Mamy październikowe 2018 cz. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-30, 22:46   #391
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj robiłam gołąbki i część zamroziłam na czas po porodzie żeby szybko rozmrozić i mieć gotowy obiad.
I dziś rozmawiam ze znajomą i jej mówię a ta na mmke dosłownie z ( przepraszam ale nie można tego inaczej nazwać) z ryjem wyleciała ze A KTO TO BEDZIE JADŁ. Ja ze mój mąż. A ona na to nadal wzywając mmie BO TOBIE NIE WOLNO! ZOBACZYSZ JAKIE BEDZISZ MIEC PROBLEMY JAKIE MALY BEDZIE MIAL WZDĘCIA.

Cholera. Ja rozumiem że można powiedzieć jak normalny człowiek: słuchaj to uważaj bo może mieć wzdęcia ; albo: nie boisz się że mu kapusta zaszkodzi?
Powiedziałam.jej tyllo ze nie każdy ma takie problemu. Ale najchętniej bym jej sypnęla ze ma zamknąć jadaczkę i ze nie ma diety matki karmiącej. Oczywiście nje bede jadła 5 gołąbków na raz ale jeden mogę zjeść na obiad.

Zero czyta. Zero sie interesuje żywieniem zdrowym nie ma pojęcia o niczym ale opinie głośne umie wyrażać. Brrr.

To samo moja teściowa. Rozmawia z moja siostra o wynajęciu pokoju po przyjęciu za 3 tyg. Mója siostra mówi że ja będę na ostatnich nogach więc może będę się chciała szybciej położyć albo sie gorzej poczuje a co na to moja teściowa? CIAZA TO NIE CHOROBA.
Cholera. Pracowałam do końca, do czasu który gwarantuje mi prawo w Niemczech. Na zwolnieniu bylam 3 razy z powodu paskudnego samopoczucia i śmierci w rodzinie.
A tu takie teksty.

Sory żal post. Ale ludzie są jednak głupi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ehhh... pokutuje tu stara szkoła diety matki karmiącej :/ ja jadałam wszystko i obserwowałam dziecko. Poza alergią na kakao u synka nic się nie działo.
Zresztą w szpitalu po porodzie był i kapuśniak i fasolkowa i inne takie "karygodne" dania. Koleżanka dostała teraz bigos mega ostry dzień po porodzie....
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 03:20   #392
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ehhh... pokutuje tu stara szkoła diety matki karmiącej :/ ja jadałam wszystko i obserwowałam dziecko. Poza alergią na kakao u synka nic się nie działo.
Zresztą w szpitalu po porodzie był i kapuśniak i fasolkowa i inne takie "karygodne" dania. Koleżanka dostała teraz bigos mega ostry dzień po porodzie....
Mi to śmiać się chciało bo w szpitalu dostawałam normalne obiady bez wykluczen a przyszła mi do domu położna i zaczęła mówić o diecie matki karmiącej

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 06:12   #393
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Mila a zjedz sobie te 5 gołąbków na raz jak będziesz chciała i popraw fasolka po bretońsku

Tylko pamiętaj o espumisanie... dla siebie bo będziesz potrzebować

Hahaha. Fasolkę tez mam zamiar zamrozić .

Ale mnie stawy w rękach bolą... A młody już się obudził..

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Hahaha. Fasolkę tez mam zamiar zamrozić .

Ale mnie stawy w rękach bolą... A młody już się obudził..

Aha Walter wipes są drogie ale już u nas pojawiły się chusteczki pampers które tez maja 99 % wody w składzie. Ale nie liczyłam czy cena sie opłaca.

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 07:57   #394
amiyaa
Zadomowienie

Hej.
Water Wipes są teraz w promce w rossmanie za 10,39 z kartą, wzięłam paczkę na spróbowanie Te rossmanowe "podróbki" co weszły właśnie kosztują w regularnej cenie 10,99 ale półka była puściutka wczoraj.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 08:07   #395
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Ja się szyjką zmartwiłam, bo pierwszy pomiar wykazał 2,1 cm, a na innym sprzęcie 2,4 cm. Ale jestem dobrej myśli, musimy jeszcze wytrzymać. A na kiedy masz termin? Ja dopiero 19 października
Ja na ostatniej wizycie szyjkę miałam 2,6 cm i nie mówił, żeby się martwić (3-4 tygodnie temu) teraz wizyta w poniedziałek i się okaże w jakim jest stanie...

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-31, 08:37   #396
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

Dzień dobry!
Ja cały czas podczytuje wątek, ale ostatnie tygodnie miałam zawalone wszelaką pracą. Chyba się również na fb przeniosę, bo to trochę bardziej funkcjonalne. Przypomnijcie komu mam się zgłosić

U Nas wszystko ok, wizyta w środę i zobaczymy co tam słychać. Co do chusteczek z wodą to wychodzą we wrześniu również rossmannowskie więc liczę na jakąś normalną cenę.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-31, 08:40   #397
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja cały czas podczytuje wątek, ale ostatnie tygodnie miałam zawalone wszelaką pracą. Chyba się również na fb przeniosę, bo to trochę bardziej funkcjonalne. Przypomnijcie komu mam się zgłosić

U Nas wszystko ok, wizyta w środę i zobaczymy co tam słychać. Co do chusteczek z wodą to wychodzą we wrześniu również rossmannowskie więc liczę na jakąś normalną cenę.

Do mnie z linkiem profilu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-08-31, 08:43   #398
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Ja na ostatniej wizycie szyjkę miałam 2,6 cm i nie mówił, żeby się martwić (3-4 tygodnie temu) teraz wizyta w poniedziałek i się okaże w jakim jest stanie...

Aaa noo to widzisz, to trzymam kciuki, zeby sie nie skrocila ja sie troche wyluzowalam i juz mi przeszedl szpitalny stres, po prostu bede sie oszczedzac

lykki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 08:45   #399
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Nie przynudzasz, dobrze takie rzeczy wiedzieć Z resztą tak się domyślalam, bo przecież w szpitalu podaje się adres przychodni i wysyłają dokumenty, nikt Ci ich do ręki nie daje
U mnie w szpitalu dają do ręki

Ale mnie dziś biodra bolały w nocy, normalnie musiałam się co chwilę przekrecac.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 08:46   #400
amiyaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

U mnie wczoraj już widziałam te nowe i były za 10,99 tylko półka pusta

Stary 2018-08-31, 08:47   #401
krysztalek88
Zadomowienie

Dziewczyny czy zdarzają Wam się takie bolesne napiecia brzucha? Coś jakby skóra była maksymalnie napięta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-31, 08:55   #402
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zdarzają Wam się takie bolesne napiecia brzucha? Coś jakby skóra była maksymalnie napięta.

Tak, wczoraj przesadziłam i za dużo chodziłam, dodatkowo kilka wizyt w szpitalu u teścia i brzuch miałam cały czas twardy jak skała wystraszyłam się i dziś leże plackiem. Ogólnie często dziecko wypina się po prawej tak, że ciężko wtedy oddychać.
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 09:06   #403
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Ojej a masz skurcze czy co się dzieje?Ja czuję nisko i czasem jak idę to musze się zatrzymać bo mam wrażenie że wyleci a tu na wizycie dziecko wysoko i szyjka długa. Podobno takie uczucie już teraz można mieć bo dzieciaki już ciężkie są, ale niekoniecznie coś tam się dzieje

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
W sumie to nic, ale czuje dyskomfort. Twardy brzuch, bol plecow, bol jak na okres jak chodze. Jak leze i siedze nic. Juz mnie to wkurza...chcialam na weekend jechac do rodzicow..
Cytat:
Ja wczoraj robiłam gołąbki i część zamroziłam na czas po porodzie żeby szybko rozmrozić i mieć gotowy obiad.
I dziś rozmawiam ze znajomą i jej mówię a ta na mmke dosłownie z ( przepraszam ale nie można tego inaczej nazwać) z ryjem wyleciała ze A KTO TO BEDZIE JADŁ. Ja ze mój mąż. A ona na to nadal wzywając mmie BO TOBIE NIE WOLNO! ZOBACZYSZ JAKIE BEDZISZ MIEC PROBLEMY JAKIE MALY BEDZIE MIAL WZDĘCIA.

Cholera. Ja rozumiem że można powiedzieć jak normalny człowiek: słuchaj to uważaj bo może mieć wzdęcia ; albo: nie boisz się że mu kapusta zaszkodzi?
Powiedziałam.jej tyllo ze nie każdy ma takie problemu. Ale najchętniej bym jej sypnęla ze ma zamknąć jadaczkę i ze nie ma diety matki karmiącej. Oczywiście nje bede jadła 5 gołąbków na raz ale jeden mogę zjeść na obiad.

Zero czyta. Zero sie interesuje żywieniem zdrowym nie ma pojęcia o niczym ale opinie głośne umie wyrażać. Brrr.

To samo moja teściowa. Rozmawia z moja siostra o wynajęciu pokoju po przyjęciu za 3 tyg. Mója siostra mówi że ja będę na ostatnich nogach więc może będę się chciała szybciej położyć albo sie gorzej poczuje a co na to moja teściowa? CIAZA TO NIE CHOROBA.
Cholera. Pracowałam do końca, do czasu który gwarantuje mi prawo w Niemczech. Na zwolnieniu bylam 3 razy z powodu paskudnego samopoczucia i śmierci w rodzinie.
A tu takie teksty.

Sory żal post. Ale ludzie są jednak głupi.

Omg... Ald u nas na kserach ze SR tez napisali zeby nie jesc tego i tego...
Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Hej.
Water Wipes są teraz w promce w rossmanie za 10,39 z kartą, wzięłam paczkę na spróbowanie Te rossmanowe "podróbki" co weszły właśnie kosztują w regularnej cenie 10,99 ale półka była puściutka wczoraj.

Te nowe juz sa? Musze isc do rosska w takim razie..
Cytat:

No mi ciagle.. i to od razu po wizycie u ginki. Wczoraj nie umialam obiadu ugotowac.. a spacer tylko do sklepu blisko... Czuje sie taka niepelnosprawna a to "tylko" ciaza... Jak ja wejde u rodzicow na 3 pietro?!

awusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 09:08   #404
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
W sumie to nic, ale czuje dyskomfort. Twardy brzuch, bol plecow, bol jak na okres jak chodze. Jak leze i siedze nic. Juz mnie to wkurza...chcialam na weekend jechac do rodzicow..Omg... Ald u nas na kserach ze SR tez napisali zeby nie jesc tego i tego...Te nowe juz sa? Musze isc do rosska w takim razie..No mi ciagle.. i to od razu po wizycie u ginki. Wczoraj nie umialam obiadu ugotowac.. a spacer tylko do sklepu blisko... Czuje sie taka niepelnosprawna a to "tylko" ciaza... Jak ja wejde u rodzicow na 3 pietro?!

Woooow ja bym chyba wchodziła z 20 minut ja dysze jak po biegu na kilka km po wejściu na 5 schodów które prowadzą do mojego bloku. A wczoraj to już wyjątkowo ociazale się czułam, duszno strasznie mi było. Mam nadzieje ze dziś będzie lepiej bo jadę do mamy na weekend i chciałabym porobić coś więcej niż leżeć plackiem na kanapie

PEDAGOG

Stary 2018-08-31, 09:15   #405
Mila 23
Rozeznanie

Ja bym chciała porobić coś sensownego a nie tyllo po internetach latać. ... Ale dziś marnotrawie czas. Ludzie ....

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 09:18   #406
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Byłam przedwczoraj i nie widziałam ich jeszcze, ale chyba dzisiaj podejdę zobaczyć czy są bo akurat będę obok. Na razie mam z 8 paczek zapasu, więc może zapoluję na promocję

Cytat:

Ponoć samo skracanie albo samo rozwaarcie z jednej strony to jie problem, gorzej jak jest i jedno i drugie
----------
Cześć

Mnie dziś od rana plecy bolą okresowo i brzuch co chwilę twardy. W planie tylko obiad i wizyta u fryzjera, więc resztę dnia mam luz, na ile takowy istnieje przy 2 dzieci w domu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 10:02   #407
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli chodzi o szczepienia to masz je wpisane co, jakie i kiedy w książce zdrowia dziecka, która masz u siebie.

Aa, no niby tak. Ale jakoś ta karta wydaje mi się bardziej oficjalna

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu dają do ręki
Bo chyba zaraz po urodzeniu to jeszcze dają, ale później jest problem w przychodniach. W szpitalu u mnie powiedzieli, że jak będę zdecydowana na przychodnię to podaję im adres i oni prześlą, a jak nie to dadzą do ręki i sama zaniosę.

Cytat:

Taaak W ogóle ostatnio, tak od poniedziałku, mam różne bóle: jak na okres, twardnienie brzucha, a dziś rano to jakieś takie szarpanie w pachwinie... Czasem wezmę nospę, ale nie chcę przesadzać z ilością bo jak brałam regularnie to miałam zaparcia. Staram się jak najwięcej odpoczywać, we wtorek wizyta i się już martwię, że skończę na leżącym L4

Cytat:
Ojej a masz skurcze czy co się dzieje?Ja czuję nisko i czasem jak idę to musze się zatrzymać bo mam wrażenie że wyleci a tu na wizycie dziecko wysoko i szyjka długa. Podobno takie uczucie już teraz można mieć bo dzieciaki już ciężkie są, ale niekoniecznie coś tam się dzieje

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
Oj, ja też tak czasami mam, jak idę to się wręcz chwytam za dół brzucha żeby go jakoś dodatkowo podtrzymać i tak 'nieść' (średnio pomaga w sumie). Jak mi dziecko tak nisko zejdzie to sobie tam masuję w nadziei, że się trochę przesunie, żeby mi nie uciskać aż tak np. pęcherza, bo mam wtedy wrażenie, że pęknie, a jak idę do toalety to jest kilka kropli moczu (masowanie czasem pomaga). Mam wrażenie, że teraz naprawdę szybko się pogarsza sytuacja jeśli chodzi o ciężar brzucha, komfort życia itp. - 3 tyg. temu mogłam tańczyć, a teraz czasem ledwo się ruszam.

Mila haha, ignoruj takie komentarze, chociaż wiem jak ciężko to robić, ale musimy się tego nauczyć, bo jeszcze będziemy się z tym spotykały U mnie też niektórzy w rodzinie tacy mądrutcy, że szkoda gadać. Nie chce mi się nawet dyskutować wtedy, bo to nie ma sensu. A jeśli jestem w sytuacji, że wiszę właśnie nad talerzem jedzenia, które wg kogoś nie jest zalecane w ciąży, to specjalnie jem, a potem pokazuję jak się dobrze czuję od tego Albo mówię, że mi lekarz zalecił to jeść (tak było np. z tostami, serio lekarka powiedziała, że mogę jeść tosty kilka razy w tygodniu, bo potrzebuję wapnia - ser - i przytyć, a tosty są tłuste ).
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 10:02   #408
Jasiel
Raczkowanie

Cytat:
Hej.

Jak czytam o tych bajeranckich chusteczkach, to się zastanawiam czy jakby niemowlakowi dupę podetrzeć papierem toaletowym nasączonym kranówą to odpadnie czy nie

Naprawdę, mam wrażenie że popadamy w lekką paranoję.... (ja też)

Cytat:

Dziwne to by chyba było, gdyby się nie napinała
Jak się dzisiaj obudziłam i nic mnie nie bolało to się zaczęłam zastanawiać czy nadal w ciąży jestem.

Cytat:
Ja bym chciała porobić coś sensownego a nie tyllo po internetach latać. ... Ale dziś marnotrawie czas. Ludzie ....

Produkujesz właśnie nowego człowieka. To nie jest marnotrawstwo czasu!
Stary 2018-08-31, 10:06   #409
amiyaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość
Jak czytam o tych bajeranckich chusteczkach, to się zastanawiam czy jakby niemowlakowi dupę podetrzeć papierem toaletowym nasączonym kranówą to odpadnie czy nie

Jak się dzisiaj obudziłam i nic mnie nie bolało to się zaczęłam zastanawiać czy nadal w ciąży jestem.

Też się czasem nad tym zastanawiam, czy nieraz się nie przesadza z tym wszystkim
Dokładnie! Tworzenie małego człowieka to mega praca i nie bójmy się dużo odpoczywać

Stary 2018-08-31, 10:07   #410
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Czuje sie taka niepelnosprawna a to "tylko" ciaza... Jak ja wejde u rodzicow na 3 pietro?!

Kochana, ja codziennie na swoje 4 piętro muszę się wspinać i czasami to hardcore jest :/

Stary 2018-08-31, 10:13   #411
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ja codziennie na swoje 4 piętro muszę się wspinać i czasami to hardcore jest :/

Omg współczuje ;/ a jak potem z wózkiem ? Będziesz go na dole zostawiać ?

PEDAGOG

Stary 2018-08-31, 10:16   #412
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Omg współczuje ;/ a jak potem z wózkiem ? Będziesz go na dole zostawiać ?

Si. Stelaż sam albo na dole albo w samochodzie. Z gondolą na górę będziemy wchodzić (tż pracuje w domu i tylko w sporadycznie go nie ma).

Stary 2018-08-31, 10:19   #413
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Online jeszcze nie sa dostepne akurat sobie kilka rzeczy klikam do koszyka i czytam,ze piszesz o nich ale widze ze nie ma tam pisze,ze od wrzesnia wiec moze w przyszlym tygodniu juz beda
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 10:22   #414
amiyaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Online jeszcze nie sa dostepne akurat sobie kilka rzeczy klikam do koszyka i czytam,ze piszesz o nich ale widze ze nie ma tam pisze,ze od wrzesnia wiec moze w przyszlym tygodniu juz beda
Ja widziałam tylko cenówkę i napis "nowość" ale paczek nie było niestety

Stary 2018-08-31, 10:28   #415
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość

Jasiel, Twój post made my day!
Jak mi ktoś mówi, że leżę i nic nie robię, to odpowiadam, że wymieniam dziecku wody płodowe co 2h! W końcu to też robota
A co do tyłka i kranówy - odpadnie bez dwóch zdań, więc zbieraj na chusteczki

Tak serio to na pewno wszystkie popadamy w paranoję, trudno jest się przed tym ustrzec jak co chwilę widzimy kolejne reklamy, opinie ekspertów i same dodatkowo się nakręcamy. Sama mam paczkę waterwipes Ale uznałam, że już ich więcej nie kupię (jedną paczkę mam na początek do szpitala), tych wodnych z Rosska też nie, bo dycha i więcej za jedną paczkę to przesada (w paczce jest chyba 60 czy 80szt., moja siostra przy jednej wymianie pampersa zużywa ok. 6-8szt chusteczek, więc jeśli dziecko będzie brudziło dziennie 8 pieluszek to zużywamy jedną paczkę na dzień... więc na miesiąc szłoby parę stówek na same chusteczki, a gdzie pampki, kremy i cała reszta pielęgnacji?).
Boję się trochę różnych substancji zawartych w kosmetykach i np. chusteczkach, więc i tak zamierzam używać oszczędnie (na co dzień woda z czajnika). Teoretycznie od użycia tyłek dziecku nie odpadnie, ale mam wrażenie, że pokolenie pampersowe to wciąż młode pokolenie i jeszcze nie wiemy czy ta chemia nie miała jakichś długofalowych skutków ubocznych. Ostatnio słyszałam o sprawie bodajże Nivei (albo jakiejś innej dużej marki), bo kilka kobiet użyło ich zasypek dla siebie, a później dostało raka - mówiła nam o tym położna na sr, kilka osób na sali potwierdziło, że słyszało o tym. Proces jest chyba w trakcie, ale już planowane są duże odszkodowania dla tych kobiet.
Co innego woda i tetra - na tym wychowano już wiele pokoleń i nie zaobserwowano negatywnych skutków Tylko nie sądzę, że będę miała cierpliwość do wielorazówek.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-31, 10:41   #416
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Jasiel, Twój post made my day!

Jak mi ktoś mówi, że leżę i nic nie robię, to odpowiadam, że wymieniam dziecku wody płodowe co 2h! W końcu to też robota

A co do tyłka i kranówy - odpadnie bez dwóch zdań, więc zbieraj na chusteczki

Tak serio to na pewno wszystkie popadamy w paranoję, trudno jest się przed tym ustrzec jak co chwilę widzimy kolejne reklamy, opinie ekspertów i same dodatkowo się nakręcamy. Sama mam paczkę waterwipes Ale uznałam, że już ich więcej nie kupię (jedną paczkę mam na początek do szpitala), tych wodnych z Rosska też nie, bo dycha i więcej za jedną paczkę to przesada (w paczce jest chyba 60 czy 80szt., moja siostra przy jednej wymianie pampersa zużywa ok. 6-8szt chusteczek, więc jeśli dziecko będzie brudziło dziennie 8 pieluszek to zużywamy jedną paczkę na dzień... więc na miesiąc szłoby parę stówek na same chusteczki, a gdzie pampki, kremy i cała reszta pielęgnacji?).

Boję się trochę różnych substancji zawartych w kosmetykach i np. chusteczkach, więc i tak zamierzam używać oszczędnie (na co dzień woda z czajnika). Teoretycznie od użycia tyłek dziecku nie odpadnie, ale mam wrażenie, że pokolenie pampersowe to wciąż młode pokolenie i jeszcze nie wiemy czy ta chemia nie miała jakichś długofalowych skutków ubocznych. Ostatnio słyszałam o sprawie bodajże Nivei (albo jakiejś innej dużej marki), bo kilka kobiet użyło ich zasypek dla siebie, a później dostało raka - mówiła nam o tym położna na sr, kilka osób na sali potwierdziło, że słyszało o tym. Proces jest chyba w trakcie, ale już planowane są duże odszkodowania dla tych kobiet.

Co innego woda i tetra - na tym wychowano już wiele pokoleń i nie zaobserwowano negatywnych skutków Tylko nie sądzę, że będę miała cierpliwość do wielorazówek.

Oglądałam w tv o tych zasypkach właśnie. Jakieś starsze babeczki używały do miejsc intymnych (ale po co to Nie mam zielonego pojęcia , może mi ktoś wytłumaczyć ) i właśnie zbiorowy pozew utworzyły bo jakieś problemy zdrowotne miały.

Wow 6-8 szt chusteczek ? ja na kupę zuzywalam w żłobku zazwyczaj 2-3. 4 to już przy mega bombie

PEDAGOG

Stary 2018-08-31, 10:46   #417
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam w tv o tych zasypkach właśnie. Jakieś starsze babeczki używały do miejsc intymnych (ale po co to Nie mam zielonego pojęcia , może mi ktoś wytłumaczyć ) i właśnie zbiorowy pozew utworzyły bo jakieś problemy zdrowotne miały.
Po depilacji, wtedy nie ma podrażnień - przynajmniej znajoma używa w takim celu

Stary 2018-08-31, 10:46   #418
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
Tak, wczoraj przesadziłam i za dużo chodziłam, dodatkowo kilka wizyt w szpitalu u teścia i brzuch miałam cały czas twardy jak skała wystraszyłam się i dziś leże plackiem. Ogólnie często dziecko wypina się po prawej tak, że ciężko wtedy oddychać.
No wlasnie moja tez sie wypina po prawej stronie taki to dziwne uczucie jak tu tak twardo a z lewej tak miekko
Ja ostatnio tez przesadzilam poszlam spacerkiem do biblioteki do sie szlo ok potem weszlam do biedronki kilka owocow kupilam i wracalam tez pieszo no bo gdzie ja nie dam rady wrocic
No ale sredni to byl pomysl szczegolnie przez te zakupy i przez to ,ze tak ciagiem bez zadnych przerw caly czas szlam . Jak sie polozylam to potem ledwo z kanapy wstalam tak mnie spojenie bolalo porazka
Stary 2018-08-31, 10:47   #419
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No wlasnie moja tez sie wypina po prawej stronie taki to dziwne uczucie jak tu tak twardo a z lewej tak miekko

Ja ostatnio tez przesadzilam poszlam spacerkiem do biblioteki do sie szlo ok potem weszlam do biedronki kilka owocow kupilam i wracalam tez pieszo no bo gdzie ja nie dam rady wrocic

No ale sredni to byl pomysl szczegolnie przez te zakupy i przez to ,ze tak ciagiem bez zadnych przerw caly czas szlam . Jak sie polozylam to potem ledwo z kanapy wstalam tak mnie spojenie bolalo porazka

A to nie leży skośnie jak się wypina z jednej strony ? Moja wypina dupke po prawej zawsze i leży skośnie

PEDAGOG

Stary 2018-08-31, 10:52   #420
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie leży skośnie jak się wypina z jednej strony ? Moja wypina dupke po prawej zawsze i leży skośnie

Niestety tego sie obawiam,ze tak lezy i ciekawe czy sie obróci na czas
W srode mam wizyte takze sie przekonam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości