|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. IV
Jeśli chodzi o chusteczki to ja kupiłam 2 paczki Water wipes ale cena jest serio kosmiczna jak na to ze sa nasączone tylko wodą...
A te inne chusteczki są z olejkami i z perfumami i innymi pierdołkami i kosztują 1/3 lub połowę mniej. Ale myślę że jeśli wybuchnie na nie szał na co się zanosi to raz dwa jakas firma typowo rossmanowska np Issana lub biedronka wypuszczą na rynek swój produkt o bardzo podobnym składzie. My też waciki z wodą w domu a chusteczki na wyjście. Po pewnym czasie na pewno przerzucę sie na inne chusteczki tez polecane przez srokę. Kto się zna na nacięciu krocza ? W necie na forach piszą roooozne rzeczy ale w artykułach z gazet nie jest to polecane. W moim szpitalu nie nacinaja. Położna mówiła na SR ze tam się wszystko samo rozciąganie. No ciężko w to uwierzyć skoro az tyle kobiet jest nacinanych.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz czytam ze lepiej naciąć mało i zszyć później niż pęknąć niekontrolowanie a raz ze lepie pęknąć bo szybciej się goi niż być nacinana i bądź ru mądry Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie nie ma wyjścia bo w Niemczech malo który szpital nacina.... A te dwa które wybrałam tego nie robią... eh będę się męczyć pewnie Chcialam wam jeszcze powiedzieć że znajoma która urodziła ok 7 tyg temu ma tak dość. Urodziła pierwsze dziecko w wieku 36 lat nie mając wcześniej żadnego praktycznie kontaktu z maluchami. Stresuje są bardzo kp - miała mało pokarmu więc się poddała. Mały ciągnie butlę bo mu w szpitalu podali, od razu po porodzie nie miała tak dużo pokarmu. Ale to jest w końcu normalne ! A położna kazała podać mm... nam na SR pokazywała za pomocą malutkiej piłeczki o średnicy 2 cm ze noworodek właśnie tyle ( czyli tę małą piłeczkę) ma zjeść... A jej na siłę wepchneli mm i młody się przyzwyczaił a pierś sobie ciumka tylko. I w końcu zrezygnowała. On płacze, ona się denerwuje, mąż płaczu nie lubi, podobmo wychodzi z domu. Kurczę oni są na prawde załamani i już mówili że jedno i starczy, co myśmy sobie zrobili.... przykre to bardzo. Tym bardziej ze nie dają sobie czasu na naukę tego malucha. Tak mi się wydaje. Przecież na początku dziecko spędza z mamą przy piersi nawet kilka godz. Bo się samo uczyć ssać... No i małe dzieci od tego są żeby płakały z niewiadomych przyczyn... Ja sie na to nastawiam ze lekko nie będzie ake to wszystko są fazy. Faza kolek, braki pokarmu, niekontrolowany płacz bez powodu. Itp. Dziecka trzeba się nauczyć! Dlatego mnke w szpitalu odwiedza 2 osoby. A w domu dopiero po 2 tyg. Znajoma żałuję że w szpitalu ciagle ktoś przychodził i pierwszy tydz w domu też. Że nie miaka czasu dla siebie i takiego spokoju... zal.mi jej bardzo. Chciałabym ja jakoś pocieszyć ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam pokazywali na rysunkach ze na początku żołądek jest na wiśnia, taki malutki i ze na prawdę każda kobieta jest w stanie nakarmić dziecko które Ma tak mały żołądek. A potem trzeba ponoć dostawiać dostawiać dostawiać i cały Czas dostawiać żeby dawać sygnał ze mleko ma się produkować. Mówiły ze jak dziecko wisi to ma prawo pierwsze 2 tyg wisieć i mamy na to pozwalać no laktacja się reguluje wtedy. Tylko żeby nie dawać zasypiać przy cycku. To są doradczynie laktacyjne- zobaczymy czy to się sprawdzi faktycznie. A jak dziecko na początku nie chce ssać to laktator w ruch ma iść. Chyba nikt nie lubi płaczu dziecka to co każdy ma wyjść z domu i zostawić dziecko same ? różne są dzieci. Ja np byłam taka zeMojej mamie się nudziło ze mną zero płaczu, ciagle spałam i budziłam się jak z zegarkiem co 3h na jedzonko anioł Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam nacięta, ale położna starała się nie naciąć, ale słabo współpracowałam
![]() Młoda tolerowała tylko chusteczki babydream, po reszcie tyłek czerwony, natomiast pieluchy jej było wsio ryba, jakie matka założyła.
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chusteczek tylko na wyjscie używałam, tak to waciki z wodą cały czas, ewentualnie pupa pod kran ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam nacieta ale bardzo mało. Jak lekarz mnie zszywal to nawet mówił, że małe nacięcie a ona do niego, że dużo nie nacina. Teraz się boję, że trafię na jakąś zolze która jak machnie to na pół posladka dlatego bardzo rozważam to, że się nie zgodzę na nacięcie przy ewentualnych rozmowach w trakcie porodu jak bardzo to konieczne.
Chusteczek używałam z biedry takie w 3paku (teraz już ich nie widuje) ale tam trzeba było patrzeć na to kto produkuje bo były 3 różne firmy i tak naprawdę jedna robiła w porządnym składzie a reszta była lipa :/ Z moją córką nie było problemów, nie miała odparzen. Teraz się boję bo jak każde dziecko jest inne to kolejny egzemplarz zapowiada mi się dość pracowicie. Przypuszczam po harcach w brzuchu, że będę miała pobudki o 4 rano
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-08-29 o 09:27 |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o tym zabiegu credego? Wasze dzieciaki miały ? Teraz się godzicie/ nie godzicie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córka nie miała czegoś takiego. W ogóle to nie wiem czy u mnie w szpitalu jest praktykowane.
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - nadajecie swoim dzieciom jedno imię czy dwa? Tak sobie właśnie uświadomiłam, że w rodzinie wszyscy mają nadane drugie imię - ja też. A swojej małej wybrałam jedno imię, w ogóle nie przyszło mi do głowy, żeby wybrać dwa. Nie wiem czy wybiorę drugie. A Wy jak robicie?
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie zastanawiam, bo rzezaczki nie mam, a nawet nie wiem czy w ogole naturalnie urodze. Ale strasznie naciskaja na to, bo procedury. A co mowia u Was na sr? A wit. K chcecie? Ja napisalam, ze doustnie, a nie domiesniowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadaje dwa imiona Drugie po mojej mamie - Małgorzata. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Tak ja normalnie dam podać wit k tak jak wszystkim noworodkom Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to nie dramat, ładnie szybko się pogoiło i w sumie nie bolało. Cytat:
Ja właśnie jeszcze nie napisałam planu porodu i nie wiem co z tym zakraplaniem i wit. K. Nasza położna nam na to uwagę zwròciła, ale nie poradziła co lepsze na 100%. Zresztą nie ma wit K w aptekach do kupienia ponoć...
|
|
|
#286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem czy oni to zapisuja, bo to jest standard.. zakrapiaja oczy i tyle.
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tam zgodze na naciecie jesli bedzie potrzeba
Szwagierka mowila ,ze nawet nie wie kiedy to sie dzialo potem szycie tez extra delikatnie a adrenalina jest mega wiec nawet tego potem sie nie pamieta a rodzila juz dwa razy i dwa razy miala naciecia Tzn ona miala wage kolo 3800 obie corki takze moze tez dlatego u mnie gdyby bylo kolo 3kg tak jak wyliczal to moze sie uda bez ale nie mysle poki co o tym bedzie co ma byc kazda opcje i tak jakos damy rade zniesc takze no U mnie dzis stuknal 35 tydz masakra U mnie maz skonczyl malowac bo mu dalam termin do konca sierpnia ze pokoj musi byc gotowy bo jak nie to nie recze za siebie W szoku jestem bo te farby wogle nie smierdzialy nic nie bylo czuc,ze jest malowanie w domu takze widac moze teraz jakies lepsiejsze juz sa Wczoraj stwierdzilam,ze te stare listwy podlogowe do odmalowanych scian ochydnie wygladaja takze szybko jechal i kupil nowe i wczoraj zakladal na szybko Nie wiem jak oni dadza sobie rade z ta szafa ona taka olbrzymia ![]() Trzeba bedzie cale lozko podniesc i oprzec o sciane zeby bylo miejsce na elementy z tej szafy na podlodze bo tzreba ja tam skladac bo jak sie zlozy w innym miejscu to nie przejdzie przez drzwi bo jest za wysoka takze no troche beda miec z tym zachodu No ale wierze w nich Zaczne wreszcie sobie prac takze idealnie akurat wrzesien sie zacznie i sobie bede wszystko ukladac Lubie te saszetki zapachowe z cocolino slicznie pachnie w szafie od nich
|
|
#290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#291 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam historie, że dziecko było obrażone na mamę, ale że lubiły ssać pierś i to je uspakajało, to chciały jakby sobie tę pierś od mamy odłączyć, mamo jesteś be, ale daj cyca Nie chciałabym czegoś takiego.Cytat:
Ze szczepionek z tego co wiem w szpitalu są dwie, jedną chcemy dać w dniu urodzenia, a drugą (zdaje się gruźlicę) dzień po. Wit. K wolałabym domięśniowo, bo w ten sposób jest pewność, że dziecko dostało ile trzeba (a doustnie może ulewać dawki). Cytat:
). A argument na jedno imię jest taki, że sami mieliśmy problemy z dwoma (bo np. na biletach lotniczych te imiona nam połączyli w jedno i musieliśmy wyjaśniać sprawę na lotnisku), albo słyszeliśmy od znajomych o ich problemach z drugim imieniem. Ogólnie uważam, że drugie imię jest fajną sprawą jeśli chcemy kogoś nim uhonorować (np. ja mam drugie imię po mojej chrzestnej i moja siostra tak samo), ale później i tak nikt go nieoficjalnie nie używa, a w oficjalnych sytuacjach mogą komplikować życie. |
|||
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Mnie nie informowali o zabiegu Credego, ale na wypisie ze szpitala mam wypisane wszystko co robili.
|
|
|
#293 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do naciecia- pytalam mojej ginekolog, ona jest zdania, ze lepiej peknac, bo to bardziej naturalne i sie dopasuje. Dzisiaj ide do szpitala na zajecia z porodu, zobaczymy co mi powiedza, jakie maja praktyki. W kazdym razie wiem, ze wszyscy radza masaz, natomiast odradzaja baloniki, bo ponoc one niewiele daja, rozszerzaja niepotrzebnie pochwe w srodku, a nie te skore dookola ujscia, a to to miejsce jest problematyczne.
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się proszę od końca lipca o przykręcenie 2 Listw które musieliśmy ściągnąć bo szafę nam montowali ..... tak samo nie mamy wieszaków ściennych w przedpokoju na kurtki,chcieliśmy z palety zrobić pomalowanej na biało ale coś TZ nie umiał sie za to zabrać wiec już wyszukałam taka gotowa do kupienia, to znów marudzi ze on chce ta z palety ..... dałam mu czas do 15 września ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu powiedzialam nie zrobisz a Emilka se wyjdzie wczesniej np to bedziesz se sam wszystko ogarniac jak mnie nie bedzie takze twoj wybor Ja poki daje rade to wiadomo wole sobie wszystko sama poukladac i wgole takze no data ostateczna zadzialala i pewnie ta mysl ,ze co jak to ja bede sam ogarniac gdyby cos
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zamawiacie z apteki DOZ to do godz. 12:00 jest ważny kod 15% OSTATNIKOD. Działa na wszystko poza lekami. Ja zamówiłam termometr bezdotykowy
Edytowane przez królewna z drewna Czas edycji: 2018-08-29 o 11:12 |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się prosić nie będę kolejny raz. Wieszak zamowie z dostawa do domu a o przykręcenie listw poproszę brata ...... to mu wstyd potem będzie ze w domu jest a kto inny przychodzi robić .... ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale wiadomo kazdy woli cos innego i ma inne zdanie ile ludzi tyle opinii
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
Wg jej slow "peknie sie tyle ile trzeba". No ale wiadomo, w tych tematach to co osoba to inne zdanie. Ja tam nie wiem czy mi nie wszysto jedno, krew to krew, nie zakladam, ze bedzie przyjemnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

i bądź ru mądry 
zero płaczu, ciagle spałam i budziłam się jak z zegarkiem co 3h na jedzonko
mam nadzieję ze Tż będzie to ogarniał
wkoncu tez ma siusiaka 

masakra