|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czekać czy uciekać? A może jest inne rozwiązanie?
Hej dziewczyny.
![]() Na pewno znacie takie pary, w których to ona chce zaręczyn (bądź innych deklaracji), on nie za bardzo. Ona zastanawia się o co chodzi, a on nie za bardzo skory jest do rozmów. I pozostaje takie jakieś zawieszenie. I nie chodzi mi tu o żal i próby zrozumienia. Nie mówicie, że trzeba być dorosłymi ludźmi i z sobą rozmawiać. Ja to wiem. Ale pojawiają się tu od czasu do czasu takie wątki o tym, że właściwie nie bardzo wiadomo co w takiej sytuacji zrobić. I teraz pytanie do dziewczyn, które mają za sobą takie doświadczenia. Co zrobiliście? Cierpliwie czekaliście? A może zmuszałyście jedynak do rozmów i dekretacji? A może najdrastyczniej - zostawiałyście takich facetów? Podzialiście się swoimi doświadczeniami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czekać czy uciekać? A może jest inne rozwiązanie?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
w praktycznie wszystkich wątkach, brak zaręczyn to tylko wierzchołek góry lodowej i najmniejszy z problemów tej pary. znam taką parę. obydwoje przed 30, są ze sobą już 9 lat. ona marzy o zaręczynach. on się nie oświadcza. ale zamiast pogadać o tym otwarcie to obydowje robią sobie jakieś aluzje, podchody i nie wiadomo co jeszcze. dla mnie to chora sytuacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też znam taką parę.
Moja kuzynka była z facetem 8 lat, bez deklaracji, bez planów, bez dzieci. Po roku ona zaręczona z innym, on spodziewał się dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Zerwałabym, ale nie z powodu zaręczyn. Nie wyobrażam sobie budowania wspólnego życia z osobą, która nie jest skora do rozmów. Tym bardziej na takie poważne tematy. Oczekuję partnera, który będzie chciał i potrafił ze mną rozmawiać, bo problemy w życiu zawsze będą i rozwiązywanie ich bez odpowiedniej komunikacji jest niemożliwe.
W sytuacji gdyby ukochany przedstawił mi, że nigdy nie zamierza się oświadczyć i wziąć ze mną ślubu, bo coś tam - zakończyłabym ten związek. Zależy mi kiedyś na ślubie.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Czekać czy uciekać? A może jest inne rozwiązanie?
Ciekawa zagwozdka psychologiczna moim zdaniem. Ja również często słyszę, że w takich przypadkach para rozdaje się po już kilku ładnych latach razem, później szybko ktoś nowy i z tą nową osobą deklaracje przychodzą raz dwa.
Co jest więc nie tak w przypadku takich par? Wychodzi na to, że takie związki są budowane tylko na miłości. Obie osoby się kochają. Ale chyba sama miłość to za mało. Trzeba szanować drugą osobę i jej potrzeby, słuchać jej, chcieć zrozumieć. Jeśli nie chce się rozmawiać, to chyba tego właśnie brakuje moim zdaniem. Edytowane przez RedRubinka Czas edycji: 2018-08-29 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Panaroja
|
To oznacza , że jedna osoba traktuje dany związek jako tymczasowe rozwiązanie i nie zamierza się wiązać z tą drugą na stałe , ale nie ma odwagi otwarcie tego powiedzieć - "Mieszkam i sypiam z tobą bo mi tak wygodnie , ale cię nie kocham na tyle żeby się z tobą ożenić " koniec kropka .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi sie po prostu wydaje, ze niektore zwiazki trwaja, bo ludzie sa do siebie przyzwyczajeni, w sumie to sie nawet lubia, wygodniej im tak, no jest ok, ale TO NIE TO. Zaczely sie pare lat temu i wtedy to było to, ale ludzie sie zmienili, ich drogi jakos sie rozeszły, a są razem, bo w sumie czemu nie. Bo przeciez "kazdy zwiazek po jakims czasie sie wypala" i inne takie bzdety. Natomiast fundamentem kazdego zwiazku jest rozmowa - jesli druga osoba nie chce slubu (a ja owszem), to nie wyobrazam sobie nie dostania info, DLACZEGO. Sa ludzie, ktorzy nie chca slubu, bo nie, po prostu - i dla drugiej strony albo jest to do przelkniecia, albo taki zwiazek trzeba bedzie predzej czy pozniej zakonczyc. Ale niektorzy nie chcą slubu z konkretną osobą - co mowi juz samo przez sie. Powiem na swoim przykladzie - u mnie ja zaczelam temat slubu, w kontekscie takim, czy moj partner tego chce, rozwaza, ew. kiedy, jak sobie to dalej wyobraza. To byla konstruktywna rozmowa, kazdy powiedział co chciał, jak to widzi, jak to wygląda, co dla kogo co oznacza. To nie bylo naciskanie na slub czy cos - choc balam sie, ze zaczynając ten temat "odslonie wszystkie karty" i bedzie ode mnie trącic desperacją ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.