danie Wszyscy byli zachwyceni;D do 5 trwała zabawa i parkiet zajęty był ciągle. Do łóżka poszliśmy po 6 i mój Mąż musiał małżeństwo skonsumować

Gratulacje super ze wszystko sie udało !

Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 18:17   #650
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
O proszę, czyli jednak noc poślubna to nie mit.
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 18:56   #651
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Legenda głosi, że ktoś kiedyś uprawiał seks w swoją noc poślubną. Legenda stała się faktem
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 19:00   #652
kasia0912
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85664536]Legenda głosi, że ktoś kiedyś uprawiał seks w swoją noc poślubną. Legenda stała się faktem [/QUOTE] Nie muszę wspominać, że cała robotę odwalil mąż

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2018-08-26, 19:26   #653
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie muszę wspominać, że cała robotę odwalil mąż

Mimo wszystko podziwiam ja zapomniałam o piżamie na noc poślubną, więc spałam w samych majtkach. Moje ostatnie słowa przed padnięciem to było: obiecaj że nie będziesz się do mnie dobierał

dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 19:27   #654
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Mimo wszystko podziwiam ja zapomniałam o piżamie na noc poślubną, więc spałam w samych majtkach. Moje ostatnie słowa przed padnięciem to było: obiecaj że nie będziesz się do mnie dobierał

My spalismy nago a wcześniej koperty sprawdzilismy

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2018-08-26, 19:31   #655
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Cudnie! Wszystko wypaliło? czy jest coś co byś poprawiła? Po za deszczem..
Swoją drogą, czy kamerzysta nie ma robić reportażu? Co to znaczy że młodzi mają się ustawiać, bo on nie zdążył? Byłam na weselu na którym młodzi wsiedli w auto i podjechali pod dom weselby drugi raz, bo kamerzysta właśnie nie zdążył. Nosz... taka reżyserka [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85664536]Legenda głosi, że ktoś kiedyś uprawiał seks w swoją noc poślubną. Legenda stała się faktem [/QUOTE]No co wy nie uprawiałyście seksu w swoją noc poślubna? No dobra, poranek? Myśmy na bardzo dluuuugo przed ślubem postawili na abstynencję więc ta noc pomimo zmęczenia, po tak długiej przerwie, była cudowna!

Stary 2018-08-26, 19:34   #656
klamerka1987
Rozeznanie

To my przed ślubem zrobiliśmy sobie 3 miesiące abstynencji i to była (chociaż momentami było mega ciężko) bardzo dobra decyzja . Noc poślubna (a właściwie już ranek bo godzina 6) była chyba najlepszą w moim życiu. Aż do teraz mam ciarki już nawet nie mogliśmy się doczekać aż wszyscy goście pójdą

Zamówiłam dziś 25 testów ciążowych i 30 owu

klamerka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 19:38   #657
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Cudnie! Wszystko wypaliło? czy jest coś co byś poprawiła? Po za deszczem..
Swoją drogą, czy kamerzysta nie ma robić reportażu? Co to znaczy że młodzi mają się ustawiać, bo on nie zdążył? Byłam na weselu na którym młodzi wsiedli w auto i podjechali pod dom weselby drugi raz, bo kamerzysta właśnie nie zdążył. Nosz... taka reżyserka No co wy nie uprawiałyście seksu w swoją noc poślubna? No dobra, poranek? Myśmy na bardzo dluuuugo przed ślubem postawili na abstynencję więc ta noc pomimo zmęczenia, po tak długiej przerwie, była cudowna!

Deszcz padał tylko jak jechaliśmy na sale. Poza tym w ogóle. No kamarzysta mnie wkurzył ubieranie było tak dokładne, że wrrr. Tz kazał czekać 10 minut w upale. I na głos wchodzisz, podchodzisz do młodej, dajesz buziaka no wrrr. I pod salą to samo więc już mu powiedziałam, że nie mam zamiaru czekać 30 minut w aucie.

Poza tym wszystko wyszlo super chciałabym jeszcze raz

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2018-08-26, 19:57   #658
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
My spalismy nago a wcześniej koperty sprawdzilismy

Hahahah my też

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-26, 20:01   #659
UltraMarryna
Zakorzenienie

Co do oszczędności to dziewczyny dobrze piszą żeby odkładać zaraz po wypłacie, a nie liczyć że coś zostanie na koniec.
U mnie wygląda to trochę inaczej bo nie mam wypłaty, a na bieżąco jakieś spływy z zamówień, więc co jakiś czas przerzucam nadmiar na inne konto a na bieżącym zostawiam sobie jakieś 2k na opłaty i bieżące wydatki.
Uważam że do oszczędzania głównie potrzebny jest cel. Jestem raczej chomikiem więc nie mam problemu z odkładaniem i odmawianiem sobie w zasadzie niepotrzebnych rzeczy. Naszym celem jest teraz dom, który jest żarłoczną skarbonką, jednak nie bierzemy kredytu i to nas jeszcze bardziej motywuje Choć ostatnio zauważyłam że mamy złe przyzwyczajenia i dużo kasy tracimy bez powodu, trzeba to zmienić. Chcąc oszczędzać należy zwrócić uwagę na podstawowe rzeczy takie jak rachunki, jedzenie itp, czy w tych niezbędnych rzeczach nie tracimy niepotrzebnie kasy?
Cytat:
Napisane przez klamerka1987 Pokaż wiadomość
To my przed ślubem zrobiliśmy sobie 3 miesiące abstynencji i to była (chociaż momentami było mega ciężko) bardzo dobra decyzja . Noc poślubna (a właściwie już ranek bo godzina 6) była chyba najlepszą w moim życiu. Aż do teraz mam ciarki już nawet nie mogliśmy się doczekać aż wszyscy goście pójdą

Zamówiłam dziś 25 testów ciążowych i 30 owu
My trochę dłużej, ale 3 miesiące to i tak długo na tyle by było wyjątkowo
Oho, 25 testów - będzie sikanie bo kątach!!!
Cytat:
Deszcz padał tylko jak jechaliśmy na sale. Poza tym w ogóle. No kamarzysta mnie wkurzył ubieranie było tak dokładne, że wrrr. Tz kazał czekać 10 minut w upale. I na głos wchodzisz, podchodzisz do młodej, dajesz buziaka no wrrr. I pod salą to samo więc już mu powiedziałam, że nie mam zamiaru czekać 30 minut w aucie.

Poza tym wszystko wyszlo super chciałabym jeszcze raz

Czekamy na jakieś zdjęcia

Stary 2018-08-26, 20:10   #660
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Co do oszczędności to dziewczyny dobrze piszą żeby odkładać zaraz po wypłacie, a nie liczyć że coś zostanie na koniec.
U mnie wygląda to trochę inaczej bo nie mam wypłaty, a na bieżąco jakieś spływy z zamówień, więc co jakiś czas przerzucam nadmiar na inne konto a na bieżącym zostawiam sobie jakieś 2k na opłaty i bieżące wydatki.
Uważam że do oszczędzania głównie potrzebny jest cel. Jestem raczej chomikiem więc nie mam problemu z odkładaniem i odmawianiem sobie w zasadzie niepotrzebnych rzeczy. Naszym celem jest teraz dom, który jest żarłoczną skarbonką, jednak nie bierzemy kredytu i to nas jeszcze bardziej motywuje Choć ostatnio zauważyłam że mamy złe przyzwyczajenia i dużo kasy tracimy bez powodu, trzeba to zmienić. Chcąc oszczędzać należy zwrócić uwagę na podstawowe rzeczy takie jak rachunki, jedzenie itp, czy w tych niezbędnych rzeczach nie tracimy niepotrzebnie kasy? My trochę dłużej, ale 3 miesiące to i tak długo na tyle by było wyjątkowo
Oho, 25 testów - będzie sikanie bo kątach!!! Czekamy na jakieś zdjęcia

Są na fb

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości