|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
Ja ostatnio zauwazylam... ze mnie dzieci irytuja. Szczegolnie te, co wrzeszcza calymi dniami na placu zabaw, ganiaja sie, placza, bija sie itp. :-P Jakos nie mam takiego odruchu "Ojej, jakie slodkie dziecko". Zaczynam sie powaznie zastanawiac jak zareaguje na wlasne :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niemowlaki w ogóle mnie nie wzruszają, takie chodzące też nie.Natomiast czasem lubie pogaduszki z 3 latkami. No ale moje własne jest super
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale swoje to co innego nie umiem tego wytłumaczyć ale tak jest a niemowlaki są slodkie, ale jak śpią mają takie słodkie buźki, ale jak je otwierają do placzu to już nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie "problemem" jest to, ze mnie dzieci lubia. Zawsze jakis maluch sie do mnie przyklei :-P Od zawsze tak bylo... i jakos sie z dzieciakami dogadywalam.
Teraz, jak jestem w ciazy, to wydawalo mi sie, ze bede sie rozczulac. A wlasnie wszystko skrecilo w strone poirytowania :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro przede mną ciężki dzień
szwagierka musi mi córkę podrzucic na cały dzień, bo przedszkole zamknięte trzymajcie kciuki żebym w wariatkowie nie wylądowała, bo ta jej córka i mój syn to się ze sobą świetnie bawią, ale tylko przez pierwsze 20 minut, a potem wojny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mój siostrzeniec ma 3 lata i 6 miesięcy ;-)
No nie no jak byłam w Pepco ostatnio w niedzielę to wszedł jakiś dzieciak co cały pobyt w sklepie przedarło a rodzice spokojnie zakupy robili..Ee ja bym wzięła za rękę i wychodzimy bo by mi wstyd było (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
cześć! można jeszcze dołączyć?😊 czytuję Was od jakiegos czasu.. dziwnie było się odezwać, nigdy nie udzielałam się na żadnych forach ale pomyślałam że czas się odważyć😊 jestem w pierwszej ciąży i też mam termin w listopadzie, dokładnie 17😊 Jeszcze mam 25 lat (chwile po porodzie będzie 26). mieszkam pod warszawa w małym miasteczku. spodziewam się chłopca i najprawdopodobniej będzie się nazywał Aleksander😊
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie że można dołączyć ;-) (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na szczęście mam w miarę grzeczne dziecko, mogę z nim spokojnie zrobić zakupy ale zdarzają się akcje gdzie wszystko musi dotknąć albo coś zrzuci z wieszaka, no ale to tylko dziecko i ma prawo się nudzić na zakupach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No tak, ale nie jest tak, ze nie zwracasz uwagi i zostawiscie po sobie armagedon no bo jak wspomialam to barziej chodzi wlasnie o takie akcje.. kiedys w maku bylismy i szamalismy jakies niezdrowe zarcie a jakies dziecko sie wspinalo na te sofy i przelazilo do nas, zaczepialo nas, darlo sie, a taka " Karynka " siedzi i wogole nie reaguje... no mi sie odechcialo jesc bo ile mozna... ja naprawde jestem wyrozumiala ale takie akcje zaklocaja moj wewnetrzny spokoj.. i tez nie jestem z tych co zwracaja uwage, bo teraz to strach sie odezwac i wole po prostu wyjsc. Mam wrazenie, ze niektorzy rodzice mylnie odbieraja pojecie "bezstresowe wychowanie" ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to prawda, zawsze z mężem reagujemy bo sami też nie lubimy jak ktoś zakloca nam spokój ;p zresztą teraz jak idziemy na pizzę (raz na pół roku ale zawsze coś ) to dzwonimy zamówić i informujemy, że przyjdziemy za 15 czy 20 minut i dzięki temu nie musimy długo czekać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
ja nie jestem wcale cierpliwa i szybko sie wkurzam ale na krotko. najbardziej wkurzajace mnie sytuacje to tez te co w efekcie wydaja mi sie krzywdzace dla dzieci to nie uczenie ich czekać tylko wszystko już "bo chce" i tak jak u mnie w rodzinie pozwolenie dzieciom decydować o rodzicach, coś w stylu " idziemy do domu bo mi się nudzi". krzywdzace bo bedzie bolalo gdy te dzieci zaczna zyc na swoj rachunek i okaze sie ze nikt nic Ci nie da bo chcesz. wszystko przede mna i zobaczymy ale bardzo mnie denerwuje to na dzień dzisiejszy😂
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Czy którąś boli kręgosłup ?
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde aż miejsca nie mogę sobie znaleźć na łóżku ! No ja dziś troszkę chodziłam ;( noo boli jak fiks
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Chcialam zrobic fote jaki mialam mega krzywy brzuch, ale jak Igora po dupci poglaskalam to sie schowal ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze że ktoś się ze mną łączy w bólu ;-)
Mój huśta się chyba bo brzuch w górę i dół lata (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dziś cały dzień meksykańska fale odwala
mąż pierwszy raz widział i pytał czy mnie to nie boli bo mega się skora rozciąga a Igor kładł rękę i się cieszył, że Leoś robił mu "puuu" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Marti tez mnie ostatnio pytala czy to boli haha. Moj brzuch ostatnio w wiekszosci czasu w ruchu wiec ciezko nie zauwazyc ze czasem to faktycznie zabolec moze
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieee, ja mam tylko kilka ubranek i 2 kocyki ![]() ![]() wiec same możecie się domyślić ile mi brakuje. Nie mamy wózka, fotelika, mebli, większości ciuchow, kosmetyków, dla siebie tez nie mam żadnej koszuli ani nic. Wszystko planujemy kupować we wrześniu. Jutro idziemy do sklepu oglądać wózki, a w sobotę jedziemy do Ikei obczajac meble. Mam tez jakaś listę co mi potrzebne, wiec nie czuje się już tak okropnie zagubiona. Po prostu jak pracowałam nie miałam ani czasu ani ochoty na tematy wyprawkowe. Wczoraj byłam ostatni dzień w biurze, wiec mogę się zająć przygotowaniami
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Jestem załamanaaa ;( .
1. Znowu była strzelanina pod naszym blokiem. Dokładnie w miejscu gdzie codziennie czekam na ubera. Tragedia... a to jedna z bezpieczniejszych dzielnic. 2. Brat tżta potwierdził, że do nas przyjeżdża. Tż "pożyczł" mu na bilet. Dziś nam oznajmił, że ma zamiar się u nas zatrzymać na co najmnniej 3 miesiące: czyli do porodu i pierwsze tygodnie życia Antosia. Mamy mini mieszkanie: jakieś 40 m2, dwa malutkie pokoje, nawet nie mamy dodatkowego łóżka: będzie spać na kanapie, na którą swoją drogą zawsze się przenoszę jak mam bezsenność (czylo co 2, 3 dzień). Przyjeżdza bez grosza, bez pracy. Jestem ZAŁAMANA. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
No zobaczymy jak to będzie. Ja bardzo lubię jego brata i gdybyśmy mieli więcej miejsca to nawet nie miałabym nic przeciwko. Ale w takiej sytuacji będzie ciężko. On jest cholernie inteligentny, więc pewnie w miarę szybko znajdzie pracę, ale jednak mimo wszystko... przyjezdza z Kuby, więc nie ma nic. A chce sprowadzić żonę i 3 dzieci, więc pewnie będzie oszczędzać każdy grosz. Oczywiście naszym kosztem ;(
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
ewka kiepska sytuacja.. ale moze nie bedzie az tak zle.. moze brat szybko znajdzie prace i sie wyprowadzi???
zalamuje mnie moja waga.. juz 87.5 a gdzie jeszcze 3 mce;( znow do 100 kg dobije..masakra ![]() ![]() ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do brata tz to kurde powiem ci ze przebil rodzicow mojego tz.. Kurde ja ich w domu miesiac po terminie nie chce, co dopiero na ostatnie miesiace i porod.. Kurde bardzo ci wspolczuje :/ Co do dzieci, to ja je uwielbiam w kazdym wieku Ale niektorzy rodzice na mnie krzywa patrza, bo jak ktores dziecko probuje cos na mnie wymusic placze, obraza albo krzywa minka to na mnie to nie dziala, a wlasnie w rodzicach najbardziej denerwuje mnie przyzwalanie na wszystko, zeby dzieckotylko nie plakalo.. Ciekawe czy ze swoim wlasnym tez bede taka dzielna ;DMoj tz jedzie dzisiaj do Polski do poniedzialku i o ile dzisiaj samotny wieczor super, bo czasem tak fajnie miec chwile na zamule przed tv z pizza, tak od jutra bede ogladala jego zdjecia z tesknota W mlody na pozegnanie wczoraj tak mu reke skopal przez moj brzuch, ze chyba takich ruchow jeszcze nie bylo, nie moglismy oboje zasnac ![]() Sylwusiach srzucimy nie boj niccc! Dziewczyny dzisiaj matki boskiej pienieznej <3 |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maly od rana ma czkawke ![]() dews rozumiem cie, ja mam tak samo jak moj jest gdzies na noc poza domem... matki boskiej pienieznej a ja powoli bede kupowac wyprawke.. Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

Niemowlaki w ogóle mnie nie wzruszają, takie chodzące też nie.
Ale swoje to co innego
nie umiem tego wytłumaczyć ale tak jest
szwagierka musi mi córkę podrzucic na cały dzień, bo przedszkole zamknięte 

a rodzice spokojnie zakupy robili..
czytuję Was od jakiegos czasu.. dziwnie było się odezwać, nigdy nie udzielałam się na żadnych forach ale pomyślałam że czas się odważyć

Ale to prawda, zawsze z mężem reagujemy bo sami też nie lubimy jak ktoś zakloca nam spokój ;p zresztą teraz jak idziemy na pizzę (raz na pół roku ale zawsze coś
Tragedia... a to jedna z bezpieczniejszych dzielnic.