|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
Niesamowite i bardzo często spotykane
Ja też nie wiem jak my byśmy sobie poradzili bez "psiej niańki" w postaci babci. A czasami się czyta w gazetach o psach które po śmierci swojego pana przesiadywały na cmentarzu przy jego grobie... To dopiero niesamowite i strasznie chwyta za serce...
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano właśnie psia niania jest niezastąpiona , szkoda okazuje się że nie zdawałam sobie sprawy że opieka nad psem jest az tak kłopotliwa
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
nasz rodzinny pies najbardziej kocha tatę. jak teraz taty w domu nie było 2 tygodnie, to pies zmieni,ł się nie do poznania. zrobił się smutny, snuł się po domu, spał na taty poduszce.. prdzyczepiał się do mnie, jak tylko byłam w domu ( a ja twierdzę, że on mnie nie lubi i zawsze ma mnie w pupie, więc to było zachowanie nad wyraz dziwne).budził mamę po nocy, nie dawał jej spać..
pan wrócił w sobotę...to i pies od razu znormalniał
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz częściej myślę o słuszności porównania Mekintoszka podczas naszej ostatniej dyskusji o dzieciach , że z psem jak z dzieckiem ![]() Właśnei też mnie zastanawia co się dzieje z Caperucitaroją ???????? ![]() Długo się nie odzywa już ?
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Ines dziewczyny w temacie twoich BYŁYCH pracodawców napisaly już wszystko.
Ja zadzwoniłabym do klientow którzy sie do Ciebie przyzwyczaili ze musisz sie z nimi pożegnac bo w tej firmie już nie pracujesz. Telefon bym oddała, a po powrocie z urlopu zaczęla szukac nowej pracy. Kurcze zlozylas wypowiedzenie z jakiej okazji masz we wrzesniu u nich pracowac. Zaczną jakieś cyrki odstawiac, plakac i biadolić i w koncu wrocisz do nich..pewnie o to im chodzi. ....a pamiętam jak narzekalas na pracę i na ich wredne zachowanie więc nie wydaje mi sie aby to było odpowiednie miejsce dla Ciebie, a Ci ludzie szczerzy. Dorinko te 9 godzin poza domem to problem. Ja bym sie na psa nie zdecydowała. Z takim maluszkiem to trzeba siedzieć caly czas w domu. Pozatym male pieski potrzebują więcej opieki. Duży jak jest sam pada pod drzwiami i zasypia...male zazwyczaj wyja, szczekają i po zlości robią szkody w mieszkaniu. Moja siostra swojego yorka najdłużej na 2 godziny zostawia i i tak w tym czasie lubi siknąć pod drzwiami albo roznieśc coś w mieszkaniu. Jest od niej uzalezniony i musi caly czas być przy niej. Mój jamnik jak zostawał sam szaleju dostawał. Raz oddalismy ją na noc do znajomych jak szlismy na weselicho do kuzyna i ze stresu paraliżu dostała .Dlatego tez ja waham sie z kupnem psa..a my mamy sytuację komfortową bo mąż w domu pracuje, a w weekendy jak jego nie ma ja jestem. My lubimy wyłazić gdzies wieczorami .....i te wieczory sa największym problemem. Nie wiadomo jaki psiak bedzie..mozliwe ze nie bedzie chciał sma zostawac i co wtedy...uziemieni bedziemy. ..ale z drugierj strony zauważylam ze za bardzo wszystko ostatnio analizuje .Moze przydałoby sie więcej spontanu ![]() Co do Cape...też własnie chciałabym wiedzieć co z nią. Była na nk ..zdjecie dodała, więc chyba wszystko jest OK. Pewnie nie ma czasu do nas zajrzeć. Dorinko czyli GE Money to bank do odstrzału ![]() Wyobrażam sobie jakie nerwy mieliscie. W efekcie wyjdzie Wam to na lepsze..tak jak nam. Kredyt Bank jest na serio OK. Przyszła mi wczoraj nowa symulacja rat i jest 3 liczbowa nie 4 3 pokojowe mieszkanko przeciez super ![]() Najważniejsze ze Wasze, bedziecie mieli sypialnie, pokoj goscinny i pokój dla synka cóz więcej trzeba
|
#2076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jakiś czas temu wyjechałam na 2 miesiące, to podobno snuł się biedak po domu, nic nie chciał jeść i tylko piszczał pod moimi drzwiami, ale w ogóle nie lubił siedzieć w moim pokoju (normalnie siedzi tylko tam). Jak wróciłam, pies wrócił do siebie i znowu był wesoły i zadziorny ;-) Cytat:
O tak, psy i dzieci mają dużo wspólnego ze sobą ![]() Co do cape , to widziałam, że dodała zdjęcia z urlopu na nk, więc chyba na jakiś czas gdzieś wybyła... ale pewnie za niedługo się tu zjawi ![]() Hania, nie do końca chyba jest tak, jak mówisz z tymi pieskami, że duży się walnie pod drzwi i będzie spał, a mały biadolił. Ja myślę, że to też zależy od wychowania psa, bo jak sie go przyzwyczai, że ma dużo kontaktu z ludźmi, to każdemu będzie smutno. Mój do małych nie należy (30 kg, 60 cm), a jak jest sam w domu, to wyje jak potępieniec i wyżera mi śmieci z kosza... ostatnio ze złości zeżarł pół kilo suszonych moreli... po czym oczywiście wszystko zwrócił ![]() Teraz już się uspokoił, ale jak był młodszy to tak wył i ujadał, że jedna sąsiadka powiedziała, że go chyba nie karmimy i tłuczemy, że on tak wyje... A on wyje tylko jak nas nie ma... z tęsknoty. |
||
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej się nie da bo jak....Ja chciałam na spontanie kupić psa i co z tego wyszło???? Na szczęście nic a jakby wyszło byłby kłopot i dla pas i dla nas I tak to jest niestety....Mój mąż dzisiaj właśnie mówi, jak chcesz to weź tego pieska ale nie myśl sobie że ja z powodu psa będę siedział w domu wieczorami a jak będziemy chcieli iśc do klubu to najwyżej ja pójde sam a ty zostaniesz z Yorkiem ![]() Nieźle kombinuje drań
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas twierdzę, że macie racje... Gorzej tylko się zastosować do rad. Po prostu źle zrobiłam że uległam i ponownie przyjęłam ten telefon przez to teraz nie wiem jak to rozwiązać, żeby się z nimi nie rozstać w niezgodzie... Chciałam pomóc, a dałam sobie założyć smycz. Po powrocie jakoś rozwiążę tę sytuację. Nie jest łatwo się od nich uwolnić... Podszkoliłam już nową osobę na moje miejsce, ale ona nagle zrezygnowała z powodów osobistych (znam je i są wystarczającym usprawiedliwieniem). Tylko że teraz nie ma kto wykonywac moich obowiązków i część z nich ma przejąć szefowa... No a ona kompletnie nie wie jak to wszystko się obsługuje i z czym to się je więc jeszcze poprosiła mnie żebym ją tego nauczyła. Naprawde beze mnie sa jak bez ręki . Ale moja mama mówi że chytry dwa razy traci . Sami doprowadzili do takiej sytuacji, więc sami będą musieli sobie poradzić. Edit: Dorinko, bardzo dobrze, że wszystko przeanalizowałaś. Ja już nie raz miałam ochotę spontanicznie kupić sobie jakieś zwierzę, ale zawsze się powstrzymywałam... Potem po analizie dochodziłam do wniosku że nie potrzebuje dodatkowego kłopotu i obowiązku. I dzięki temu oszczędziłam potencjalnemu pupilowi pewnych problemów np. tego że będzie niedopieszczony .Kiedyś spontanicznie kupiłam myszkę japońską i to też była fatalna decyzja .
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli można spytać, jakiej kwoty dotyczył spór, około jakiego rzędu to pieniądze ? Jestem ciekawa z powodu jakich pieniędzy można podjąć fatalną dla nich w skutkach decyzję o stracie takiego, jak się okazuje niezastąpionego pracownika ![]() Dobrze Ines ale jestem niepocieszona że tego pieska mieć nie mogę
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko..na razie nie możesz..zobaczysz Tomek podrośnie (dobrze mówię?) i sobie sprawicie pieska. nie ucieknie
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja mama ma jakąś mega szybką (była odpowiednie droższa od takiej normalnej) i muszę ją sobie pożyczyć do Egiptu... Co nie jest prostym zadaniem .Ano, 19 . I akurat wtorek . A w naszym ulubionym barze jest taniej w poniedziałki, środy i piątki .Jutro wraca TŻ |
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Dżemdobry
![]() Dawno mnie tu nie było,znacyz nie odzwalam sie ![]() Ines olej ich. Ja Cię rozumiem,naprawdę ,ale to do niczego nie prowadzi. Będą Cię tak urabiać,aż zmiękniesz i wrócisz. Trzymaj się,wyłącz telefon i odpoczywaj urlop Ci się a w końcu nalezy ![]() Dorinko GRATULACJE !!! > Az pieskiem poczekaj jeszcze trochę,co się odwlecze to nie uciecze ![]() Ja siędzę w domu na L4 z powodu zęba. Tydzień temu poszłam do lekarza ze wściekłym bólem ucha. Pomacał mi wężły chłonne i stwierdził - świnka. Dostałam tabletki i jakoś było. W nocy z niedzieli na poniedzialek prawie wcale nie spalam -zaczela mnie bolec dolna 6. Po pracy poszłam do dentysty,byłama juz lekko zapuchnięta. Przepisała mi antybiotyk, bo ponoć nie może nic robić,jesli jest stan zapalny. Mam isc do nije jutro znowu. A tymczasem...spuchnęłam paskudnie. Od ucha az do brody. I to tak głupio,że nie od strony policzka tylko języka i tak w dół,na szyji :/ Nie mogę prawie jeść ,tylko jakieś papki,boli mnie ciągle ,a na dodatek boje się,że jutro tez nic mi ta dentystka nie pomoże,bo zapuchnieta jestem masakrycznie:/
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi widzisz jak to szybko mineło
ja też już tylko 17 dni i będe mieć swojego Tadzika później jeszcze Anitka i Nema jeszcze troszeczkę będą musiał czekać, ale też szybko zleci
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie male wyją i smutkują wszystkie duze smutkuja ale spokojnie czekaja nie robiąc afery. Zalezy od wychowania..ale tez nie zawsze. Moj pies od malego byl uczony ze od rana do 13 jest sam w domu bo mamu chodziła do pracy i zazwyczaj przychodziła o 12 lub 13 (zresztą ja też tak wracalm ze szkoły) a jakos przez 12 lat nie mogła sie nauczyc ze jak wychodzimy to nie koniec swiata i za chwilę wrocimy. Wredna była i jak cos bylo nie tak - cukierka nie dostała, została sama w domy, czy po prostu miała zly dzień potrafiła wszystko co było na jej drodze zniszczyć . Taki charakterek - jak to jamniki .Nie znam natomiast np owczarka niemieckiego który robilby tego typu jazdy .Cytat:
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Upiekłam dla TŻ-a ciasto marchwiowe |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wcześniej miałam mniejszego psa (cocker-spaniela), który w ogóle nie przejmował się tym, że zostawał sam. Szedł spać i tyle. Ale jak moja mama, jego ukochana pańcia, wracała z pracy, to trzeba było psa odsuwać jak najszybciej, bo sikał mojej mamie na nogi ze szczęścia... Co pies, to zachowanie |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego burzliwie bo ja nie w temacie
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Poemi, ciasto marchiowe, no no, nie poznaję kolezanki
.Jestem już prawie spakowana . Nie wiem jak my się zmieścimy, w 5 osób to by było NIEWYKONALNE .Cytat:
. Miałam mieć mniejszą pensję, inną umowę (bo "ten ZUS jest strasznie drogi") i jeszcze przejąc obowiązki innej osoby, czyli tak jakby 2w1 za jedną pensję. Jak się to wszystko podsumuje (różnicę między moim wynagrodzeniem brutto teraz a po zmianach + pensje osoby ktorej obowiazki bym przejela) to jego comiesięczna oszczędność wynosiłaby ok. 2,5 tysiąca.Ogólnie to takie miałam oczy jak usłyszałam co on mi proponuje . Od tego czasu służbowo przestało nam się układac jedynie na tematy prywatne mogliśmy rozmawiać bez kłocenia się... Niesamowite, że udało się to jakoś oddzielić.Nie ma co się martwić, że zmięknę i zostanę. W ogóle nie ma takiej opcji. Nie chodzi nawet o kasę, powodów jest kilka. Przede wszystkim chodzi o te dodatkowe obowiązki które dla mnie byłyby krokiem w tył.
|
|
#2090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Że też Ci się nie miało co przypałętać , biedaku trzymaj się jakoś ale wyobrażam sobie, że ta choroba jest okropna w objawach Cytat:
![]() Dobrze zrobiłaś nie godząc się na to
|
|||
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co piszesz jesteś gorsza ode mnie
haha ale ja się nawracam obiecałam sobie, ze będe milsza dla Tadzika zobaczymy jak długo sesese
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
gadasz
to Ty jesteś niezła wredniawka
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak mów mi tak jeszcze diabełku
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Wlaśnie o to mi chodziło
![]() Przyszłam się pożegnać, za kilka godzin wyjeżdżam grzać swoją pupcię nad Adriatykiem . Ale po drodze zamierzamy troszke pozwiedzac i może zanocujemy w Słowenii, więc zanim znajdę się w Chorwacji to jeszcze trochę czasu minie.Trzymajcie kciuki żebyśmy dojechali cali i zdrowi!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

, szkoda okazuje się że nie zdawałam sobie sprawy że opieka nad psem jest az tak kłopotliwa

.
Nieźle kombinuje drań 

. A w naszym ulubionym barze jest taniej w poniedziałki, środy i piątki