|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Life is a drink ...
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz III - czas się rozpakować
Wczoraj byliśmy u znajomych odwiedzić co im się dopiero dziecko urodziło... nie wiem jak zobaczyłam... że oni na zmiane smoczek oblizuja i dziecku dawaja to aż mnie odrzucalo... a później się dziwią, że dziecko ryczy a co ich ślina to ma działać na uspokojenie czy co...
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
... Ale na cobdzień wyznaje zasadę NIE DOJADAM po dziecku, bo stąd się borą dodatkowe kilogramy
|
||
|
|
|
#4834 |
|
Life is a drink ...
|
No ja tam się nie odzywałam bo wydawało mi się to tak ... naturalne bo smoczek to przecież taki sam przedmiot jak szczoteczka do zębów ... też się nią nie wymieniam
|
#4835 |
|
Rozeznanie
|
A moja teściowa ostatnio wepchnela swojego palucha małej żeby sprawdzić czy ma już zęby
![]() ![]() ![]() W dodatku nie była wcześniej w łazience żeby je wyszorowac ![]() Dlatego z nią małej to jeszcze dluuuuuugo nie zostawię. |
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie denerwuje porownywanie dzieci. Kuzynka urodzila 3tyg szybciej i babcia mi caly czas gada ze mala np juz glowe ladnie trzymala a Ignas nie, mala umie sobie smoczek wlozyc do buzi a Ignas nawet nie trzyma w rece smoczka. Tylko, ze 3tyg przy tak malym dziecku to ogromna roznica, bo z dnia na dzien widac jak sie rozwija. Ostatnio to mi skomentowala ze Ignas jest za GRUBY i bedzie mial problem z siedzeniem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4837 |
|
Life is a drink ...
|
Żeby ona zaraz problem ale z tyłkiem nie miała...
|
#4838 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie skuteczne odplaniacze polecacie? Ostatnio nie mogę doprac ciuszków jak kupa wyjdzie poza pampersa..
|
|
|
|
#4839 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
♀️ ( <-- czemu mi automatycznie jeszcze wczodzi czaszka i znak? 🤨 Cytat:
Doszorowalam kupę pastą Komfort tylko to miałam na stanie w domu. Któraś z Was napisała, że niby dzieci KP nie chorują. Byłam z Małą w piątek na drugiej wizycie kontrolnej bioderek to po niej przez 24h parę razy zrobiła mi kupe dosłownie wypływająca... No stop cyc i na szczęście po kłopocie, ale już jakiś wirus chyba chciał się przyplatac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez emelcia Czas edycji: 2018-08-28 o 15:46 |
||||
|
|
|
#4840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,suszenie na słońcu też pomagahttps://m.ceneo.pl/14851184 o takie mam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Muminka2 Czas edycji: 2018-08-28 o 18:18 |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O co chodzi z suszeniem na słońcu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4843 |
|
Life is a drink ...
|
ej dziewczyny kładziecie już jakąś małą poduszkę pod głowe jak śpi w łózeczku ?
bo moja w sumie w wózku przecież śpi na poduszce ... to się zastanawiałam czy do łóżka już tez mozna.
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w lozeczku i wozku poduszke, jak biore go do sobie to tez mu podkladam taka cieniutka
To mydelko widzialam w biedronce Ja malego ciuchy piore z naszymi juz, nie ma zadnego uczulenia ani nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4845 |
|
Raczkowanie
|
Moja,śpi tylko na brzuszku więc nie używam poduszki. Zastanawiam się nad śpiworkiem do spania używaliście może?
|
|
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Rozeznanie
|
Też zawsze pod zalewem zapieram tylko z takim zwykłym mydłem w płynie, zazwyczaj puszczalo, ostatnie te kupki coś takie silniej plamiace chyba
![]() Ale dziś mega marudny wieczór, w dzień mała spała aż 4 h a wieczór cały wyrywa się, marudzi, płacze, nie chce cycka nawet. Pierwszy raz tak mamy od urodzenia Wiem że to pewnie przez chorobę ale szkoda mi jej bo widać że coś ją męczy---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Poszukam tego mydełka na plamy w takim razie. Dzięki |
|
|
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
Ja poduszeczki nie kładę nigdzie. A w spiworku w chłodniejsze noce śpi. A chyba niedługo będę musiała kupić większy.
Trzymajcie kciuki bo jutro zdaję egzamin na prawko! Ale się zresetowałam na tym urlopie, nie wiem jak ja teraz wrócę do normalnego życia. Dobija mnie sama myśl, brrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4849 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w pogotowiu viburcol, a przy kryzysowych sytuacjach nurofen i paracetamol. Kupiłam jeszcze anaftin (ktoś polecił) ale u nas słabo się sprawdza, kwestia indywidualna.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- U nas ostatnio w rodzinie okazało się że dzwagierka ma jakąś bakterie która jak się zarazisz to już jest na stałe i jesteś jej nosicielem. Ta bakteria potrafi wywoływać wrzody i w sumie tylko dlatego dowiedziała się o jej obecności. Więc sprzedaj teraz dziecku taką bakterie... ludzie nie myślą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Widzę że nie tylko mnie teściowa wkurza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze małemu nie kładę poduszki nigdzie, ale zaczęłam się zastanawiać czy jak śpi na boku nie powinien mieć bo on jest duży, ma szerokie ramionka więc mu się mocno głowa przegina w tej pozycji i naciąga cała szyja :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
A my cały czas jeszcze spimy na klinie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4852 |
|
Rozeznanie
|
My w łóżeczku cały czas mamy płaska poduszkę,a w wózku bez.
A tak przy okazji nasza poducha do karmienia kura w ogóle nam się nie sprawdziła. Jest raczej nie wygodna dla nas, stoi i się kurzy.. a tak na nią chorowalam Kurczę Mała dziś dostała jakiegoś uczulenia na policzkach, ma mocno czerwone, i teraz nie wiem od czego to, czy przy przeziębieniu tak się zrobiło czy od oliwki bo ostatnio zmieniliśmy i czy jeszcze coś innego.. |
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu załatwiamy chrzciny małemu. 23 września. Chrzestnym będzie męża brat a chrzestnej Antek nie będzie mieć bo moja siostra z powodu ślubu cywilnego może być tylko świadkiem chrztu... Nie chciałam brać byle kogo. Co do poduszek to mały śpi na płasko. Kiedyś jeździł z "motylkiem" ale wyciągnęłam mu. Mamy płaską poduszkę do kompletu z kocykiem ale to bardziej na jesień może będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tylko przez jakieś pierwsze dwa miesiące. Potem mały już z niej wyrósł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
Emila, Oluś przy zapaleniu oskrzeli w ogóle nie miał gorączki. Dostał dopiero przy zapaleniu ucha (powikłanie oskrzeli wg lekarzy),wtedy trafiliśmy do szpitala. Gorączkował w sumie tylko dobę.
Olek śpi cały czas na płasko,bez poduszki. Malami,jak egzamin? ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- A my dalej szukamy przyczyny tego rzężenia w klatce piersiowej. Za tydzień mamy wizytę u alergologa i pulmonologa. A pod koniec września umowiłam wizytę u polecanej profesor,która ma 4 specjalizacje. Koszt wizyty 350zl. Masakra co? Ale muszę wyleczyć Młodego w końcu,ten miesiąc mnie wykończył. Zobaczę co alergolog powie, jak nam wpakuje sterydy do inhalacji to poczekam na tą wizytę u tej profesor.
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Egzamin oblany, a jeszcze z około 10 egzaminatorów musiałam trafić na najwredniejszą
najgorzej, że przyjeżdżamy dopiero w listopadzie i znow tyle czekać...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4857 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde anius ale cena
współczuję, że tyle się ta choroba ciągnie... Selfish taaa najlepsze jest to sadzenie dziecka na siłę i gadanie, że już siedzi potem będzie prowadzanie za rączki i gadanie że chodzi samo ![]() Moja zupełnie bez poduszki żyje i ma się dobrze Starsza się wreszcie wzięła za siebie, porzuciła pieluche i sika do nocnika. No wreszcie, bo w poniedziałek do przedszkola maszerujemy ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
Malami, szkoda że tyle musisz czekać na kolejne podejście. U siebie w Niemczech nie możesz podejść do egzaminu?
Iclosemyeyes, brawo dla starszej córki A jak dajesz radę bez tż? Moja starsza w poniedziałek wraca do przedszkola po 2 miesiącach wakacji, dzisiaj już płakała, że będzie tęsknić za bratem
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
A dzięki, jakoś sobie radzimy. W tym tygodniu miałam trochę wizytacji z rodziny to przynajmniej dziewczyny miały rozrywkę
no i opanowalam sztukę robienia zakupów z wózkiem, dzieckiem przy nodze, koszykiem sklepowym i rowerkiem biegowym na plecach Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

... Ale na cobdzień wyznaje zasadę NIE DOJADAM po dziecku, bo stąd się borą dodatkowe kilogramy

To teraz taki okres zmiany pogody i najlatwiej coś złapać :/ My jesteśmy akurat z malutkim nad morzem w tym tygodniu, dziś się nawet kąpałam a Bałtyku
Całkiem ok woda. Ale jednak wieje mocno więc mały cały czas w czapeczce albo kapturze a tez już słyszę że coś mu zaczyna rzezic w gardle oby się nic nie rozwinęło! :/ A mówią że dzieci na kp nie chorują o.O Muminka a czemu robiłaś malej badanie moczu?
♀️ ( <-- czemu mi automatycznie jeszcze wczodzi czaszka i znak? 🤨
tylko to miałam na stanie w domu. 
,suszenie na słońcu też pomaga
.

a wieczór cały wyrywa się, marudzi, płacze, nie chce cycka nawet. Pierwszy raz tak mamy od urodzenia
bo widać że coś ją męczy
w pogotowiu viburcol, a przy kryzysowych sytuacjach nurofen i paracetamol. Kupiłam jeszcze anaftin (ktoś polecił) ale u nas słabo się sprawdza, kwestia indywidualna.

współczuję, że tyle się ta choroba ciągnie...
potem będzie prowadzanie za rączki i gadanie że chodzi samo