Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 18:04   #841
emzeta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a jeśli Cię to interesuje to na pierwszym zdjęciu widać plecki (czyli tył dzidziusia) i główkę ma po lewej, a na drugim widać go z profilu i po lewej jest główka z twarzyczka skierowaną w dół, widać zarys noska, oczek i ja tam nawet uszka widzę i troszkę rączki
widze, widze i oczka i nosek i uszka i nawet poliki, sliczna ta twoja dzidzia, ale na tym pierwszym zdjatku to troche wyglada jak z kreskowki

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
zanka cudowne zdjęcie
dziewczynki czy Was czasem boli brzuch ? Kurcze mnie tak jakoś od wczoraj. Akurat przypada termin drugiej @ może temu mnie tak boli ? Czy miałyście jakieś bóle w terminie @ i wogóle czy czasem czujecie brzuch?
Ja czuje czesto brzuch i bolal mnie pare razy takim bolem miesiaczkowym, czasami czuje skurcze, a raz mnie bolal po tym jak z zakupami wrocilam i juz nie chodze na zakupy sama...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 18:23   #842
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez McKinley Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po krótkiej nieobecności.

Jutro idę do lekarza. Mam nadzieję, że na USG wszystko wyjdzie dobrze.
Według Naegelego jestem na początku 6 tygodnia ciąży a termin mam mniej więcej na połowę kwietnia. Ciekawa jestem czy USG to potweirdzi. Jutro się wyjaśni.
mamy chyba bardzo podobny termin, mi wychodzi 14.04. Na USG i badanie idę dopiero 27.08, lekarz stwierdził, ze nie ma wczesniej sensu. Tak więc czekam spokojnie

Zdaj relację po wizycie, bardzo jestem ciekawa Powodzenia!
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 18:24   #843
ancia19
Zadomowienie

a co do brzucha - mnie prawie ciągle boli jak przy @. To podobno efekt zagnieżdżania się maleństwa i rozciągania macicy
Stary 2008-08-12, 18:50   #844
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

emzeta - ja przed ciaza cwiczylam tylko brzuszki, raz w tygodniu (nie lubie cwiczyc). Teraz brzuszkow nie moge. Cwiczenia dla ciezarnych nie sa takie meczace (przynajmniej ta plyta co ja mam - najbardziej chodzi o wzmocnienie miesni tulowia i nog). Mi bardziej chodzilo o powod do przynajmniej stania na nogach, bo tylko bym lezala Poza tym po urodzeniu szybciej sie odzyskuje sylwetke cwiczac w ciazy podobno. I na tej plycie co ja mam sa osobne cwiczenia na po-urodzeniu rowniez.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 19:19   #845
emzeta
Zadomowienie

no to jak mi jakas taka plyta wpadnie w raczki to tez spojrze, moze to cos fajnego, bo na razie o cwiczeniach mam tylko cos w ksiazkach o ciazy i nawet mi sie nie chce tego czytac...
Ale tez odczuwam brak ruchu bo mniej pracuje, a prace mam taka mieszana - troche fizyczna, ale ze wiaze sie z dzwiganiem to musialam ograniczyc.

Stary 2008-08-12, 20:48   #846
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
widze, widze i oczka i nosek i uszka i nawet poliki, sliczna ta twoja dzidzia, ale na tym pierwszym zdjatku to troche wyglada jak z kreskowki

Ja czuje czesto brzuch i bolal mnie pare razy takim bolem miesiaczkowym, czasami czuje skurcze, a raz mnie bolal po tym jak z zakupami wrocilam i juz nie chodze na zakupy sama...
dziękuję Kochana, Twoja też jest piękna na 100%. Ale nic nie pobije widoku jak dzidziuś się rusza wtedy wiadomo od razu co gdzie i czasem lepiej było wszystko widać ale nie zawsze udaje się uchwycić na zdjęciu najlepsze ujęcie.
Lekarz puścił mi jak bije serduszko, widziałam rączkę i liczyliśmy paluszki i kręgosłup było widać. No niesamowite, że fasolek który ma 5 cm wygląda w sumie jak normalny człowiek.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 20:48   #847
Anvi
Raczkowanie

Cytat:
dobra załączam zdjęcia mojego dzidziusia, to są zdjęcia zdjęć więc jakość kiepska ale widać co trzeba
Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Nikt mi nie odpowiedzial, jak z waszymi cwiczeniami, szukam pomyslow, bo sie rozlazla zrobilam.

Dziewczyny, nie chce powodowac paniki ani nic, ale moj 2letni siostrzeniec (synek siostry mojego meza) ma podejrzenie autyzmu, i lekarze winia zbyt czeste USG w czasie ciazy. Chociaz sie mowi, ze USG jest nieinwazyjne i zupelnie nieszkodliwe, to jednak postawili taka diagnoze. Ja sie powiem szczerze przestraszylam, sama mialam juz 2 USG, nastepne mam za 2 tygodnie, potem w 18 tygodniu, potem jeszcze jedno, no i to ostatnie przed porodem. Wyliczylam, ze powinnam sie zmiescic ponizej 10, na co ona powiedziala, ze ona miala ok. 25...
co do ćwiczeń ja taki leniwiec byłam przed to i teraz nie bardzo ale w drugim trymestrze mam plan odwiedzic basen od czasu do czasu (tutaj jest darmowe pływanie dla kobiet w ciąży)...zobaczymy

A co do tego autyzmu to mnie zaskoczyłaś! Pierwszy raz sie zetknęłam z taką diagnozą! Chociaz słyszałam że wielu lekarzy i badaczy dąży do zmniejszenia liczby usg do 3 (oczywiście w uzasadnionych przypadkach więcej...) bo nie jest to zbyt przyjemne dla dziecka...ja tam specjalistka nie jestem więc nie wiem

zanka ale ta twoja dzidzia ma fajny profil!! fajnie że juz masz pierwsze zdjęcie ja dopiero 2 września idę, niecierpliwość mnie zżera!!!
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 20:51   #848
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
co do ćwiczeń ja taki leniwiec byłam przed to i teraz nie bardzo ale w drugim trymestrze mam plan odwiedzic basen od czasu do czasu (tutaj jest darmowe pływanie dla kobiet w ciąży)...zobaczymy

A co do tego autyzmu to mnie zaskoczyłaś! Pierwszy raz sie zetknęłam z taką diagnozą! Chociaz słyszałam że wielu lekarzy i badaczy dąży do zmniejszenia liczby usg do 3 (oczywiście w uzasadnionych przypadkach więcej...) bo nie jest to zbyt przyjemne dla dziecka...ja tam specjalistka nie jestem więc nie wiem

zanka ale ta twoja dzidzia ma fajny profil!! fajnie że juz masz pierwsze zdjęcie ja dopiero 2 września idę, niecierpliwość mnie zżera!!!
dziękuje
mam nadzieję, że Wy też pokażecie swoje szkraby jak dostaniecie fotki? Ja będę cierpliwie czekala

Stary 2008-08-12, 20:55   #849
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Lekarz puścił mi jak bije serduszko, widziałam rączkę i liczyliśmy paluszki i kręgosłup było widać. No niesamowite, że fasolek który ma 5 cm wygląda w sumie jak normalny człowiek.
ja wciąż nie mogę się temu nadziwić, cud natury, niesamowite!!
I jak sie tworzą np. żeberka to są grubości włosa!
Stary 2008-08-12, 20:59   #850
emzeta
Zadomowienie

No ja pokaze ale jesli mi dadza, ide dopiero 21 sierpnia, przyslali mi ze szpitala zaproszenie na 21 i na 28 sierpnia, nie wiem czemu tak, moze na omowienie wynikow? albo osobno na wywiad i pobieranie krwi i osobno na usg... ech, tez juz sie nie moge doczekac...

Stary 2008-08-13, 07:12   #851
passionfruit
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja tu wpadam do Was z mamuś styczniowo-lutowych. Czy któraś z Was ma też problem z bólem kości kulszowej? Strsznie mnie boli przy chodzeniu. Tak jakby mi tam kości nie pasowąły do siebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 07:55   #852
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja tu wpadam do Was z mamuś styczniowo-lutowych. Czy któraś z Was ma też problem z bólem kości kulszowej? Strsznie mnie boli przy chodzeniu. Tak jakby mi tam kości nie pasowąły do siebie.
oj słoneczko niestety albo na szczęście jeszcze nie ale czasami mnie w kolanie łupie jak chodze dłużej. wiesz może popytaj na listopadowo-grudniowych??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 08:24   #853
ikak
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Pukam do Was tak nieśmiało, mogę się przyłączyć?
Co prawda wizytę potwierdzającą u gina mam dopiero we wtorek, ale beta u mnie już ponad 2 tys więc chyba wszystko ok
Z terminu ostatniej @ wynika, że rozwiązanie będzie w okolicy 17 kwietnia.
Przygarniecie mnie?
ikak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 08:34   #854
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ikak Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Co prawda wizytę potwierdzającą u gina mam dopiero we wtorek, ale beta u mnie już ponad 2 tys więc chyba wszystko ok
Przygarniecie mnie?
Kochana witaj, jasne że Cię przyjmujemy
Super, że w końcu do nas dołączasz.

Stary 2008-08-13, 08:45   #855
zlota jagoda
Raczkowanie

Hej Mamusie !!
Ja również tak jak Ikak nieśmiało pytam czy mogę się dołączyć. Wczorajsza Beta okazałą się być obiecującą więc chyba mogę się do Was przyłączyć??
zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 08:49   #856
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Hej Mamusie !!
Ja również tak jak Ikak nieśmiało pytam czy mogę się dołączyć. Wczorajsza Beta okazałą się być obiecującą więc chyba mogę się do Was przyłączyć??
pewnie, nie musisz się pytać
Witamy serdecznie

Stary 2008-08-13, 09:20   #857
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ikak!!! zlota jagoda!!!! witam nareszcie!!! jak tylko chcecie umieszczam was na nasza mamusiowa liste!!! Tylko szczególowe dane poprosze GRATUALCJE JESZCZE RAZ!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 09:42   #858
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Wyjazd mam zaplanowany już od maja na weekendowe spa i już nie mogę się wycofać, złaszcza że namówiłam znajomych na ten wyjazd. No cóż najwyżej z części zrezygnuje, albo męża wyśle

A z dobrych informacji, to wczoraj był pierszy dzień bez mulenia Mam nadzieje tylko że to faktycznie dobra informacja , a nie... Dobra nie gadam głupot, tylko ciesze się z dobrego samopoczucia. Miłej niedzieli mamuśki

Nie ciesz sie za wczesnie bo mnie jednego dnia mdli strasznie jak np wczoraj i dzis a innego dnia wogole! Wymiotów już nie mam a dokladnie w ciagu tych 10 tyg wymiotowałam tylko 6 razy
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 10:02   #859
mittka
Przyczajenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe

Witam!
Zapisuję się do grona... Od dwóch tygodni czułam się jakbym miała dostać okresu, ogromny ból brzucha i piersi. Do tego nieopisany głód, a zawsze starczała mi mała kawa na prawie cały dzień... Skończyło się dwiema wyraźnymi kreskami na teście i wizytą u lekarza. Dzisiaj mam mieć jeszcze usg, ale to 6 tydzień ciąży. Popołudniu będę znała termin dokładny.
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem przerażona. Zawsze myślałam, że to najszczęśliwsza chwila w życiu kobiety, a ogarnął mnie taki stres i wylałam tyle łez... Jak urodzę to będę miała dopiero 21 lat, 3 lata do końca studiów... A slub? Miał być dopiero za rok.
Namieszało mi maleństwo
mittka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 10:05   #860
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cześć dziewczynki
Dawno mnie tu nie było, widzę nowe mamusie
U mnie zaczęły się mdłości, ale nie wymiotuję. Trzymają mnie cały dzień, chciałabym żeby już się skończyły. Nie potrafię nic jeść, na nic nie mam ochoty, wszystko jest fuj Martwię się czy dzidzia przez to nie ucierpi, a lekarz tez nie kazał mi brać żadnych witamin tylko żelazo. Brzuszek czasami mnie zakuje albo złapie mały skurcz jak się przekręcam na drugi byk podczas snu. Ale lekarz mi mówił że to nic groźnego tylko powiększająca się macica
Teraz jest 5 tydzień i 5 dzień, do lekarza idę 1.09, już nie mogę się doczekać a jeszcze tak długo
Buziaki Kochane
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 10:13   #861
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe

Cytat:
Napisane przez mittka Pokaż wiadomość
Witam!
Zapisuję się do grona... Od dwóch tygodni czułam się jakbym miała dostać okresu, ogromny ból brzucha i piersi. Do tego nieopisany głód, a zawsze starczała mi mała kawa na prawie cały dzień... Skończyło się dwiema wyraźnymi kreskami na teście i wizytą u lekarza. Dzisiaj mam mieć jeszcze usg, ale to 6 tydzień ciąży. Popołudniu będę znała termin dokładny.
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem przerażona. Zawsze myślałam, że to najszczęśliwsza chwila w życiu kobiety, a ogarnął mnie taki stres i wylałam tyle łez... Jak urodzę to będę miała dopiero 21 lat, 3 lata do końca studiów... A slub? Miał być dopiero za rok.
Namieszało mi maleństwo

Przeciez slub moze byc za rok ! Kto powiedział ze musi być już... chyba ze w twojej rodzinie ma sie takie zasady bo ja np slub planuje po urodzeniu ... na spokojnie bez pospiechu bez nerwów, urodze na poczatku marca a slub w czerwcu chyba ze uda mi sie załatwic chrzest razem ze slubem to jedno i drugie bedzie w kwietniu juz tak postanowilam choc to mojej rodzinie (babcia, wujek itp) się to nie podoba bo jak tak mozna urodzic bez slubuwysmialam sie z tego a zrobie po swojemu bo jestem dorosła i nie slucham "dobrych rad" babci i rodzinki ktora jeszcze zyje w epoce kamienia łupanego...
Stary 2008-08-13, 10:34   #862
CzarnaInez
Przyczajenie

Ikak, Zlota Jagoda, Mittka - ogromnie gratuluję!!!! Ale fajnie że marcówko- kwietniówek przybywa

P.S. Mittka, nie płacz kochana, ja wiem że jak nie planowałaś ciąży jeszcze na teraz to emocje są duże, ale zobaczysz, dasz sobie radę!! Wiele osób zostaje wcześnie rodzicami, ale w dłuższej perspektywie czasu wychodzi to naprawdę na dobre, bo za parę lat jak będziesz chciała się rozwijac zawodowo to już będziesz miała odchowane dziecko!

A przy okazji pochwalę się, że mi pryszcze zeszły z twarzy nareszcie
CzarnaInez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 12:15   #863
emzeta
Zadomowienie

Wow alez u nas urodzaj fajnie! Ja tez witam nowe mamuski i pozdrawiam!!!

Stary 2008-08-13, 13:15   #864
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Czy mozna prostowac włosy prostownicą bedac w ciazy bo w piatek ide na impreze i chce sobie wyprostowac a nie chce narobic glupot
Stary 2008-08-13, 13:19   #865
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Czy mozna prostowac włosy prostownicą bedac w ciazy bo w piatek ide na impreze i chce sobie wyprostowac a nie chce narobic glupot
nie słyszałam o zakazach, ja prostuję cały czas i nie wypadły mi włosy więc chyba można

Stary 2008-08-13, 13:34   #866
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Ja też prostuję cały czas i na razie nic się nie dzieje groźnego, wszystko jest tak jak przed ciążą
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 14:09   #867
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Czarna Inez gratuluje !!! Jest nadzieja!!! Nie moge sie doczekac az mi pryszcze zejda, nigdy nie mialam, nawet jako nastolatka i patrzec na siebie nie moge. Ah! Czyli w koncu schodza! (myslalam, ze mnie znajome klamia, zeby mnie pocieszyc)
W ktorym tygodniu jestes?

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 14:41   #868
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez ikak Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Przygarniecie mnie?
Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Hej Mamusie !!
witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
a czemu by nie??ja również prostuję

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 14:54   #869
CzarnaInez
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Czarna Inez
W ktorym tygodniu jestes?
W 11. Dzisiaj jest dokładnie 10 tyg i 3 dni.
ALe włosy jak mi się sypały tak nadal się sypią. Mam nadzieję że i pięknych mocnych ciążowych włosów doczekam
CzarnaInez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:03   #870
ancia19
Zadomowienie

mi też od kilku mieś lecą strasznie włosy i mam nadzieję, że się uspokoją..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości