|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
))
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
ta Christiny jest śliczna. ciekawe tylko jakbym ja wyglądała w takiej szerokiej
![]() a w tej trzeciej białej fryzura świetna |
|
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki zdjęciom już się zdecydowałam na krój. Na pewno będe chciała sukienke rozszerzaną, do kolan i większym dekoltem, na ramiączka
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
hm.. a macie jakieś stronki ;>?
czy skad czerpiecie tak śliczne sukienki:P? w ogóle ile chcecie wydac na sukienke zł ;>? |
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wróciłam tutaj do was z Włoch pełna wrażen i zachwycona Włochami (płcią męska ) Widze, że nasunał sie tutaj temat sukienek. Niektore naprawde fantastyczne trzzeba beedzie sie zabrac za poszukiwania bo co ceny przed studniowka podskocza to szok! Ja jestem zdecydowana na jakis skromny, prosty fason, śliwkowy kolor ewentualnie błekit albo czern. I raczej dłuższa co by zakryła moje krzywe nogi. Taaa
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Neszika witaj
![]() Nie byłaś też może w Toskanii? (moje marzenie )
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja możliwe, że kupię sukienkę w jakiejś popularnej sieciówce, a potem tak z mamą poprzerabiam, że nie będzie końca świata, gdyby ktoś miał taką samą.
Nie no, wkurzyła by mnie dziewczyna w takiej samej sukience i podobnymi dodatkami ![]() Gdzie zamierzacie szukać? |
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() be mysle ze tak samo jak Ty kupie sukienke w jakiejs sieciowce... albo znajde jakas dobra krawcowa. o ile wogole na studniowke pojde |
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Ewelina - no pewnie, że pojdziesz
studniowka zdarze sie raz w zyciu Paula - tak, z toskanskich miast miałam przyjemność zobaczyc Pizę i Florencję. No i wpaniae widoki z autokaru Gory, miastaczka na wzgorzach Mi tez pozostaje sieciowka na sukienke. Trzea byc dobrej mysli, ze nikt takiej samej sukineki nie wybierze
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Heej Neszika!
![]() Ja zamierzam zorientować się, ile mniej więcej kosztowałoby uszycie sukienki u krawca. Jeśli nie dużo więcej niż kupno, to chyba się zdecyduję. Jeśli nie, poszukam w jakiś sklepach z elegancką odzieżą... Z chęcią kupiłabym coś na Allegro, bo czasem zdarzają się perełki, ale trochę się boję. Jednak sukienka musi byc dopasowana, a kupować bez mierzenia to..
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Hej
A jak krawiec cos źle zrobi, nie po twojej mysli? I efekt koncowy bedzie daleki od idelau? Ja porzyznam, ze bym sie bala.
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakbym decydowała się na szycie, to raczej poszłabym do kogoś polecanego, albo do znajomego ![]() Moja koleżanka miała sukienkę szytą przez krawca na półmetku... to jej pękła pod biustem
|
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Neszikaa Ja jeszcze Cię nie znam ale strasznie zazdroszczę Włoch!
Mi sukienkę raczej na pewno będzie szyła kochana Mamusia krawcowa. Na połowinki też Mi szyła... I Moja sukienka kosztowała chyba z 30zł. Bo kupowałam tylko materiał... Ale jeśli szyłybyście u jakiegoś obcego krawca to musicie oczywiście liczyć koszt materiału jego pracę no i ewentualne poprawki... Z tego co pamiętam Moja koleżanka, która szyła na połowinki za same materiały płaciła 100zł z haczykiem (ale w tym była koronka) a całość wyszła jej chyba tak że zmieściła się w kwocie 200zł. No ale w każdym mieście inne stawki. Cytat:
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko musze rozglądnąć się za sprawdzoną krawcową ![]() a w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj miec mame krawcowa to chyba cud w takim wypadku. Mozna pomarudzic, nadzorowac prace, poprawki itd.
|
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli jednak bym nie szyła, a kupowała, to nie wiem gdzie. może w Zarze coś by było, może w Mango, nie mam pojęcia a jak nie to pewnie w jakimś sklepu z tym droższych i elegantszych, do których normalnie nie wchodzę.Cytat:
na Allegro sukienki na studniówkę nie kupiłabym na pewno Dlatego ja jeśli będę w końcu szyła, to tylko u sprawdzonej krawcowej. |
||
|
|
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
Neszikaa, witam z powrotem
![]() Tak rozmawiacie tutaj o tych sukienkach, a ja póki co wogóle o tym nie myślę, dlatego też się nie udzielam za bardzo EDIT: Dziewczyny, pamiętacie jak rozmawiałyśmy o ewentualnym forum o szkole na Wizażu? Założyłam wątek na technicznym, ale chyba nic z tego nie będzie
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to też było niesamowite przeżycie, tym bardziej, ze nigdy wcześniej nie byłam za granicą.
Szkoda takie forum na wizazu by sie przydalo Ale jak bedziemy miały problem to chyba zawsze mozemy pisac tutaj
|
#4459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
a itak wyszedł taki bladzioch zielony.. później siostra kupiła taki morski gotowy mieszany i ma taki śliczny żywy kolor a ja taki blady ![]() Cytat:
![]() niezła historia!kurde jutro ide na wesele a jakieś choróbsko mnie dorwało. najgorzej z gardłem.. normalnie ledwo że ślinę przełykam.. mam nadzieję że choć trochę się podkuruję
|
||
|
|
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sukienek te tez mi się podobały tlyko nie pamiętam czy były na wizażu czasem ^^ bo wszyskto do jednego wora wrzucam :P |
||
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam mamę krawcową,a nie pamiętam kiedy ostatnio coś szyła :P Po prostu tylko dwa lata pracowała to teraz pewnie nie pamięta co z czym
![]() Ja na pewno kupię sukienkę w sieciówce. Mam kilka sprawdzonych sklepów z sukienkami,ceny zaczynają się nawet od 70zł. |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wiem czy na więcej dostane ;/ w sumie najbardziej butów się boje bo nie chce wysokich... a ja czasem potrzebuje takiego na numer 35 o_O i muszą być oczywiście zapinane na kostce :P bo inaczej wypadną |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i nici z jutrzejszego wesela.. ze zdrowiem niewesoło ![]() ![]() kolega z którym miałam iść na razie nie odpisuje.. pewnie wściekły jest.. no ale do jutra się nie wyleczę
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
Wreszcie znalazlam watek dla mnie. Juz myslalam ze z moim mozdzkiem cos nie tak bo ciagle mysle o tej maturze, a ostatnio to chyba nawet wiecej o studniowce . A wszystkim kaze milczec na te tematy bo jeszcze mam wakacje... paradoks.. ![]() Ah, i probowalam przeczytac wszystkie strony ale nie dalam rady.. czytalam wyrywkowo plus jakies 10 ostatnich. Mam nadzieje ze to wystarczy na poczatek
|
|
|
|
#4465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu.. to nie fajnie ;/ ale cóż nie wyleczysz sie na siłe;/ Cytat:
![]() juz nie będę mogła tak wagarować ^^ ps. witamy ![]() z sukienek drugich podba mi sie 3 i 4 ;P |
||
|
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
też mam zawsze problem z butami... czasami nawet 36 za duze
|
|
|
|
#4467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie,że wystarczy ![]() to może się pochwal nad jakimi studiami myślałaś no i z czego maturka? jej, dopiero co wróciłam do domku. i jestem taaaakaaaa padnięta ![]() no ale kupiłam sobie fajną książke i zaraz do wyrka bryyykam i bede czytać. w końcu nic nie związanego z maturą
|
||
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
wracam!
i widze, ze tu temat studniowkowych kreacji sie pojawil ![]() tez zamierzam sobie uszyc u krawcowej. marzy mi sie sukienka w stylu lat '20, a do tego miekko "wyrzezbione" loki mam jednak watpliwosci, czy beda sie u mnie trzymac, bo wlosy mam do pasa, a scinac nie chce...
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
No wiec będe zdawac polski, angielski i geografię i wszystko PR. Mój cel to studia na UE we Wrocławiu, a konkretnie biznes międzynarodowy
Chciałam zdawac też na UE Kraków, ale kiedy sprawdzałam tegoroczne zasady rekrutacji okazało się, że potrzebna jest matematyka co mnie dyskwalifikuje . Kiedyś lubiłam matme... żeby tak nauczycielka była inna to może, ale przy tej którą mam to masakra jakaś. Ale do opowiadania o niej trzeba by było stworzyc nowy wątek ![]() Do tej pory moim celem było studiowanie w Anglii. Jest możliwośc zaciągnięcia kredytu od rządu brytyjskiego na pokrycie czesnego na bardzo dogodnych warunkach, ale niestety stypendia na utrzymanie są tylko dla obywateli Anglii bądź ludzi którzy tam już jakiś czas mieszkają . Przynajmniej tak się ostatnio dowiedziałam. Jeszcze chcę pojechac do Krakowa do British Council, a nóż jest coś o czym niewiem...Jak się nie uda to mój ukochany Wrocław czeka No i program Erasmus też...
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Afri
![]() Renia - o kurde A może to właśnie wesele Cię wyleczy?
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

))

)
trzzeba beedzie sie zabrac za poszukiwania bo co ceny przed studniowka podskocza to szok! Ja jestem zdecydowana na jakis skromny, prosty fason, śliwkowy kolor ewentualnie błekit albo czern. I raczej dłuższa co by zakryła moje krzywe nogi. Taaa 
(moje marzenie 

Ale jakbym decydowała się na szycie, to raczej poszłabym do kogoś polecanego, albo do znajomego
11 w nocy, deszcz dopiero co przestał padać więc wszędzie ciemno i mokro, ulice puste
niezła historia!