|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Skarby-styczeń/luty 2008
Elsi, przeoczyłam jakoś ta galerie, ale dziś zaraz zajrzałam i z przyjemnością oglądałam te śliczne zdjęcia
![]() Biedna Emilka ze źle znosi ząbkowanie Ivus tez od dwóch dni ma problemy z zasypianiem i w dzień i wieczorem. Marudzi, popłakuje i zasypia kołysany u mnie albo u Taty na rekach. Aga, może Milenka tez będzie ząbkować Wygląda ślicznie Podoba mi sie ten cookie monster Moja ulubiona postać z Sesame Street![]() Ivo tez budzi sie w nocy na cycusia. Nie pamiętam czy zdarzyła sie nocka którą cala by przespał jak kamień - chyba nie, chyba chociaż raz sie w nocy przebudza. Jakis czas budził sie właśnie z raz a ostatnio budzi sie częściej - pewnie to przez ząbki. Ponieważ śpi z nami w łóżku to zawsze przebudzam sie kiedy Ivo sie kreci i stęka na pól śpiący i od razu wsuwam mu do pysia cycusia. On i ja tak właśnie dalej zasypiamy - przez to ze jest to w pól śnie nie odczuwam tych nocnych karmień. Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2008-08-13 o 09:36 |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Hej o poranku!
Rozwiązałam już zagadkę tych wczorajszych płaczów Emilki. To faktycznie ząbek. Tyle, że drugi Jeszcze jeden nie wyrósł dobrze, a już widać na dziąsełku charakterystyczną linijkę obok niego Niestety Emi nie spała tej nocy spokojnie, ale jeśli pojawił się poważniejszy płacz to tylko z głodu. Ja tez jestem niewyspana i zła jak osa, bo poszłam spać dość późno, nie mogłam zasnąć bo złomiarz grasował o 1-ej w nocy w śmietniku pod oknem, potem obudziła się na karmienie Emilka. Po 4-ej znów złomiarz, potem Mąż do pracy, po jego wyjściu musiałam zamieść z balkonu ziemię z doniczki zrzuconej przez koty, potem znów złomiarz (cholera, żyłę złota mamy w tym śmietniku, czy co? ), potem Emi się obudziła, potem sprzątanie następnej doniczki (koty zrobiły sobie bieg prze przeszkody?), zjadłam coś, Emi się obudziła i zaczęła brykać, zaczął się remont w mieszkaniu powyżej i koszenie trawy pod oknem. Normalnie komedia ![]() W temacie nocy, ja nie mam z tym specjalnego problemu. Emilka zaczęła przesypiać całe noce nie mając jeszcze miesiąca. Co zresztą okazało się być niczym dobrym, bo przy Jej problemach z przyrostem wagi i tak musiałam Ją budzić na nocne karmienia. W nocy budzi się maksymalnie raz, karmię Ją na leżąco, więc nie czuwam tylko zasypiam jak mam ochotę i odkładam do łóżeczka gdy się obudzę. A jeśli ma apetyt na spanie (a na ogół ma) to możemy sobie pospać razem nawet do południa z jedną ok. 2-godzinną przerwą. Za to potrafi nie spać w ogóle w dzień ![]() Miłego dzionka! |
|
|
|
#2133 | ||
|
BAN stały
|
Witam Was z rana
.Juz wiem co jest przyczyna nocnych placzow MIlenki. Wczorajszej nocy znowu byl placz i brak snu przez okolo godzine miedzy 2.00 a 3.00. Okazalo sie ze to przez KUPKE. Rano miala bobki w pieluszce a w nocy stekala i juz nie wiem jak mam jej pomoc. Wiem, ze to pewnie przez miesko ale daje jej codziennie syropek na rozluznienie kupki. Zanim zaczela jesc miesko to bardzo pomagal bo kupke robila 2 x dziennie i to "luźną" a teraz juz nie pomaga. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak go tylko widzi to rechocze na glos |
||
|
|
|
#2134 |
|
BAN stały
|
![]() ![]()
|
|
|
|
#2135 |
|
BAN stały
|
Milenka i filmy
|
|
|
|
#2136 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapachu juz nie ma ![]() trzymam kciuki za raczkowanie Stasia ![]() Cytat:
![]() A zdjecia maty ponizej ![]() Cytat:
![]() Kubus uwielbia sesje fotograficzne w plenerze Juz teraz zabiera sie kiedy tylko moze za obrywanie glowek kwiatkom tesciowej![]() Jesli chodzi o aktywnosc Bubcia i jego niechec do snu to musze powiedziec , ze juz sie do tego przyzwyczailam i zalozylam sobie, ze gorzej juz nie bedzie, a kazda zmiana bedzie jedynie wspaniala poprawa ![]() A kota niestety dorobie sie chyba dopiero po przeprowadzce / wyprowadzce z Warszawy w rodzinne strony. W tej chwili warunki lokalowe nie bardzo,a moj piesek nie jest przyjacelem kotkow i chyba nie zgodziliby sie ze soba w jednym pomieszczeniu ![]() Mate kupilismy w Smyku razem z duzymi , plastikowymi kreglami , ktore na razie nie zdobyly uznania u Kuby![]() Kubus dziekuje za gratulacje Biedna Emilka jednak odczuje zabkowanie![]() A smarujesz jej dziaselka zelem? Kubcio co prawda jeszcze z zabkami nie zaczal przygody, ale ja jak zwykle na zapas zaczelam przekopywac fora na ten temat i wyczytalam, ze mamy chwala sobie dwa zele na zabkowanie: tanszy Bobodent i drozszy, ale ponoc dzialajacy prawie jak znieczulenie u dentysty Baby Orajel ( ten zel wychwalany jest pod niebiosa, bo dziala ponoc po momencie, jedynie przez chwileczke dzidzi odczywa szczypanie, a potem jest juz ulga ) Moze to cos pomoze Twojej Kruszynce ![]() Cytat:
O o o !skad ja to znam to jest staly punkt programu Buby:/ zasypia na boczku i przekula sie w czasie snu na brzuszek, a potem budzi sie na wyprostowanych raczkach Czesto tez budzi mnie w nocy sapanie i stekanie i okazuje sie, ze Dzidzka zawedrowala pod przewijak i nie moze sie spod niego wydostac![]() Agamili, Milenka - slicznosci A! w zalaczeniu zdjecia, ale jak zwykle nie wiedzialam co wybrac, weic zrzuce Was troszke fotkami
|
||||
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
cd fotek
|
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
i reszta
|
|
|
|
#2139 |
|
szeryfcio
|
Eee, Majeczka, Wy to macie super pianki!
Ja to kupiłam takie cieniasy na allegro. Staś jakoś specjalnie zachwycony nimi nie jest. ![]() Wiecie dziewczyny, dzisiaj mi sią śniło, że miałyśmy spotkanie. I chyba z dziećmi byłyśmy. Ale jakoś żadnej nie mogłam rozpoznać, okazało się, że są mamy z różnych miesięcy. I poznałam się tylko z Midey. I był Dawidek; bardzo duży (jakiś metr) i rozmawiał z nami Ja to mam sny, ale obudziłam się w dobrym humorze
|
#2140 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mi sie nic nie sni albo nie pamietam co.Dziewczyny wlasnie mi sie laduje filmik na wrzute, jak sie zaladuje to wam pokaze. Milenka dzis powtorzyla za mna KUKU heheheeh. slodkosci moje i akaurat ja krecilam wiec same zobaczycie ![]() MALA_MAJECZKA zdjecia super. Fajna ta mata - taka duza. My nie mamy maty tylko kolorowy kocyk A teraz to i tak Mili tylko na nozki chce, nie usiedzi na dupci - nie mowiac juz o lezeniu
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Elsi, no, nockę to mieliście przebojowa. A w śmietniku to chyba rzeczywiście jakaś żyła złota musiała być
Koty tez nie źle rozrabiały![]() Aga, nie mogę się doczekać filmiku Nasz Ivo się już zaczyna podnosić do siedzenia. Oczywiście sam jeszcze nie usiądzie, ale jak lezy to podciąga glowe i ramiona - tak się spina. Sheryl, fajny mialas sen No i super ze koty maja taki pozytywny wplyw na Stasia i tak go mobilizuja do pełzania! MalaMajeczko, świetna ta pianka do zabawy! My teraz rozkładamy Ivulkowi koce na podłodze tak zeby mial duza powierzchnie do turlania sie Podoba mi sie ta tapeta z liśćmi. Pewnie Kubus sie w nia wpatruje, bo dzieci bardzo lubia patrzeć na liscie no i nie tylko patrzeć ostatnio Ivus chwycił za gałązkę i juz ja do buzi ciągnie![]() Co do ząbkowania to mojego meza kolegi zona która jest dentystka i mama dwójki dzieci zasugerowała nam aby ząbkujące dziaselka przemywać rumiankiem i dodatkowo dawać schłodzone gryzaczki. Jej dzieciom bardzo to pomogło w odróżnieniu od tych wszystkich zeli. Ivus jak na razie nie potrzebuje nic oprócz gryzaczków ale jak będzie miał opuchnięte i zaczerwienione dziaselka to spróbuję przemywać mu je rumiankiem. |
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Aga, rzeczywiscie! Jak slodko
|
|
|
|
#2144 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() fajne sa , bo kiedy Bubcio bedzie bardziej sprawny manualnie to bedzie mogl rozebrac je do najmniejszego szczegolu, lacznie z noskiem misia czy dziobkiem kaczuszki, a elementy sa na tyle duze, ze nie da rady ich np polknac. Mata ma tez dodatkowa dla niego atrakcje ![]() Telewizorek na niej ma wkladany piakowy monitor, a pod nim takie lusterko. Bubcio lezac na brzuszku smieje sie do siebie i slini buzke odbijajaca sie w lusterku ![]() A sen pierwsza klasa ![]() J zauwazylam , ze od czasu kiedy pojawil sie Kubus nauczylam sie zasypiac jak tylko poloze glowe na poduszce i spie twardo jak kamien poki mam okazje i jakos nic mi sie nie sni, lub zwyczajnie nie pamietam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maz ukladal ja na scianie dzien po urodzeniu Kubusia ![]() Tak marudzilismy z remontem ![]() A Kubus rzeczywiscie oglada sobie wzorki.Najczesciej kiedy wycisza sie przed zasnieciem i zawiesza wzrok w jednym miejscu
|
|||
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety, ale szalejecie Wystarczy, że trochę mnie nie ma i juz mama taaaaakie zaległości Jak bobasy mi dadzą to zaraz nadrobięDawno nas tu nie było, więc wrzucę tylko kilka fotek z aukcji koni z Janowa Podlaskiego. Niestety wszystkie foteczki koników jak na złość wyszły koszmarnie ![]() A poza tym, to u nas nic nowego ale przy tym kręci sie jak zegarek, także na moment nie moge spuścić jej z oka. nawet w wózku zaczęła się nam wychylać![]() Ząbków u nas nadal brak ![]() Spojrzałam, że Aga wspomniała o nockach - u nas też nie są w całości przespane no i jak leżąc mi na rekach może odwrócić się na brzuch Przy cysiu też mały skubaniec nie chce mi zasnąćAaaa... i Midey wspominała, że Dawidek mówi mama... Ja całymi dniami słyszę abababa... ababaa... Ech...skleroza nie boli... fotki... coś nie chcą mi się załadować, próbuje za chwilkę
Edytowane przez kociulek Czas edycji: 2008-08-13 o 17:29 Powód: zapomniałam fotek:/ |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Oki. wrzucam
![]() Jutro mam rozmowę o pracę i zerową wiarę w siebie Przydałoby mi się dać porządnego kopniaka![]()
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
papaya chmurka świetnia
i jaki rozgadany no no ,a tak w ogóle to chyba do Ciebie podobny??kociulku to trzymamy mocno kciuki za jutrzejsza rozmowe i wysylamy mooocnego kopaniaka ,a fotki super ,ale z Ciebie laska![]() mała majeczka fotki świetnie Agamili fotki super jak zwykle ,Milenka wiecznie uśmiechnieta ![]() elsi my tez ostatnio mamy płacze w nocy ,ale to dlatego ,ze idą gorne jedynie. Dziąsełka juz popuchniete ,aż sie boje co to będzie![]() midey gratuluje pierwszego mmamma fotki super ,ale Dawidek się zmienił. Życzymy idanego wypoczynku w ZakopanymA ja rzadko pisze bo mi moj Majulek chwili wytchnienia nie daje ,zrobiła sie niesamowicie towarzyska ,ale tylko pod warunkiem ,że mnie widzi. Musi jedna reka trzymac mnie za nogawke ,a druga się moze bawic Poza tym gorne jedynki nam idą i w nocy płacze sie zaczynaja ufff oby jak najszybciej przez to przebrnąć ![]() Pisałyscie ,ze lubicie noworodki to ja Wam wkleje filmik Majki ze szpitala ,powiem jedno nie to dziecko ,jak ona sie zmieniła ... Klik,jeśli komuś się bedzie chciało przebrąc do konca to niech właczy głosniki będzie wtedy najlepsze hehe Dodaje jeszcze dzisiejsze foteczki mojej laleczki
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, nasz Ivo tez zrobil sie marudny chyba przez te zabki. Wczoraj po poludniu w ogole nie spal bo w zaden sposob nie mogl zasnac i coraz bardziej robil sie zmeczony i marudny.
Teraz udalo mi sie go ululac na rekach i spi wiec chodze na rzesach zeby go nie obudzic. Wszyscy mowia ze Ivo podobny do taty ale jak widzisz podobienstwo Ivusia do mnie to sie ciesze ![]() Majunia cudna ![]() Zaraz bede ogladac filmik (ale na razie bez glosu )Kociulku, daj znac jak poszla rozmowa. Trzymam kciuki ![]() Slicznie wygladacie!
|
|
|
|
#2149 | |
|
szeryfcio
|
Jeju, jeju biorę się za odpisywanie
![]() Kociulku, kopniak już przesłany w eter ![]() Uwierz w siebie kochana, Ty jesteś naprawdę fajna i mądra dziewczyna Napisz koniecznie jak tam poszło? No i nareszcie wkleiłaś zdjęcia rodzinki. Karolinka to naprawdę okazały pulpecik ![]() Majeczko, nasze puzzle 1 cm, (oczywiście już podrapane przez kota ) też mają wyjmowane elementy, ale drobne. Ale Stasiowi nie dogodzisz Cytat:
Majutek i Mili tak ładnie siedzą Elsi, już Ci odpisuję w kwestii szatki. To taka biała chusteczka, którą kupisz w dewocjonaliach 12 - 20 zł. Kładzie się to dziecku pod koniec ceremonii, ale to chyba ksiądz powinien wcześniej na jakimś spotkaniu powiedzieć. U nas mówił, ale ja zapomniałam i dałam ciała (położyłam toto wcześniej) Według tradycji szatkę kupuje chrzestna, a chrzestny gromnicę (może to też zależeć od regionu). Ja tradycji się nie trzymałam i kupiłam wszystko sama. Dodaję fotkę szatki:
|
|
#2150 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki zamowilam wlasnie wozek, zdecydowalam sie na ten ciezszy a kolor rozowo-szary
Jesli jestescie ciekawe to zajrzyjcie tutaj ![]() Ja wpadlam tylko na chwile bo nie mam czasu - ide robic Mili podwieczorek i idziemy na plac zabaw .
|
|
|
|
#2151 |
|
szeryfcio
|
Aga, no i fajnie. Ładny.
![]() My też już przeszliśmy na spacerówkę, ale nie parasolkę, tylko taką z wózka wielofunkcyjnego. Stasiek w gondoli obracał się na brzuszek i chciał oglądać świat. I tak to wyglądało:
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rzeczywiscie Majutek stoi ,ale dzis to juz w ogole przeszła samą siebie ,nawet na chwile nie moge jej zostawic samej w kojcu bo najzwyczajniej w świecie podciaga sie i wstaje. Boje sie ,że mi wypadnie przez to swoje nowe hobby. Wczesniej juz jakies 3 tygodnie stała ale to z moja pomoca ,a dzis zaczeła sama i najlepiej co 5 minut. Jednym słowem musze kupic łozeczko ale to za jakies 2 tygodnie bo Patryk własnie zmienia prace...Aguś wozek świetny też mysle nad kupnem mniejszej spacerowki ,ale to jeszcze nie teraz moja narazie mi odpowiada tylko ,że ciezka i czasem trudno wjechac do sklepu ![]() sheryl Stas pocieszenie wyglada w tej gondoli hehehhe A na koniec filmiki heheh :P , jeden obiecany Agusi ,Majutek z 3 miesiace starsza kolezanka ,a róznica kolosalna, drugi Maja wstaje ![]() Wstajemy1 , wstajemy2 , z Weroniką1 ,z Weroniką2 Z gory przepraszam za jakość ,ale nagrywalam aparatem bo łatwiej mi sie na wrzute dodaje
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
i ja myślę o zakupie lekkiej spacerówki. Aga dobry wybór, mam nadzieje ze będziesz zadowolona z wozka. Sheryl, fantastycznie to wygląda jak Stas wyciąga glowke z tej gondolki
Kasiu, filmiki super. Najlepszy byl pierwszy i przedostatni
|
|
|
|
#2154 |
|
szeryfcio
|
Kasiu, filmiki boskie! Te z Weroniką to mają nawet fabułę!
Moim faworytem jest nr 3.Ale szkoda mi Majuni, ona taka słodka, a tamta pannica się panoszy. A jak Ty na to reagujesz? Bo mnie to aż serduszko zakłuło ![]() A łóżeczko rzeczywiście coraz mniej bezpieczne. My mamy takie ze szczebelkami, ale własnie obniżyliśmy o jeden poziom, bo on tak wędruje po łóżeczku, że lepiej być ostrożnym.
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() papaya ,sheryl ciesze sie ,że Wam sie podoba
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja tylko na sekundę, bo oczki mi się kleją (dzisiejsza noc tez do przespanych nie należała). Goście dziś pojechali, było fantastycznie. Efekt spotkania taki, ze mamy chrzestną Wszystko będzie na wariackich papierach, bo przecież Przyjaciółka z TŻ w góry jada wiec kreacji nie będzie. Ale przecież nie to najważniejsze! A ja się szalenie ciesze, bo takiego miałam zgryza kogo wybrać.Druga nowość to drugi ząbek u Emilki Jeszcze dziś rano go nie było, wieczorem już był. Tak jak było z pierwszym w niedzielę. Czyli te krzyki ostatnio, to było to. Poza tamtymi niepokojami jest już spokój. Pana Kasownik pięknie je, śpi, jest uśmiechnięta i stuka grzechotkami w ząbki oraz non-stop bada je języczkiem. Czego i Wam życzę w odpowiednim czasie Daje jeszcze tylko KOOOOPA Kociulkowi - ślicznej kobietce (postaram się jak najszybciej odpisać na PW) i dziękuję Sheryl za informację w sprawie chrzcielnego niezbędnika. Acha i też podziwiałam fototapetę Majeczki ![]() Kasi Mai gratuluje postępów ![]() Zdjątka jak zwykle śliczne i bardzo interesujące I uciekam, bo połknę monitor Miłego długiego weekendu!Edit: Sheryl, też tak dziś trzymałam Emi będąc w przychodzi - rozglądała się ciekawie, bo było dużo dzieci. Świetny widok ![]() Edit: Już nigdy nie napiszę tutaj o tym, że Emilka przechodzi ząbkowanie bezobjawowo. Bo jak tylko tak piszę, zawsze potem jest rzeźnia. Dzisiejszej nocy budziła się co dwie (lub mniej) godziny. Cały ranek niespokojna. Albo zęby albo skok rozwojowy.
Edytowane przez elsi Czas edycji: 2008-08-15 o 16:19 |
|
|
|
#2157 |
|
szeryfcio
|
Majeczko,
wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku dla Bubusia !!!
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do tych życzeń!
|
|
|
|
#2159 |
|
BAN stały
|
No to Majeczko wszystkiego NAJ dla Kuby
![]() ![]() ![]() A ja mam dla was nowy *FILMIK* A dzis bylismy z Mili na basenie. Ja znajde czas (narazie mam tylko chwile bo mala usnela ale wiem ze nie na dlugo) to wrzuce pare zdjec |
|
|
|
#2160 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymalam za Ciebie kciuki z calej sily ![]() Cytat:
![]() W wiekszosci przewazaja glosy, ze jest on kopia tatusia ![]() ale ogldajac zdjecia mojego meza z malenkosci i zdjecia Kuby - podobienstwo jest niesamowite jak blizniaki![]() A ja jestem pod wrazeniem Majulka z twoich filmow ![]() Jest niesamowicie rozesmiana dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Wtrace jeszcze sloweczko odnosnie szatki ![]() Ja tez kupowalam sama,Swiece rowniez, ale dlatego ze chcialam miec pamiatke i wyszukalam oraz zamowilam na allegro szatke z haftowanym imieniem i data chrztu. To samo ze swieca - jest zdobiona z imieniem oraz data chrztu ![]() Cytat:
ja czesto widze taka wystajaca glowke z lozeczka i kiedy zawolam Kukaweczka, to Bubcio zaczyna sie smiac ![]() Cytat:
![]() Ja nawet ( mimo, ze mam do tego dwie lewe rece ) upieklam z tej okazji ciasto![]() i jest nawet zjadliwe ![]() Aga, czekam z niecierpliwoscia na fotki z basenu ![]() My wybieramy sie dopiero we wrzesniu i czekam z niecierpliwoscia na reakcje Bubcia na taka duza wanne
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Ivus tez od dwóch dni ma problemy z zasypianiem i w dzień i wieczorem. Marudzi, popłakuje i zasypia kołysany u mnie albo u Taty na rekach.
Wygląda ślicznie
Moja ulubiona postać z Sesame Street
Jeszcze jeden nie wyrósł dobrze, a już widać na dziąsełku charakterystyczną linijkę obok niego 

Fantastyczne, jak maluszki się zmieniają, dorośleją. Majeczko, fotka Kubusia z kwiatami chwyciła mnie za serce

i jaki rozgadany no no
Miłego długiego weekendu!